עבור לתוכן

איטיות מחרידה לאחר פרמוט..

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי מחשב AMD 3000 ג'יגה זיכרון...

אני יודע שהמחשב לא כזה חדש / מהיר אבל הוא אמור לסחוב ווינדווז XP בקלות.

היה לי 80 ג'יגה דיסק קשיח עד לפני שבוע.

סבלתי שמה מאיטיות שהנחתי שבאה כתוצאה מהתנגשות בדרייברים (כי יש לי מקלדת של לוג'יטק מהסט 110, במקום להשתמש בעכבר שלה אני משתמש בMX Revolution) והאמנתי שזאת אחת הסיבות להתנגשות ולהאטה.

לא העלתי בדעתי שום חדירת ווירוס, ספייוור וכו' מכיוון שהיו לי כמה הגנות על המחשב (COMODO, AVG, SPYWARE BOOSTER) כל הזמן ניטרו את המחשב ולא איפשרו חדירה.

מה עוד, שהשתמשתי עם FF עם תוספת שמבטלת סקריפטים ומדברים בדף לפעול... אז האמנתי שהכל ביחד ימנע ממני חדירה של ווירוסים או ספייוור דרך האינטרנט.

החלטתי לקנות דיסק קשיח חדש של 500 ג'יגה כי נגמר לי המקום.

אז התקנתי עליו ווינדווז הכל טוב ויפה ואמרתי לעצמי שלפני שאני גולש אני קודם כל דואג לו לתוכנות.

אז התקנתי עליו קודם כל NORTON GHOST כדי שיהיה לי גיבוי של המחשב במקום שאני אצתרך לפרמט שוב. ולאחר מכן שמתי COMODO וKaspersky כמובן שתיהם עם גרסאות מעודכנות והכל..

הורדתי FF 3 הוספתי עליו עוד איזה תוספת או שתיים, שמתי AdAware, CCleaner והתחלתי לגלוש...

שמתי לב שהמחשב עדיין עובד בצורה ממש איטית.

לא ידעתי מה הגורם לבעיה.

נכנסתי לאתר מסויים ששמה המליצו לעשות סריקות גם דרך אנטי ווירוס נוסף ברשת F-Secure, אז עשיתי סריקה החזיר 2 תוצאות (אולי תוצאות שקריות..) ומחק אותן.

עשיתי סריקה עם הRootKit של פנדה, ולאחר מכן הפעלתי גם את הRootKit של האנטי ווירוס.

הגברתי את האבטחה גם באנטי ווירוס גם בפיירפוול וגם בפיירפוקס.

עשיתי סריקה עם AdAware CCleaner לא נמצא כלום.

בהמשך היום השארתי את הTask Manager פתוח ובחנתי קצת...

ראיתי שהוא עובד קבוע של 90%-100% מהמשאבי מערכת, השארתי אותו ככה שיעבוד ובינתים ראיתי טלוויזיה.

בשלב מסויים שמתי לב שהוא נפל ל0%-10% של ניצול משאבים ללא כל שינוי בפעילות המחשב (לא נגעתי ולא כלום)

ולאחר כמה דקות חזר לעבוד 'בתפוקה מלאה'.

הדבר נראה לי מאד חשוד.

בנוסף, היה כתוב באתר שהייתי בו שכשהאנטי ווירוס צורך יותר מאשבים, זאת אומרת שהוא כנראה נתקל בווירוס ו'מנהל מלחמה עיקשת כדי להסיר אותו'.

ובאמת מבחינת משאבים של האנטי ווירוס ראיתי לאחר מכן הוא צרך 140.000 ק"ב של זיכרון! האנטי ווירוס!

והפיירפוקס אותו כנ"ל - 150.000 ק"ב של זכרון!!

ידוע שהפיירפוקס לא אמור לעבוד בצורה כזאת ואני בטוח שגם לא האנטי ווירוס.

התופעה של הפיירפוקס הייתה לי גם לפני ההתקנה מחדש.

ועכשיו אני שואל אותכם..

מה נשאר לי לעשות?

ולפרמט לא יעזור כי יש לי כמות מטורפת של מידע על המחשב... ואז אם אני יפרמט כונן אחד אז הוא ידביק את השני...

אשמח לקבל עזרה!

המון המון תודה!

נתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים