עבור לתוכן

מה שאני רוצה או מה שהצבא רוצה? O_O

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עזוב אם עוד לא עשית צו ראשון - אל תחשוב על זה בכלל. יש לך לפחות עוד שנה להתחיל לחשוב על זה.

בראיון אל תגיד בשום פנים ואופן שאתה רוצה רק מחשבים, תגיד שזה תחום העניין שלך ואתה עושה בזה תואר.

אם המראיינת שואלת אותך: "ואם לא תלך ליחידת מחשבים?" אז אל תגיד לה שאתה רוצה רק מחשבים ואז אתה משתמט

או שאתה תאבד את כל המוטיבציה, פשוט תגיד: "המוטביציה שלי מואד גבוה בקשר ליחידות מחשבים אבל אני אשקיע כמיטב יכולתי

בכל תפקיד אחר". ותאמין לי, קרבי זה מעולה.

קב"א זה ציון שאתה מקבל לאחר שעשית מבחן פסיכוטכני והוא למעשה מקטלג אותך, קבא פחות מ52 - אתה לא תתקבל לשום מסלול

הדורש מיון במודיעין/עתודה, קבא 52-54 - סיכוי לעתודה/קצונה, מודיעין אולי לערבית. 54+ אתה יכול ללכת לאן שאתה רוצה, מלבד כמה יחידות

שדורשות קבא 56 (שזה הכי גבוה).

בקשר לאר"מ - זה מסלול שהוא חלק מפרויקט במודיעין שנקרא פרויקט גאמא. יש מס' מסלולים איכותיים מאוד בפרויקט הזה

שכל מי שיוצא מהם "תותח" מחשבים. חשוב להדגיש שכל המסלולים בגאמא איכותיים, ולא רק אר"מ או ממ"ס (שאלו הידועים יותר).

כבר שמעתי איפהשהו שזה באמת רעיון רע להגיד "אם לא אז אני משתמט", ואני גם לא מתכנן להגיד את זה, אבל מה שכן אני אהיה מאוד מאוד מאוכזב אם אני אגיע לקרבי, אני פשוט לא חושב שאני מתאים לזה, אני יכול לראות את עצמי נכנס לכלא צבאי על מלא שטויות שפשוט שכחתי או שלא היה לי כוח לעשות, כי כזה אני =/

ביררתי על זה קצת באינטרנט (טוב נו, רק מצאתי איזה דיון אחד שבו הסבירו מה זה)

אמרו שזה גם מושפע מעוד הרבה דברים - השכלה של ההורים וכאלה

• תגובות 30
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תבקש אר"מ בחמ"ן אם אתה באמת תותח במחשבים... ;)

אני עם פרופיל 97 וקב"א 56, מודיעין חטפו אותי..

אני עם פרופיל 97 וקב"א 56 ומנסים להעיף אותי לשריון/תותחנים :kopfpatsch:

פורסם

או שהמקור שלך לקב"א לא אמין, או שנכשלת במיונים ששלחו לך, או שבראיון האישי בצו ראשון לא הראית מוטיבציה, או ששלא שלחת טפסים ושאלונים שהם ביקוש בחמ"ן או שבראיון האישי אמרת שאתה רוצה קרבי או לא מעניין אותך חיל המודיעין...

בכל אופן, לי שלחו אחרי חצי שנה מהצו ראשון אינספור מיונים למודיעין.. להמון המון מסלולים.

ד"א, באר"מ יעשו לכם פוליגרף - אחד הדברים המגניבים :D

פורסם

לא חסרים פרופיל 97 וקב"א 56 בתותחנים. לפחות בתקופתי, הנתונים של צה"ל הראו שתותחנים יש את פריסת הקב"א הטובה ביותר מכל חילות השדה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, קיצר, מה שהצעתם לי לעשות - לעשות קצת אחרי הצו ראשון?^^

פורסם

אוי אוי אוי עצרו!!!

סיימתה כבר את התואר? WTF :hat:

אני יודע שכאלו שעשו יותר מ50% מהתואר יכולים לקבל דחיית שירות, ואז אתה משרת שנתיים קבע במקצוע ש'ך וזהו.

תעשה כמה טלפונים ללשכות גיוס\קדצ ותשאל עם מסולולים לאדם עם תואר

פורסם

אני יכול להגיד לך מה שאמרו לי

אין לך פרופיל 64 אתה קרבי לא משנה מה יש לך ומה אתה יודע :pissed:

פורסם

בפורום עתודה בתפוז היה שרשור על זה.

אם יש לך יותר מ50% מהתואר אתה מורשה לסיים את התואר ואז להתגייס עם התואר הזה לתפקיד מתאים.

פורסם

אוקי, קיצר, מה שהצעתם לי לעשות - לעשות קצת אחרי הצו ראשון?^^

לפני, אחרי, מה זה משנה? שלח להם את הבקשות, מקסימום יגידו לך לחזור מאוחר יותר.

פורסם

אוי אוי אוי עצרו!!!

סיימתה כבר את התואר? WTF :hat:

אני יודע שכאלו שעשו יותר מ50% מהתואר יכולים לקבל דחיית שירות, ואז אתה משרת שנתיים קבע במקצוע ש'ך וזהו.

תעשה כמה טלפונים ללשכות גיוס\קדצ ותשאל עם מסולולים לאדם עם תואר

אני מכיר כמה אנשים שיש לי בשכבה בפרויקט אתגר (מחזור ראשון, אני גם התחלתי אבל פרשתי באמצע. אני מניח שאתה במחזור השני?). כולם בדח"ש לנובמבר/דצמבר 09 (תלוי אם הפרופיל קרבי או עורפי).

פורסם
  • מחבר

כן, שני

הייתי יכול להיות במחזור ראשון לדעתי, אם המורה שלי למתמטיקה בכיתה ט' לא הייתה שונאת אותי ::)

(והיא גם הייתה המרצה שלי בחדו"א 1 ובלינארית א'...)

יש אצלי בשכבה ילדה שהתחילה במחזור הראשון, כי המורה ראתה שהיא טובה במתמטיקה או משהו כזה והמליצה לה על זה

נו טוב, עדיף לי המחזור השני, כי במחזור השני כבר תיקנו כמה טעויות שלמדו מהמחזור הראשון, כמו ללמד אותנו את החומר שלומדים בביצפר לפני קורס חדו"א 1

ולמי ששאל, לא, לא סיימתי את התואר עדיין

ואני יודע על הקטע של 50%, להשלים את התואר זו לא הבעייה שעליה אני מדבר, אלא לעסוק במקצוע הזה בצבא

תודה רבה על המידע אנשים, אני אשמור את העמוד במועדפים עד שאני אתחיל לטפל בהכל^^

פורסם

אתה יודע שאתם מאותו ביתספר?...

מי התחילה במחזור ראשון אצלינו?

פורסם

אני יכול להגיד לך מה שאמרו לי

אין לך פרופיל 64 אתה קרבי לא משנה מה יש לך ומה אתה יודע :pissed:

בחיל המודיעין לא איכפת להם מה הפרופיל שלך.

מצדם שיהיה לך 97 או 21, כל עוד אתה מתאים מבחינת הידע\פוטנצ'יאל\מוטיבציה אתה תהיה בפנים.

פורסם

^^ בדיוק.

חיל המודיעין הוא אחד החילות החזקים ביותר מבחינת איתור (דהיינו יש לו עדיפות על פני רוב צה"ל - אם הוא רוצה מישהו, הוא ישיג אותו). למעשה, המקום היחיד בצה"ל שיש לו עדיפות על פני חמ"ן הוא טיס.

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני יודע גולדברג :P

אממ, הילה, או בשם שאני מעדיף לקרוא לה - שמוליק :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים