פורסם 2008 ביוני 2817 שנים כששמעתי איזו הרצאה ממישהו שאחראי על משהו שאני לא זוכר בצבא שמעתי שבצבא אני אהיה קודם כל במה שאני רוצה (בתנאי שאני עוד בדרישות כמובן, אם יש דרישות) והצבא לא יכריח אותי להיות במשהו שאני לא רוצהושמעתי ממספר אנשים אחרים שזה מה שאומרים, אבל בפועל, אני אהיה במה שהצבא רוצה שאני אהיהולפי מה שהבנתי הם ממש רוצים קרבייםמה אתם אומרים?אני כמעט בטוח שיש לי פרופיל מספיק לקרבי, אבל אני לא רוצה להיות קרביחושבים שיכריחו אותי?איך היה במקרה שלכם?איל.
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים יש לך פרופיל 97 ?קרבי או קד"צ אין פה הרבה ברירות...מה שיש לך רק לבחור זה מבין היחידות הקרביות..
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים חח אחי, בצבא לא משנה מה אתה רוצה, הצבא יקח לאן שהוא צריך.עם 97 רק קרבי, אתה יכול לנסות עתודה אם בא לך, או קד"צ נהיגה וכו'.תכלס, הצבא תמיד מעדיף קרבי.
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים מחבר עם 97 רק קרבי, אתה יכול לנסות עתודה אם בא לךזה פחות או יותר העניין, אני מגיע עם תואר במחשבים, ואני ממש רוצה להתעסק בזה
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים אז תפנה לאיתור של חמ"ן - יש להם מסלולים שנועדו לאנשים כמוך.אתה יכול לפנות גם לממר"ם (אישית, פחות מומלץ).
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים מחבר אתה אולי בוגר תכנית אל"צ?יש לי חבר שבאל"צ, זה משהו כללי? או שזה שם של תוכנית מסויימת?אני בתוכנית אתגר (ולא, זה לא לילדים מאותגרים!) של אוניברסיטת חיפהתודה רבה לשניצל, אפשר רק לדעת מה פירוש ראשי התיבות של חמ"ן?
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים חיל מודיעין.תיכנס לאתר שלהם ותשלח בקשה שיזמינו אותך למיונים:http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp(נראה לי שהוא מת כרגע)
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים מחבר חיל מודיעין. תיכנס לאתר שלהם ותשלח בקשה שיזמינו אותך למיונים: http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp (נראה לי שהוא מת כרגע) מודיעין נשמע טוב! אמרו לי משהו על יחידה ממש מובחרת במודיעין, המליצו לי עליה השאלה אם הם ירצו אותי ממש מקווה שכן רק מקווה שאני לא אצטרך ללמוד ערבית ._.
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים לא תצטרך. בכל מקרה, כמו שאמרתי - שלח להם מכתב (או פקס או וואטאבר) ותספר על עצמך. מתי אתה מתגייס?
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים זה הולך ככה הרצון שלך תואם רצון של צבא = הכל טוב 8) הרצון שלך לא תואם של רצון של צבא = אכלת אותה.
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים תקשיב, קודם כל אם יש לך קב"א 52+ יש לך סיכוי טוב ללכת למסלולים שקשורים לתואר,ואם יש לך קב"א 54+ יש לך סיכויים טובים מאוד. (כל הפרויקטים האיכותיים במודיעין דורשים קב"א 54+)מכיוון שאתה תרצה (כנראה) לסיים את התואר, אתה תחתום דח"ש (דחיית שירות)ותתגייס מאוחר יותר. ואז יהיו בפניך מס' אופציות:- להתגייס למסלולים של עתודאים, אבל בלי הקטע של הלימוד עצמו.- להתגייס למסלולים בחיל המודיעין. יש מסלולים רבים, גאמא לדוגמא הוא אחד מהם אבל הוא בד"כ לאנשים שלא עשו תואר,אני אישית יודע שיש מסלולים לבוגרי תואר אבל הם מסווגים ו"אין" להם שם. חבר שלי בא לזימון של אחד כזה, הוא נפגש עם אנשים ממודיעיןבדירה, שזה מוזר לכשעצמו.בן כמה אתה והאם עשית כבר צו ראשון? (וסיפרת להם שאתה עושה תואר?)---------------בקשר למקרה שלי: אני בעל פרופיל קרבי ומודיעין תפס אותי על ההתחלה והתקבלתי לתפקיד במודיעין.אין קשר בין פרופיל לבין קבלה למסלולים במודיעין, זה לא מעניין אותם בכלל - אם אתה מתאים, אתה תתקבל בלי קשר לפרופיל.במידה ואתה לא תתאים למודיעין ולא תלך למסלול של אחרי עתודה, כנראה שתלך לקרבי. דיי בטוח שתלך לקרבי.*הצבא לא רוצה לבזבז אנשים עם יכולות, ואם יש לך כבר תואר, הצבא יעדיף לנצל את זה.
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים תבקש אר"מ בחמ"ן אם אתה באמת תותח במחשבים... אני עם פרופיל 97 וקב"א 56, מודיעין חטפו אותי..
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים מחבר לא תצטרך. בכל מקרה, כמו שאמרתי - שלח להם מכתב (או פקס או וואטאבר) ותספר על עצמך. מתי אתה מתגייס? סבבה, תודה על העצה, מתגייס - בטוח עוד יותר משנתיים (מסיים תואר עוד שנתיים) תקשיב, קודם כל אם יש לך קב"א 52+ יש לך סיכוי טוב ללכת למסלולים שקשורים לתואר, ואם יש לך קב"א 54+ יש לך סיכויים טובים מאוד. (כל הפרויקטים האיכותיים במודיעין דורשים קב"א 54+) מכיוון שאתה תרצה (כנראה) לסיים את התואר, אתה תחתום דח"ש (דחיית שירות) ותתגייס מאוחר יותר. ואז יהיו בפניך מס' אופציות: - להתגייס למסלולים של עתודאים, אבל בלי הקטע של הלימוד עצמו. - להתגייס למסלולים בחיל המודיעין. יש מסלולים רבים, גאמא לדוגמא הוא אחד מהם אבל הוא בד"כ לאנשים שלא עשו תואר, אני אישית יודע שיש מסלולים לבוגרי תואר אבל הם מסווגים ו"אין" להם שם. חבר שלי בא לזימון של אחד כזה, הוא נפגש עם אנשים ממודיעין בדירה, שזה מוזר לכשעצמו. בן כמה אתה והאם עשית כבר צו ראשון? (וסיפרת להם שאתה עושה תואר?) עוד לא עשיתי צו ראשון, עוד שבוע ביום ראשון מזה קב"א? אני זוכר שדיברתי על זה עם מישהו אבל לא זוכר מה זה אומר בן 17 (עוד שבוע...) תודה רציתי את המידע הזה למקרה של ראיון אישי, ולהרגיע את עצמי, יהיה לי הרבה יותר קל ככה תבקש אר"מ בחמ"ן אם אתה באמת תותח במחשבים... אני עם פרופיל 97 וקב"א 56, מודיעין חטפו אותי.. אר"מ? מזה? (אני אבקש כל מה שתגידו אם זה רק יעזור לי להגיע למשהו מעניין שאני אשתמש בו בידע במחשבים
פורסם 2008 ביוני 2817 שנים עזוב אם עוד לא עשית צו ראשון - אל תחשוב על זה בכלל. יש לך לפחות עוד שנה להתחיל לחשוב על זה.בראיון אל תגיד בשום פנים ואופן שאתה רוצה רק מחשבים, תגיד שזה תחום העניין שלך ואתה עושה בזה תואר.אם המראיינת שואלת אותך: "ואם לא תלך ליחידת מחשבים?" אז אל תגיד לה שאתה רוצה רק מחשבים ואז אתה משתמטאו שאתה תאבד את כל המוטיבציה, פשוט תגיד: "המוטביציה שלי מואד גבוה בקשר ליחידות מחשבים אבל אני אשקיע כמיטב יכולתיבכל תפקיד אחר". ותאמין לי, קרבי זה מעולה.קב"א זה ציון שאתה מקבל לאחר שעשית מבחן פסיכוטכני והוא למעשה מקטלג אותך, קבא פחות מ52 - אתה לא תתקבל לשום מסלולהדורש מיון במודיעין/עתודה, קבא 52-54 - סיכוי לעתודה/קצונה, מודיעין אולי לערבית. 54+ אתה יכול ללכת לאן שאתה רוצה, מלבד כמה יחידותשדורשות קבא 56 (שזה הכי גבוה).בקשר לאר"מ - זה מסלול שהוא חלק מפרויקט במודיעין שנקרא פרויקט גאמא. יש מס' מסלולים איכותיים מאוד בפרויקט הזהשכל מי שיוצא מהם "תותח" מחשבים. חשוב להדגיש שכל המסלולים בגאמא איכותיים, ולא רק אר"מ או ממ"ס (שאלו הידועים יותר).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.