עבור לתוכן

מחפש מסך 22"- עד 1.5K (תקציב גמיש) בעיקר לגלישה ברשת

Featured Replies

פורסם

אוקי, אז אחרי זמן של שימושים במחשב החדש שלי עם מסכי CRT שקיבלתי כתרומה מחברים עד שאני אוכל לקנות לי כמו שאני רוצה מסך 22" חלומי והגעתי למסקנה שהחופש זה הזמן! ;D

הקיץ מתקרב ויהיה לי את מלוא הכסף למסך והתקציב הוא 1500 שקל עם תקציב גמיש אם יש משהו קצת יותר יקר ומשתלם אז עדיף- השקעה לטווח הארוך של בערך 3 שנים + - .

עיקר העבודה שלי זה: גלישה ברשת, מעט משחקים, עבודות כתיבה, סרטים, עיבוד תמונות קל בתוכנות עריכה פשוטות. הדגש העיקרי אצלי הוא על גלישה ברשת- שהכתיב יהיה ברור וקריא.

אין לי ידע מרהיב בתחום אבל הבנתי שיש דבר כזה שיש למסכים מסוימים וזה PIVOT שזה נותן אופציה לסיבוב המסך ב-90 מעלות וזה נראה לי ממש נחמד ומצוין לאתרים כשאתה רוצה לראות את מלוא העמוד וכאלה. אז זה עוד פרמטר אבל פחות חשוב.

פרמטר לא מעט חשוב זה שהמסך יתמוך בלינוקס ולא יעשה לי בעיות וכדומה כי אחד מהמטרות שלי כשאני ארכוש ת'מסך זה לעבור ללינוקס לחלוטין. זה גם פרמטר שולי ופחות חשוב.

רציתי לדעת עם כדאי לחכות קצת עם הקניה לעוד חודש נגיד ואז לקנות אם תיהיה צניחת מחירים או משהו דומה או שתצתא סדרת מסכים יותר משתלמת.. מטרתי היא לקנות ת'מסך המשתלם ביותר לסכום שהקצבתי בערך..

הרבה תודה רבה על העזרה ;)

נ.ב-

על הדרך, יש למישהו ממכם ניסיון עם פנדה בסניף קיסריה באזור התעשיה? (שם כעיקרון המסך ירכש-אלא אם תהיה חנות מומלצת אחרת)

פורסם

עיקר העבודה שלי זה: גלישה ברשת, מעט משחקים, עבודות כתיבה, סרטים, עיבוד תמונות קל בתוכנות עריכה פשוטות. הדגש העיקרי אצלי הוא על גלישה ברשת- שהכתיב יהיה ברור וקריא.

אין לי ידע מרהיב בתחום אבל הבנתי שיש דבר כזה שיש למסכים מסוימים וזה PIVOT שזה נותן אופציה לסיבוב המסך ב-90 מעלות וזה נראה לי ממש נחמד ומצוין לאתרים כשאתה רוצה לראות את מלוא העמוד וכאלה. אז זה עוד פרמטר אבל פחות חשוב.

לא ברור שצריך מסך 22" כשהשימוש העיקרי הוא גלישה ברשת. במצב רגיל הוא רחב מידי, ויהיה הרבה שטח מבוזבז בצדדים, ובמצב portrait הוא עשוי להיות גבוה מידי, כך שלמרות שתראה את העמוד במלואו לא יהיה כ"כ נוח לקרוא.

מצד שני, לסרטים ומשחקים הוא בהחלט נותן ערך מוסך ביחס למסך 19" סטנדרטי.

הייתי מציע לך להתבונן ב-Samsung 2243BW, שיש לו את ה-pivot (ברוב מסכי ה-22" אין כזו אפשרות).

פרמטר לא מעט חשוב זה שהמסך יתמוך בלינוקס ולא יעשה לי בעיות וכדומה כי אחד מהמטרות שלי כשאני ארכוש ת'מסך זה לעבור ללינוקס לחלוטין. זה גם פרמטר שולי ופחות חשוב.

אין כזה דבר מסך שתומך או לא תומך בלינוקס. מסך יודע בסה"כ להוציא תמונה שהמחשב מציג לו, ובמובן הזה הם אותו הדבר.

רציתי לדעת עם כדאי לחכות קצת עם הקניה לעוד חודש נגיד ואז לקנות אם תיהיה צניחת מחירים או משהו דומה או שתצתא סדרת מסכים יותר משתלמת.. מטרתי היא לקנות ת'מסך המשתלם ביותר לסכום שהקצבתי בערך..

בגישה הזו תחכה לנצח, כי תמיד יש איזו ירידת מחירים מעבר לפינה, או דגם חדש שעומד לצאת. קונים כשצריכים. תביט בדגם שהצעתי, לדעתי הוא די ישתלם לך.

פורסם
  • מחבר

QttP, הרבה תודה רבה על העזרה, זה חיוון אותי קצת בכיוון ועזר לי לא מעט.

יש לי עוד כמה שאלות ותהיות...

*האם לוותר על מצב PIVOT בשביל מסך יותר אייכותי?

*הבנתי שהמסכים של DELL גם אייכותיים וראיתי דגם אחד שיש לו גם PIVOT, האם הוא טוב יותר מהסמסונג או ההפך?

*הבנתי שיש סוגים במסכים של סמסונג ואתה יכול ליפול על אחד לא טוב וזה סוג של לוטו.

*האם יש בעיות בקניית מסך אצל פנדה בקיסריה, למישהו יש נסיון איתם בתחום הנ"ל- אם אני יכול גם לראות ת'מסך לפני הקניה כמו בשקם אלקטריק וכדומה...

*האם מסך 22" יגרום למצב של מתיחת תמונה כאשר אני פותח סרט/ עבודה כזו או אחרת על כל המסך?

*האם עדיף לרכוש מסך יותר קטן במקום 22" WIDE אלא לקנת 19" מרובע או משהו דומה?

בנוגע לשאלה על הלינוקס- זה היה בגלל שכרגע במסך CRT 17 אינץ' שלי יש בעיות תאימות עם הלינוקס אבל אני כמעט בטוח שלא יהיו בעיות כמו שאמרת.

הגוונה שלי היא להישתמש במסך גם לריבוי פעולות ולריבוי חלוניות על המסך של חצי חצי ושתי חלונות על המסך שכל חלונית תופסת חצי.

הרבה תודה רבה לעוזרים ועל ההכוונה! :xyxthumbs: (מלשון- כיוון)

ושוב פעם, סליחה על כל השאלות החופרניות, זה בשביל שאני אדע שאני רוכש את הטוב ביותר למה שאני צריך ולטווח הארוך... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים