עבור לתוכן

בעיה ב OC....

Featured Replies

פורסם

אז קודם כל ככה.. המערכת שלי היא כזו

Asus P4B533-E

Intel P4 2.4B

512MB DDR PC2700 [הלוח תומך עד 2100 בלבד]

בכל מקרה, רציתי להוריד את המכפלה ולעלות באס על מנת לקבל FSB גבוה ומהירות מעבד נמוכה... ככה המערכת תהיה יציבה במהירויות גבוהות יותר ללא העלאת מתח.... :-\

בכל מקרה, יש את היחס של המעבד/זיכרונוות, שאם הבנתי אותו נכון, אז כאשר זה מוגדר כ 4:3 אז הכוונה היא לבאס? כלומר נגיד אני מגדיר באס של 160, אז מהירות הזיכרונות יהיו 160/4=40 , 40*3=120, 120*2=240 Mhz?

כלומר אני מאט את הזיכרונות? ואם אני משאיר על 1:1 אז הזיכרונות יעבדו על 160*2=320 mhz? כלומר אני אאיץ את הזיכרונות?

בכל מקרה, כשאני מעלה את הבאס ל- 160 אז אני לא יכול להפעיל את המחשב, כאשר אני מכבה מהמפסק מאחור [משום מה לא נכבה אחרת] ומפעיל מחדש אני נכנס לביוס, ושם אני מקבל הודעה שהיחס CPU/Memory לא בסדר ויש בעיה כלשהי איתו...

מישהו מוכן להסביר לי את הענין ולמה הבעיה קורה? אין אפשרות לנעול את מהירות הזיכרונות בלי קשר למהירות המעבד?

וד"א, מישהו מכיר שיטה איך לאפשר שינוי של המכפלה במעבדים של אינטל?

תדוה מראש

פורסם

מכפלה לא ניתן לשנות באינטל.

ב320 הזכרון לא באובר קלוק בכלל כי הוא בא מהמפעל כ333.

תנסה לתת מתח למעבד

פורסם
  • מחבר

כן אני ידוע שהוא לא באוברקלוקינג ב- 320 אבל התמיכה של הלוח היא 266.....

בכל מקרה, הבעיה היא ביחס CPU/Memory, [זה מה שהביוס אומר...] למישהו יש מושג מה עושים?

פורסם

כן, והלוח תומך מעבדים של 133* 4(533) אבל גם את זה אתה ממהיר.

תנסה לתת קצת מתח למעבד

פורסם
  • מחבר

אז ככה.. העלתי את המתח בכל פעם קפיצה אחת של 0.025, ולבסוף הגעתי ל 1.7 ועדיין המערכת לא עלתה... :-\

מישהו אולי נתקל בבעיה עם הלוח הספציפי או לוח עם תמיכה של 2100 וזיכרונות של 2700?

יכול להיות שאם אני אשים זיכרונות של 2100 המערכת תעלה? ???

כשאני מגדיר את היחס של CPU/Memory על Auto, אז על כמה היחס למעשה? 1:1 או 4:3?

כשאני שם 1:1 למעשה אני מאיץ את הזיכרון וכשאני שם על 4:3 אז אני מאט אותו טיפה?

פורסם

כשאתה בבאס 160 אתה עדיין לא מגיע למהירות של הזכרונות גם במצב של 1:1.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע, אז אם ככה מה יכולה להיות הבעיה?

מה שקורה אני נכנס לביוס, מעלה באס ל- 160 או יותר, ואז אני אישור ויציאה מהביוס, עכשיו מופעל מחדש, ואז נהיה מסך שחור עד שלאחר דקה בערך יש צפצופים. המחשב לא מגיב לכפתור הכיבוי והריסט, אני חייב לכבות מהמתג של הספק מאחור, לאחר שאני מפעיל את המחשב שוב, המחשב עולה ישר לביוס ולא ניתן להפעיל את המערכת הפעלה... [XP] :-\ :-X

פורסם
  • מחבר

אז ככה,

ניסיתי להוריד את הגירסא של הביוס מ 1014 ל 1011 כדאיע לראות אם היו שינויים כלשהם שאולי חסמו אותי ב OC שלי..

אז מה שקרה ככה, העלתי באס ל 160 ולהפתעתי המחשב עלה, אבל ברגע שוינדוס עלה המסך היה 256 צבעים, MBM אמרה שהיא לא יכולה לעבוד ב- 256 צבעים ולפתע מסך כחול עם הודעת שגיאה ארוכה....

כתוצאה מכך הבנתי שמה שמונע ממני לעשות OC גבוה הוא הכרטיס מסך המעאפן שלי... MSI GeForce4 MX 440 64MB DDR First

...Edition

כשאני מגיד בביוס את ה AGP/PCI על 66/33 זה מה שנקרא לנעול אותו על 66? כי גם כשעשיתי את זה המחשב לא עלה....

אני לא מאמין שזה הזיכרונות, מכיוון שהם 333 [ Transcend @2-2-2-5]....

יש סיכוי שזה הכרטיס מסך שמונע ממני להגיע לתוצאות גבוהות יותר? [כי בינינו, 150 זה לא זה.... 2.7 לא עושה את זה.. רציתי לפחות 3.2] :-\

עצות? רעיונות? משהו? כל עצם תתקבל בברכה... ;)

פורסם

גם אני תקוע במצב כזה עם לוח אם אשר תומך ב266. אפילו זכרונות 400 לא פתרו את הבעיה

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח...

עובדה עכשיו אני עובד על 150Mhz באס ויחס של 1:1 כלומר הזיכרונות עובדים על 300Mhz... והכל עובד יציב וחלק... :)

אבל בכל זאת זה לא מספיק... :-\ :(

פורסם

אולי לך יש יותר מזל ממני >:( בכל מקרה אני רואה שהלוחות של שנינו מבוססים אותו צ'יפ.

נסה לראות אם יש לך אפשרות להריץ את הזכרון יותר לאט ואם זה ישפיע לטובה על המעבד, ככה תוכל לצמצם בעיות

פורסם

אולי .... רק אולי .... המעבד שלך לא יכול פשוט לעשות אוורקלוק ?

למה על זה אף אחד לא חשב ?

::)

פורסם
  • מחבר

אני לא מאמין מכיוון שיש אנשים רבים עם מעבד זהה לשלי, 2.4B ....

בכל מקרה, ישנה אפשרות לשנות את היחס ל 4:3 וכך להאט את הזיכרונות, אבל גם על 4:3 אני לא מצליח לעבור את ה-160 ואני עדיין חושב שזה הכרטיס מסך שמפריע.... :-\

מישהו יכול להגיד לי אם אני שם על manual וקובע AGP/pci על 66/33 זה נקרא לנעול את ה AGP? כי אני לא בטוח שכרטיס מסך שלי לא יכול לסחוב כל-כך.. הוא לא בדיוק בקלאסה הגבוהה... :-\ :P

אם למישהו יש רעיון או כל קצה חוט שיוכל לעזור לי לעבור את ה-160 העלוב הזה אני מאוד אשמח... למרות שגם 300 מגהרץ לזיכרונות זה מאוד נחמד לעומת 266..... :-\ :-X

פורסם

אולי .... רק אולי .... המעבד שלך לא יכול פשוט לעשות אוורקלוק ?

למה על זה אף אחד לא חשב ?

::)

הוא ניסה בסך הכל להוסיף 20% למהירות המעבד וכל מעבד נורטווד יכול לעמוד בזה אם לא הרבה יותר.

Philip, במנואל קביעה של 66 היא באמת הדרך לנעול

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה... אני אנסה לשחק עם זה יותר מאוחר... מבטיח לחזור עם תשובות! [בתקווה שיהיו חיוביות.] ;D :);):jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים