עבור לתוכן

שאלה כללית לגבי הרכבת מחשבים, כמה באמת צריך להוציא על מחשב חדש ?

Featured Replies

פורסם

שוב אני אומר שבמחשבים זה לא כמו נניח לקנות טלויזיה שואללה יש אחת של 50 אינץ ויש של 32, אבל כולן יראו את אותו הדבר (ופה ושם יש הבדלי איכות), וגם הבדלי מחירים לא נורא גדולים, וגם סה"כ רובן איכותיות ויכולות להחזיק גם עשר שנים ויותר.

במחשבים, אתה תקנה מחשב זול, אז עלול גם שבוע אחרי שקנית אותו לשים לב שדברים לא פועלים הכי מהר וטוב כמו שהיית רוצה.

נניח משחקים לא יעבדו מהר ואיכותי, או יראו הכי טוב שיש.

אז כן כמו שאמרתי, קל להגיד תקנה את הכי זול, אבל לא חושב שזה תמיד הכי נכון או נבון.

זה נשמע שמישהו זיין לך את השכל כדי להויציא ממך הרבה כסף או משהו בסגנון.

1) 6-7 אלף שקל למחשב זה ממש לא זול.

2) כמו שכבר אמרו לך, אם אתה בונה אותו חכם, וכאן יש אנשים שיכולים לעזור לך בזה, אתה לא תגלה פתאום ש"דברים לא פועלים הכי מהר וטוב כמו שהיית רוצה.

נניח משחקים לא יעבדו מהר ואיכותי, או יראו הכי טוב שיש.

אז כן כמו שאמרתי, קל להגיד תקנה את הכי זול, אבל לא חושב שזה תמיד הכי נכון או נבון".

• תגובות 43
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טוב אל תשכחו שאני רוצה הכל איכותי.

נניח דברים כמו ספק כוח, מארז, מאוררים, קירור, מעבד וכרטיס מסך כמובן.

וכל דבר איכותי של חברה וכו' עולה לפעמיים פי 2, לכן במקום 6 פתאום מגיעים ל12-15

פורסם

מה זה איכותי? ספק עם ציפוי זהב? כרטיס מסך שכתוב עליו השם שלך בהזמנה אישית?

לרוב החברה לא משנה. כרטיס מסך למשל-אין הבדל בין הכטיס (הרגיל, לא מומהר מהמפעל ולא שטויות) של Sparkle לבין של Gigabyte חוץ מהמחיר.(כרטיס ב-1.5 יעשה את העבודה לאיזה חצי שנה על מקס' ואז ירד לHIGH.)

ספקי כוח, לא צריך להשקיע יותר מ400-500 ש"ח ואפשר לצאת עם ספק טוב של HEC או FSP.

מסך-קנו מה שבא לכם, זה ציוד היקפי, לא מחשב.

מעבד במילא יש רק INTEL וAMD. קנו את המיינסטרים, מעבדי הHIGH END לרוב עושים עבודה טובה ב-25% תמורת 200% מחיר-1000 שח

זכרונות מה רע בG.SKILL ו OCZ? גם אם קונים 4GB זה לא עובר את ה-800 שח.

צורב DVD טוב בימינו 100-200 שח.

אני לא מבין בלוחות אם וכוננים קשיחים אז אני יעזוב אותם.

יצא בין 4.5 ל5.5 אלף. יותר לכיוון ה-4.5

זאת שטות לקנות מחשב ביותר, כי במילא תוך שנה וחצי מחשב באותו מחיר מספק פי 2 ביצועים(חוק מור)

כל שנתיים להחליף מחשב/לשדרג זה סבבה

פורסם

טוב אל תשכחו שאני רוצה הכל איכותי.

נניח דברים כמו ספק כוח, מארז, מאוררים, קירור, מעבד וכרטיס מסך כמובן.

וכל דבר איכותי של חברה וכו' עולה לפעמיים פי 2, לכן במקום 6 פתאום מגיעים ל12-15

מאיפה אתה מביא את השטויות האלה?

המחשב שלי, מעבד אינטל, זכרונות טווינמוס, ספק אנרמקס, לוח אם ג'יגהבייט, מארז ג'יגהבייט, כרטיס מסך ספיר, הארד דיסק ווסטרן דיגיטל. כל המחשב לא מכיל אפילו רכיב ג'נרי אחד. עלה לי 6000 בדיוק. עוד מעט בן שנתיים, לא עשה בעיה אחת מאז שקניתי אותו.

5-6 אלף זה המון כסף. זה תקציב למחשב פצצתי עם רכיבים משמות מוכרים בלבד.

פורסם

6000 ש"ח למחשב רגיל (ביתי/משחקים, לא כולל ציוד היקפי) זה הטופ .

8000-מחשב לעבודה.

לדעתי אין טעם להוציא יותר מזה, אלא אם כן יש דרישות גבוהות מהמחשב.

מערכי ריידים, מחשבים לגרפיקה 3D,

פורסם

6000 ש"ח למחשב רגיל (ביתי/משחקים, לא כולל ציוד היקפי) זה הטופ .

8000-מחשב לעבודה.

לדעתי אין טעם להוציא יותר מזה, אלא אם כן יש דרישות גבוהות מהמחשב.

מערכי ריידים, מחשבים לגרפיקה 3D,

תגדיר מחשב לעבודה...

ב-2000 ש"ח אפשר להרכיב מחשב טוב מאוד לעבודה. מצגות, וורד, אקסל, תכנות.

לעריכה תלת מימדית צריך קצת יותר. בעצם לכל מטרה ייעודית, צריך מחשב שיעלה הרבה יותר...

פורסם

אתה מעצבן אבל ברמה שלא תתואר

מודרייטור ענה לך בנושא (הניק שלו מתחיל בXt) ואמר לך בידיוק מה צריך ובאיזו תדירות

אני עניתי לך ואפילו על כל חלק הסברתי לך למה זהו בזבוז

ועדיין אתה בשלך, יודע מה, לך תבזבז ת'20K שלך על מחשב, אני אקנה מחשב בעוד שנה ב6K והוא ירוץ חלק יותר וטוב יותר, יודע למה? כי הבניה נכונה והחומרה כל הזמן משתדרגת.

אני לא יודע מאיפה יש לך את הסכום העצום הזה שאפשר לקנות בו אחלה אוטו אבל הערכה לכסף אין לך בשיט.

פורסם
  • מחבר

^^^

סליחה באמת!

אבל השרשור הזה היה עוד מזמן, ומאז ענו לי הרבה ושינתי כל מיני דברים.

חוץ מזה

שיודע מה, מחשב ב20 בלי ציוד היקפי זה אולי מוגזם, אבל אם לוקחים מסך שעולה איזה 5-8 (24 ומעלה איכותי), פלוס רמקולים (שפה משהו טוב יכול להתחיל מ800 ולהגיע גם ל3000 בלי בעיה), וציוד כמו אוזניות (מ400 ועד 2000) וכו', אז כן אפשר להגיע ל20.

לדעתי אולי להוציא 20 על מחשב שכולל חומרה מעולה וציוד היקפי זה יקר, אבל רק על דברים שקשורים לאודיו אפשר להוציא יותר מזה.

לך תקנה נניח מגבר אוזניות טוב + אוזניות טובות וכו', וכבר תגיע ל5000 ויותר בלי בעיה.

ככה שבוא נשאיר רגע ציוד היקפי בצד, אז אני מסכים, אפשר לבנות אחלה מחשב ב 8 אלף.

הוגן?

פורסם

לא שמתי לתאריך אבל זה לא פאקטור

אוזניות ב5000!?!?!?!? איפה נשמע דבר כזה?

מסך ב8 אלף? אתה לוקח ת'LCD שהרגע אבא שלי קנה 32 אינצ' של פיליפס (וזה יקר... יחסית ל32)

רמקולים מתחיל ב800? יש לך JBL ב400 שיעיף לך ת'צורה, אתה הולך לקנות איזה 9.1 (אם קיים דבר כזה) ב3000?

מה אתה מחפש איפה להוציא את הכסף? במקום זה אני אשמח לאיזה מתנת יומולדת נחמדה... נו באמת אתה מחפש איפה להוציא כסף

פורסם
  • מחבר

^^

טוב אני לא רוצה להעליב, אבל תראה קח לדוגמא רמקולים, אתה מסכים איתי שיש רמוקלים נניח למערכות קולנוע ביתי שעולים גם 10 אלף ויותר?

שוב

לא אמרתי שצריך או שאני קונה כזה, אבל אמרתי שציוד היקפי זה כל אחד והבחירה האישית שלו, יש אנשים (כמוני במובן מסויים) שרוצים שמחשב ישמש גם לסאונד מאוד איכותי, אז מוכנים נניח לקנות כרטיס קול במחיר של 1000-2000 שקל, רמקולים (ואפילו לא 5.1 אלא שניים בלבד) באיזה 2000 שקל וכו'.

כל אחד והשיקולים שלו :)

פורסם

^^

טוב אני לא רוצה להעליב, אבל תראה קח לדוגמא רמקולים, אתה מסכים איתי שיש רמוקלים נניח למערכות קולנוע ביתי שעולים גם 10 אלף ויותר?

שוב

לא אמרתי שצריך או שאני קונה כזה, אבל אמרתי שציוד היקפי זה כל אחד והבחירה האישית שלו, יש אנשים (כמוני במובן מסויים) שרוצים שמחשב ישמש גם לסאונד מאוד איכותי, אז מוכנים נניח לקנות כרטיס קול במחיר של 1000-2000 שקל, רמקולים (ואפילו לא 5.1 אלא שניים בלבד) באיזה 2000 שקל וכו'.

כל אחד והשיקולים שלו :)

הניסיון שלך להצדיק את הבזבוז מעלה לי כל סעיף אפשרי

אני מניאק או קללה אחרת שאתה רוצה אם המובנה שיש ברוב הלוחות היום לא מספיק לך. מצטער לבאס אותך אבל אין מערכת קולנוע שעולה היום 10K, רק בכיכר המדינה בת"א (בעצם איך שאתה מבזבז את הכסף אני לא אתפלא אם אתה קונה משם, תקבל כבר הערכה לכסף!)

ואם כבר תקנה כרטיס קול למה אתה אחד באלפיה-2? 300 שקל יעשה לך ניסים ונפלאות

פורסם
  • מחבר

^^

טוב זה ויכוח סתמי, אני מציע לך לשמוע פעם אוזניות כמו GRADO GS1000 שעולות 4.5 אלף + מגבר איכותי (שגם יעלה לך מ2000 ומעלה כנראה) + נגן CD איכותי או DAC טוב (שככה או ככה יעלו לך מעל 10) ואז תגיד לי אם אין הבדל.

האמת

אחרי שתפול לך הלסת מתדהמה אתה תגיד לי אם יש או אין הבדל.

כל אחד ומה שרוצה לעשות בכסף שלו, אני מבטיח לך במאה אחוז שיש הבדל של שמיים וארץ בין כרטיס קול חצי מקצועי שעולה איזה 1000+ לעומת כרטיס על הלוח אם שאולי במקרה הטובה שווה 100-200 שקל.

פורסם

Allammo מה אכפת לך כמה כסף הוא רוצה לבזבז על המחשב שלו? הוא רוצה וזהו...

סע לארה"ב תראה את כל המליינים שאין להם מה לעשות עם הכסף, קונים שטויות במחירים מופרזים... אז אתה משווה? הוא רוצה שיבזבז...

מחשב סוף הדרך ב-10 אלף + מקורר במים ב-3000 ש"ח + 3000 ש"ח עמדת מחשב טובה, אולי איזה מגבר לכל הסיפור ויאלה הגענו ל-20 והכל מצוין, לא מבוזבז *למי שאוהב את הדברים*.

מה לדעתך עדיף לבזבז 150 אלף על מכונית? או 2000 ש"ח לשכר דירה לחודש? אותו דבר בדיוק.

פורסם
  • מחבר

^^

בדיוק!

כמו שאמרתי, בערך 10 על המחשב, ואז עבור מסך איכותי - שכן זה דבר שסופר חשוב לי כי יושב מולו כל היום, אז מוציא עוד כמה אלפים טובים, ואז על רמקולים טובים גם מוציא וזהו.

בקלות מגיעים ל20.

סה"כ ציוד היקפי אני מחליף פעם בכמה שנים טובות, מחשב יכול להחליף כל שנתיים, אבל ציוד היקפי נשאר איתי לפעמים גם שלושה מחשבים!

פורסם

Allammo מה אכפת לך כמה כסף הוא רוצה לבזבז על המחשב שלו? הוא רוצה וזהו...

סע לארה"ב תראה את כל המליינים שאין להם מה לעשות עם הכסף, קונים שטויות במחירים מופרזים... אז אתה משווה? הוא רוצה שיבזבז...

מחשב סוף הדרך ב-10 אלף + מקורר במים ב-3000 ש"ח + 3000 ש"ח עמדת מחשב טובה, אולי איזה מגבר לכל הסיפור ויאלה הגענו ל-20 והכל מצוין, לא מבוזבז *למי שאוהב את הדברים*.

מה לדעתך עדיף לבזבז 150 אלף על מכונית? או 2000 ש"ח לשכר דירה לחודש? אותו דבר בדיוק.

תאחלס זה מעצבן אותי שאני קורע ת'תחת כל חודש כדי להוציא משכורת נורמאלית שאני יוכל להכניס לבנק כדי שיהיה לי לרישיון ולימודים (כרגע עולה לשנה אחרונה בתיכון) והוא בפנאן שלו מבזבז 20K סתם ככה כי בא לו

יש לי בארה"ב דודים מליונרים והייתי אצלם ככה שאני יודע איזה שטויות הם קונים (אני אישית לא רואה מזה שקל, אפילו מתנה ליומולדת אני בחיים לא מקבל... ככל שאתה יותר עשיר ככה אתה יותר קמצן, משפט של סבתא חח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים