עבור לתוכן

מהו המסך המומלץ (רחב/רגיל) לעריכת תמונות עד 2K (לא TN)?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מחפש מסך לשימושים הנ"ל.

אני צלם מתקדם (5D).

עד עכשיו ערכתי על CTR 17 רגיל.

אני מעוניין להכיר את המעלות והמגרעות שבין מסך רחב למסך רגיל (להבנתי התמימה - מסך רחב בתמונות = שטחים מתים בצדדים).

האם מסך 22 רחב מול 19 רגיל דווקא יהיה עדיף מהבחינה הזו?

שימושים נוספים - סרטים, גלישה, טקסטים.

אשמח לקבל המלצות.

תודה.

פורסם

Samsung 971P

LG L2000CP

HP LP2065

Dell 2007FP

פורסם

אופיר הביא לך רשימה מכובדת של מסכים מעולים מבוססי פאנל לא-TN. אני מצטרף להמלצות שלו. רק את ה-LG לא הייתי בינתיים מקטלג כמתאים לעיבוד תמונה, למרות שיש בו פאנל S-IPS, מסיבות שאפרט בהמשך.

אם אתה עדיין מתלבט בין שאר המסכים, כדאי לך לבחור את ה-HP LP2065. למה? בגלל שיחס הניגודיות הסטטי שלו מנוצל במלואו בכל תחום העבודה הדינמי של המסך. יחס ניגודיות יציב משמר את גווני האפור בצורה טובה יותר (כשהוא נופל זה עלול להקטין את מספר המדרגות של גווני האפור בגלל זה ניתן להבחין בכך שגוונים כהים עדינים מתמזגים בתמונות בעת קריסה לא נשלטת של יחס הניגודיות הסטטי כשמפחיתים בהירות).

לגבי ה-L2000CP : גם ה-L2000C, קודמו, ב-flatpanels.dk התגלה כבחירה טובה למשחקים. הסיבה לחוסר הדיוק בצבעים מהקופסא הייתה נעוצה לפי המסקנה של המבקר באתר הדני היא שעיבוד האות דרך DVI לא היה אופטימלי, מה שיצר שגיאות בסגנון dithering כמו בפאנלים עם עומק צבע של 6 סיביות לערוץ , ולכן המסך לא היה מכוייל מהקופסא במידה מספקת לעיבוד תמונה גם שם וגם ב-behardware ולכן זה לא היה בשל פגם או תקלה. המבקר הדני כתב כי הצבעים של המסך עדיין נראים טובים יותר מאשר אלו של מסכים עם פאנלי TN, אבל למרות זאת המסך לא התאים לעיבוד תמונה.

http://www.flatpanels.dk/test.php?subaction=showfull&id=1148896087

עדיין לא ראיתי תוצאות dE94 אשר מראות עד כמה ה-L2000CP מדוייק בצבעים מהקופסא, לכן מחמת הספק עד שתהיה ביקורת מקצועית שתצרף מדידות dE94 ממוצע באמצעות מכייל הוא לא נכלל בתחום של מסכים שמתאימים בוודאות לעיבוד תמונה. יהיה מסקרן לדעת את התוצאות בביקורות שלו, אך מאחר ועשוי לחלוף פרק זמן רב עד שנראה ביקורת מקצועית שלו אפשר להמליץ עליו בינתיים לשימושים משרדיים אינטנסיביים ומשחקים ללא עיבוד תמונה חצי-מקצועי.

פורסם

L2000CP מסך ממולץ , אני משתמש בו בעיקר בעריכת תמונות.

פורסם

שלא תבין אותי לא נכון: כשתהיה ביקורת באתר אמין עם תרשימי dE94 בעלי תוצאות טובות אני בהחלט אצדד במסך. בינתיים לפי העין לא ניתן לקבוע דיוק בצבעים מסויימים. יש סיבה וסדר הגיוני לבחור מסכים מתאימים לגרפיקה לפי בדיקות ע"י מכייל חומרתי בביקורות מקצועיות. אם היו נותנים לכל אחד לקבוע לפי העין מידת דיוק בצבעים, הפורום הזה לא היה מושתת על אבן היסוד הכי חשובה: אובייקטיביות ומקצועיות.

פורסם

שלום,

מחפש מסך לשימושים הנ"ל.

אני צלם מתקדם (5D).

עד עכשיו ערכתי על CTR 17 רגיל.

אני מעוניין להכיר את המעלות והמגרעות שבין מסך רחב למסך רגיל (להבנתי התמימה - מסך רחב בתמונות = שטחים מתים בצדדים).

האם מסך 22 רחב מול 19 רגיל דווקא יהיה עדיף מהבחינה הזו?

שימושים נוספים - סרטים, גלישה, טקסטים.

אשמח לקבל המלצות.

תודה.

לדעתי , אם צג CRT שלך איכותי, הוא עדיף על כל LCD במחיר 2000 שקלים.

מחיר לצג שיאפשר עריכת תמונות , בלי זיוף צבעים או הצללה, עולה כנראה כפליים או יותר,

אולי 3000.

בחנות האחים יוגנד יש תצוגה של מסכים ברמה מתאימה, מן הסתם במחיר אסטרונומי.

תראה , תתייעץ שם וגם תיתרשם ממראה עיניים.

אל תיקנה בשום פנים מסך שלא ראית במו עיניך תצוגה שלו, אל תתרשם מתישבוחות

בכל מיני אתרים, ומכל מיני אנשים. העין היא השופטת היחידה., כמו כן התחושה היא עניין

סובייקטיבי מאוד.

LG200NC למיטב ידיעתי הוא הצג DELL200FP תחת שם אחר, פרט לעניינים מינוריים או ארגונומיים.

טובים למשתמש ביתי בררני , טקסט סרטים משחקים, אבל לא לצילום איכותי.

חברות שידועות באיכות גרפית גבוהה הן, אפל , איזו, נק-מיציבושי.

פורסם

^^

לפי העין ניתן לבדוק איכות תצוגה ודיוק בצבעים, אבל זה מחייב השוואה של לפחות שני מסכים איכותיים זה לצד זה מבלי שכויילו מראש ע"י מכייל חומרתי, אחרת לוקחים הביתה מסך חדש שלא נראה זהה. צריך פשוט לוודא שהמסך לא כוייל בצורה כלשהי ברמת ה- LUT שלו עצמו או לוודא שבפוטושופ לא מוזן פרופיל ICM של מכייל, כי אם אין קולורמטר בבית, אז עשויות להיות הפתעות לא נעימות.

הנושא הזה של השוואה בין מסכים עם פאנלים איכותיים מוכר לי, כי אני בעצמי חוויתי השוואה כזו בין VP930 ל-S1931 ולא היה קשה לראות הבדלים לטובת ה-S1931 מה שתאם את תוצאות הביקורת ל-19" מובחרים עבור הפורום. לפסול ביקורות מקצועיות של אתרים חומרה כגון PRAD, BeHardware, וכו' עם מדידות dE94 על הסף זה נראה לי לכן לא בסדר לומר. תשבחות של בלוגרים ניתן להתייחס אליהן בצורה זהירה תוך לקיחת פירסום סמוי בחשבון.

LG200NC למיטב ידיעתי הוא הצג DELL200FP תחת שם אחר, פרט לעניינים מינוריים או ארגונומיים.

לא ברור לאיזה דגם של LG התכוונת. L2000CN שונה לחלוטין מ-2007FP - הוא מבוסס על TN.

שוב פעם, המסכים, שמתבססים על אותו פאנל בדיוק, מורכבים באופן עצמאי אצל יצרני המסכים והם יכולים להיות בעלי יישום שונה של מנגנוני ניהול בהירות וניגודיות, ולכן גם מידת יחס הניגודיות הסטטי משתנה באופן אחר כפונקציה של בהירות, טבלאות ה- LUT מכויילות בצורה אינדיבידואלית ע"י יצרני המסכים או לפי מפרט מבוקש על ידם, מנגנוני פלט התמונה שונים ולכן גם Input Lag יכול להיות שונה וכו'. כבר חזרתי על זה בתשובה שלי אליך וגם McFly ו-Bagheera אמרו לך זאת בעבר הרחוק.

פורסם

^^

לפי העין ניתן לבדוק איכות תצוגה ודיוק בצבעים, אבל זה מחייב השוואה של לפחות שני מסכים איכותיים זה לצד זה מבלי שכויילו מראש ע"י מכייל חומרתי, אחרת לוקחים הביתה מסך חדש שלא נראה זהה. צריך פשוט לוודא שהמסך לא כוייל בצורה כלשהי ברמת ה- LUT שלו עצמו או לוודא שבפוטושופ לא מוזן פרופיל ICM של מכייל, כי אם אין קולורמטר בבית, אז עשויות להיות הפתעות לא נעימות.

הנושא הזה של השוואה בין מסכים עם פאנלים איכותיים מוכר לי, כי אני בעצמי חוויתי השוואה כזו בין VP930 ל-S1931 ולא היה קשה לראות הבדלים לטובת ה-S1931 מה שתאם את תוצאות הביקורת ל-19" מובחרים עבור הפורום. לפסול ביקורות מקצועיות של אתרים חומרה כגון PRAD, BeHardware, וכו' עם מדידות dE94 על הסף זה נראה לי לכן לא בסדר לומר. תשבחות של בלוגרים ניתן להתייחס אליהן בצורה זהירה תוך לקיחת פירסום סמוי בחשבון.

לא ברור לאיזה דגם של LG התכוונת. L2000CN שונה לחלוטין מ-2007FP - הוא מבוסס על TN.

שוב פעם, המסכים, שמתבססים על אותו פאנל בדיוק, מורכבים באופן עצמאי אצל יצרני המסכים והם יכולים להיות בעלי יישום שונה של מנגנוני ניהול בהירות וניגודיות, ולכן גם מידת יחס הניגודיות הסטטי משתנה באופן אחר כפונקציה של בהירות, טבלאות ה- LUT מכויילות בצורה אינדיבידואלית ע"י יצרני המסכים או לפי מפרט מבוקש על ידם, מנגנוני פלט התמונה שונים ולכן גם Input Lag יכול להיות שונה וכו'. כבר חזרתי על זה בתשובה שלי אליך וגם McFly ו-Bagheera אמרו לך זאת בעבר הרחוק.

תיקון טעויות הקלדה.

שלושת הדגמים שדומים זה לזה פרט להבדלים זניחים הם שלושת הדגמים ההמפורטים בהמשך.

כאשר אני אומר הבדלים זניחים , כוונתי הבדלים כל עוד מדובר באותו סוג פנלים.

לרוע המזל לייצרנים יש מינהג מגונה של סימון דגמים שונים באותו שם, למרות הבדלי פנלים בדיגמי משנה.

ואילו שלושת הדגמים הדומים

LG L2000C

DELL 2007FP

פיליפס 200P7ES

LG L2000CP שנימכר היום הוא אחד מדיגמי המישנה של L2000C

או דגם משופר של אחד מהם.

בשום פנים לא התכוונתי ל- L2000CN אלא התכוונתי ל-

K2000CP

אשר לשאר דברי בהודעה למעלה ובהודעות לפני כשנה וחצי , לפי זיכרוני,

אני עומד על מה שאמרתי.

במיוחד אני עומד על כך ש- DELL אינה מייצרת מסכים כלל, היא רק משווקת

מסכים שמיוצרים על ידי חברות שיש להן מומחיות עשרות שנים בייצור מסכים.

LG או בשמה הישן GOLDSTAR היא יצרנית מסכים מזה עשרות שנים,

פיליפס היא יצרנית מסכים, סמסונג היא יצרנית מסכים מזה עשרות שנים.

DELL איננה יצרנית מסכים ושלושת החברות שהזכרתי שמות בכיס הקטן את המומחיות של

DELL בייצור מסכים.

DELL כמו חברות מותג אחרות, מוכרת מסכים שמיצרים אצל חברות ייצור מסכים.

עד כמה שיכולתי לברר לפני שנה וחצי, מסך 2007FP

של DELL מיוצר על ידי LG , אולי בשיתוף יצור עם פיליפס מעבר לייצור הפנל עצמו.

כמו כן יש דיגמי מישנה של אותו מסך שמשתמשים בפנל של סמסונג.

אולי יש ייצרנים אחרים שמייצרים פנלים עבור אותו מסך, אבל זה פחות בטוח.

אמרתי את דברי במקומות אחרים לגבי החשיבות המינורית של כיול צבעים ודומיהם על ידי

מישהו אחר שאינו המשתמש הסופי . אמרתי את דברי לגבי החשיבות המכרעת בהחלטות

על קניה לאחר צפיה במסך, במקום להסתמך רק על חוות דעת מומחים. לא רואה טעם לחזור על זה שוב.

פורסם

תשתדל בבקשה לא לצטט תגובה מעליך בכדי לתרום לשמירת מראה אסתטי של הפורום.

לגבי הטענה שלך שחברות קבלניות מייצרות את מסכי Dell בעצמן ולא Dell, לפחות תביא קישורים של אתרים אמינים מספיק ושמוכיחים את זה. אני פתוח לכל טענה - רק שתהיה מבוססת על מידע חיצוני שנוכל לראותו שחור על גבי לבן, ואני בטוח שכל המומחים ירצו לראות על איזה מקורות אתה מסתמך.

בינתיים פותח הדיון לא הגיב להצעות שלי ושלך לגבי מסך מתאים לתקציב. רק את הפיליפס 200P7ES נוציא מכלל אפשרות קנייה, כי הוא לא מיוצר ולא זמין בחנויות מזה חודשים. הוא מוזמן כהצעתך לבחון בחנויות, שיוכלו לאפשר לו להשוות את המסכים ומוצע שיבדוק את ה-Dell 2007FP כנגד HP LP2065. אני משתדל לכוון את השואלים אל מסכים, אשר ידועים כמוצלחים בדיוק בצבעים לפי הצלבה של מימצאים בין כמה שיותר אתרי חומרה העוסקים בבדיקת מסכים ושהמבקרים שלהם מנוסים עם מספר רב של מסכים המבוססים על כל סוגי הפאנלים, אני לא מזכיר בדיקות התרשמות בחנויות, כי מעטות מוכנות לאפשר דבר כזה לפני מתן תשלום על מסכים שגם ב-2000 שקלים ומעלה נחשבים ליקרים מדי לרוב הצרכנים המצויים שאפילו לא יודעים על ההבדלים בין פאנלים ועל הסוגים השונים שלהם. במקרה שלי ההשוואה שעשיתי הייתה בנסיבות נדירות, כאשר אחד המסכים היה כבר במלאי במחסן והאחר הוזמן בלי קשר לכוונת קנייה מצידי. ה-2007FP ו-LP2065 ידועים כמסכים מספיק מדוייקים מהקופסא לעריכה גרפית חצי-מקצועית. לעריכה מקצועית של ממש מדובר במסכים שהם בסכומים הרבה יותר משמעותיים, אשר רלוונטיים למי שמתפרנס מהתחום ובאמת זקוק לדיוק קריטי בצבעים.

אם הוא בוחר לקבל את הצעתך לבדוק מסכים הרבה יותר יקרים בחנות שהזכרת, הוא גם מוזמן לעשות זאת ולראות עד כמה דיוק הצבעים שלהם חשוב באופן כזה שיהיה מוכן להשקיע הרבה יותר כסף. בכ-2000 שקלים המסכים של Dell ו-HP מספקים תמורה סבירה לעריכה גרפית, שלא תלויה בדיוק קריטי של ממש בצבעים. עם קולורמטר אפשר להביא אותם לרמה טובה.

אם Equinox לא ישאל עוד שאלות בהמשך, אני לא אמשיך להגיב לגבי סוגיית בחירת מסכים בתקציב שלו.

פורסם
  • מחבר

שלום חבר'ה.

אני חושב שזו הפעם הראשונה בקהיליה של HWZONE בה אני שואל שאלה ומקבל תשובות כ"כ ענייניות ומפיק דיון כ"כ מקצועי.

אני מכבד על המידע שתרמתם לי - חלקו אינו מוכר לי ולכן אני אקח קצת את הזמן כדי לקרוא ולהחכים.

אני לא מאמין באימפולסיביות של הקניה או בחוות דעת מבוססת ביקורות אלא מוכרח להצליב את האמת ש"על הנייר" והמציאות..

אשמח לדעת רק דבר אחד קטן: האם יש איזו שהיא כדאיות בקניית מסך רחב (לדוגמא 22) לעריכת תמונות?

(אם התקיים כבר דיון "סוער" על זה אשמח לקבל הפניה)

שוב תודה על הדיון הפורה.

פורסם

בקניית מסך רחב אתה מקבל פחות שטח עבודה לעיבוד התמונה וזה חיסרון אחד השני שאין 22 אינץ עם פאנלים איכותיים בתקציב הזה רק TN

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים