עבור לתוכן

קירור מים הודעה מס' 2

Featured Replies

פורסם

הרבה זמן לא כתבתי מה קורה אם המערכת, אבל האמת היא שדי התקדמתי.

נושא זה יטפל במיכלי המים.

אחרי הרבה חיפושים הצלחתי למצוא משטח נקי ודנדש של פרספקס 5מ"מ.

זה לא משהו טוב ועבה כמו 10מ"מ, אבל זה יעשה את העבודה והכי חשוב זה היה בחינם!

אז כמו שאתם זוכרים, אני הולך על שתי מיכלים:

1. פנימי - גובה 10ס"מ, אורך ורוחב 15ס"מ. (משאבת המים תשב בתוך מיכל זה).

2. חיצוני - מיכל בגובה של 25ס"מ אורך ורוחב של 6ס"מ.

חיתוך החומר יתבצע באמצעות סכין מיוחדת לחיתוך פרספקס (הגיע מאותו מקום שממנו הגיע הפרספקס).

2450e0b4a91d98f4054e238b4b7a2630020000.aspx

הדבקת החלקים היתה בעיה רצינית!

התחלתי בהדבקות אם דבק חם ואחרי שהוא יבש ציפוי בסיליקון. אבל כל הזמן היו לי נזילות :-[ אחרי זמן מה כבר לא ראו את הפרספקס מרוב ששפכתי עליו דבק חם.

במהלך חיפושי אחר רדיאטור הגעתי במקרה לחנות של חלקי חילוף לרכב, שם המליצו לי בחום על חומר מיוחד בשם MAGICSTEEL. זהו חומר מיוחד שאמור לאטום חורים בכל חומר כולל חומרים שבאים במגע אם מים או חום (החומר הזה משמש בין השאר לאיטום חורים ברדיאטורים).

2450e03afb8a77bac542e08d23724da0020000.aspx

החומר הזה מורכב למעשה משתי חומרים אותם יש ללוש (כמו פלסטלינה) ואחרי שמדביקים אותו, הוא מתיבש בתוך משהו כמו 15 דקות. אחרי שהוא יתייבש מרחתי עליו סיליקון.

מתחת ניתן לראות תמונה של אחת ההדבקות:

2450e09eb2789b6e3f45d99c90345b50020000.aspx

בעיה שניה שנתקלתי בה היתה חיבורי הצינורות - חיתוך החורים לא היה בעיה. הבעיה היתה הכנת הפיות.

התחלתי אם צינור נחושת 3/8 באורך 5ס"מ, כששוב, הדבקתי אותו אם דבק חם ולאחר מכן אם סיליקון. היתה יופי של איטום אבל כל מכה קטנה בחיבורים גרמה לפיות לזוז.

פניתי לשולחן השירטוטים ולעזרתו של חמי (אבי אשתי) שהוא במקרה עובד במתכות (כירסום, ריתוך...), יותר מאוחר הוא גם הכין לי את הבלוק מים. התוצאה היא כדלקמן:

2450e0f68ad1538b68454db6983fb600020000.aspx

החיבור יעשה אם ברגים משתי הצדדים של הדופן וסיליקון עליהם לאטימה.

הבורג הארוך שאתם רואים ישמש אותי לחיבור המשאבה שם גם הייתי צריך המרה מ-9מ"מ (הצנרת) ל-15מ"מ (כניסת המים של המשאבה).

2450e090bc54fce77c417da003187120020000.aspx

2450e053b8e870c07e4bcaba14df5e90020000.aspx

2450e0fdbff7b1919a45608c833dfa60020000.aspx

שתי המיכלים בבדיקת אטימות של שעה:

2450e0cf49d6d53bf54354bf9d157d80020000.aspx

כרגיל, אשמח לקבל הערות.

פורסם

סחתיין - למי שלא מכיר המג'יק סטיל (אני משתמש בקוויק סטיל אגב... :P) הוא בעצם שני חומרים - מרק (משולב עם סיבי מתכת) ואפוקסי אחרי שלשים אותם והם מתערבבים מקבלים חומר שניתן להשתמש בו לכל איטום (אגב את האיטום של יציאת כבל המתח מהמיכל הייתי ממליץ לך לעשות גם כן איתו למרות שזה הרבה יותר "קבוע") כולל שיפור הברגות. אגב החומר כ"כ חזק שמשתמשים בו גם בשביל לאטום פיצוצים בבלוק מנוע!

פורסם
  • מחבר

אחי - על תדאג שמתי גם כמות נכבדה באזור כניסת הכבל מתח.

בברגים השמשתי בחומר הלבן הזה שנראה כמו איזולירבנד (משמש אינסטלטורים) וסיליקון. יופי של אטימה - לא זז לשום מקום בגלל האומים, ואוטם כמו פטיש.

פורסם

אחי תבדוק אותו איזה שבועיים שלוש אפילו חודש לפני שאתה מכניס אותו למחשב

פורסם

יפה העבודה שעשית! :hi:

אבל יש משהו שאני בעצם מסתבך בגללו , וזה שהמיכל אם המשאבה צריך להתפתח כדי לנקות את המשאבה מידי פעם.

ועם המיכל שלך אם יש בעיה עם המשאבה את תצטרך לשבור את כל המיכל. :'(

או שיש לך פתרון לעניין הזה אז שתף אותי בו.

(ואגב יש לי משאבה בדיוק כזאת. כמה ליטר לשעה היא?)

פורסם

באמת עבודה יפה.... אבל זה די גדול לא ? קצת מסורבל.... משאבה לא טבולה הייתה עושה לך את החיים יותר נעימים וגם לא היית צריך מיל כל כך גדול.

פורסם
  • מחבר

Arik.G - אתה צודק בקשר לפתיחה של המיכל, אבל לא מצאתי פתרון לזה. ניתן כמובן לעשות בחלק העליון פתח אם צירים, אבל זה רק יסבך את הבניה ויתן פתח לנזילות נוספות. אני רק מקווה שהעסק יחזיק מעמד מספיק זמן כדי שאני לא הצטרך לפתוח אותו במהרה.

דרך אגב, ניתן אם קצת מאמץ לגרד את חומרי האטימה מעל אחת הפאות (סביר להניח שאת העליונה), לפתוח את המיכל ולסגור אותו בחזרה אחרי עבודת תחזוקה. כמובן שאני מקווה לדחות את זה כמה שיותר.

דגם המשאבה - ViaAqua VA-300A שואבת 1200L/H.

80ש"ח בצומת בילו.

The Byter - סביר להניח שאתה צודק. זה גם היה פותר אותי מלפתוח את המיכל בעתיד, אבל זה הדבר היחיד שמצאתי (בארץ כמובן).

פורסם
  • מחבר

היום נתקלתי בבעיה הראשונה:

כל הזמן שמתי לב, שרמת המים שונה מהמיכל המשני למיכל החיצוני. במיכל החיצוני רמת המים הרבה יותר גבוהה ולמעשה גורמת למשאבה להיות חצי גלויה (מה שעוזר לרעשים :-[).

d9361870dbc1151dff496eb4e70d6640020000.aspx

לא כל כך הבנתי למה זה קורה (חוק כלים שלובים אמור לאזן את רמת המים), וניסיתי לפתור את זה בצורה שהתבררה כממש לא טובה. פתחתי את יציאת המים מבלוק הקירור ונשפתי לתוך הצינור - כלומר לתוך המיכל המשני. התוצאה היתה רעה מאוד!!! נפתחו כמה פתחים קטנטנים במיכל הראשי ומים החלו לזרום החוצה.

עכשיו מגיע הקטע הטוב והסקת המסקנות - כחלק מנסיון התיקון, גירדתי את חומר האטימה באזור שנפרץ על מנת לאטום אותו בשנית. ברגע שפתחתי חור גדול יותר התחלתי לראות בועות מים ואויר יוצאות במהירות והקטע המדהים באמת, הוא שרמת המים השתוותה מיד!!!

המסקנה היתה ברורה - במיכל הראשי נבנה לחץ פנימי שמנע מהמים להכנס בחופשיות. אם זה לא היה קורה עכשיו זה היה קורה בעתיד.

הפתרון - יש לפתוח חריר קטן בצד העליון של המיכל הראשי על מנת שמים שנדחפים מהמיכל המשני יכנסו בטבעיות ולא ידחסו את האויר הלכוד במיכל (כמובן שלחריר צריך להיות אפשרות לסגירה - אם לדוגמא אני אצטרך להפוך את המיכל כשהוא מלא מים).

זאת גם התשובה לשאלה האם החומר אוטם כמו שצריך. הוא אוטם כל זמן שאין לחץ פנימי גדול שלמעשה לוחץ את כל הדפנות החוצה ומאיים על חומר הבידוד/אטימה.

פורסם

לפי מה שהבנתי מהתרשים שלך צינור היציאה מהמיכל הראשי קרוב לתחתיתו, אם היית ממקם את פתח היציאה בחלק העליון של המיכל כל האוויר היה יוצא מהמיכל הראשי בזמן ה-BLEEDING של המערכת ואז לא היה נוצר מצב של אוויר שנדחס בפנים.

פורסם

או שפשוט תנקז את כל האוויר מהמערכת שלך ותמלא אותה לגמרי במים...

פורסם
  • מחבר

captaincaveman - כניסת המיים והיציאה במיכל הראשי הם באותו גובה (מקבילים). היציאה נעשית דרך משאבת המים וישירות לבלוק קירור. אין סיכוי לאויר לצאת משם, כי הוא צריך לעבור דרך משאבת המים (ששקועה במים).

NI4NI - המיכל המשני גבוה מהראשי כך שאין לי סיכוי למלא את שתיהם גם יחד.

כנראה שהדרך הטובה ביותר היא לעשות חור פריקת אויר/לחץ במיכל הראשי.

פורסם

אבל יש בעיה עם החור לניקוז אוויר כי ככה יכול להתאדות המים מהמיכל ואז ליצור לך בלאגאן שלם במחשב... (שהם מתקררים וחוזרים למצב של מים... )

פורסם
  • מחבר

עכשיו גמרת עלי ???

מה אתה אומר, שאני צריך להוסיף צינור ניקוז לאויר חם, אותו אני יוציא מחוץ למחשב?

האם הטמפרטורות של המים כל כך גבוהות, שהם יחממו את המים ובעצם במקום שיצא אויר דרך החריר, יצאו אדי מים חמים שיהפכו לטיפות מים בתוך במחשב?

אם כן, אני יעשה חריר, אבל יחבר אליו צינור מים שיגיע עד דופן המחשב.

פורסם

תעשה חור לצינור בדופן העליונה של המיכל, עם מחבר מתכת כמו שהראתה בתמונות, אוויר יצא דרך הצינור ואחרי שהוא יצא אתה מנתק את הצינור וסותם את המחבר......... לא מסובך בכלל :)

פורסם

תרשו לי להוסיף שאלה לדיון ::) האם המחירים של המשאבות הלא טבולות גבוהים יותר מהטבולות?

ואיזה הספק משאבה אתם ממליצים? כי המשאבה שיש לי חלשה מידי לדעתי. (800 ליטר לשעה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים