מדיניות הטיפים במסעדות - עמוד 3 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

מדיניות הטיפים במסעדות


Arik.G

Recommended Posts

אבל מה זה קשור שאף אחד לא הכריח אותו. אני מסביר לך שרבים מהמלצרים עובדים על טיפים. זה לא שזה איזה סוד שאף אחד לא מכיר. כשאתה יוצא לבילוי, חוץ מאוכל אתה מקבל גם שרות. אתה יכול לקבל אוכל ושרות חרא, או שאתה יכול לקבל אוכל ושרות טוב.

בסופר אף אחד לא ממלא לך את השקיות במצרכים ושם אותם באוטו שלך (וכשיש כאלה אז משאירים להם טיפ!!!).

אני לא אמשיך את הויכוח הזה, כי אני לא אצליח לשכנע אותך בחשיבה שלי. אני לא חושב שיצא לך לעבוד בתור מלצר בחיים שלך ככה שיש לך זווית די עקומה על העניין. אבל תן לי לתת לך טיפ, אף פעם אל תריב עם האנשים שמכינים\מגישים לך אוכל.[br]פורסם בתאריך: 22.06.2008 בשעה 23:07:48


cleric בדיוק הציטוט שחפשתי. תזכיר לי מאיזה סרט זה בבקשה?
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 80
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

אבל מה זה קשור שאף אחד לא הכריח אותו. אני מסביר לך שרבים מהמלצרים עובדים על טיפים. זה לא שזה איזה סוד שאף אחד לא מכיר. כשאתה יוצא לבילוי, חוץ מאוכל אתה מקבל גם שרות. אתה יכול לקבל אוכל ושרות חרא, או שאתה יכול לקבל אוכל ושרות טוב.

בסופר אף אחד לא ממלא לך את השקיות במצרכים ושם אותם באוטו שלך (וכשיש כאלה אז משאירים להם טיפ!!!).

אני לא אמשיך את הויכוח הזה, כי אני לא אצליח לשכנע אותך בחשיבה שלי. אני לא חושב שיצא לך לעבוד בתור מלצר בחיים שלך ככה שיש לך זווית די עקומה על העניין. אבל תן לי לתת לך טיפ, אף פעם אל תריב עם האנשים שמכינים\מגישים לך אוכל.[br]פורסם בתאריך: 22.06.2008 בשעה 23:07:48


cleric בדיוק הציטוט שחפשתי. תזכיר לי מאיזה סרט זה בבקשה?

יש שתי סוגי מסעדות. מסעדות שירות עצמי, ומסעדות בהן מגישים לשולחן. כשאני הולך למסעדה בה מגישים לשולחן, לא נותנים לי את האפשרות לגשת לדלפק, להזמין את האוכל בעצמי, לקחת אותו לבד - ולבסוף לפנות את הכלים. השירות הוא חלק בלתי נפרד מהאירוח במסעדה. כפי שאני לא משלם טיפ לטבח, למנקה, לבעל הבית אשר משכיר למסעדה את המקום או אפילו למארחת, אני לא רואה סיבה שבגללה המלצרים צריכים לחיות על טיפים.

למה הכל צריך להיות עקום? יש לחשב את משכורת המלצרים, ולגלם אותה במחיר המנה - בדיוק כפי שמגלמים את העלות של שאר כח האדם במסעדה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יש שתי סוגי מסעדות. מסעדות שירות עצמי, ומסעדות בהן מגישים לשולחן. כשאני הולך למסעדה בה מגישים לשולחן, לא נותנים לי את האפשרות לגשת לדלפק, להזמין את האוכל בעצמי, לקחת אותו לבד - ולבסוף לפנות את הכלים. השירות הוא חלק בלתי נפרד מהאירוח במסעדה. כפי שאני לא משלם טיפ לטבח, למנקה, לבעל הבית אשר משכיר למסעדה את המקום או אפילו למארחת, אני לא רואה סיבה שבגללה המלצרים צריכים לחיות על טיפים.

למה הכל צריך להיות עקום? יש לחשב את משכורת המלצרים, ולגלם אותה במחיר המנה - בדיוק כפי שמגלמים את העלות של שאר כח האדם במסעדה.

גם אם נצא מנקודת הנחה שאתה צודק (ואני דיי מסכים עם זה)- זה המצב כיום. האפשרות היא או לא לצאת כלל למסעדות ופאבים או לשלם לאנשים שעובדים מאוד קשה ולרוב מקבלים רק טיפים ולא משכורת בסיס.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מה שמעצבן זה שאנשים באים למסעדה נגיד - רואים מנה שעולה 60 שקל ואומרים לעצמם "זה לא זול, אבל אני מוכן להוציא עד 60 שקל" ומשלמים, ואז בסוף פתאום נזכרים להתחשב בכך שיש טיפ ומחיר המנה עולה ל-66-70. אם מחיר המנה מלכתחילה היה נגיד 70 שקל פחות אנשים היו באים, אז במקום לכתוב שהמחיר הוא 70 שקל וכולל שירות הם כותבים 60 שקל, מושכים כך יותר אנשים שבסוף משלמים 70 שקל. זה לא בסדר. הזמנת מנה במסעדה זה כמו חוזה - בנאדם מסתכל על התפריט ומחליט להזמין נגיד כמה דברים שעולים ביחד - לפי התפריט - 100 שקל. הוא רואה שזה עולה 100 שקל ומוכן לשלם את זה. בסוף אבל, אחרי שהוא כבר הזמין ואכל, הוא נדרש לשלם עוד 10 שקל. זה כמו שתרכיבו מחשב שמתאים לכם ב-6,000 שקל (כולל הרכבה) ועבור ההוצאה של המחשב המוכן מהמחסן יצופה מכם לשלם עוד 600 שקל. זאת בדיחה. אם הייתם יודעים שהמחיר הוא 6,600 מראש או שלא הייתם קונים או שהייתם מרכיבים מחשב ב-5,400 כי התקציב שלכם הוא 6,000 שקל (או כמה שאתם מוכנים להוציא).

ועבדתי בתור מלצר, וקיבלתי טיפים ולא התלוננתי (גם עבדתי בגן אירועים עם הגשה עצמית, שם אנשים הוזמנו לחתונות בדר"כ וכמובן שלא נדרשו לשלם שום טיפ, הכל היה מרצונם האישי), אבל לדעתי זה פסול. אני לא חושב שמלצר מתאמץ יותר ממכין המבורגרים במקדולנס (בסניף עמוס), בעובד במוקד שירות לקוחות של פלאפון (שכל היום לקוחות צועקים עליו והורסים לו את היום - כל יום), ממסדר מוצרים על המדפים בשופרסל או ממנקה רחובות (גם אם זאת לא עבודה של סטודנטים, ומי שעובד בזה בדרך כלל צריך הרבה יותר את הכסף מאשר מי שעובד כמלצר). אז רק בגלל שהעבודה כרוכה בשירות פנים אל פנים צריך לשלם יותר? למה? וזה לא שהשירות נעשה מצד המלצר מטוב ליבו, כי הוא בנאדם נחמד. הוא עובד במסעדה, הוא מרוויח כסף, זה התפקיד המוגדר שלו, עלות השכר שלו כוללה בין השאר במחיר המנה שאני משלם עליה (כמו גם עלות שכר הדירה של המקום, עלות החשמל וכו') ואם הוא יהיה אנטיפט לקוחות יתלוננו עליו בפני המנהל והוא יפוטר, כי הוא גורם ללקוחות להרגיש לא נוח, ולכן הם לא יחזרו, ואז המקום יפשוט את הרגל.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יש שתי סוגי מסעדות. מסעדות שירות עצמי, ומסעדות בהן מגישים לשולחן. כשאני הולך למסעדה בה מגישים לשולחן, לא נותנים לי את האפשרות לגשת לדלפק, להזמין את האוכל בעצמי, לקחת אותו לבד - ולבסוף לפנות את הכלים. השירות הוא חלק בלתי נפרד מהאירוח במסעדה. כפי שאני לא משלם טיפ לטבח, למנקה, לבעל הבית אשר משכיר למסעדה את המקום או אפילו למארחת, אני לא רואה סיבה שבגללה המלצרים צריכים לחיות על טיפים.

למה הכל צריך להיות עקום? יש לחשב את משכורת המלצרים, ולגלם אותה במחיר המנה - בדיוק כפי שמגלמים את העלות של שאר כח האדם במסעדה.

הטיפ זאת הדרך שלך להעריך את השרות שקיבלת. בניגוד לטבח או המנקה, המלצר בא במגע עם הלקוחות. הוא יכול לתת סוגים שונים של שרות. תפקידו לא רק להזין את ההזמנה ולהביא את האוכל, אלא גם לדאוג לאורחים, ולטפל בבעיות (כמו לקוחות בעייתיים למשל). אתם לוקחים את השרות בתור משהו מובן מאליו, שאתם צריכים לקבל את הטופ שבטופ במחיר הנקוב בתפריט אבל זה פשוט לא עובד ככה ברוב המקומות. שרות הוא אף פעם לא אחיד, וכל לקוח הוא סיפור בפני עצמו. אז אם אתה מרוצה מהשרות שקבלת, למה לא לתת תמורה על זה?

מצד שני, לא היית מרוצה? אל תשאיר טיפ! הרי כאן טמון הקטע. תכלול את השרות מראש במחיר והמלצרים יכולים לעבוד חרא אבל עדין לעשות את הכסף.. בסופו של דבר הטיפ הוא מה שהופך את השרות מבסדר למצויין, הוא מדרבן את המלצר לתת שרות טוב יותר.

וכן זה לא חוקי שמלצרים יעבדו רק על טיפים, אבל מצד שני כמעט ואין מלצרים שעובדים בשביל תלוש אז כנראה מישהו פה עובר החוק..

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הטיפ זאת הדרך שלך להעריך את השרות שקיבלת. בניגוד לטבח או המנקה, המלצר בא במגע עם הלקוחות. הוא יכול לתת סוגים שונים של שרות. תפקידו לא רק להזין את ההזמנה ולהביא את האוכל, אלא גם לדאוג לאורחים, ולטפל בבעיות (כמו לקוחות בעייתיים למשל). אתם לוקחים את השרות בתור משהו מובן מאליו, שאתם צריכים לקבל את הטופ שבטופ במחיר הנקוב בתפריט אבל זה פשוט לא עובד ככה ברוב המקומות. שרות הוא אף פעם לא אחיד, וכל לקוח הוא סיפור בפני עצמו. אז אם אתה מרוצה מהשרות שקבלת, למה לא לתת תמורה על זה?

מצד שני, לא היית מרוצה? אל תשאיר טיפ! הרי כאן טמון הקטע. תכלול את השרות מראש במחיר והמלצרים יכולים יעבדו חרא אבל את הכסף שלהם הם עדין יעשו.. בסופו של דבר הטיפ הוא מה שהופך את השרות מבסדר למצויין, הוא מדרבן את המלצר לתת שרות טוב יותר.

אני גם לא רואה סיבה למה מלצרים צריכים לחיות על טיפים, אבל ככה זה. וכן זה לא חוקי שמלצרים יעבדו רק על טיפים, אבל מצד שני כמעט ואין מלצרים שעובדים בשביל תלוש אז כנראה מישהו פה עובר החוק..

זה התפקיד שלו להיות נחמד,אני מצטער לבשר לך אבל מה שאמרת שקול לזה שתגיד "השף יכול לבשל מגעיל או טעים זה תלוי בו"

וזה לא

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא, זה שקול ל"השף יכול לבשל או השף יכול לבשל משהו משהו".

אני חושב שאתה נאיבי מדי. זה ברור שכל המלצרים על הנייר אמורים לתת לך את השרות הכי טוב. אבל בתאכלס אתה יודע טוב מאוד שאף אחד לא יכול לתת 120% כל הזמן. בדיוק כמו שהשף יכול לבשל איזו מנה באופן רגיל, אבל כשיש איזה לקוח VIP הוא יוסיף לזה פי 2 צומת לב. כנ"ל גם לגבי מלצרים. הם יכולים לעשות את העבודה שלהם בצורה פושרת או בצורה יוצאת מהכלל שתצא מבסוט.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אם כך אז כל מי שנותן לך שירות פרונטלי (שהרי אתה לא יכול לתת טיפ לשירות לקוחות טלפוני) זכאי לקבל ממך טיפ.

שהרי רמת השירות והטיפול בתקלות שאותו נותן שירות מספק לך, נקבעות על ידו בלבד.

למה אתה לא נותן טיפ לאנשים ב"סלקום"(או כל חברה סלולרית, זו הייתה רק דוגמא) כשאתה בא לתקן או להחליף את המכשיר?

למה אתה לא נותן טיפ לסדרן בקולנוע?

למה למוכר במכולת לא? (הוא הרי עומד מאחורי דלפק ומוכר לך דברים, בדיוק כמו ברמן, שכן מקבל טיפים מדי פעם).

למתדלק בתחנת הדלק (למרות שיש מעט שנותנים גם לו טיפ)?

והרשימה יכולה להמשיך.. אבל אני חושב שהבנת את הפואנטה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני עבדתי כבר יותר משנה כמלצר במלון דן בתל אביב ומקסימום שם שקיבלתי טיפ הוא 50 שקל ואני אומר שזה סה"כ 50 שקל.

לפני כמה שבועות ירדתי מהעבודה הזאת כי פשוט נמאס, אני רוצה להתקדם בחיים ולקבל מעל ל-20 ש"ח לשעה.....

אז אני מעדיף לבזבז עוד כמה ימים בשביל למצוא עבודה רלוונטית.

כי לקבל 20 שקל לשעה זה חרא.

(ועוד שלא נשכח שמקזזים קצת פה ושם).

המקום הזה ייבש מטיפים ויש לזה סיבה, בגלל שרוב הסועדים שם הם דתיים אז הם לא נותנים טיפים (במיוחד בשבת).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

דתיים לא נותנים טיפ?! מאיפה הבאת את זה?

במיוחד בשבת? רק בשבת.

גזען.

אני תופס את כל הקטע של הטיפ ככזה-

זה מקובל היום, מה טוב. קיבלתי שירות סביר +? אני אתן טיפ. קיבלתי שירות מעולה? אני אתן טיפ מכובד יותר. קיבלתי שירות לא סביר, ומטה? אני לא אוציא שקל.

כן עובד רק על טיפים, לא עובד רק על טיפים, לא מעניינת אותי העבודה שלו. אני בא למקום מסויים עם ציפיות מסויימות. לא עמדו בזה- חבל. וחוץ משירות סביר וזמן המתנה סביר אני לא מצפה לכלום.

ומעשה בשליח פיצה פעור-

הזמנתי פיצה, השליח הגיע אחרי 20 דקות. שילמתי על הפיצה בשטר של 100¤, וקיבלתי עודף נמוך ממה שהייתי אמור לקבל. אני שואל אותו "מה העניין?" הוא עונה לי "מה אתה רוצה ממני? טיפ!". אמרתי לו "טיפ מקבלים, לא לוקחים", וביקשתי את שאר העודף שלי. בסופו של דבר נתתי לו 2¤ טיפ (מגעיל יותר מלא לתת כלום, אבל לא נורא).

על חוצפה צריכים לקבל צעקות, לא טיפ.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

חח אני תמיד מזמין פיצה שעולה 46 , ונותן להם שטר של 50. תחשוב שהשליח פיצה מסכן את עצמו בנסיעה על קטנוע בשבילך...

ברמנים בפאבים הכי חצופים , מוכרים לך אלכוהול במאות אחוזים יותר ועוד דורשים טיפ , במקום טיפ טיפ צריך לתת להם כפה חח , בקבוק וודקה שאתה קונה ב20 שקל בסופר..הם מוכרים לך שוט וודקה ב20 שקל ועוד רוצים לקחת לך טיפ ?? זה הכי חוצפה , אני שונא פאבים , או ללכת להופעות שיש בהם פאב וצריך להוציא מלא כסף על אלכוהול שאתה קונה בסופר במחיר זעום. אני במקומך לא הייתי נותן אגורה למלצרית ההיא שעשתה לך פרצוף ומתלונן עליה לבעל המסעדה. תמיד ברמנים מנסים לרמות ולא להחזיר את העודף המלא , אני פעם לקחתי לברמן את העודף שלי חזרה ממה שהוא שם בצנצנת שלו. תחשבו שאנשים רגילים עובדים בעבודה רגילה ומסריחה בשכר מינימום ולא מקבלים אגורה יותר , וברמנים גם מקבלים תכסף שלהם ועוד מלא כסף מהצד ,למה מה קרה ? ועוד הם מוכרים לכם אלכוהול במאות אחוזים יותר מהמחיר האמיתי , לדעתי לברמן לא מגיע לתת אגורה יותר

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

דתיים לא נותנים טיפ?! מאיפה הבאת את זה?

במיוחד בשבת? רק בשבת.

גזען.

לא ידעתי שיש גזע "דתי".

דתיים באמת לא משאירים טיפ. ספציפית, חרידים לא משאירים בחיים טיפ. עבדתי באולם ארועים במשך תקופה ארוכה (למעלה משנתיים), ובחתונות חרידיות בחיים לא קבלנו טיפים. במיוחד כי האולם בהפרדה ואז הבנות שעובדות בחלק של הנשים בחיים לא יקבלו טיפ מהנשים והבנים שעבדו בחלק של הגברים בחיים לא הוציאו כלום, אולי היו כמה צדיקים בסדום שהצליחו להוציא 20 שקל פה בעשור.

לגבי מה ש-Kidney_stonE אמר, אני שוב חוזר ואומר, אין דבר כזה זכאי. אמרתי כבר שאף אחד לא מכריח אותך להשאיר טיפ, זה לא חובה. אבל זהו נוהג שקיים בעסקי המסעדנות והמלונאות. המנהג הזה קיים בגלל אופי העבודה של המלצרים, שחלק גדול מהם חי רק על טיפים. זה לא קשור לכמה קשה העבודה או שיש עבודות יותר קשות. אתה בבירור לא מסכים עם הנוהג הזה אז חבל מה אני עוד יכול להגיד.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לכל מי שלא נותן טיפים - המלצה חמה מחברכם, לא לחזור לאותה מסעדה שוב אחרת תהנו מ"תופסות" בארוחה שלא ממש הזמנתם. יש לי מספיק סיפורים מאנשים שהכרתי שעבדו כמלצרים (סטודנטים בעיקר) ש"פינקו" לקוחות שלא נתנו טיפ למרות שהשירות היה טוב בשלל "תוספות", בעיקר נוזלי גוף. והמבין יבין.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...