עבור לתוכן

בעיית איטיות במחשב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי שהמקום הפנוי בדיסק הקשיח משפיע על הזיכרון ram ..כלומר אני כבר חצי שנה - שנה, עם קצת מקום במחשב ולא היו בעיות עד עכשיו.

מה בעצם הקובץ paging file הזה עושה ? אם אני אשים אותו בדיסק קשיח שאין בו את המערכת הפעלה , זה ישמור קבצים של הווינדוס שם ויקל על המערכת ?

האמת שאין לי 8 ג'יגה פנוי באף כונן..יש לי כונן של 120 ג'יגה מוזיקה רק עם גיגה אחד פנוי..וכונן אחד של 100 גיגה עם 4 פנוי , ועוד אחד של 100 גיגה עם 3 פנוי. זה הדיסק של ה 320 , ועכשיו איכשהו פיניתי שב c יהיה 8 ג'יגה פנוי , אבל אם אתה אומר שה paging file עוזר , אני אפנה מקום מאחד הכוננים שאין בהם מערכת הפעלה , אצרוב כמה דיסקים עכשיו. האמת אני משתשמ במחשב רק בשביל לשמוע מוזיקה ולגלוש באינטרנט בגלל זה עד עכשיו לא החלפתי את המחשב..בדרך כלל שהכונן מפוצץ ואי אפשר להשתמש בזכרון וירטואלי..יש הודעה כזו של הווינדוס שמבקשת לפנות מקום , זה אף פעם לא קיבלתי.

אבל תודה על העצות אני מתחיל לפנות מקום במחשב.

פורסם

פותח התראד, פורום כללי לא נועד להגדלת צפיות בתראדים, בפעם הבאה שתעשה כזה דבר תתווסף לך אזהרה, הועבר לפורום המתאים.

פורסם

זיכרון וירטואלי - בעצם זו המצאה של מתכנתי החלונות. הרי RAM בה בנפחים קטנים יותר מאשר HD וגם יקר יותר אז מה שעושים זה קונים קצת RAM וחיים בהנחה שהוא לא יספיק. כמובן יש יוצאים מן הכלל לכן יש את הטבלה הזאת של ניהול PAGING למי שיש מספיק RAM שזה בערך 2 ג'יגה שיש לך XP ו-4 שיש לך VISTA. ואז אין סיכוי שזה יתמלא אז מבטלים PAGING והמחשב טס, עכשיו שיש קצת RAM כמו במקרה שלך אז החלונות מקצה מקום נוסף על ההרדיסק בשביל לשמור תוכניות שרצות. זאת אומרת שכל תוכנית שרצה יושבת בRAM כמו אקספלורר ושות'. עכשיו שהRAM נגמר אז החלונות פונה לוירטואלי ושומר שם תהליכים שלא צריכים אותם כרגע. וכל פעם שצריך אותם הוא שוב לוקח אותם מהוירטואלי שבHD ומעתיק אותם לRAM (כי ניתן להריץ תוכנית רק ורק מRAM) פעולה זו לוקחת זמן רב בערך פי 1000000 יותר איטית מזיכרון RAM בלי PAGING (אגב זה מספר מדוייק) זה הבדל המהירות בין RAM לHD לכן תמיד עדיף הרבה RAM בלי וירטואלי בטוח שעכשיו תסכים איתי. ובמקרה המצער שלך אתה לא מפנה מספיק מקום לחלונות להקצות וירטואלי לכן שהזיכרות RAM נסתם אז החלונות פונה לPAGING ומגבה שם את התהליכים שכרגע לא בשימוש. עכשיו הבעיה שאין לו מספיק מקום ואז יש רק קצת מקום אבל אסור לו למחוק כלום! הוא מנסה לגבות ואז הוא צריך לפנות מקום אז הוא מאחזר לRAM מה שהוא לא צריך ואז הוא מגבה ואז שוב שולף ואז מגבה וכך ממשיך כמו לולאה. מה שאומר שכל המחשב שלך רץ מההרדיסק בתיאוריה. לכן הוא איטי ב6 סידרי גודל שזה אומר פי מליון יותר איטי ממה שאתה רגיל ובגלל שהוא מאוד מהיר כי זה מעבד פנטיום או משהו בסגנון זה ניראה לך כמו תקיעות כאלו קצרות אבל במונחים של מחשב זה נצח ובמונחים שלך זה מעצבן ולא רק אותך חח סתם.. זה סוגר את הפינה ועכשיו אני בטוח שתפנה מקום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצה והמידע ידידי , מאוד מעניין , אני איישם את העצות :xyxthumbs:

אגב העניין הזה תקף לכל כונן ? אפילו בשאר הכוננים שלא יושבת בהם מערכת ההפעלה והם יושבים על דיסק קשיח אחר , אבל אין בהם מקום פנוי , זה גם משפיע על המהירות של המחשב ?

פורסם

עדיף למקם את הPAGING בHD שבו לא מותקנת מערכת הפעלה. מהסיבה ההגיונית שהHD של מערכת ההפעלה עסוק בטעינת תהליכים ושות' ובכל מיני עיניינים של קבצים שנמצאים בWIN ובPROG FILE. אז הוא דיי עסוק ואם יהיה עליו PAGING אז הוא יהיה עוד יותר עסוק מה שיגרום לו להגיב באיטיות. לכן נחלק את העומס. נמקם PAGING בHD אחר בכדי לזרז עינינים. עכשיו לשאלתך HD שאין עליו PAGING (כאמור אתה מחליט איפה ובאיזה גודל למקום PAGING) יכול להיות מלא עד 0 מקום וזה לא ישפיע בכלל על תיפקוד המחשב. כמו דיסק מלא כמו DVD מלא כמו דיסקט מלא כמו שקית במבה. אותו כנ"ל.

סבבה?

פורסם
  • מחבר

עדכון : עכשיו פיניתי 8-10 ג'יגה בכל כונן. ועדיין הבעיה מתחרגשת רק שאני סוגר את הדפדגן הבעיה הזאת של האיטיות נפסקת.

מה עושים ?

פורסם

הכוונה היתה שתערוך את הכותרת שתיהיה עניינית ותפרט על הבעיה שלך,

קרא את הסטיקי של חוקי הפורום אם לא הבנת מה בדיוק צריך לרשום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים