עבור לתוכן

מחשב לגיבויים, אינטרנט, אופיס ולכידת טלויזיה עד 5000 ש"ח ללא מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :silly:

אני חדש באתר (פחות משעה) בגלל שעד היום היה לי רק לפטופ ולא היתה לי שום סיבה לעיין במפרטים של שולחניים.

אבל...

נראה שהחמוד שלי כבר לא מספק את הדרישות ואין ברירה אלא לצאת ולרעות בשדות זרים... והייתי מאד מעוניין לשמוע הערות לגבי המפרט שבניתי (ועל מה שהנחה אותי.

אני מעוניין לקנות מחשב שיענה לי על מספר צרכים:

1. גיבוי מסיבי ואמין ביותר של הרבה מאד קצבים (מסמכים ותמונות) שיחליף לי את הצורך לצרוב אותם על DVD (הקבצים האלו מאד חשובים, ובנוסף מגובים על כונן חיצוני).

2. אופיס ואינטרנט, ומעט תוכנות הנדסיות או עיבוד תמונה פשוט, פה ושם.

3. הקלטת תכנים מ YES.

4. שמיעת מוזיקה דרך יציאה למגבר שלי.

5. צפיה בסרטים (יש לי טלויזיה מחורבנת...).

6. שיהיה שקט כמה שאפשר.

אז קו המחשבה הוא קודם כל לקנות מארז שקט וספק כח אמין בנוסף לאל-פסק שיגן בעיקר על המחשב ופחות על המסך.

לצורך הגיבוי נראה לי שאני אלך על פתרון של שלושה דיסקים 500gb בתצורת RAID 5, מה שמכתיב לי לוח אם עם מספיק כניסות SATA ותמיכה בכזו תצורה של RAID.

עוד דרישות מלוח האם הן שיכלול כרטיס מסך ויציאת DVI לטובת המסך. עדיף כמובן שיכלול גם יציאה אופטית לטובת המגבר (אבל לא חובה).

בתור מעבד אני חושב לקחת את הפשוט ביותר של אינטל (האם מישהו יודע מה ההבדל בין box ו tray במחירונים השונים?), בתור כרטיס טלויזיה את ה PVR-150, וכרטיס אלחוטי פשוט.

כנראה שאני אלך על מסך 19" רגיל, רק שעוד לא ראיתי מספיק דגמים כדי להחליט מה טוב.

המחיר אינו הגורם הכי חשוב בקניה הזו, אלא יותר האיכות (אני מתכנן להישאר עם המחשב הזה בסביבות 5 שנים).

אז הנה המפרט שהרכבתי (בסוגריים המחירים כפי שנלקחו מהאתר של גיבור מחשבים):

אל-פסק

(UPC ADVICE PRD650 600VA (558

מארז

(NZXT HUSH ATX 120MM X3 FANS LED BLACK/SILVER (457

ספק כוח

(ANTEC TP3-430 TRUE POWER TRIO POWER SUPPLIES (386

לוח אם

(GIGABYTE GA-73PVM-S2H (S775) NFORCE 630I SOUND GBL SATA (349

מעבד

(INTEL CORE 2 DUO E4500 2.2GHZ 800MHZ 2MB 64BIT LGA775 BOX (480

זכרון

2* (KINGSTON DDR2 1GB 800MHZ CL5 PC2-6400 KIT (182

כונן קשיח

3* (SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB 32MB SATA II (987

צורב

(SAMSUNG DVDRW X20 SH-S203B DOUBLE LAYER SATA BLACK (159

כרטיס טלויזיה

(HAUPPAUGE WINTV-PVR-150 MCE (328

כרטיס אלחוטי

(EDIMAX EW-7128G WIRELESS 802.11 B/G TURBO MODE 32-BIT CARDBUS (90

סה"כ 3976 ש"ח (לא כולל הרכבה, מערכת הפעלה Win XP ומסך)

השאלות עכשיו הן:

1. האם לוח האם מתאים באמת לדרישות שלי? האם יש לוח אם עדיף (שכולל גם אלחוט) או זול יותר?

2. האם הספק מתאים למערכת הזאת? אני ממש לא הבנתי איך מחשבים את ההספק הדרוש ואת כל החיבורים שיש לספקים, ככה שאני די בטוח שיש כמה

ספקים שיותר מתאימים (אבל בכל מקרה אני לא רוצה להתפשר על חברה איכותית).

3. האם ההספק של אל הפסק מספיק? (VA700 יותר יקר ב 100 ¤!)

4. האם כדאי להתפשר על מארז אחר, יותר זול?

אם למישהו היה כח לקרוא עד עכשיו :kopfpatsch:, הוא מוזמן לחוות דיעה!

הרבה הרבה תודה! :smile1:

פורסם
  • מחבר

ליותם - תודה על ההערה !

פורסם

לדרישות האלו של לכידה ואופיס יספיק גם מפרט מבוסס 4800X2+78GM שיעלה הרבה פחות.

ה-SONATA 3 יהיה בחירה מצויינת עבורך שכן זהו מארז שקט שמגיע עם ספק כח מצויין.

פורסם
  • מחבר

לדרישות האלו של לכידה ואופיס יספיק גם מפרט מבוסס 4800X2+78GM שיעלה הרבה פחות.

ה-SONATA 3 יהיה בחירה מצויינת עבורך שכן זהו מארז שקט שמגיע עם ספק כח מצויין.

כמו שאמרתי, אני חדש בכל העסק הזה ואין לי מושג מה זה הדבר שציינת (זה לוח אם) ומי מייצר אותו :-\

לגבי המארז, פשוט לא מצאתי התייחסות אליו כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=229088.msg2287364#msg2287364

יש לך איזהשהו מושג האם הוא שקט/רועש בצורה משמעותית לעומת ה NZXT שמומלץ בקישור?

ד"א, המשך ערב שישי מהנה והרבה תודה! :xyxthumbs:

פורסם

המעבד הוא של AMD מדגם 4800X2

http://www.skypc.co.il/pl_product~AMD1205~60~0.htm

הלוח מבית GIGABYTE:

http://www.skypc.co.il/pl_product~38510~83~0.htm

לוח מעולה כולל את שלל היציאות שאתה יכול לחשוב לעצמך היום.

ה-SONATA 3 מארז מעולה ושקט(שוב נדגיש ששקט הוא עיניין יחסי ונתון לשיקול דעתו של כל אחד ואחד) ומגיע עם ספק 500W איכותי של ANTEC.

פורסם
  • מחבר

ליותם

המארז של Antec באמת נראה יפה יותר ומוזיל את המפרט ב 100 ש"ח. נראה לי שאני אלך עליו.

לגבי המעבד והלוח - הם עולים ביחד בערך 800 ש"ח, כלומר כמו במפרט שבניתי (ואני עדיין מעדיף אינטל :nixweiss:). בנוסף, חיפוש קצר בקישור שמסרת מראה שהלוח תומך רק ב RAID 1/0/10.

רציתי לדעת עוד שני דברים בהקשר הזה - ללוח אם שציינתי יש 3 חיבורי SATA II לפי האתר של gigabyte, זה אומר שאני אצטרך לחבר את הצורב בחיבור IDE? או שיש דרך להגדיל את מספר החיבורים של SATA ע"י מפצלים? (לא נראה לי אפשרי, אבל מי יודע?)

דבר נוסף - מה ההבדל בין box ו tray בכל המחירונים שמופיעים באינטרנט? לפי מה שאני מנחש מדובר באריזות שונות, אבל השאלה האם זה מפריע למי שמרכיב את המחשב או משנה את זמן האחריות?

רב תודות

נ.ב.

האם כדאי להשקיע בקירור כלשהו? אני לא יודע מה החום שדברים כאלו פולטים ומה ההשפעה על הרעש של המערכת (וגם מה ההשפעה של פתרונות הקירור). יש אילו כללי אצבע בנושא?

נ.ב.ב

נראה לי שאל-פסק UPC ADVICE PRPC650 ב 327 ש"ח יעשה את אותה העבודה. חוסך מאתיים ומשהו ש"ח :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים