עבור לתוכן

P5LD2 + 9800GX2 =50° c'

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים, הבעיה שלי היא כזאת:

יש לי מחשב של משתמשים פשוטים:

Asus P5LD2

Pentium D 945 (3.4gh)

GeForce6600

מארז עם ידית סטנדרטי לחלוטין שעם התערבות מצידי יש לו מאוורר שמפזר אוויר על הדיסקים בפאנל הקידמי, מאוור שמוציא אוויר בגב שלו, ועוד שני מאווררים על הדלת שאחד מכניס ואחד מוציא.

השבוע קניתי שלושה חלקים חדשים כצעד ראשון לבניית מכונת משחקים.

Enermax Modu82+ 625w

Zotac 9800GX2

DDR II 4GB KIT 800Mhz CL4 ULTRA PLUS GEIL Heatsink

חיברתי את הזיכרונות והוא זיהה רק 2.8 ג'יגה אבל אני מודע לסיבה. (כי הלוח תומך רק מהירות שעון 667 והזיכרונות עובדים על 800)

לא מפריע לי כי זה זמני עד חודש הבא שאני אקנה את ה- Asus Rampage Formula

חיברתי את הספק, סבבה לגמרי.

אבל כשחיברתי את הכרטיס הטמפרטורה של הלוח אם עלתה ל50 מעלות.

לקחתי מאוורר גדול כזה תעשייתי פתחתי את המארז וכיוונתי למחשב.

כרגע הטמפרטורה יושבת על 32 מעלות פחות או יותר.

חודש הבא אני אקנה את הלוח הנ"ל מעבד Q9450 ומארז חדש ושני דיסקים של חצי טרה.

מישהו יכול להגיד לי האם במארז יותר איכותי הטמפרטורות יהיו הגיוניות? מה הסיבה לכך שהטמפרטורות עלו ל50 מעלות.

ואיזה מארז הכי מומלץ למפרט הנ"ל נגיד בתקציב של 1500 שח.

תודה.

פורסם
  • מחבר

אבל מה הסיבה שבמארז אחר הטמפרטורות יהיו טובות אם נניח יש לו רק שלושה מאווררים כמו ברוב המארזים אפילו היקרים שנמכרים היום.

ואצלי במארז הפשוט יש ארבעה מאווררים.

או שאולי הבעיה בכלל היא בלוח שהוא מתחמם בקלות?

פורסם

סירקולציה.

בכל יש מארזים עם אחת טובה,

ואחת פחות, ה-MC 690 - מעולה.

וגם ה-NZXT לא רע בכלל.

פורסם

אה, ואתה טועה בקשר לזכרון. זה לא קשור למהירויות

פורסם

אפשר לדעת מה לעזאזל הבעיה עם טמפרטורה של 50 מעלות לצ'יפסט? הדברים האלו עומדים בכיף גם ב 70 מעלות, אני לא מבין מה אתה נלחץ......

אני יושב פה עם nForce4 שמגיע בקיץ במאמץ ל 80 מעלות, סינק פסיבי מסריח, והכל מתקתק כמו שעון כבר 3 שנים.

בקשר לזכרונות, אתה רואה 2.8 ג'יגה כי מערכות הפעלה של 32 ביט לא מסוגלות לזהות 4 ג'יגה.

פורסם
  • מחבר

כן אחים שלי, זה מה שחשבתי עד שראיתי שגם הביוס מזהה לי רק 2.8.

יכול להיות שיש איזה הגדרה לביוס שאני אמור לשנות?

ועוד משהו, לכו איתי על טירוף, איזה מארז בתקציב של 1500 שקל אני יכול להביא.

אבל משהו עם פיתרון מקיף, עם מספיק מאווררים ומבנה נוח. והאם כדאי לי לקנות מערכת קירור מים? ראיתי שיש את הטרמלטק ארמור עם מערכת קירור מים מובנית. הוא שווה משהו?

ועוד משהו, כשהלוח שלי הגיע ל50 מעלות התוכנה לסריקת טמרטורות שלי הראתה את הלוח באדום כאילו עוד שניה הוא הולך להתפוצץ לי בחדר.

פורסם

הנה מארז אם מע' קירור מים בתקציב 1600ש"ח http://www.net-click.co.il/pl_product~VD4000BWS~16~0.htm

זה מישהו מהגולשים שקנה את המארז http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=341544.0

בטח בדקתה את הטמפ' אם SPEEDFAN :silly:

אם יש לך איזה מאוורר שאתה יכול לשים על דלת שמכניס אוויר לכיוון צ'יפסט זה ישפר לך איזה 10 מעלות לדעתי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

אני לא מצליח להבין מדוע במארז הסטנדרטי שלי שיש בו ארבעה מאווררים שמיקומם המדויק:

מ"מ120 מול הדיסקים בפאנל הקידמי מכניס אוויר, ועוד שניים של 80מ"מ על הדלת שאחד מכניס ואחד מוציא, ועוד אחד 80מ"מ על הדופן האחורית שמוציא אוויר,

הטמפרטורה של הלוח עלתה ל50 מעלות. אבל לעומת זאת אם אני אקנה מארז יקר יותר אבל בעל למשל שלושה מאוורים כמו ה- Thermaltake XASER VI Silver Aluminum היא תהיה נמוכה מזה בהרבה.

אבל עשו טובה, תביאו תשובה עניינית ומקצועית. תודה.

פורסם

קודם שתדע ש50 מעלות זה בסדר! :hat:

כנראה בגלל שהמארז שלך קטן, פשוט וצפוף החום של הכ.מסך והמעבד לא מפוזרים טוב ולכן יש עליה בשאר רכיבי המחשב, אם היה מארז איכותי וגדול האוויר החם היה מוצא עצמו מחוץ למארז.

פורסם
  • מחבר

50 מעלות ללוח אם זה נורמלי? ב- Asus PcProbe הוא התחיל לעשות לי אזעקות בבית כאילו אני עומד לקבל הדשוט מסנייפר מאצל השכנה.

פורסם

אם תקנה מארז Thermaltake XASER VI Silver Aluminum הטמפ' בטוח ירדו שאלה כמה אף אחד לא יוכל לענות לך במדוייק, אבל יהיה שיפור מול מארז סטנדרתי. יכול להיות 5מעלות או אפילו 10וזה לא קשור 3 או 4 חשוב הצירקולציה :xyxthumbs:

את המאוורר שעל הדלת שמוציע אוויר תנסה להפוך אותו ותגיד אם טמפ' השתפרה :xyxthumbs:

50 מעלות טיפה גבוהה אבל לא מסוכן תיהיה רגוע

פורסם

מארז ב 1500 שקל עם סופר סרקולציה?

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1428

מערכות קירור מים שכלולות במארז זה גימיק בלבד. מערכת קירור מים רצינית זה 1500 שקל ומעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים