עבור לתוכן

אז צריך להגדיר IP, או לא ?

Featured Replies

פורסם

בהמשך לתשובה של Holy:

נראה לי שקצת התבלבלת.. או שצריך קודם להסביר מה זה שרת DNS בכלל..

שרת DNS זה שרת אצל הספקית, שעליו מאוכסים שמות של אתרים (ה-Domain שלהם), והאייפי המתאים לדומיין (כי כדי לגשת לאתר, יש לדעת מה האייפי שעליו הוא מאוכסן. הרי תקשורת נעשית מאייפי לאייפי.)

כאשר אתה מקליד דומיין של אתר בדפדפן שלך, הוא בודק בשרת DNS של הספקית מה האייפי של הדומיין הזה, ואז ניגש לאייפי הזה.

עכשיו, במחשב שמקושר ישירות לספקית, אין צורך להגדיר את הכתובות של השרתי DNS, כי אפשר להגיד שהוא כבר מקושר אליהם.

במחשב שלא מקושר ישירות לספקית, יש צורך להגדיר את הכתובת של השרתים האלה, כדי שהוא יידע איפה לחפש את הרשימות האלה של דומיינים ואייפים מתאימים.

אז בתשובה לשאלה האחרונה שלך: השרתי DNS חייבים להיות זהים על כל המחשבים שלך! כי בכולם צריך להגדיר למחשבים לגשת לאותם שרתים של הספקית שלך.

יש מבינה?

נ.ב.- ל-Holy:

המחשב הראשי מקבל שרת DNS אוטומטי

לא במקרה שלו, כי המחשב הראשי שלו מחובר לאלקטל משודרג.. אז ככה שגם שם צריך להגדיר DNS.

פורסם
  • מחבר

בהמשך לתשובה של Holy:

נראה לי שקצת התבלבלת.. או שצריך קודם להסביר מה זה שרת DNS בכלל..

שרת DNS זה שרת אצל הספקית, שעליו מאוכסים שמות של אתרים (ה-Domain שלהם), והאייפי המתאים לדומיין (כי כדי לגשת לאתר, יש לדעת מה האייפי שעליו הוא מאוכסן. הרי תקשורת נעשית מאייפי לאייפי.)

כאשר אתה מקליד דומיין של אתר בדפדפן שלך, הוא בודק בשרת DNS של הספקית מה האייפי של הדומיין הזה, ואז ניגש לאייפי הזה.

עכשיו, במחשב שמקושר ישירות לספקית, אין צורך להגדיר את הכתובות של השרתי DNS, כי אפשר להגיד שהוא כבר מקושר אליהם.

במחשב שלא מקושר ישירות לספקית, יש צורך להגדיר את הכתובת של השרתים האלה, כדי שהוא יידע איפה לחפש את הרשימות האלה של דומיינים ואייפים מתאימים.

אז בתשובה לשאלה האחרונה שלך: השרתי DNS חייבים להיות זהים על כל המחשבים שלך! כי בכולם צריך להגדיר למחשבים לגשת לאותם שרתים של הספקית שלך.

יש מבינה?

לדעתי אתה רק מחזק את דברי :)

אני יודע ששרתי DNS, תפקידם בחיים הוא לתרגם כתובת המורכבת מאותיות ומספרים, לכתובת IP (ע"מ שאנשים לא יצטרכו לדקלם מפרים מתוך שינה, אלא שיזכרו רק את השמות...), לשרתי ה DNS ש גם הררכיה, אבל לא נכנס לזה :)

עכשיו, נקודת המוצא שלי היא שכל התקשורת לאינטרנט, במחינת המחשב השני - עוברת דרך המחשב הראשון,

ומכיוון שבמחשב הראשון כבר מוגדרים שרתי ה DNS, בשביל מה צריך להגדיר אותם גם במחשב השני ?

המחשב השני הריולח את המידע למחשב הראשון (ע"י השער שמוגדר אצלו,שהוא בעצם כתובת ה IP של המחשב הראשון),

ואז המחשב הראשון מקבל את המידע (נניח בקשת העלאה אתר - תרגום כתובת אתר ל IP שלה), ויודע לאיזה DNS להפנות את הבקשה...

איפה הפיספוס הגדול שלי בהבנה ? :-)

פורסם

אוקיי, הבנת באמת מה זה DNS.

אז..... קרא שוב את ההודעה של Holy. אני חושב שהוא הסביר את זה טוב.

פורסם

זה פשוט שהמחשב הראשון מעביר את כל המידע AS IS והוא לא מספק שירותים שונים למחשב השני (כמו לתרגם בשבילו DNS)

אם אתה רוצה אתה יכול לומר למחשב הראשון להיות שרת DNS FORWARDER שזה אומר שהוא מקבל בקשה והוא בעצמו שואל DNS חיצוני אבל עדיין תצטרך לומר למחשב השני שהראשון יהיה הDNS שלו

היתרון בזה הוא דווקא ברשתות גדולות שהמחשב שמתפקד בתור DNS זוכר את הכתובת ואז המחשב הבא ששואל מקבל תשובה מיידית (המהירות ברשת פנימית תמיד יותר גבוהה מהמהירות באינטרנט) וככה יש שיפור קל בגלישה

פורסם

לא נכון אתה יכול שני DNS שונים אתה אפילו לא צריך להשתמש בשרת DNS של הספק שלך (עדיף כי זה יותר מהיר)

פורסם

נו ברור. אתה מוציא את ההודעה שלי מההקשר שלה.

הוא שאל אם השרתי DNS חייבים להיות שונים על כל מחשב (כמו שאייפי צריך להיות שונה על כל מחשב) אז עניתי שלא, כי זה דבר קבוע אצל הספקית.

הכוונה לא הייתה שחובה לשים את אותם שרתים בדיוק ורק של הספקית שלך (אני אישית בבזק בינלאומי ועובד עם השרתים של נטויז'ן. הם פשוט יותר מהירים), אלא בהנחה שהוא משתמש באלו של הספקית שלו, שכולם צריכים להיות זהים ולפי הספקית.

פורסם
  • מחבר

אבנתי אם שורש האי הבנה, היא טמונה כאן, בהסבר של HOLY :

"אז הוא צריך להעביר למחשב הראשון את הIP לא את ה-host"

אני פשוט חשבתי שהוא מבקש אתר מסויים מהמחשב הראשון (ע"פ שם דומיין),

והמחשב הראשון מתרגם לו את זה, ל IP - ושולח את המידע.

לתפעול כזה קראתם DNS FORWAREDER שזה לא ברירת המחדל, ואני הנחתי שכן :)

כלומר המחשב השני מתרגם לעצמו את הדומיין ל IP בעזרת שרתי ה DNS המוגדרים אצלו,

וכשיש לו את IP - הוא מבקש מהמחשב הראשון את המידע :)

הסיבה שזה נאה לי מוזר היא, שאם כבר המחשב השני יכול לגשת בעצמו לשרתי ה DNS לתרגום (ובעצם - למודם),

בלי שהמחשב הראשון יהיה מתווך,

מדוע הוא אינו יכול לבצע את כל הפעילות בעצמו ? (לקבל את המידע שבאתר, ע"פ ה IP שכבר יש לו...)

כלומר, מה ההבדל בין קבלת תרגום הדומיין, לבין קבלת המידע שבאתר ע"פ ה IP... ?

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

לפי מה שהבנתי מכל ההודעות הללו:

אתה צריך לצאת מנקודת הנחנה ש-

המחשב הראשון הוא מטומטם שכל מה שהוא יודע זה להעביר מידע נטו. הוא לא מתרגם שמות של אתרים למספרים ולא עושה כלום , רק מעביר מידע מהמודם למחשב השני מהמחשב השני למודם.

בגלל זה אתה צריך להגדיר שרתי DNS במחשב השני.

אבל אם אתה רוצה להיות יעיל יותר, אז כן, אכן כן אפשר לעשות את מה שחשבת שקורה כמובן מאליו.

אפשר להגדיר את המחשב הראשון שיעבוד כשרת DNS בעצמו. היתרון זה יעילות ומהירות. בפעם השניה שאחד המחשבים ברשת יבקש כתובת אי פי של אתר מסויים (שכבר ביקשו את האי פי בעבר), המחשב הראשון יתן לו את הכתובת באופן מיידי. למה? כי הוא כבר יודע את האי פי.

איך מגדירים את המחשב הראשון שיפעל כשרת DNS FORWAREDER ? אין לי מושג ומאוד הייתי רוצה לדעת. אני מאמין שזה לא מסובך :)

פורסם

אתה מודע לזה שההודעה הזאת מלפני שנה וחצי?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים