עבור לתוכן

מאוורר לא פועל ומעבד לא מנוצל...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבועיים קניתי מחשב חדש

קצת התקמצנתי על ההרכבה והרכבתי אותו בעצמי (חסכתי ככה 200 ש"ח... וגם רציתי פעם אחת לעשות את זה, כי אף פעם לא יצא לי להרכיב מחשב מההתחלה), מה שהסתבר כרעיון לא חכם במיוחד - אבל בסופו של דבר זה עובד.

יש לי שתי בעיות כרגע, אחת קריטית ואחת פחות, ואני מקווה שאתם תדעו לעזור לי (זה קשור למהירות ולקירור של המעבד)

הקריטית: המאוורר של המעבד לא עובד. כשהמחשב נדלק הוא פועל למשך כמה שניות - ואז מפסיק (מה שאומר שכשהוא מקבל חשמל הוא פועל, אבל הוא משום מה לא מקבל חשמל). לקחתי אותו לחנות שבה קניתי וביקשתי שיבדקו, הוא אמר לי שככה לוחות אם עובדים היום - רוב הזמן המאוורר לא פועל ורק כשהמעבד מתחמם הוא מתחיל לפעול. הוא גם חיבר את המחשב ובדק, הבעייה היא שלא היה לו בהישג יד כבל מתאים לחבר את המחשב למסך (לכרטיס מסך יש רק יציאת DVI, ולמסך שלו לא הייתה כניסה מתאימה), אז הסתפקנו בזה שהוא אמר לי שאפשר לבטל את זה בביוס אם אני רוצה, אבל בסך הכל זה תקין (הוא התחיל לחפש מתאם, אבל אמרתי לו שאם הוא יודע שזה אמור לעבוד ככה אז כנראה שהכל תקין). הבעייה היא שלא מצאתי בביוס שום הגדרה שגרמה למאוורר להתחיל לעבוד, וגם ראיתי את הטמפרטורה מטפסת ליותר מ100 מעלות - וכלום. פעם אחת המחשב קרס לי, אני לא יודע אם זה כי המעבד התחמם יותר מדי, אבל זה סביר (זה היה באמצע משחק כבד).

הבעייה הפחות קריטית: יש לי מעבד של 3.2GHz (כל הפרטים על המחשב - בסוף ההודעה הזאת), בwindows תחת הפרטים כתוב לי משהו מוזר, כתוב 3.2GHz 2.66GHz. נראה לי שאיזושהי הגדרה מאטה לי את המחשב (גם ראיתי איפשהו משהו על זה שהזכרון עובד ב1333MHz, כשזה בעצם זכרון של 1600MHz).... בקיצור, אם משהו מגביל לי את המהירות של המחשב - אני לא מעוניין בו... אני לא רוצה להתעסק עם OC מטורף שיגרום לי לדאגות, אבל המינימום זה שהמחשב יעבוד במהירות שבה הוא אמור לעבוד (ולא איכפת לי לעשות לו קצת OC, אבל זה תלוי בדעתכם המקצועית, כי אני לא מבין בזה כלום)

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי עם הבעיות הנ"ל :) (גם "תחזור לחנות המחשבים ותגיד להם שיבדקו שוב כי זה לא עובד" זאת תשובה, אבל אם זה נניח סתם משהו בBIOS שלא מכוון נכון אז חבל...)

פרטים על המחשב:

מפרט (או לפחות כל מה שנראה לי רלוונטי בדרך זו או אחרת):

QX9770 extreme edition

gigabyte ga-x48t-dq6

OCZ 2*1GB DDR-3 1600MHz

gigabyte geForce 8800GT 512MB

arctic cooling freezer 7 pro

corsair VX 450W

מ"ה: win vista buisness 64bit

לגבי הBIOS, בגלל שכל ההגדרות החשובות נמצאות שם, צילמתי אותו. מקווה שיש פה את הכל, אחת התמונות יצאה לי מטושטשת (בעייה כשאי אפשר לעשות print screen), אם פיספסתי משהו קריטי תגידו לי ואני אצלם:

fb_menu403.jpg.xs.jpg

fb_1138.jpg.xs.jpg

fb_2181.jpg.xs.jpg

fb_3248.jpg.xs.jpg

fb_4986.jpg.xs.jpg

fb_5205.jpg.xs.jpg

fb_6497.jpg.xs.jpg

fb_7568.jpg.xs.jpg

fb_8687.jpg.xs.jpg

fb_9136.jpg.xs.jpg

fb_10916.jpg.xs.jpg

fb_11450.jpg.xs.jpg

תודה!!!!!!!!!

• תגובות 44
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגבי המאוורר, בטל את הCPU Smart Fan Control ודווח לגבי השינויים.

לגבי מהירות המעבד, תפעיל את CPUZ ברקע ותראה שכשהמחשב במנוחה התדר שלו יורד ל2.66, וכשהוא במאמץ, התדר עולה שוב ל3.2.

לגבי הזכרונות, שנה בביוס את הSystem Memort Multiplier כך שהם יעבדו על 1600Mhz.

פורסם
  • מחבר

1. שכחתי להגיד - זה היה הדבר הראשון שניסיתי לעשות, עוד לפני שלקחתי את המחשב לחנות. החזרתי את המצב לקדמותו כשראיתי שזה לא עוזר. עכשיו שיניתי שוב למצב disable, ושוב - אין תגובה מצד המאוורר.

2. צודק, המעבד אכן מגיע ל3200MHz כשמפעילים תהליך כבד...

3. יכול להיות שהזכרונות כן עובדים ב1600MHz... אני בכלל לא זוכר איפה ראיתי 1333, זה היה באחת מהתוכנות שהורדתי כדי לבדוק את הטמפרטורה של המעבד... איפה אני יכול לבדוק אם הזכרונות לא עובדים גם ככה ב1600MHZ? (כי אז עדיף להשאיר את זה של auto, אני מניח)

ועוד שאלה שנזכרתי בה...

יש לי על כרטיס המסך מאוורר של ZALMAN (הוא הגיע איתו), והוא די מרעיש... זה אמור להיות ככה?

"די מרעיש" ז"א, מצד אחד זה לא יעיר אותי אם אני אשן, מצד שני קצת קשה להרדם כשהמחשב דולק מטרים ספורים מהמיטה.

תודה :)

פורסם

כדי להיות בטוח, מרחת בכלל משחה? :)

פורסם
  • מחבר

עקרונית, זה לא קשור לאם המאוורר יפעל או לא (או לפחות זה מה שההגיון שלי אומר)

הקירור גם מגיע עם משחה מרוחה...

בכל מקרה, גם מרחתי משחה, אפילו עם זה שהייתי צריך לפרק ולהרכיב אותו עוד פעמיים סיימתי מזרק שלם של MX-2 עליו...

פורסם

1. המאוורר מחובר לCPU FAN בלוח?

2. כדי לבדוק מה התדר של הזכרונות, כנס ללשונית הMemory בCPUZ.

3. הקירור של זלמן לא תומך בשינוי מהירות.

מה שאתה יכול לעשות זה לחבר אותו לווסת חיצוני שיתן לו פחות מתח - יסתובב פחות מהר.

פורסם
  • מחבר

1. כן. עוד הצעה שנתנו לי היא לחבר אותו לחיבור של FAN אחר שבין כה וכה אין לי, אבל הרעיון הזה נפסל כי הCPU_FAN הוא חיבור עם 4 פינים, וכל שאר המאווררים מתחברים עם 3 פינים.

2. DRAM Frequency: 599.5MHz זה זה? הוא עובד ב600NHz במקום ב1600MHz? או שזה גם כן משתנה כשמפעילים תהליכים כבדים?

גם כתוב שם: Channels # Single, זה לא אמור להיות Dual?

3. אני לא רוצה להתעסק עם זה יותר מדי... שמעתי על המאווררים של זלמן שהם נורא שקטים, אבל אם אתה אומר שככה זה צריך לעבוד אז אני אשאיר אותו ככה

פורסם

תעלה תמונה מהCPUZ. (בלשונית הMemory)

פורסם
  • מחבר

מצורפת תמונה

[attachment deleted by admin]

פורסם

שנה את הSystem Memory Multiplier בביוס ל2.00.

פורסם
  • מחבר

יש שם 2.00B ויש 2.00D... מה מהם?

ושאלה עקרונית - נניח אני עושה שינוי והמחשב לא עולה... מה אז? האמת היא שזה כבר קרה לי לפני כמה ימים (עשיתי שטות...), ואחרי כמה פעמים שהמחשב לא עלה פתאום היה כתוב משהו כמו Recovering BIOS Image והכל הסתדר... זה תמיד יקרה? אפשר איכשהו לאפס את ההגדרות של הBIOS בצורה יזומה, אם המחשב מפסיק לעלות?

פורסם

אתה יכול להוציא את הסוללה או לג'מפר את הביוס.

(אתה יכול גם להכנס לביוס ולעשות שיחזור לברירת מחדל)

פורסם
  • מחבר

אה, הטריק עם הסוללה עדיין עובד?

בכל מקרה, עדיין נותרו שתי שאלות:

1. מה קורה עם המאוורר שלא עובד? זה תקין\לא תקין? יש עוד אפשרויות לפני שאני שוב הולך לחנות שבה קניתי את המחשב? (סך הכל הם מאוד נחמדים והם גם מאוד מאוד מבינים (מדובר בפנדה), אבל אני לא רוצה שוב ללכת ושוב לגלות שזה היה מיותר...)

2. לאיזה ערך בדיוק לשנות את הSystem Memory Multiplier

פורסם

1. תנסה לחבר אותו לחיבור אחר על הלוח (אלה עם השלושה פינים).

2. תשנה את הערך של הSystem Memory Multiplier ל2.00B.

פורסם

אמרת המעבד ההיה לך ב100 מעלות זה יותר מדי

המעבד גם אז לא התחיל לפעול זה מוזר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים