עבור לתוכן

שאלה על פרוויקט גאמ"א וממר"ם

Featured Replies

פורסם

שלום,

אם יש לי פרופיל 45 (רפואי, לא נפשי) אני אוכל לקבל זימון לגאמ"א?

ומה בנוגע לממר"ם? פרופיל 45 זה בסדר בשביל זה?

תודה :hi:

פורסם

פרופיל 45 זה פסול קורסים

איך יש לך כזה פרופיל נמוך?

פורסם

זימון לגאמ"א אתה יכול לקבל בלי קשר לפרופיל שלך. פשוט תיכנס לאתר האינטרנט של איתור חמ"ן ובקש שישלחו לך זימון.

בשביל ממר"ם עדיף שיהיה לך פרופיל נמוך (45 זה סבבה).

פורסם
  • מחבר

אחד אומר ש-45 זה פסול קורסים ואחד אומר שזה סבבה.

איך אפשר לדעת?

אני מפחד שגם אם אקבל זימון ואעבור, בסוף לא אתקבל בגלל הפרופיל הנמוך.

אגב, שכחתי לציין שזה 45 רפואי! (לא נפשי..)

פורסם

אתה פוחד שלא יקבלו אותך לממר"ם/גאמ"א בגלל שהפרופיל נמוך מדי?

אז אין לך מה לחשוש כלל. לא יקרה דבר כזה.

פורסם

לא רק זה, הם מעדיפים פרופיל עורפי על קרבי. ו-45 לא פוסל קורסים, 45 נפשי פוסל (מצד שני, כל פרופיל נפשי פוסל קורסים).

פורסם
  • מחבר

סבבה אז אני רגוע.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

ואם כבר אתה מקבל זימון,עושה מבחנים וכו' ועובר - אז מן הסתם שאין מצב שלא תתקבל בגלל הפרופיל.

הם יודעים מה הפרופיל שלך לפני ששולחים לך זימון,ככה שאם לא היית מתאים מהבחינה הזו פשוט לא היית מקבל זימון או שלא היו נותנים לך לעבור את המבחנים וכו'

פורסם

שאלה דומה :

לי יש בעיה הפוכה - הפרופיל שלי 97 והייתי כבר במיוני צוות אויר אבל אני ממש לא מעונין להיות טייס .

האם יש אופציה שעם אני לא אעבור את השלב הבא במיוני צוות אויר אני לא אוטמטית אשלח לקרבי ? כי זה מה החברים אומרים לי...

אני ממש מעונין להיות ביחידה נורמאלית (ממר"ם מישהו ? ;) ) ולא בגולני/שיריון וכ"ו ....

האם הפרופיל שלי קובע את גורלי ? למרות שיש לי קב"א גבוה (מעל 54 )

פורסם

שאלה דומה :

לי יש בעיה הפוכה - הפרופיל שלי 97 והייתי כבר במיוני צוות אויר אבל אני ממש לא מעונין להיות טייס .

האם יש אופציה שעם אני לא אעבור את השלב הבא במיוני צוות אויר אני לא אוטמטית אשלח לקרבי ? כי זה מה החברים אומרים לי...

אני ממש מעונין להיות ביחידה נורמאלית (ממר"ם מישהו ? ;) ) ולא בגולני/שיריון וכ"ו ....

אוהו, זו תהיה בעיה רצינית בשבילך להגיע לממר"ם או לכל יחידה לא קרבית לצורך העניין עם הפרופיל הזה.

תצטרך לעשות קצת בלאגן.

פורסם

שאלה דומה :

אם אתה באמת טוב במחשבים, לך על גאמ"א, הם ממיינים בלי קשר לפרופיל ונותנים מענה טוב הרבה יותר לאנשים עם ידע נרחב

לממר"ם לא תגיע עם 97, תהיה בטוח...

פורסם

אבל זה לא הגיוני.. למה שהוא ישלח מישהו איכותי (מותר לי להגיד את זה על עצמי לא ? ::) ) עם קב"א גבוה ליחידה קרבית ולא ינצל תפוטנציאל שלי ?

*כיף להחמיא לעצמך *

פורסם

הרשה לי לשתף את כולכם בסיפור טרי שקרה לי בצבא...

אני כחצי שנה בצבא.

התחלתי את דרכי בצבא,בקצונה יעודית מאחר ואותרתי קודם לכן (ועברתי מבחנים וכו') כמתאים.

היה לי פרופיל 82 וכנראה שלקצונה יעודית העדיפו לשלוח אותנו מאשר קרבי.

היה ידוע שמי שנופל/פורש הולך חזרה לבקום ויהיה קרבי (בגלל הפרופיל מן הסתם)

אני פרשתי מרצון אחרי כשלושה חודשים והגעתי לקצין מיון של קרביים בבקום. שם הוא שאל מה אני רוצה לעשות,ואמרתי לו שאני רוצה להיות בחיל האוייר,אני רוצה לצאת לקצונה ואין לי שום בעיה לחתום קבע או לעבור קורסים או מה שצריך כדי לתרום,לפתח ולהתפתח.

הוא אמר לי (במילים יפות כן?) : תתחפף מפה בחור כי מפה אתה יוצא רק קרבי ולא משנה אם יש לך קבא 46 או 56.

המשך הסיפור מתגלגל בכך שירד לי הפרופיל ל-64 (אלרגיה) ואז הגעתי לקצין מיון של הג'ובניקים והתומכי לחימה.

שלא תחשבו ששם היה התיחסות לנתונים הגבוהים שלי (קבא מעל 54 וכו') כשקצין "הנכבד",לאחר שציינתי בפניו שאני מעוניין לצאת לקצונה ולתרום,שאל אותי אם אני רוצה להיות נהג בוס בעיר כ-10 דקות נסיעה ממני (כנראה היה אמור לשמש כתמריץ)..

שלא תחשבו שכססירבתי הוא נתן לי תפקידים עדיפים. אחרי זה קיבלתי להיות רל"ש (פקידה) ונהג משאית בחיל האויר.

ככה שאל תבנה על כלום לצערי,אני עם נתונים איכותיים (ואני לא בא להשוויץ כמובן) באמת - ותראה מה התוכניות של הצבא לגבי...

פורסם

זה בערך התרחיש הכי גרוע שיכול לקרות :errrr:

טוב תודה לך - מקווה לא להידפק :-\

פורסם

שמע,זה מה שאני מנסה להסביר לך. זה עניין של מזל גם.

אני כנראה נפלתי בתקופה שאין קורסים נורמאליים שנפתחים ולכן כל מה שיש זה מקצועות כמו חימוש,נהגים וכו' - שצריכים אותם כל השנה.

מקווה שלא יהיה לך סיפור כמו שלי,

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים