עבור לתוכן

דיון| הסרט: "אמת מטרידה"- אל גור. מה דעתכם עליו?

Featured Replies

פורסם

לפני בערך שבוע ראינו את הסרט בעיקבות שיעור גיאוגרפיה ובעקבות החומר הנלמד בספר והמורה שלנו חשבה שיהיה חכם לשלב את החומר עם הסרט שלדעתי פשוט מצוין. נהנתי לראות את הסרט והוא החדיר בי מוטיבציה- לשמור ושוב לשמור.

לפני שלושה היה לנו בתפוח פיס כנס ביולוגיה שכזה שכל העבודות שלנו בביולוגיה הופיעו שם וגם אמא של אחד התלמידים הרצתה על הסרט הנ"ל (לא למטרת קידום הסרט) ולתת תשקיף מכיוון אור נוסף על הסרט ועל מה שמדבר.

לבסוף היא הראתה לנו מצגת שמדברת על איש ששולח מכתב שנכתב ב-2070 שאומר שלא יהיה כמעט מים בעולם ושהצבא יכבוש את השטחים עם מים. שהאוכל יהיה סינטטי לחלוטין ולא יהיה ניתן לכבס בגדים ואז נצתרך לקנות כל פעם בגדים מחדש. ושאם ימשיכו ככה העולם יהרס. האיש המבוגר שהוא בן 45 בערך אומר שהאנשים באותה תקופה בני 40 ונראים כבני 60 כי האקלים פוגע בתאי העור וגורם להיזדקנות.

בקיצור,המצגת לבסוף נתנה פליק מטורף של לשמור ושוב לשמור.

בסוף לכך רציתי לדעת מה דעתכם על הסרט והאם אתם עשיתם משהו כדי לשמור על הסביבה בעיקבותיו או משהו דומה.

אם מישהו מכיר את המצגת הזו על האיש מ-2070 אשמח אם ישלח לי הודעה פרטית ואני אמסור לו את המייל שלי שישלח לי.

יום טוב ותשמרו על הסביבה! ;)

פורסם

לי אישית יש בעיה עם סרטים שנעשים ממניעים פופוליסטיים.

ואני מבקש לא להתחיל לקפוץ עליי ולומר לי שאל גור הוא המשיח הבא אוקיי?

הסרט,בתור סרט,אכן מעניין לפרקים ויש מספר נקודות מעניינות,אך אין לי את הידע הנדרש

ואת הרצון לברר האם מה שמוצג בו נכון או לא.

אני בטוח שישנה קהילה גדולה של מדענים וכו' שתשלול,עם הוכחות,חצי מהדברים שמופיעים בסרט.

בכל אופן,

לאל גור, היו 8 שנים בתור סגן נשיא לעשות איזשהו שינוי,אך כרגיל,הרבה יותר קל לומר מה צריך

לעשות כאשר לא אתה צריך לבצע.

פורסם

הכי אירוני והכי לא במקום היה הlive earth שאל גור אירגן בכל העולם.

זה רק גרע והרס יותר ממה שזה עזר.

פורסם

אל גור (זה שהמציא את האינטרנט) לא מחדש דבר בסרטו, אבל הוא הצליח להגדיל את המודעות לנושא.

חשוב לציין שאל גור פועל בעניין מתוך אמונה ומניעים אישיים ופועל במרץ מאוד מרשים.

אל גור טוען שכל אחד יכול לעשות שינוי, זה המסר החשוב ביותר שלו לפי דעתי. כל אחד יכול לעבור לרכב חסכוני יותר, לחסוך בחשמל, לצמצם שימוש במוצרים חד-פעמיים וכו'. על ידי העברת האחריות מגורמים ערטיאליים אל האדם הבודד, יש יותר סיכוי לשינוי. תחשבו על החיסכון האדיר שהיה אם כל בעלי הג'יפים במדינה היו עוברים מחר לנהוג במכוניות חסכוניות, מדובר בעשרות אלפי ליטרים של דלק ליום, עם כל גזי החממה הקשורים לכך!

בכל אופן,

לאל גור, היו 8 שנים בתור סגן נשיא לעשות איזשהו שינוי,אך כרגיל,הרבה יותר קל לומר מה צריך

לעשות כאשר לא אתה צריך לבצע.

אם היית מבין משהו במערכת הפוליטית בארה"ב היית יודע שסגן הנשיא הוא דמות מאוד חלשה וכמעט חסרת יכולת ביצוע.

פורסם

אל גור (זה שהמציא את האינטרנט) לא מחדש דבר בסרטו, אבל הוא הצליח להגדיל את המודעות לנושא.

חשוב לציין שאל גור פועל בעניין מתוך אמונה ומניעים אישיים ופועל במרץ מאוד מרשים.

אל גור טוען שכל אחד יכול לעשות שינוי, זה המסר החשוב ביותר שלו לפי דעתי. כל אחד יכול לעבור לרכב חסכוני יותר, לחסוך בחשמל, לצמצם שימוש במוצרים חד-פעמיים וכו'. על ידי העברת האחריות מגורמים ערטיאליים אל האדם הבודד, יש יותר סיכוי לשינוי. תחשבו על החיסכון האדיר שהיה אם כל בעלי הג'יפים במדינה היו עוברים מחר לנהוג במכוניות חסכוניות, מדובר בעשרות אלפי ליטרים של דלק ליום, עם כל גזי החממה הקשורים לכך!אם היית מבין משהו במערכת הפוליטית בארה"ב היית יודע שסגן הנשיא הוא דמות מאוד חלשה וכמעט חסרת יכולת ביצוע.

נו באמת...

אם לא היית ממהר לשלוח סיסמאות באוויר וקצת היית בודק את עצמך,

בלי ללכת 70 שנה לאחור,תוכל לראות שזה פשוט לא נכון.

בממשל הנוכחי לדוגמא,בוש לא התעטש בלי אישורו של דיק צ'ייני. (בלי להיכנס לאם החלטותיו של צ'ייני היו טובות או לא)

פורסם
  • מחבר

לא יצא לי לראות את סוף הסרט ואם תוכלו אשמח שתגידו לי מה קרה- המורה לג"ג אמרה שמה שראינו העביר ת'מסר וזה נכון אבל מעניין אותי מה יש בסרט בסוף.

אבל אני עדיין חושב בטענה שהסרט היה מצוין- העביר את המסר טוב מאוד,אבל (תמיד יש אבל) לא אמרו איך לשמור ולעזור ולחסוך. כי פחות מים וחשמל ננסה לחסוך אבל צריך גם דברים טיפה יותר גדולים!

יאלה, יותר דעות! ;D

פורסם

זה הכל בולשיט. תקראו את הספר של Glenn Beck ותבינו.

פורסם

אבל אני עדיין חושב בטענה שהסרט היה מצוין- העביר את המסר טוב מאוד,אבל (תמיד יש אבל) לא אמרו איך לשמור ולעזור ולחסוך. כי פחות מים וחשמל ננסה לחסוך אבל צריך גם דברים טיפה יותר גדולים!

אם כל אחד יחסוך מים וחשמל, זה משהו מאוד גדול. שוב פעם, לעבור לנורות חוסכות חשמל, לא להשאיר מכשירי חשמל פועלים בלילה, לכוון מזגן לטמפ' אידיאלית או לוותר עליו בכלל, לשטוף את המכונית עם דלי, לא לגדל בגינה צמחים זוללי מים, לעבור לשקיות רב-פעמיות, לא לצרוך מים מבקבוקים, לצמצם נסיעות מיותרות ברכב, לנהוג במתינות ובחיסכון, לבקש מאבא ואמא לעבור למכוניות חסכוניות יותר שכהם יחפשו רכב חדש ועוד ועוד.

אם כולם ינהגו ככה החיסכון יהיה עצום. לפני שהולכים ומפגינים נגד הממשלה וחברות הענק (שגם הם מנוולים מאוד בעניין זה), כל אחד חייב לעשות בדק בית לעצמו.

זה הכל בולשיט. תקראו את הספר של Glenn Beck ותבינו.

זאת דעה נגדית, אבל היום הדעה הזאת נמצאת במיעוט זעיר בעולם המדעי, קולני אמנם, אבל עדיין מיעוט.

פורסם

אם כל אחד יחסוך מים וחשמל, זה משהו מאוד גדול. שוב פעם, לעבור לנורות חוסכות חשמל, לא להשאיר מכשירי חשמל פועלים בלילה, לכוון מזגן לטמפ' אידיאלית או לוותר עליו בכלל, לשטוף את המכונית עם דלי, לא לגדל בגינה צמחים זוללי מים, לעבור לשקיות רב-פעמיות, לא לצרוך מים מבקבוקים, לצמצם נסיעות מיותרות ברכב, לנהוג במתינות ובחיסכון, לבקש מאבא ואמא לעבור למכוניות חסכוניות יותר שכהם יחפשו רכב חדש ועוד ועוד.

אם כולם ינהגו ככה החיסכון יהיה עצום. לפני שהולכים ומפגינים נגד הממשלה וחברות הענק (שגם הם מנוולים מאוד בעניין זה), כל אחד חייב לעשות בדק בית לעצמו.

מה הטעם בכלל? אתה יודע כמה אוסטרליה חסכה מזה שהם החליטו לעבור למנורות חסכוניות? כל המדינה כולה עברה לנורות לבנות, והם חסכו בין חצי אחוז לאחוז מהפליטה שלהם. חה!

אל תשלו את עצמכם. לעבור למכונית חסכונית ומנורות חסכוניות זה נחמד, אבל אל תחשבו שזה מה שישפיע על כוכב הלכת בצורה כזאת או אחרת. מה הטעם בכלל לנסות לחסוך, כשסין לוקחת נתח נכבד מהפליטה העולמית של CO2 בגלל תחנות הפחם שלה?

אפילו אם כולנו נעבור למכוניות היברידות, בכל העולם, לא נוכל לחסוך כמות פליטה שמשתווה ל1/100 מהפליטה של תחנות הפחם בסין. או של הכבשים בניו זילנד, שה"ביו- גז" שהם משחררות גרם להיווצרות חור באוזון.

אה, ד"א, כל פעיל איכות הסביבה שהוא לא צמחוני הוא צבוע. ידעתם שפרות ושאר בקר אחראים לפליטה של 23% מכלל גזי החממה בעולם, בעיקר מתאן?

פורסם

אה, ד"א, כל פעיל איכות הסביבה שהוא לא צמחוני הוא צבוע. ידעתם שפרות ושאר בקר אחראים לפליטה של 23% מכלל גזי החממה בעולם, בעיקר מתאן?

זה לא נכון. כל אחד תורם איך שהוא יכול. אם אנחנו היינו מתפקדים כמוהו תאמין לי שמצבינו היה הרבה יותר טוב ולא היית דואג מחוסר מתאן באטמוספירה.

פורסם

זה לא נכון. כל אחד תורם איך שהוא יכול. אם אנחנו היינו מתפקדים כמוהו תאמין לי שמצבינו היה הרבה יותר טוב ולא היית דואג מחוסר מתאן באטמוספירה.

מה?

פורסם
  • מחבר

מר רשע פשע, ידוע לך אם מה שאמרת על הבקר תופס גם על בני אדם? כי אם ככה כדי שאני אצמצם את כמות שהשיחרור שאני פולט לאויר! :lol:

ובנוגע לקטע עם סין, זה באמת אחד המקומות שצריכים לעשות שינוי ושם בעיקר לשנות תפיסה- בכל זאת מילאירד סינים לא מוותרים על כוס דלק טובה לרכב! ;D

פורסם

Yogi(is the)Bear In ManBearPig and that is "An Inconvenient Truth"

:silly:

Half Man Half Bear Half Pig Half Indian?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים