עבור לתוכן

מחשב נייד לפיתוח - עד 10K

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להמליץ לי על מחשב נייד קטן, קל וחזק במיוחד שמתאים לפיתוח כבד - Visual Studio 2005/2008, SQL 2005, שיתפקד גם כתחנת עבודה?

עדיף עם כונן Solid State, זיכרון 4GB.

מהירות הדיסק מאוד חשובה מאחר ותוכנות הפיתוח סורקות אלפי קבצים בו זמנית.

גודל המסך פחות קריטי מאחר ואחבר אותו ל-DOCK עם שני מסכים. אני מעדיף מחשב קטן על מסך גדול.

תודה!

פורסם

לאיזה DOCK בדיוק תחבר אותו? USB?

פורסם
  • מחבר

איני מבין בזה מספיק

לא לכל מחשב נייד יש יכולת להתחבר ל-dock?

פורסם

ממש לא, ולאלה שכן, צריך גם לרכוש את ה-DOCK בנפרד, מן הסתם.

מכונן Solid State תשכח - לא בתקציב שלך.

הייתי ממליץ לך על Thinkpad, אבל הבעיה היא שסדרת ה-T לא כל-כך קלה (גם 14") וסדרת ה-X שהיא קלה (12") לא תומכת ב-DVI, גם לא דרך ה-DOCK, אז אי-אפשר לחבר שני מסכים.

פורסם
  • מחבר

אני יודע ש-DOCK נרכש בנפרד

SSD - שכחתי מזה :)

לגבי מסכים - הבנתי, אסתפק באחד חיצוני+זה של הלפטופ.

יש המלצות על דגמים ספציפיים?

תודה

פורסם

אם כך, אפשר ללכת על ה-Thinkpad X61 עם ה-Ultrabase, ועם שדרוג לכונן 7200RPM.

מצד שני, בשביל לחבר מסך אחד, לא צריך Dock בכלל, כי ייצאת VGA יש בכל מחשב. ואז אפשר לשקול גם אופציות אחרות, כמו ה-Dell XPS M1330 / Vostro 1310 עם מסך 13.3" (למקרה ש-12" קטן מידי בשבילך).

דווקא יש אופציה של מחשב קל עם תחנת עגינה תומכת DVI/VGA: ה-HP 6910p (למרות שלא הצלחתי למצוא הוכחה חד-משמעית שהמחשב באמת מסוגל להוציא DVI דרך תחנת העגינה). אם כן - זה כנראה הפתרון המועדף.

פורסם
  • מחבר

12" נראה לי קטן מדי, מעדיף עוד טיפה רזולוציה.

ה-XPSM1330 נראה לי מעולה

מה דעתך על:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-xps-m1330-t8300.htm

עם שדרוג כונן ל 7200RPM (של 120/160GB)

ושדרוג זיכרון ל 4GB

ב-8285 ש"ח

?

יש גם את זה עם ה led בתוספת של כ-1K, האם זה מצדיק הוצאה נוספת על השימושים שהזכרתי?

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-xps-m1330N-led.htm

תודה רבה!

פורסם

ה-XPS אכן אופציה טובה, עם השדרוגים הנ"ל. למעשה, משום שיש לו יציאת VGA וכן יציאת HDMI, אתה אמור להיות מסוגל לחבר אותו לשני מסכים חיצוניים (עם כבל HDMI-DVI, יש כאלה), שזה בדיוק מה שרצית, לא? לא בדקתי את התצורה הזו אישית, אבל זה אמור לעבוד (רק שהמסך של הנייד יהיה חשוך במצב זה).

מסך ה-LED אמור להיות יותר בהיר ולצרוך פחות חשמל. מבחינת איכות התצוגה, אני לא יודע איך הוא ביחס למסך הלא LED. אם אתה במילא מתכוון להשתמש בשני מסכים חיצוניים, זה מן הסתם לא ישנה לך יותר מידי.

פורסם
  • מחבר

צודק

שמעתי שהLED טוב יותר באור יום. אשקלל מה כדאי לי, ואחליט.

אז ה-XPS אכן נראה בחירה טובה.

איך הוא בהשוואה ל ThinkPad T61?

האם המעבד מצדיק את המחיר, ואת הכיעור :) ?

בכל מקרה אצטרך להוסיף עוד לזיכרון

פורסם

המעבד? בכל המחשבים האלה יש בדיוק אותם המעבדים. לא המלצתי לך על ה-T61 משום שהוא יחסית עבה וכבד (בגלל כלוב ברזל על כל המחשב ואחד נפרד למסך, מה שהופך אותו ליותר עמיד פיזית, אבל בהחלט לא יותר אלגנטי).

זיכרון DDR2 לניידים די זול בימינו.

פורסם
  • מחבר

הדגם הזה

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=nh3dbim&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=2&aff=Zap〈=HE

עם מעבד

Processor & Chipset

- Processor : Intel Core 2 Duo T9300 2.5GHz

- Processor Technology : EM64T

- Processor Technology : Enhanced SpeedStep Technology

- Processor Technology : Virtualization Technology

- Bus Speed : 800MHz

- Cache : 6MB L2 Cache

עולה 10K +זיכרון.

פורסם

והקשר הוא מה?

פורסם
  • מחבר

בכל המחשבים האלה יש בדיוק אותם המעבדים

ה-T61 מגיע בכמה תצורות, בתצורה הזו יש מעבד טוב יותר.

שאלתי האם המעבד הזה ושאר המפרט באמת שווים את ההפרש במחיר, במשקל והעובדה שמדובר במוצר די מכוער (באופן גלובאלי, לא רק יחסית לXPS)

פורסם

ה-T61 מגיע בכמה תצורות, בתצורה הזו יש מעבד טוב יותר.

שאלתי האם המעבד הזה ושאר המפרט באמת שווים את ההפרש במחיר, במשקל והעובדה שמדובר במוצר די מכוער (באופן גלובאלי, לא רק יחסית לXPS)

גם ה-XPS מגיע בכמה תצורות, ולמיטב ידיעתי ניתן להשיגו גם עם ה-T9300 (למרות שאולי לא בארץ).

לגבי ה-T61p - הקשר שלו לדיון הזה לא ברור לי. מדובר במחשב 15.4" וככזה הוא גדול וכבד, ואין שום סיבה בכלל לשקול דבר כזה כשדרישותיך המקוריות היומ מחשב קל ונייד.

הדבר היחיד שיכול להצדיק את הגודל הוא כרטיס מסך חזק משמעותית (מה שגם תורם משמעותית למחיר), אבל אתה זקוק לכרטיס כזה רק אם אתה עובד עם יישומי גרפיקה תלת-מימדית כבדים, וכל עוד לא ציינת זאת מפורשות, אני לא מתחשב בפקטור הזה.

לגבי יופי/כיעור - ה-T61p לא "כזה" מכוער בעבודה, כמו שהוא עשוי להיראות בתמונות, אבל בהחלט יש בו חסרונות (לי אישית עובי המסגרת השונה בשני צידי המסך הוא turnoff די גדול, ואני ממש לא מבין את ההחלטה התמוהה הזו של לנובו, ביחס ל-T60 הסימטרי והחמוד). בכל מקרה, בלי קשר לזה, ורק בשל כל הדברים שהזכרתי קודם, אני לא חושב שה-T61p הוא אופציה שיש לך מה להתלבט לגביה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, הפנמתי, אני לוקח את DELL XPS M1330 עם השדרוגים :)

תודה רבה לך!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים