עבור לתוכן

X1950P 256MB של SAPPHIRE עושה בעיות, המסך מפסיק לקבל סיגנל באמצע משחק. מה עושים?

Featured Replies

פורסם

אהלן!

לפני כחצי שנה קניתי לי את המחשב הנוכחי, המצוייד בכרטיס X1950P של SAPPHIRE, בגרסאת ה256MB.

המחשב נקנה בTMS, אם זה משנה משהו.

בכל מקרה, מההתחלה שמתי לב שהמאורר שלו נורא רועש. הוא קטן כזה וכנראה שהסיבוב שלו יוצר את הרעש הנשמע ממנו, שהוא מין "ביפ" (לא קולני מדי אבל מעצבן), שבא בנוסף לרעש הרגיל של סיבוב המאורר.

בכל מקרה, אחרי שהתגברתי על הבעיה הזו, הופיעה בעיה חדשה. אחרי כמה זמן ששיחקתי בקרייסיס, פתאום החלו להופיע ארטיפקטים רציניים מאוד על המסך (השחקן והקוראנים נעלמו, נהיו צללים, רק הרקע נשאר פחות או יותר דומה). לאחר מכן הבעיה התפתחה לכך שהמסך פשוט מפסיק לקבל סיגנל באיזשהו שלב במשחק (המסך עובר לSTAND BY). שיערתי שהכרטיס פשוט נכבה או מפעיל מנגנון הגנה כלשהו (OVERHEATING?). היום התחלתי לשחק בRACE DRIVER GRID, וקרה אותו הדבר. הבנתי (סוף סוף) שכנראה משהו ממש לא בסדר.. אבל מה? האם אפשר לסדר את זה לבד או שצריך לשלוח למעבדה? אני אחפש דרך למדוד את הטמפ' לפני שקורה המצב הזה, ובינתיים אני מוריד 3D MARK בשביל לבדוק אותו ככה.

יש לציין שכשאין מאמץ המחשב פחות או יותר בסדר, חוץ מכל מיני ריסטים שקורים לעיתים רחוקות במשחקים פשוטים יחסית.

יכול להיות שהבעיה נעוצה בספק כוח? או שזה בכל זאת הכ. מסך? בכל מקרה, האחריות על שניהם עוד לא פגה, ואני אקח אותם למעבדה אם יהיה צריך (למרות שאני מעדיף שלא כי אני גר בירושלים וזה לא הכי קרוב...)

ניסיתי לנקות אותו עם ספריי גז דחוס, לא עזר.. מה לעדתכם הבעיה?

תודה מראש לעונים,

יונתן

פורסם

תנסה אולי להתקין דריברים מחדש.

ד"א

תריץ לו בדיקת מאמץ ותראה טמפ'. אולי זאת הבעיה.

פורסם

היי לי היו בעיות דומות ויש לי אותו כרטיס מסך, לפי דעתי זה נובע מטמפ גבוהה, זה לא קרה לך עד עכשיו בגלל שהיה חורף עכשיו בקיץ נורא חם וגם הכרטיס מגיע לטמפ מקס שלו שזה בערך אחרי 58-62 מעלות מתחילות הבעיות, אתה יכול לעשות כמה דברים בכדי לפתור את זה.

תוריד את הרמה של הגרפיקה מHIGH לMEDIUM או שתוריד את כל האנטי אלייסינג ואנטיסטרופיק וגם רזולוציה במקרה קיצוני.

ותשחק ותראה עם יש אותן בעיות.

אם עכשיו זה עובד כמו שצריך אז אתה צריך לפרק את המאוורר של הכרטיס ולנקות אותו אבל רק במידה ואתה רואה שהצטבר בו המון אבק אחרת הוא פשוט חלש יש תוכנה שתגרום לו לעבור ב100 אחוז קבוע אבל אני החלפתי לACCELERO S1 זה גוף קירור שעולה 100 שקל והוא פסיבי ומוריד את הטמפ ולא יהיה רעש אפשר גם להוסיף לו מאוורר זה מה שאני עשיתי.

אצלי הבעיות ניפתרו. סביר מאוד להניח שזו הבעיה שלך בדרך כלל רכיבים כאלו לא מגיעים פגומים או שנוצרת בהם תקלה, זה הנסיון שיש לי אבל תמיד יש יצאים מהכלל אבל מאוד לא סביר.

תעדכן פה מה קורה..

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה..

הרצתי 3DMARK 06, לא היו ארטיפקטים אבל קיבלתי 5129 (גרוע?)

http://service.futuremark.com/home.action;jsessionid=5DB1B6C6BFA8541EB563E6AB6AA233AE

בכל מקרה, שיחקתי שוב בGRID עד שזה קרה, והפעם יש לי לוג טמפ':

http://www.2shared.com/file/3447463/219ca735/HardwareMonitoring212.html? (מצטער על השרת, פה לא נתן לי לצרף להודעה..)

הCORE TEMP הגיע ל87 הכי הרבה, ואז ירד קצת.. יכול להיות שב87 קרה הכיבוי של המסך, אני לא יודע.

אין לי מושג איך לפרק את הכרטיס מסך והייתי מעדיף לא להתעסק עם זה. בכלל הידע שלי בחומרה נגמר פחות או יותר בלהתקין כרטיס PCI או כונן DVD..

בכל אופן, יש לכם עוד רעיונות?

תודה לעונים

עריכה: שכחתי לציין שהבעיה קיימת כבר חודשיים-שלושה, וגם שפירמטתי מאז והתקנתי את הדרייברים הכי חדשים שהיו.

פורסם

טוב אז ככה..

הרצתי 3DMARK 06, לא היו ארטיפקטים אבל קיבלתי 5129 (גרוע?)

http://service.futuremark.com/home.action;jsessionid=5DB1B6C6BFA8541EB563E6AB6AA233AE

בכל מקרה, שיחקתי שוב בGRID עד שזה קרה, והפעם יש לי לוג טמפ':

http://www.2shared.com/file/3447463/219ca735/HardwareMonitoring212.html? (מצטער על השרת, פה לא נתן לי לצרף להודעה..)

הCORE TEMP הגיע ל87 הכי הרבה, ואז ירד קצת.. יכול להיות שב87 קרה הכיבוי של המסך, אני לא יודע.

אין לי מושג איך לפרק את הכרטיס מסך והייתי מעדיף לא להתעסק עם זה. בכלל הידע שלי בחומרה נגמר פחות או יותר בלהתקין כרטיס PCI או כונן DVD..

בכל אופן, יש לכם עוד רעיונות?

תודה לעונים

עריכה: שכחתי לציין שהבעיה קיימת כבר חודשיים-שלושה, וגם שפירמטתי מאז והתקנתי את הדרייברים הכי חדשים שהיו.

מה עוד רעיונות? לא עשית מה שמלצתי לך.. ולפי מה שאני רואה זה ניגרם מטמפ, 84 זה מאוד גבוה לATI אצלי הוא מראה סימנים דומים ב70 ומשהו

לפי דעתי אתה צריך קירור אחר אבל בשביל להיות בטוח תעשה מה שמלצתי תוריד את כל הגרפיקה לגרפיקה בינונית ותשחק ותראה גם את הטמפ ואיך זה משפיע על המשחק שלך.. לפי כל הסממנים זה טמפ כי עובדה שהטרידימארק עבד לך בסדר. כי הוא גם לא דורש את הגרפיקה על מקס ובגלל זה לא היו הרטיפקטים.

אני רואה שאתה מבין קצת אז תקבע את המאוורר לMANUAL 100% ותשחק ותראה מה קורה.

תמשיך לעדכן אבל גם תיישם, אגב התוצאה בטקידימארק היא בסדר אצלי בערך אותו דבר 5400+-

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי זה לא הגיוני ולא בסדר שדברים כאלה קורים עם כרטיס מסך.. אם אי אפשר לנצל אותו עד סוף היכולת שלו, סימן שיש בעיה. אין הגיון בלהוריד עוד ועוד את הרף שהוא צריך לעמוד בו, הוא אמור להחזיק HIGH (אפילו לא V.HIGH) של GRID, ואין שום סיבה לרדת מזה.

פורסם

לפי דעתי זה לא הגיוני ולא בסדר שדברים כאלה קורים עם כרטיס מסך.. אם אי אפשר לנצל אותו עד סוף היכולת שלו, סימן שיש בעיה. אין הגיון בלהוריד עוד ועוד את הרף שהוא צריך לעמוד בו, הוא אמור להחזיק HIGH (אפילו לא V.HIGH) של GRID, ואין שום סיבה לרדת מזה.

זה רק לצורך בדיקה

פורסם
  • מחבר

אז ככה..

הרצתי את GRID בלי AA בכלל, אני חושב שזה הגדרות ממש נמוכות שם..

עדיין קרה אותו דבר, המשחק נתקע (שומעים לפי הסאונד) והמסך מפסיק לקבל סיגנל.

אני חושש שאולי זה המעבד.

כשאני מריץ ORTHOS CPU CHECKER , הCORE TEMP מראה על 73-77 מעלות.. לא סביר נכון? (TJUNCTION ב100).

אולי זה המעבד? או שבכל זאת הכרטיס מסך?

משהו ממש חשוב ששכחתי לציין זה שהמאורר האחורי של המארז פשוט הפסיק לעבוד לפני כמה זמן. אני חייב להחליף אותו אבל אני לא יודע איך לפרק את הBIG TYPHOON שפחות או יותר חוסם את כל הגישה ללוח.. מה לעשות פה?

עריכה: פתאום הבנתי שאני מטורף.. ממשיך לעבוד עם המחשב בלי מאורר מארז שמוציא אוויר.. למה אני עושה את זה? כי אין לי איך לשנות את המצב.. אני צריך לקנות מאורר איפושהו ולהבין איך מרכיבים אותו.

פורסם

לפי מה שאתה מספר פה זאת בהחלט יכולה להיות הבעיה, אם מאוורר הפסיק לעבוד רוב הסיכויים שהוא נסתם באבק ואז גם כל חלק אחר במחשב שלך מלא באבק ואולי עוד מאווררים כמו זה של הכרטיס מסך, זה שאין סירקולציה במארז זה יכול להעלות מאוד את הטמפ לפי דעתי אילו הם הסיבות לתקלות אצלך.

מאוורר לא מפסיק כך סתם לעבוד לא אמורות להיות לו בעיות בכלל חוץ מאבק רק בסבירות מאוד מאוד נמוכה זה משהו אחר שגרם לו לתקלה.

אם אתה לא מבין כדאי שתשלח את המחשב למעבדה שיעבור ניקיון כללי מאבק ושינקו לך את המאווררים תבקש ספציפית את זה של הכרטיס מסך.

בלי שתטפל בנושא הזה קודם לא נדע אם יש בעיה אחרת ושבאותה הזדמנות יבדקו תקינות של הכרטיס מסך וגם תגבה את המחשב לפני שאתה שולח אליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים