עבור לתוכן

קרור אופטימלי למארז מיוחד.

Featured Replies

פורסם

היי חברה ,

אני בונה כרגע מארז בצורה של ארון קבורה והשאלה שלי היא איך לקרר אותו בצורה אופטימלית.

גודל מאווררים, מיקום, סרקולציה. ואם אפשר קצת הסבר על סוגים גדלים ומחירים (בכללי)

שרטוט של המארז. 32886111jr8.th.png

פורסם

לא ציינת את הדבר הכי חשוב:

איך הוא ימוקם - בעמידה כמו בציור או בשכיבה על הצד [על הדופן] או שוכב אופקי [על הגב] ?

פורסם
  • מחבר

הוא יעמוד כמו בשרטוט.

פורסם

אתה צריך לתת שירטוטים יותר מדוייקים, מה העובי של המארז, איך בדיוק יראה ה- I\O PANEL בחלק האחורי, איך ישבו ההרדיסקים.

אי אפשר סתם להמליץ לך על סירקולציה מציור כזה קטן ושלא רואים את הפרטים.

פורסם
  • מחבר

כנראה שיש איזה בעיה עם השרת של התמונה זה אמור להיות יותר גדול.

המארז יהיה במידות: גובה 78 ס"מ רוחב 50 ס"מ עובי דפנות 17 ס"מ.

ההארד דיסקים וDVD ישבו בכלוב יעודי בראש המארז.

אולי זה יותר טוב 32886111jr8.png

ומה זה I\O PANEL ?

פורסם

עדיין אין תמונה גדולה

ו- I\O PANEL זה החלק האחורי של הלוח אם (אליו אתה מחבר את המקלדת\עכבר\USB וכו').

פורסם

נראה כמו פרוייקט נחמד.

לדעתי כדאי לך להגדיל את עובי הקופסה ל-21 ס"מ כדי לאפשר התקנת מאוורר 20 ס"מ על הצלע הגדולה מימין להכנסת אוויר שיכוון לכרטיס האם ומאוורר 20 ס"מ נוסף לצלע הקטנה משמאל (מעל כרטיס האם) להוצאת אוויר. המאוורר להוצאת אוויר יהיה גם יעיל להוצאת אוויר חם מהקופסה באופן כללי.

מאווררים כאלה יוכלו להסתובב לאט יחסית (כ-600 סל"ד) ולתת לך שקט מוחלט וגם אורך חיים.

הזרימה תהיה מלמטה בצד אחד כלפי מעלה בצד השני והזרימה תקרר לפחות את מרבית שטח הכרטיס/ים.

בנוסף, נראה לי שעדיף שספק המחשב ימוקם למטה כדי שמרכז הכובד של המחשב יהיה נמוך ככל האפשר ויתרום ליציבות. זה לא קריטי אבל בהתחשב בעיצוב, נראה עדיף.

לדעתי שווה לך לרכוש כלוב להארד דיסקים שישב מתחת לכונן וליצור שם חלון לכניסת אוויר עם אופציה למאוורר 12 איטי לאוורור דיסקים נוסף, בהתאם לצורך.

כדי לקבל את מירב האמינות האפשרית, תצטרך להשיג פילטר למאוורר המכניס אוויר וזה יכול להיות גם רצועות סקוטש ברייט מחוברות ומהודקות (ע"י מהדק סיכות) לרשת קשיחה (משהו פשוט מעץ לבן/דיקט או פרספקס/פוליקרבונט) כדי שהפילטר לא ישאב למאוורר. אופציה נוספת היא לעטוף את הצד החיצוני של המאוורר בשקית של שואב אבק וגם פה לדאוג שלא תהיה אפשרות שאיבה פנימה.

אפשרות אחרת:

במקום לבנות את המארז מאפס, אולי שווה לך לקחת מארז זול, לחתוך את המשטח העליון ולעקם את המשטחים הקדמי והאחורי כך שיהיה לך לפחות את החלק התחתון של המארז? כך גם יהיה לך כל מה שאתה צריך כדי להתקין את כרטיס האם ללא צורך במדידות/ריתוכים ועבודה נוספת. יש היום מארזים עם מאוורר קדמי של 20 ס"מ די זולים כך שזה יכול לחסוך לך די הרבה עבודה.

פורסם

אבל לך תשיג מאווררי 200 מ"מ......

לפי דעתי תעשה מימין 2 120 שמכניסים למעטה 1 שמכניס, על הכלוב של הHD אחד שמכניס

ואחד שמוציא מלמעלה(אוויר חם עולה)ובצד שמאל 1\2 שמוציאים,

בנוסף אפשר לעשות מחיצות בתוך המארז ולקרר כל אזור בנפרד כמו שיש במארזים של LION-LI שיש מחיצה בין הספק והHD לבין הלוח אם\כרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

העובי של הדפנות כבר סגור ומאורר 200 נשמע גדול עליי בכל מקרה. אהבתי את הרעיון של ה120 ונראה לי שאני הולך על זה. בקשר למיקומים קצת הלכתי לאיבוד.

בקשר לספק אם אני יחבר אותו למטה אני לא בטוח שהוא יגיע לכוננים ולהרד דיסקים למעלה.

ודרך אגב יש לי כבר כלוב לכוננים ולהרד דיסקים.

ושוב אם אתם יכולים בכללי יתרונות חסרונות של מאווררים על איזה חברה עדיף ללכת, ומחירים. ??

פורסם

יש מאריכים.

פורסם

לדעתי צד אחד מכניס אויר צד שני מוציא... איפה שהפאנל I/O ממוקם שים 2 מאווררים שמוציאים אויר ובצד השני מתחת לכוננים שים 2 שמכניסים [12ס"מ בערך] או אחד גדול של איזה 20 ס"מ.. קירור למעבד בסגנון של פריזר 7 שהאויר בו זורם בכיוון מסוים [שים אותו שיזרים אויר אל המאווררים שמוציאים] ולא כלפי מטה כמו הסטוקים... ככה תיהיה זרימה טובה מאוד של אויר מצד ימין בציור לשמאל...

גם יכול להיות נחמד לשים בפרונט של הארון מאוורר ממש גדול [גם 20ס"מ סבבה] שיכניס אויר, קירור למעבד של מאוורר שמזרים אויר כלפי מטה, ואז בצדדים מאווררים שמוציאים... כל צד 2 מאווררים של 8/10 ס"מ בערך... ככה שבפרונט יהיה מאוורר יפה עם לדים והכל שיתן למארז הזה יופי.... ואז הזרימה תיהיה מפרונט ישר אל כיוון המעבד ומשם לצדדים בצורה אחידה [בערך]...

בכל מקרה אם אתה תשתמש במאווררים שונים תדאג לשים גם פתחי אוורור סתם בלי מאווררים שלא יווצר מצב שהמאווררים שמכניסים אויר יכניסו אויר מהר יותר מאשר המאווררים שמוציאים אויר או להפך, כלומר שלא יווצר מצב שיותר אויר מוכנס או יותר אויר יוצא ואז יחנקו לך מאווררים, יתחילו לפעול בצורה מוזרה, ירעישו וכדומה...

פורסם

העובי של הדפנות כבר סגור ומאורר 200 נשמע גדול עליי בכל מקרה. אהבתי את הרעיון של ה120 ונראה לי שאני הולך על זה. בקשר למיקומים קצת הלכתי לאיבוד.

בקשר לספק אם אני יחבר אותו למטה אני לא בטוח שהוא יגיע לכוננים ולהרד דיסקים למעלה.

ודרך אגב יש לי כבר כלוב לכוננים ולהרד דיסקים.

ושוב אם אתם יכולים בכללי יתרונות חסרונות של מאווררים על איזה חברה עדיף ללכת, ומחירים. ??

שניה אני אצייר לך את זה...

ובקשר למאווררים אני ממליץ על ה ZELMAN-F3

http://tms.co.il/product/2625

או את הS-FLAX שהם שקטים...

http://tms.co.il/product/4310

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מלמטה זה קצת בעיה כי התכנון הוא שזה יעמוד. אבל בקשר לכל השאר הבנתי.

תודה חברה :yelclap:

פורסם

מלמטה זה קצת בעיה כי התכנון הוא שזה יעמוד. אבל בקשר לכל השאר הבנתי.

תודה חברה :yelclap:

למה בעיה אתה הריי צריך רגליות למארז כדי ,שלא יחליק\ישרוט את השולחן\מדף\כוננית\שידה\חתולה שלך,

והנה יש לך רווח שאוויר יכול להכנס דרכו, מספיק 1\1.5 ס"מ. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

למה בעיה אתה הריי צריך רגליות למארז כדי ,שלא יחליק\ישרוט את השולחן\מדף\כוננית\שידה\חתולה שלך,

והנה יש לך רווח שאוויר יכול להכנס דרכו, מספיק 1\1.5 ס"מ. :xyxthumbs:

סבבה אחי טוב לדעת שזה כל מה שצריך. ובקשר למארזים זולים. מה אתה מגדיר זול?

ודרך אגב אין לי חתולה יש לי כלב שנראה כמו עכבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים