עבור לתוכן

צריך עזרה מהטובים בתחום בנושא קירור של מארז

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ידידי המכובד,

אני באמת פניתי לפורום הזה כידי לקבל עזרה מקצועית.

עד עכשיו קיבלתי תשובות "עקיפות" לשאלה שלי.

בו נגיד שאני לקוח פשוט שאין לו מושג במחשבים, לא בא לי להיכנס לתחום הזה ולהתחיל לקרוא ביקורות, אני מאמין שיש מיליון אנשים יותר מקצועיים ממני שיודעים יותר טוב ממני ויש להם ניסיון רב יותר משלי, כמוך למשל.

אני שואל שאלה פשוטה, ומבקש תשובה פשוטה.

אני השקעתי סכום לא קטן על המחשב החדש שלי, אני אישית ציפיתי שהוא יהיה יותר שקט ממה שהוא עכשיו, שקיבלתי את המחשב התברר לי שהוא לא שקט כמו שרציתי ולכן התחלתי לבדוק מאיפה נובעת הבעיה.

לפי מה שגיליתי יש מאוורר אחורי שהוא של TT שהגיע עם המארז, הוא זה שיוצר את הרעש היחסי שיש לי במארז, המאוורר מוציא אוויר מהמארז והוא מחובר ישירות לספק, הוא עובד על 1300 סל"ד.

אני רוצה שתמליץ לי על מאוורר שיעשה את העבודה שאני צריך במחשב שלי, ושיהיה שקט ברמה שלא ישמעו אותו בכלל.

כמו כן שים לב שאני לא רוצה לקחת מאוורר חלש שיהיה שקט אבל לא יעשה את העבודה שאני צריך למחשב שלי.

כמו שהבנת המחשב הוא חזק וחבל שדבר כמו מאוורר ישפיע על הביצועים שלו.

אשמח לקבל תשובה ישירה לגבי מאוורר מומלץ שניתן לקנות בארץ.

תודה.

פורסם

אתה זה שמתלונן על רעש :)

יש לך גם את הNOCTUA וגם את הS-FLEX ב1200 RPM, אתה יכול לקחת אותם.

:xyxthumbs:

והמאווררים שיש לך במארז הם טרקטורים רציניים שאין קשר בין הנתונים הרשמיים למציאות

פורסם

ידידי המכובד,

אני באמת פניתי לפורום הזה כידי לקבל עזרה מקצועית.

עד עכשיו קיבלתי תשובות "עקיפות" לשאלה שלי.

בו נגיד שאני לקוח פשוט שאין לו מושג במחשבים, לא בא לי להיכנס לתחום הזה ולהתחיל לקרוא ביקורות, אני מאמין שיש מיליון אנשים יותר מקצועיים ממני שיודעים יותר טוב ממני ויש להם ניסיון רב יותר משלי, כמוך למשל.

אני שואל שאלה פשוטה, ומבקש תשובה פשוטה.

אני השקעתי סכום לא קטן על המחשב החדש שלי, אני אישית ציפיתי שהוא יהיה יותר שקט ממה שהוא עכשיו, שקיבלתי את המחשב התברר לי שהוא לא שקט כמו שרציתי ולכן התחלתי לבדוק מאיפה נובעת הבעיה.

לפי מה שגיליתי יש מאוורר אחורי שהוא של TT שהגיע עם המארז, הוא זה שיוצר את הרעש היחסי שיש לי במארז, המאוורר מוציא אוויר מהמארז והוא מחובר ישירות לספק, הוא עובד על 1300 סל"ד.

אני רוצה שתמליץ לי על מאוורר שיעשה את העבודה שאני צריך במחשב שלי, ושיהיה שקט ברמה שלא ישמעו אותו בכלל.

כמו כן שים לב שאני לא רוצה לקחת מאוורר חלש שיהיה שקט אבל לא יעשה את העבודה שאני צריך למחשב שלי.

כמו שהבנת המחשב הוא חזק וחבל שדבר כמו מאוורר ישפיע על הביצועים שלו.

אשמח לקבל תשובה ישירה לגבי מאוורר מומלץ שניתן לקנות בארץ.

תודה.

תשמע ידידי ... לדעתי אתה הפכת קצת את סדר הדברים ואני מציע לך להנמיך את ציפיותך ממחשבך בתחום השקט:

קודם מגדירים דרישות [דממה מוחלטת מהמחשב], אח"כ מתייעצים [פורום כזה או אחר] ולבסוף קונים תוך התחשבות בשיקולי תקציב, ביצועים וכו'....

המארז שלך הוא במקרה הטוב מארז גנרי עם תהודה יפה וסירקולציית אויר בינונית [כן, למרות הפלסטיק השחור המבהיק], שלא מאפשרת לך לשים מאווררים מתחת ל 40 CFM [כלומר Cubic Feet per Minute=נתון שמאפיין את עוצמת המאוורר], ללא חימום רכיבי המחשב לטמפ' גבוהות אשר יפגעו בביצועים ובאורך חייהם.

לידיעתך, המארז הוא הרכיב המשמעותי ביותר להשתקת רעשים מהמחשב והמארז שקנית לא מיועד / מתקרב בהגדרתו למארז שקט !

יש מס' מארזים כאלו ותוכל ללמוד עליהם פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=229088.msg2287364#msg2287364

קיבלת המלצות למאווררים שונים [כולל 800 סל"ד שלדעתי הם לא מועילים] ואף אחד לא יתן לך את ה"דממה" שאתה מחפש, בגלל המארז.

מנסיוני, מאווררים שקטים כגון Scythe S-FLEX 1200 RPM אתה לא תשמע גם עם תניח עליהם את האוזן .

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1815

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

אני נתתי לך תשובה החלטית ומדויקת ואחרי זה גם אופציה לשקטים יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

בדקת את המאוורר ולפי הנתונים המאוורר שלי הרבה יותר שקט ממנו ונותן יותר ביצועים.

הבעיה היחידה אצלי זה שהוא מחובר לספק ישירות ותמיד הוא עובד על מקסימום.

אני ילך לקנות מתאם של 4 פינים ל 3 פינים, ויחבר את המאוורר ללוח וזה מה שיפתור לי את הבעיה אני מאמין.

במידה ולא אני יקנה את המאוורר שציינת.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

תודה על התגובה,

בדקת את המאוורר ולפי הנתונים המאוורר שלי הרבה יותר שקט ממנו ונותן יותר ביצועים.

הבעיה היחידה אצלי זה שהוא מחובר לספק ישירות ותמיד הוא עובד על מקסימום.

אני ילך לקנות מתאם של 4 פינים ל 3 פינים, ויחבר את המאוורר ללוח וזה מה שיפתור לי את הבעיה אני מאמין.

במידה ולא אני יקנה את המאוורר שציינת.

תודה לכל העוזרים.

1. הנתונים של המאווררים של TT לא קרובים למציאות [במיוחד נתוני הרעש] !

2. חיבור המאוורר ללוח האם לא יתן לך כלום בגלל שעדיין הוא יעבוד במקסימום סל"ד !

פורסם
  • מחבר

אז אין ברירה אלא לקנות חדש?

אם אני מחבר את המאוורר ללוח אני יוכל לשלוט במהירות שלו וכך להפחית מהרעש, לא ?

דבר נוסף, ראיתי במאמר שפירסמו פה שיש מדבקה מיוחדת שמפחיתה את הרעש של TT

כמה שאלות בנוגע אליה

1.‏ מה אתם חושבים עליה?

2.‏ האם זה באמת עובד?

3.‏ ראיתי שצריך להדביק את המדבקה על הדלת של המארז מבפנים, אצלי במארז הדלת שקופה וזה יהרוס את כל היופי, מה אפשר לעשות? ואם אני לא מדביק על הדלת זה יהיה אפקטיבי באותה מידה?

שוב פעם תודה

פורסם

על איזו מדבקה אתה מדבר בדיוק? יש לך לינק?

פורסם

המדבקה הזאת נקראת בד השתקה. כמו שיש בHUSH.

הדבר הזה לא יעזור לך ברגע שיש לך חלון במארז.

1.הורס תיופי.

2.סתם חבל על הכסף.

הם היה לך מארז בלי חלון אז מילא אבל יש לך מארז עם חלון שקוף שזה אומר שממש לא כדי לשים את זה

פורסם
  • מחבר

אם מדביקים את זה על הקרקעית של המארז זה לא יעזור ?

פורסם

אולי טיפה לדעתי אפילו לא תרגיש........

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים