עבור לתוכן

רעש רב ממאוורר על כרטיס מסך 8600GT, פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

ברשותי כרטיס המסך 8600GT של Leadtek, והחום עליו כ-45 מעלות במנוחה, מגיע ל-55 בערך בעבודה. לדעתי זה לא גבוה. אבל הבעיה שהמאוורר מסתובב מהר ומרעיש בצורה איומה! ניסיתי לנקות אבק, ניסיתי לשים משחה טרמית חדשה (הוריד קצת את החום האמת) אבל לא עזר עם הרעש... האם מישהו מכיר את הבעיה?

הכרטיס היה כך מאז שקניתי אותו, גם כשמדליקים את המחשב אז המאוורר עליו מסתובב במהירות גבוהה וזה נשמע כמו מטוס... כזה נכנס לחלונות אז כנראה הדרייבר מאט אותו לנורמה.

אם אני עוצר אותו עם היד, אז הרעש פשוט נעלם והמארז שקט (ויש לי 3 מאווררים בנוסף לזה של המעבד).

האם הטמפרטורה סבירה? או שהוא פשוט מנסה לקרר את הכרטיס בלי הצלחה?

אני חושב בכלל לקנות קירור איכותי לכרטיס ולסגור עניין... מה אומרים?

מוכרח לציין שהרעש הוא לא של מאוורר בלוי, אלה של אחד שמסתובב פשוט מהר מדי (יש לזכור שבגלל שהוא קטן יחסית אז אמור להרעיש).

והנה השגתי גם תמונה של הדבר:

diyrig_8600gt.jpg

פורסם

ה-8600GT כולו קטן, מה שאומר שגוף הקירור קטן, מה שאומר שבשביל לפצות על זה, הוא צריך להסתובב מהר, ולהרעיש. הרכבתי כבר כמה 8800GT בכמה וכמה מחשבים, והמשותף לכולם (כמה היו מכמה חברות שונות, וחלק גם עברו אוברקלוק במפעל) היה שעם הדלקת המחשב ועד עליית הביוס של כרטיס המסך (הביוס הראשון שעולה, לפני זה של המערכת כולה), המאוורר היה מסתובב ב-100%, ומרעיש.

ההמלצה שלי היא לקנות כרטיס מסך טוב באמת, שיריץ משחקים כמו שצריך וגם יהיה זול (למשל, 9600GT), או אם אתה מתעקש על קירור חיצוני, יש איזה גוף קירור פאסיבי אבל טוב של Arctic Cooling שאני תיכף אזכר בשמו, שייתכן מאוד ויתאים לך.

S2 + turbo module או כל מאוורר אחר שתאלתר לו חיבור עם אזיקונים או משהו יתאים לך.

http://hwzone.co.il/articles/ac_cebit2008/

פורסם

הגוף קירור הפאסיבי זה כנראה Accelero או משהו כזה... אבל גם קירור פאסיבי רגיל אמור להספיק, יש לי 8600GT עם קירור פאסיבי סטוק של ג'יגה בייט והGPU על אותם טמפרטורות בדיוק...

בכל אופן במחירים כאלה תקנה כבר מאוורר של זלמן לכרטיס מסך, אמור לעשות עבודה טובה יותר מקירור פאססיבי והמאוורר שלו לא מרעיש כל כך כמו הסטוקים...

פורסם
  • מחבר

הגוף קירור הפאסיבי זה כנראה Accelero או משהו כזה... אבל גם קירור פאסיבי רגיל אמור להספיק, יש לי 8600GT עם קירור פאסיבי סטוק של ג'יגה בייט והGPU על אותם טמפרטורות בדיוק...

בכל אופן במחירים כאלה תקנה כבר מאוורר של זלמן לכרטיס מסך, אמור לעשות עבודה טובה יותר מקירור פאססיבי והמאוורר שלו לא מרעיש כל כך כמו הסטוקים...

צודק, הוא גם מגיע עם גופי קירור לזכרונות...

ראיתי שאת S2 כבר מוכרים, אגב יש לי בצד המארז (בחלק התחתון מול הכרטיס מסך ושאר הכרטיסים) מאוורר 120 שמכניס אוויר, אולי זה יספיק יחד איתו? כי אם הוא כולו גוף קירור, אז מרחק מסוים אמור לבצע את העובדה לא?

אבל תאכלס, מה אין מה לעשות עם זה? הגוף קירור המקורי די גדול, אני לא מבין למה הוא לא מצליח לקרר ולהיות שקט...

Screw_Master, הייתי מחכה וקונה כרטיס מסך חדש עוד איזה חצי שנה, אבל בינתיים הרעש הורג אותי.

עדכון:

S2 לא תומך ב-8600...

פורסם

בינתיים אתה יכול לנסות להשתלט עליו עם RivaTuner, שמסוגלת להוריד לו את המהירות למשהו לא רצחני. היא יכולה לעשות את זה גם אוטומטית עם עליית מערכת ההפעלה, יש שם אפשרות כזאת.

פורסם
  • מחבר

בינתיים אתה יכול לנסות להשתלט עליו עם RivaTuner, שמסוגלת להוריד לו את המהירות למשהו לא רצחני. היא יכולה לעשות את זה גם אוטומטית עם עליית מערכת ההפעלה, יש שם אפשרות כזאת.

תודה, אנסה את זה...

אגב חפרתי קצת ומצאתי משהו מעניין, יש S2 ויש S1 rev 2 (מהדורה 2), והוא הכי חדש.... S2 יצא לפי הסקירה בתחילת 2007 ואילו S1 rev 2 יצא במרץ 2008.

פורסם

^

בדיוק מה שהתכוונתי להגיד, פשוט הקדמת אותי.

תוריד ותתקין RivaTuner, תשים כמה פרופילים של מאוורר (low-level), ותעשה פרופילים שבטמפרטורה X תפעיל את המאוורר על X, ככה זה מוגדר אצלי:

[attachment deleted by admin]

פורסם

תודה, אנסה את זה...

אגב חפרתי קצת ומצאתי משהו מעניין, יש S2 ויש S1 rev 2 (מהדורה 2), והוא הכי חדש.... S2 יצא לפי הסקירה בתחילת 2007 ואילו S1 rev 2 יצא במרץ 2008.

יש לינק בכתבה שנתתי הנוגע לתאימות גופי הקירור עם כרטיסים, תעבור עליו ואז תחליט מה אתה קונה, כי נדמה לי שהתאימות שלהם שונה.

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע אם 700cu יעבוד על הכרטיס? כי נתחיל מזה שאין שום פרט על תאימות שלו לכרטיס, והשאלה אם הבניה של leadtek מתאימה (בכרטיס ישן שלי הייתה בעיה במיקום של הקבלים שנאלצתי למקם מחדש....)

אגב, הורדתי את riavatuner ומשחק איתה עכשיו... בכלל שכחתי מהתוכנה הזו...

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים...

Riva tuner באמת פתר את הבעיה... אפילו במצב 20% (לא שומעים כלל את המאוורר) אפשר להריץ משחקים - הגעתי ל-55 צלסיוס 20 דקות משחק).

אז בכרטיס מסך הבא שלי כבר אקנה קירור טוב יחד עם הכרטיס שלא יהיו לי כאלה צרות... (עוד כחצי שנה).

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

תמיד טוב לדעת שאתה זה שהציע את הפיתרון שעבד בסוף :smile1: שמחתי לעזור.

פורסם

אם יש לך את הקירור בכרטיס הישן במידה ועודנו קיים תרכיב עליו את הVF700

פורסם
  • מחבר

אם יש לך את הקירור בכרטיס הישן במידה ועודנו קיים תרכיב עליו את הVF700

זה יותר מורכב מכך, החלפתי אותו באותו זמן בקירור אחר של Glaciar tech, ואני יכול להרכיב אותו על הכרטיס החדש, אבל הקירור של החדש המרעיש, לא יתאים לישן... ואני משתמש בו.

אבל סבבה, הבעיה נפתרה... רואה? זה הפרצוף המבסוט שלי :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים