עבור לתוכן

עזרה בנוגע לאבא אלים ורשע

Featured Replies

פורסם

אנשי מקצוע עולים לא מעט.. :nixweiss:

פורסם

איזה אנשי מקצוע? רוצחים שכירים?

הוא צריך לפנות לעמותות או למשטרה, ושניהם לא גובים תשלום

פורסם

אתה גר במשפחה דתית ? אם תפנה למשטרה כנראה יקחו את אבא שלך ויבקשו ממך להעיד נגדו וכל זה. אולי תספר לדוד או דודה או משהו כזה ? ותבקש לגור אצלהם עד גיל 18 ? אתה מתגייס לצבא ? לפי דעתי תנסה לגור באיזה מקום אחר עד גיל 18 ואז תתגייס לצבא שכבר יהיו לך מגורים שם , וככה הבעיות שלך יפתרו

פורסם

אתה חייב לעשות משהו לפני שיקרה משהו נוראי (יותר ממה שעכשיו)

פורסם
  • מחבר

אז זהוא אני במשפחה דתית ואני לא רוצה לפנות למשטרה\עובדת סוציאלית לא רוצה לעשות בלאגן אני רוצה להעביר תשנה הזאת עד גיל 18 וזה נורא קשה לגור אין לי איפה דודה שלי לא רוצה והיא היחידיה שיכולה לאכלס אותי.

אני מחפש פתרון דיור או משו כזה עד גיל 18 כי אני לא ממש מעונין להוציא תבלאגן החוצה בישביל שנה אחרונה שאני חיי איתם

פורסם

מה עם פנימייה?

אמרת שחשוב לו שתצליח בלימודים, אולי הוא יסכים לשלוח אותך לפנימייה איכותית כלשהי, ככה גם תקבל השכלה טובה וגם תתרחק מהבית.

פורסם

אלימות במשפחה זאת מוגלה, אם אתה לא מוציא אותה החוצה, היא תאכל אותך ואת שאר בני משפחתך מבפנים.

שמואל, עם כל הצער שבדבר, אתה חייב להוציא את הסיפור החוצה - הווה אומר לעובדת סוציאלית. אני לא יודע אם אתה היחיד הסובל מהאלימות של אביך, אולם סביר להניח שלא.

אתה גם חייב להבין שכילד שסבל מאלימות אתה עלול בעצמך להפוך לכזה (או אחיך שסבלו מאלימות, אם יש כאלו), אני יודע שזה נשמע נורא, אבל אלו הן העובדות. הדרך שלך לשבור את השרשרת הזאת היא לא לברוח, אלא להתעמת ולטפל בה, הן על ידי שליחת אבא שלך לטיפול או הרחקתו מהבית והן על ידי הבנה שלך עצמך נגרם נזק נפשי, ועליך לפעול לתיקונו.

אם אתה מרגיש לא בטוח לפנות ישירות לעובדת סוציאלית, תנסה לפנות לפני כן, באופן אנונימי, לקווי סיוע שונים ולהתייעץ איתם. המתנדבים שם בעלי ניסיון ויכולים לכוון ולחזק אותך.

פורסם

אל"י - עזרה לילדים מוכים, 1-800-223-966

דבר איתם אני מאמין שיש להם נסיון בנושא וידעו מה לעשות.

פורסם

הפיתרון קל,תתגייס עכשיו.

היה לי בחור כזה בבצפר שהתגייס בגיל 17,תשלים מבחינה לימודית מה שאתה רוצה עם הפיקדון הצבאי אחרי שתסיים תשירות.

פורסם

שלום, קוראים לי דוד (שם בדוי).

מה שאני הולך לספר הוא דבר שאני נושא אותו מגיל קטן, ואף אחד לא יודע חוץ ממשחפתי.

מה שאני הולך לספר הוא אמיתי וקורה כל יום, אז בבקשה ממכם תגובות רציניות ואמיתיות, כי גם ככה קשה לי לספר את זה למרות שזה דרך המחשב.

אז ככה כפי שכבר הבנתם אני ילד מוכה בן 17, אבא שלי הוא אדם נורא קשה ואכזרי, שדואג אך ורק לאינטרסים הפרטיים שלו, ותוך כדי שהוא דואג לאינטרים שלו

הוא רומס אנשים. אבא שלי נורא אוהב אותי ואני יודע את זה, אבל בכל זאת הוא מכה אותי ואני לא יכול להגיב לו מפני שהוא יותר חזק ממני פיזית וגם מפני שהוא משתמש בחפצים, זה לא נגמר בזה שהוא מכה אותי הוא גם מקלל מעליב מעליב ליד אנשים וצועק אלי.

אבא שלי רואה דבר דברים שאני עושה ושהם לא לרוחו הם ישר משתולל, אמא שלי מפחדת להתערב לא רק שהיא לא עזורת היא מגבה אותו.

אבא שלי הוא אדם דתי הוא לא רק מתנהג ככה אלי אלא אל הרבה אנשים אבל רק אלי הוא מוציא עצבים תיסכולים הוא לא אדם כל כך נורמאלי אין לו עבודה

קבועה, וגם לא הייתה לו ילדות רגילה.

בלימודים הוא שואף שאני יביא תוצאות טובות במידה ולא יש לו כל מיני עונשים, אלימות, ולפעמים הוא גם מעיף אותי מהבית ואמור שהוא שונא אותי ולא רוצה

שאני יגור איתו. אני כמעט כל שבוע רב איתו ואני כבר לא יכול יותר מכל הבחינות אני שבור פיזית ומנטלית בייחוד, וזה משפיע אלי בתקשור עם אנשים ובהרבה דברים.

אכשיו נורא קשה לי אני בן 17 מה אני יכול לעשות במצב כזה?אם אני יתלונן אני לא יודע תהשלכות שיצאו מיזה אבל סביר להניח שזה יהרוס תמשפחה.

מה אפשר לעשות? תודה רבה על העצות ותודה למי שקרא והקדיש לי זמן.

קודם כל, אל תעלב, אבל אין לך ממש משפחה כרגע להרוס לפי מה שאתה מספר, ילד צריך להרגיש בטוח בבית שלו, צריך להרגיש שאמא שלו שם לעזור לו ולקבל ביטחון מאבא שלו, זה לא קורה.

ואם כבר מישהוא הורס את המשפחה זה אבא שלך ולא אתה.

עכשיוו יש לך רק לעשות סדר עדיפויות -

אתה יכול להשאר בבית תחת האיום של מכות והשפלות מסביב לשעון, אם אתה מוכן לקבל את זה בשבל קורת גג ומימון מיחיה (שאין לזלזל בא) אז זו בחירה שלך.

אתה יכול להגיש תלונה מה שיגרום למעצר של האב, הוצאה זמנית שלך למשפחה אומנת או לקרוב משפחה עד מציאה חלופית - מפאת גילך אולי לא ינסו למצוא חלופית,

אתה תרגיש בטוח יותר פיזית אבל ההרגשה של המעט של בית שיש לך, לא בטוח תישאר אצל המשפחה החדשה.

בכל אופן אלו החלטות מאוד קשות ולא ברורות כמו שנירמז מהנושא הזה, אתה צריך למצוא אנשים להתייעץ איתם ויש המון אירגון שנותנים את השירות הזה בחינם, כמו אל"י

מאחר ושום עצה שתינתן דרך כתב בפורום לא תיהיה אחראית אני מפציר בך להתקשר אליהם, לא כדי לקבל החלטה, אלא כדי שיעזרו לך להבין מה הבחירות שלך ומה אתה רוצה לעשות.

פורסם

לפי דעתי תנסה לגור באיזה מקום אחר עד גיל 18 ואז תתגייס לצבא שכבר יהיו לך מגורים שם , וככה הבעיות שלך יפתרו

ככה הוא לא פותר את הבעיה, הוא רק בורח ממנה. אחרי שהוא יעזוב את הבית, אולי אבא שלו יתחיל להכות/לקלל/להעליב חס וחלילה את אמא שלו, או את האחים שלו? הוא יתן לחיים של מישהו אחר להיהרס? אני משער שזה קשה מאוד, מצריך המון אומץ ונראה כמו בגידה, להתלונן המשטרה על מישהו מהמשפחה, אבל אם לא תעשה זאת, מישהו אחר יכול להיפגע מזה. מה יקרה אם חס וחלילה אבא שלך יתחיל להכות את אחיך/אחותך, והיא תיפגע קשה, אתה תדע שבגלל שאז לא עשית כלום עכשיו עוד מישהו נפגע.

בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים