עבור לתוכן

מצלמה קומפקטית עד 200 דולר

Featured Replies

פורסם

אבא שלי טס ביום שלישי ואני מחפש מצלמה, משהו באיזור מחיר של הA720, עד 250 דולר

יש משהו שכדאי? או ללכת על הA720 ? השימושים הם בעיקר צילום רגיל ווידיאו, לא משהו בשמיים.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר לכך שאבא שלך טס. הוא צריך מצלמה לטיסה? אתה מתכוון לנצל את זה שהוא יהיה בדיוטי-פרי? בארה"ב?

לגבי המצלמה, תצטרך לפרט יותר:

-אילו נושאים אתה מעוניין לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

- מהו טווח העדשה שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי הטווחים השונים.

- כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או איכות עבור מצלמה שנכנסת לכיס?

- האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

- מה משך אותך ב-A720?

פורסם
  • מחבר

דיוטי פרי או בחנות בניו יורק או בלונדון, הוא כבר יחליט

בכל מקרה, אני כנראה אצלם משהו כללי, משפחה בטיולים, קטצת טבע אבל בהחלט ייתכנו צילומים בתנאי תאורה חלשים. כיוון שעד היום היו לי A520 וHP850 שאאל"ט העדשות שלהן הן טלה (?) אז אני מניח שעוד מצלמה עם עדשת טלה לא תהרוג אותי. בקשר לגודל המצלמה, אין לי ממש בעיות עם כל מני גדלים אבל בעיקרון אני מעדיף משהו קומפקטי, כמו הA520 או הsony w50 שהיו לי. מצלמת כיס אני בהחלט מוכן לשקול אבל תלוי מאד על מה אני מוותר

כיום יש לי את ה HP850 שכבר לא משתמש בה כי זה פשוט לסחוב טנק והסוללות היו מתות די מהר. היה לי את ה W50 שנשברה אבל האיכות תמונה שלה הייתה ברצפה ואת הA520 שממש ממש אהבתי, היה אפשר לשלוט על הפוקס וכל מני דברים חמודים.

מה שמושך אותי ב720 בעיקרון כלום, סתם חיפשתי מצלמה וראיתי שהיא נחמדה, גם סוג של המשך מהA520 שהייתה לי וראיתי את זה http://www.dpreview.com/reviews/canona720is/ ונראה שהאיכות בסדר אולי אפילו טובה. אבל אין לי שום בעיה לשקול משהו אחר, כל מה שאתה מציע

אגב, מה שמאד אעדיף זה מצלמה עם SD ולא אסכים בשום אופן לקחת מצלמה עם חיבור קנייני כמו הסוני

פורסם

דיוטי פרי או בחנות בניו יורק או בלונדון, הוא כבר יחליט

בדיוטי-פרי ובלונדון המחירים גבוהים יותר מאשר בארץ, בד"כ באופן משמעותי.

המחירים בחנויות בארה"ב מעט יותר זולים מאשר בארץ, אבל אני בספק אם כדאי לוותר על האחריות בשביל לחסוך 100 או 200 ש"ח.

בכל מקרה, אני כנראה אצלם משהו כללי, משפחה בטיולים, קטצת טבע אבל בהחלט ייתכנו צילומים בתנאי תאורה חלשים. כיוון שעד היום היו לי A520 וHP850 שאאל"ט העדשות שלהן הן טלה (?) אז אני מניח שעוד מצלמה עם עדשת טלה לא תהרוג אותי. בקשר לגודל המצלמה, אין לי ממש בעיות עם כל מני גדלים אבל בעיקרון אני מעדיף משהו קומפקטי, כמו הA520 או הsony w50 שהיו לי. מצלמת כיס אני בהחלט מוכן לשקול אבל תלוי מאד על מה אני מוותר

כיום יש לי את ה HP850 שכבר לא משתמש בה כי זה פשוט לסחוב טנק והסוללות היו מתות די מהר. היה לי את ה W50 שנשברה אבל האיכות תמונה שלה הייתה ברצפה ואת הA520 שממש ממש אהבתי, היה אפשר לשלוט על הפוקס וכל מני דברים חמודים.

הרבה מצלמות, הרבה בעיות. לא עדיף להשקיע קצת יותר ולקנות מצלמה טובה יותר?

מה שמושך אותי ב720 זה המסך והתמיכה בSD HC (אין לי בעיה לוותר עליהם) וגם כי יש לי ניסיון טוב עם קאנון ואני ראיתי את זה http://www.dpreview.com/reviews/canona720is/ ונראה שהאיכות בסדר אולי אפילו טובה אבל אין לי שום בעיה לשקול משהו אחר, כל מה שאתה מציע

אוקי, אם אתה רוצה להשאר במסגרת התקציב, אז ההמלצה שלי היא פוג'י F40 - מצלמת כיס עם איכות תמונה שעדיפה על כל הדגמים שציינת למעלה. אם אתה יכול להגדיל את התקציב, אז פוג'י F100 תספק תכונות דומות, אבל עם שני יתרונות משמעותיים - עדשת 28 מ"מ רחבה ומייצב תנועה.

מה שמאד אעדיף זה מצלמה עם SD ולא אסכים בשום אופן לקחת מצלמה עם חיבור קנייני כמו הסוני

איזו חשיבות יש לכבל אם הכרטיס הוא SD סטנדרטי? במקרה הכי גרוע משתמשים בקורא כרטיסים. יש כאלה שנראים כמו DOK ועולים 50 ש"ח, למשל זה. בגלל כבל תעדיף מצלמה שמצלמת תמונות פחות טובות? אני לא רואה את ההגיון בשיקול כזה.

פורסם
  • מחבר

המחרים הם כרגע לא הפקטור, בגלל זה אני עושה סקר שוק ובודק קודם כל על מה אני הולך, אחרי זה מחליט איפה קונה. חוץ מזה, גם ככה לא יצא לי להשתמש באחריות אף פעם ואני מקווה שגם הפעם לא אצטרך.

כל שאר הצלמות היו ממש טובות, אין לי מושג על אילו בעיות אתה מדבר. מלבד הסוני (שבכלל הייתה של אחותי) שקיבלנו מתנה, כולן היו מצויינות.

בקשר לפוג'ים, 3 דברים הרתיעו אותי - 1. הבטריה, אני יודע שבדר"כ בטריות מהסוג הזה הן טובות יותר אבל השאלה היא אם הבטריות חזקות מספיק? לפי מה שראיתי, זה מחזיק 170 תמונות בערך וזה קצת בעיתי, במיוחד כשאתה נמצא בחו"ל שם אין לך חשמל בכל מקום והרבה יותר נוח לקנות בטריה וזהו. 2. הרתיע אותי שהמצלמה אוטומטית כמעט לגמרי, כמעט ואי אפשר לשחק שם למשל בפוקוס או בכל מני דברים וזה די חבל. 3. אין זום בוידיאו :'(

בקשר ליציאה, אאל"ט, 2 הפוג'ים הם עם יציאות USB, נכון? אז על איזו מצלמה אתה מדבר שיכולה לתת לי צילום טוב יותר ויש לה חיבור קנייני?

וללכת עם מתאם זה לא ממש נוח לי וגם זה פחות העיניין הזה, יותר עיניין של סעיף נפשי, אם הD80 מגיעה עם חיבור USB, אין שום סיבה שבעולם שמצלמה אחרת תגיע עם חיבור שונה.

פורסם

המחרים הם כרגע לא הפקטור, בגלל זה אני עושה סקר שוק ובודק קודם כל על מה אני הולך, אחרי זה מחליט איפה קונה. חוץ מזה, גם ככה לא יצא לי להשתמש באחריות אף פעם ואני מקווה שגם הפעם לא אצטרך.

אם תעשה סקר קטן בקרב משפחה וחברים לגבי תקלות במצלמות, תבין שתקלות אינן תופעה כל כך נדירה.

כל שאר הצלמות היו ממש טובות, אין לי מושג על אילו בעיות אתה מדבר. מלבד הסוני (שבכלל הייתה של אחותי) שקיבלנו מתנה, כולן היו מצויינות.

אילו בעיות? ה-HP הייתה גדולה ועם בעיית סוללות, הסוני נשברה, עם הקנון לא בדיוק ברור מה הייתה הבעיה, אבל אם אתה רוצה להחליף אותה אז אני מניח שמשהו מפריע לך בה, לא? ;)

בקשר לפוג'ים, 3 דברים הרתיעו אותי - 1. הבטריה, אני יודע שבדר"כ בטריות מהסוג הזה הן טובות יותר אבל השאלה היא אם הבטריות חזקות מספיק? לפי מה שראיתי, זה מחזיק 170 תמונות בערך וזה קצת בעיתי, במיוחד כשאתה נמצא בחו"ל שם אין לך חשמל בכל מקום והרבה יותר נוח לקנות בטריה וזהו.

קונים סוללה רזרבית או שתיים ואין יותר דאגות :)

2. הרתיע אותי שהמצלמה אוטומטית כמעט לגמרי, כמעט ואי אפשר לשחק שם למשל בפוקוס או בכל מני דברים וזה די חבל.

אילו שליטות ידניות חסרות לך, ובאיזה אחוז מהצילומים הן קריטיות לדעתך?

3. אין זום בוידיאו :'(

אם זה חשוב לך, תצטרך להגדיל את התקציב. לפנסוניק TZ5 יש אפשרות לשינוי הזום בצילום ווידאו, במחיר של רעש ששומעים בסרטונים.

בקשר ליציאה, אאל"ט, 2 הפוג'ים הם עם יציאות USB, נכון? אז על איזו מצלמה אתה מדבר שיכולה לתת לי צילום טוב יותר ויש לה חיבור קנייני?

גם אם פרוטוקול התקשורת בין המצלמה למחשב סטנדרטי, עדיין יש מצלמות שבהן הקונקטור עצמו קינייני. זה המצב בפוג'י F31 שלי, ואני לא אתפלא אם גם בדגמים אחרים שלהם הקונקטור לא סטנדרטי. לא בדקתי, כי זה מעולם לא העסיק אותי. אני מעדיף להשתמש בקורא כרטיסים במקום לחפש את הכבל המתאים ולבזבז את הסוללה על העברת הקבצים למחשב. וגם אם אין בנמצא קורא כרטיסים, אני עדיין לא רואה כל בעייה להשתמש בכבל הקנייני שמגיע עם המצלמה. יש דברים יותר משמעותיים בחיים לאבד עליהם שינה.

וללכת עם מתאם זה לא ממש נוח לי וגם זה פחות העיניין הזה, יותר עיניין של סעיף נפשי, אם הD80 מגיעה עם חיבור USB, אין שום סיבה שבעולם שמצלמה אחרת תגיע עם חיבור שונה.

זה לא משנה אם יש סיבה מוצדקת או לא, מה שמשנה הוא האם קיימות מצלמות חלופיות שייתנו לך חיבור כמו שאתה אוהב מבלי להתפשר על תכונות שקשורות בצילום (כמו למשל איכות תמונה). בתקציב של $200, אני בספק.

פורסם
  • מחבר

הקנון פשוט אבדה בחו"ל :'(

השליטה הידנית שחסרה לי היא בעיקר בפוקוס, הצלחתי עם הקאקנון להוציא אחלה של תמונות כששיחקתי בזום (בעיקר צילום מקרוב) וחבל לי להתפשר על כזה דבר

הTZ5 בהחלט נראה טוב, אשקול אותו בחיוב רב אבל איך הוא לעומת הF100?

בקשר לכבל, בתקציב הזה, רק הסוני מגיעות עם כזאת יציאה אז גם ככה זה פחות קריטי. אם יש מצלמה שמגיעה עם חיבור קנייני, אני מוכן לשקול את זה במדיה והיא שווה את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים