עבור לתוכן

מחשב 14.1, vostro vs thinkpad התלבטות

Featured Replies

פורסם

היי, אני מעוניין במחשב נייד עם מסך 14.1

כרגע יש לי את האפשרות לקנות dell vostro 1400, שהחלטתי עליו לאחר התייעצויות כאן (על פני ה- gigabyte וה- HP). מחירו 4150 (הכי זול בזאפ).

השאלה שלי היא, אם כדאי להעלות את התקציב משמעותית בשביל ה- ThinkPad T61 (UZ26CIV) למשל, שמצאתי אותו גם בתור הזול ביותר בסדרת thinkpad בזאפ ועם מאפיינים דומים למדי (מסך, משקל, שנות אחריות ...)

מה מצדיק את הפרש המחיר המשמעותי, מלבד השם - thinkpad ואולי ה- trackpoint ??

פורסם

האמת היא שה-trackpoint הוא חתיכת הבדל, למרות שלא כולם מבינים עד כמה מדובר בדבר גדול. לשימוש אישי אני לא מוכן לקנות שום מחשב נייד שאין לו trackpoint. ;D

מעבר לכך, ה-Thinkpad מגובה בשירות העסקי של IBM/Lenovo בכל תקופת האחריות, שלרוב הוא רמה (או כמה רמות) מעל השירות לניידים ה"פשוטים".

זה לא תמיד מצדיק את הפרשי המחיר.

פורסם

גם אני (מצטער אני משוחד ) לא מסוגל לוותר על הטרק פוינט , למרות שגם בחלק מהDELL למיניהם יש גם (אבל כחול לא אדום :) )

הVOSTRO לא משהו שאתה יכול להשוות לTHINKPAD .. זה להשוות את הסדרה הכי פשוטה של DELL לסדרה הכי נחשבת של LENOVO ,

הפרש המחיר בהחלט מוצדק אם אתה מסתכל על איכות החומרים , הבנייה, השירות וכו וכו ..

- מתוקף העיסוק שלי בניידים (בעיקר THINKPAD ) אני נתקל בכל מיני דברים מדגמים שונים - HP , DELL, toshiba , SONY ..וכו ..

מקרים נדירים ביותר שנכנס אלי THINKPAD לתיקון עם בעיית חומרה שלא נובעת מאיזו נפילה קשה או קולה שנשפכה לתוך המחשב .. (או טמבל שנעל את הBIOS ושכח את הססמא:) ..

מה שאני בא להגיד לך (סטטיסטיקה) שהTHINKPADS אמינים מאוד ולא מתקלקלים בקלות ..

ההפרש מה 4150ש"ח שציינת לא אמור להיות מטורף ולא מוצדק לדעתי (משהו כמו 1000ש"ח) וכזה ששווה להוסיף את הכסף בשבילו.

טל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי אתכם. אז נניח שאני מקפיץ את התקציב ל- thinkpad.. על איזה דגם כדאי ללכת?

אני חושב שמבחינת מפרט טכני הרמה של ה - vostro 1400 מספיקה לי.

פורסם

אפשר להרכיב לך T61 במפרט מכובד ביותר , כולל מערכת הפעלה ברישיון

2 גיגה זיכרון

160 הרדיסק

מעבד T7100

מסך 14.1"

WIFI, כל היציאות הרגילות

3 שנים אחריות וכו וכו וכו

אם תשפר את התקציב שלך בערך ב1000 ש"ח.

שים לב שהVOSTRO שציינת בזאפ - שתי הנמוכים ביותר - גיבור וNOTEBOOKCLUB , המחשב שמצויין שם מגיע ללא מערכת הפעלה בכלל

ואם תקנה תצטרך להתקין בעצמך , כולל דרייברים וכל הקשקושים ... רק תיקח את זה בחשבון.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת להרכיב? המחשבים הם מובנים פחות או יותר, לא?

לענייננו, העלאת התקציב אפשרית, אני מעוניין לראות אופציות, so rock on ;-)

אני מסוגל להתקין מערכת הפעלה לבד, אפילו מעדיף את המחשב בלי מערכת הפעלה חוקית (גם ככה מיקרוסופט מערימים אינסוף קשיים ברשיון השימוש שלהם).

דרך אגב, שכחתי לציין.

הייתי אתמול בחנות של notebookclub בפתח תקווה... ראיתי את הדגמים של ה - vostro:

1400, 1510, 1310.

שמתי לב לכמה עובדות (חו"ד נדרשת):

1) ההבדל במשקל בין ה- 1400 לבין ה- 1510 כמעט זניח. ה- 1510 מאוד קל יחסית למחשבים אחרים בעלי מסך 15.4 שמגיעים כמעט ל- 3 ק"ג.

2) לא יודע למה, אבל בחנות ה- 1400 הרגיש כבד מאוד. הרמתי אותו ואת ה- 1510 כמו במאזניים... והוא הרגיש יותר כבד. אולי אני מתבלבל, אבל גם כשהסתכלתי נראה כאילו ה- 1400 עבה יותר. (הוא היה בתצורה הרגילה שלו ... סוללה 6 תאים)

3) ראיתי גם את ה- 1310, שהוא כבר קל משמעותית, 2 ק"ג ונמכר במחיר זול יחסית ומפרט חזק. הרתיעה היחידה היא שאולי המסך כבר קטן מדי במקרה הזה. לא יכולתי להתרשם בחנות כי לא הייתה מותקנת עליו מערכת הפעלה.

4) מבחינת פיצ'רים שלושתם בערך אותו הדבר. רק ל- 1400 יש יציאת s-video. השאלה היא אם זה משמעותית (אני ארצה בעתיד לחבר את המסך לטלויזיה לצורכי צפייה בסרטים וכד'... האם זה נוח/אפשרי דרך יציאת ה- vga?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים