עבור לתוכן

מחפש מפרט לנייד עבור לימודים -- גבולות ה-4500 ש"ח...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש לך עוד לא מעט ללמוד על מחשבים, מסכים, ורזולוציות אם אתה מסוגל לפלוט שטות שכזו.

:xyxthumbs:

סבבה אם מכל ההודעה האחרונה זה כל מה שיש לך לענות לשאלה שלי :xyxthumbs:

• תגובות 47
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני רגוע זה בסדר, ואני מעריך את הנסיון לעזרה, אבל אתה פשוט לא מבין כ"כ בארגון המחשב....

"חישובים נומריים מטורפים" לא דורשים כרטיס גרפי בכלל.... הם דורשים מעבד חזק וזכרון גדול, כאשר המחשב עושה 12 מיליון איטרציות של שיטת החציה הוא ממש לא מבצע עיבוד גרפי, אלא מנצל את המעבד בשילוב זיכרון המחשב נטו....

נתתי לך את הדוגמא של MATLAB אך ורק כדי להראות לך שלשימושים שונים בתוכנה יש דרישות שונות. כמובן שביצוע החישובים שהוצגו לא קשור לכרטיס גרפי.

יש לך לא מעט חוצפה לטעון שאינני מבין בארגון המחשב - דבר ראשון - מה זה לעזאזל ארגון מחשב? לסדר את המקלדת על שולחן? דבר שני, אתה בא לפה, מבקש לקנות מחשב לעבודות CAD עם מסך "17 ב-4500 ש"ח? ידידי, לפני שאתה מתחיל לטעון על בורותם של אחרים, כדי שתסתכל במראה...

ודבר אחרון - הייתי ממליץ לך לשקול לקנות את המחשב מאתר החברה, שהוא ישלח לכתובת בארה"ב ולאסןף אותו משם. ברשתות גדולות בארה"ב, רוב רובם של המחשבים לא מתקרב אפילו למה שאתה רוצה.

פורסם

סליחה ... לא 4500 ש"ח ... אלא 1000 דולר ... שזה כ 3300 שח ... אז אני מבקש ... נא להתאים לאדון המכובד מחשב מתאים ...

ולידיעתך , נתתי לך לינק לאתר שאין לי בו שום אינטרס , אם הייתי מעוניין להציע לך משהו שיש לי בו אינטרס הייתי מציע לך לקנות ממני , מה שלא הצעתי, שלחתי אותך לכתובות אחרות לחלוטין , מתוך מחשבה שתיקח מחשב שלדעתי וטעמי האישיים , מחשב אמין, טוב, עם אחריות טובה , ומפרט סביר לטעמי ,

טענת כשפתחת את הת'רד שאתה רוצה מחשב ללימודים

אחר כך שינית ועדכנת והדגשת בדיוק מה אתה רוצה (דברים חלקם ראליים במסגרת התקציב שלך, וחלקם לא).

אתה בהחלט מוזמן לקנות מה שנראה לך במסגרת הכיס שלך (כי זה אחרי הכל הכיס שלך ולא של אף אחד אחר) .

אני את ההמלצה שלי נתתי מתוך הדיעות שלי והדברים שאני מאמין שהם נכונים.

לא מתאים לך , קח את עצמך ואת הדעות שלך למקום אחר , אתה לא חייב לקבל את ההצעה או ההמלצה שלי ... אני בסה"כ נתתי לך המלצה כדי לעזור לך (הרי ביקשת המלצה, לא ? )

אתה לא חייב להתחצף או להתפלצן ... מנסים לעזור לך פה ... אז תרגיע .. ותרגיע מהר .

פורסם

:police:

טוב, חברים, בואו כולנו נירגע קצת, לפני שהדיון הזה יירד לפסים אישיים. חבל שהדיון יינעל ואנשים יקבלו אזהרות על שטויות.

אני חושב שהתבדרנו פה לא מעט ביחס להודעה המקורית (ואני מודה שחלק מזה באשמתי), לכן:

iem - אבקש שתנסח פעם נוספת, בצורה המסודרת והמדויקת ביותר שאתה יכול את הדרישות שלך מהמחשב. כל דבר שנראה לך חשוב - גודל, משקל, רזולוציה, כרטיס מסך, אחריות - כל דבר. תדגיש על אילו דברים אתה מוכן להתפשר ועל אילו - לא.

תגדיר תקציב מדויק ככל האפשר ומקום קניה, כי המחירים בארה"ב ופה, ובאירופה - שלושה עולמות שונים, וגם הדגמים הזמינים הם לא אותם דגמים.

עצה כללית - באת לקבל המלצות, אז אל תזלזל בדעות של האנשים פה. אם אתה בא בגישה שאתה מראש יודע יותר מכל אחד אחר פה - למה בכלל לשאול? ואל תיקח את זה אישית, אבל זה די ברור לי שלרוב האנשים שהמליצו לך יש יותר ניסיון ויותר הבנה במחשבים ניידים (גם אני לא הבנתי כלום בתחום לפני שקניתי את הנייד הראשון שלי, אז מה?)

לכל החבר'ה האחרים - נסו לעזור, אם אתם יכולים, אבל נא לא להתלהט ולא להתלהם.

פורסם
  • מחבר

סליחה ... לא 4500 ש"ח ... אלא 1000 דולר ... שזה כ 3300 שח ... אז אני מבקש ... נא להתאים לאדון המכובד מחשב מתאים ...

רק לידיעתך בארה"ב המחשבים הם בערך חצי מחיר מה שמעלה באופן יחסי את התקציב ולא מוריד אותו כפי שאתה מציג אותו... :screwy:

מתוך מחשבה שתיקח מחשב שלדעתי וטעמי האישיים , מחשב אמין, טוב, עם אחריות טובה , ומפרט סביר לטעמי ,

טענת כשפתחת את הת'רד שאתה רוצה מחשב ללימודים

אחר כך שינית ועדכנת והדגשת בדיוק מה אתה רוצה

אבל אני פירטתי מלכתחילה בדיוק מה אני רוצה טענתי מלכתחילה שהמחשב הוא עבור תואר I באווירונאוטיקה וחלל מה שמוריד מיד האפשרות ל- 1GB מכל וכל, אותה הצגת מיד.

אני לא אומר בהכרח שאתה בעל אינטרס ואני מצטער אם נפגעת אבל ההצעה שלך היתה לאחר הפירוט שלי לרמת התוכנות ולא לפניו כפי שאתה טוען.... ולכן ראיתי בך חסר מקצועיות בתחום וזאת לא בושה אלא פשוט חוסר בנסיון כמו כל דבר אחר זה הכל, לא צריך ישר להתנפח מכל דבר... אחרת ההתקף יקדים ב-20 שנה :lol:

לפני שאתה מתחיל לטעון על בורותם של אחרים, כדי שתסתכל במראה...

כדי = כדאי... לא ?! (בורותם של אחרים ?!).

נתתי לך את הדוגמא של MATLAB אך ורק כדי להראות לך שלשימושים שונים בתוכנה יש דרישות שונות.

סבבה קיבלתי...

יש לך לא מעט חוצפה לטעון שאינני מבין בארגון המחשב - דבר ראשון - מה זה לעזאזל ארגון מחשב?

קצת סתירה לא ?!

בכל אופן ארגון המחשב הכוונה לקורס במדעי המחשב, שאתה לומד בו על התנהלות המחשב ורכיביו והקשר ביניהם.[br]פורסם בתאריך: 8.06.2008 בשעה 22:56:40

אני מדבל (דאבל פוסטינג :P) בכוונה...

אוקיי.. אההמ אההמ...

אז ככה:

נפתח בזה שראשית אני מתנצל בפני כל מי שפגעתי בו בצורה זו או אחרת, זה פשוט האופי שלי, אני אוהב לדעת מה אני עושה ולא להתפשר ולמקסם את הנצילות מהמחשב שלי.

אני פשוט לא אוהב שאנשים עושים צחוק מחוסר ידע נקודתי אצל אנשים אחרים, הכוונה לא היתה להעליב ולפגוע אלא להבהיר כי חוסר ידע אצל אדם אחד לא הופך אדם אחר לבעל ידע מקסימלי באותו התחום ולהיפך (אני מודה :P).

בקיצור, אני מציע באמת שכולנו נפתח דף חדש ונתנהג כמו בוגרים. ומבחינתי זה נפתח.

ולעניינינו:

מטרות:

מחשב לעבודות CAD ברמה מקסימלית של עבודה וניצולת תוכנה, בדיוק לרמת כל התוכנות שצויינו בהודעה הראשונית המקורית.

מסך ורזולוציה:

מסך 15", לרזולוציה הדגש קצת פחות ניתן אם כי אמורה להיות הרזולוציה המספקת ע"מ להנות מדיוק ומנוחות עבודה המתאימה למהנדס.

משקל: כמובן שלא משהו מטורף כמו 3 ק"ג אבל לא חייב להיות גם ultra thin, את השיקול דעת הנ"ל אני משאיר לך.

כרטיס מסך:

פרופורציונלי למטרות.

אחריות ומקום קניה:

ארה"ב בלבד, ופה ישנה בעיה קטנה עם האחריות בישראל... איך זה משתלב ? אחריות בינלאומית ע"ח הורדת תקציב ? המלצות מבחינת מה שנות האחריות המומלצות או שמא יש דגמים שהוכיחו עצמם באופן יחסי ככדאיים גם ברמת אחריות של שנה ? וכו'...

תקציב:

1000$ בארה"ב כאשר מבחינתי אני מתעלם מכל שאר ההוצאות הקשורות בהבאת המחשב לארץ ומתייחס למחיר מדף בלבד.

ו.....

תודה :smile1:

פורסם

רק לידיעתך בארה"ב המחשבים הם בערך חצי מחיר מה שמעלה באופן יחסי את התקציב ולא מוריד אותו כפי שאתה מציג אותו... :screwy:

אבל אני פירטתי מלכתחילה בדיוק מה אני רוצה טענתי מלכתחילה שהמחשב הוא עבור תואר I באווירונאוטיקה וחלל מה שמוריד מיד האפשרות ל- 1GB מכל וכל, אותה הצגת מיד.

אני לא אומר בהכרח שאתה בעל אינטרס ואני מצטער אם נפגעת אבל ההצעה שלך היתה לאחר הפירוט שלי לרמת התוכנות ולא לפניו כפי שאתה טוען.... ולכן ראיתי בך חסר מקצועיות בתחום וזאת לא בושה אלא פשוט חוסר בנסיון כמו כל דבר אחר זה הכל, לא צריך ישר להתנפח מכל דבר... אחרת ההתקף יקדים ב-20 שנה :lol:

כדי = כדאי... לא ?! (בורותם של אחרים ?!).

סבבה קיבלתי...

קצת סתירה לא ?!

בכל אופן ארגון המחשב הכוונה לקורס במדעי המחשב, שאתה לומד בו על התנהלות המחשב ורכיביו והקשר ביניהם.

דבר ראשון - אני ממש חושב שטעות הקלדה מעידה על חוכמתו או בורותו של האדם. קצת ילדותי, לא חושב?

דבר שני - במקרה אני סטודנט למדעי המחשב, ואני את הקורס שלי במבנה מחשבים כבר עברתי, ואני יכול ללמד אותך כמה דברים.

חבל רק שפתחת הודעה לבקשת עזרה, ניסו (כולל אני) לעזור לך, ואתה לבסוף טוען שאתה יודע יותר טוב. לי הייתה את כל הכוונה לעזור ולכוון אותך בכיוון הנכון, אבל ממש הוצאת לי את החשק. וכפי שאומרים בתכנית "הכרישים" (קצת הומור אף פעם לא מזיק) - אני מאחל לך בהצלחה אבל אני בחוץ...

פורסם

עזוב, הוא עושה תואר ראשון באווירונאוטיקה וחלל. (כאילו זה משנה בכלל) הוא יודע הכל. למה שהוא יקשיב לאנשים שעובדים עם מחשבים ניידים על בסיס יומיומי? הרי הוא עושה תואר ראשון באווירונאוטיקה וחלל. הוא לא צריך להקשיב לאף אחד. אבל עדיין אני אתן ניסיון, למרות שאתה מזכיר לי כמה לקוחות מאד מעצבנים שלא יודעים מה הם רוצים מהחיים ובטוחים שהם יותר חכמים מכולם.

שמע, מחשב 17" זה לא מחשב נייד. לא לחינם קוראים להם תחליף שולחני. המטרה של המחשב היא לשמש תחליף שולחני לאנשים שאין להם מקום בבית בשביל מחשב נייח. מחשב 17" לא מחשב נייד. הוא כבד (בדרך כלל קרוב ל-4 ק"ג), ענק (לא נוח לעבודה במיטה/רכבת/רכב/מטוס/אוטובוס), טוחן סוללה (ככל שהמסך גדול יותר ככה צריכת החשמל של המחשב עולה) ועולה הרבה.

אם אתה רוצה ניידות חפש מחשב עם מסך 14.1/13.3. אם אתה מחפש מחשב שרוב הזמן (בערך 80%) יעמוד על השולחן אפשר להתפשר על 15.4. 17" זה לא מחשב נייד.

הנה, עוד אחד אומר לך לא לקחת כזה מחשב. רוצה תקשיב, לא רוצה לך תקנה 17".

פורסם
  • מחבר

Chymes חבל שלא קראת שתי תגובות למעלה מה רשמתי בסעיף: "מסך ורזולוציה".

אני עדיין מחכה לעזרה כמו שהבטיח QttP אבל נראה לי שבמהירות הזו אני כבר אקנה בארה"ב בקרוב מאוד לפי שיקול דעתי....

פורסם

נמסיס ידידי ... אם עקבת אחרי הת'רד שפתח ידידינו המלומד ... היית מבין שR61 לא ליגה עבורו מאחר שזה כבד מידי ... זה לא עונה לקריטריון המשקל שלו

מה גם שהוא דורש 17" מסך ...

פורסם

עקבתי אחרי השרשור.

הוא ירד מה-17", ומוכן להתפשר על 15.4".

ה-r61 שוקל כ-2.7 למיטב זכרוני עם 15.4", וזה מה יש.

לא מאמין שימצא פשרה טובה יותר ב-1000 דולר.

פורסם

WSXGA+ (מצלמה זה עניין של העדפה).

פורסם
  • מחבר

WSXGA+ (מצלמה זה עניין של העדפה).

סבבה... ומע' הפעלה ומעבד להשאיר ככה ? ::)

פורסם

סבבה... ומע' הפעלה ומעבד להשאיר ככה ? ::)

כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים