עבור לתוכן

מחפש מפרט לנייד עבור לימודים -- גבולות ה-4500 ש"ח...

Featured Replies

פורסם

אבל אני מחפש לפחות עם מסך של 17 אינץ...

:screwy:

זה כל מה שיש לי להגיד לך על זה.

וכמובן, בהצלחה בחיפוש. ;D

• תגובות 47
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דווקא יש r61i במסגרת התקציב עם NVIDIA Qudro NVS 140m 128MB..

כל הכבוד על המציאה של המחשב הנ"ל. לא האמנתי שתמצא כזה דבר בארץ.

ולנושא המקורי - נייד עם מסך "17 כרטיס גראפי ל-CAD בארץ ב-4500? לא תמצא וחבל על הזמן שאתה מקדיש לחיפוש. ולא נתחיל לדבר בכלל על מדוע לקנות נייד עם מסך כה גדול...

פורסם
  • מחבר

כמה $ תעלה לי ההזזה מ-15 ל-17 אינץ ?

ואני מתכוון לקנייה רק בארה"ב...

והמטרה אגב זה שאפשר יהיה לשרטט נורמלי ולא לשרטט באופן מאוד מגביל ולא נוח עם 15 אינץ..

פורסם

והמטרה אגב זה שאפשר יהיה לשרטט נורמלי ולא לשרטט באופן מאוד מגביל ולא נוח עם 15 אינץ..

ולמה בדיוק נראה לך שב-17" יהיה יותר נוח לשרטט? :)

פורסם

המחשב היחידי שאני מכיר בעל מסך "17 עם כרטיס לעבודות CAD הוא:

http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/precn_m6300?c=us&l=en&s=bsd&cs=04

בארץ הוא עולה 11,400 ש"ח.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-m6300.htm

ועכשיו ברצינות. נראה לי שאתה לא ממש מבין איזה מחשב אתה צריך, ולא מבין את ההשקעה שעומדת לפניך. אני מציע לך לעשות רגע חושבים, ולהבין מה אתה צריך ורוצה ולחזור לפה עם התובנה הזו, ואני בטוח שאנשים (כולל אני במידת האפשר) ישמחו לעזור.

פורסם
  • מחבר

שיניתי בכותרת... איזו התקלה...

קצת קשה להתאים מחיר עבור מפרט לא ידוע... הרי אתה יותר מכל יודע מה אתה צריך פחות או יותר ואז המחיר מגיע בהפתעה... :lol: אבל בסדר סבבה ;)

בעיקרון ביררתי עם הפרופ' והתוכנות יהיו:

MATLAB, MAPLE, MICROSOFT OFFICE

SOLID EDGE , SOLIDWORKS

ANSYS

FLUENT

אני מקווה שפה אני מכוון מבחינת פירוט למפרט יותר מדוייק ומקצועי.. אשמח להמשך... תודה :smile1:

להבין מה אתה צריך ורוצה ולחזור לפה עם התובנה הזו, ואני בטוח שאנשים (כולל אני במידת האפשר) ישמחו לעזור.

לא הייתי מספיק ברור בהודעה הזאת או שתמיד אתה קורא שרשורים מהסוף ? :pissed:

ולמה בדיוק נראה לך שב-17" יהיה יותר נוח לשרטט? :)

כי 17 רחב מאוד נוח ומפנק כאשר יש לך 5-6 חלונות לפתוח בו זמנית ע"מ לראות התנהגות של מערכת בעומסים לחצים רוחות אנליזות דיפרנציאליות ועוד.

ב-15 אני אוכל לפתוח אולי 3-4 חלונות בצורה נורמלית ונוחה... :)

פורסם

כי 17 רחב מאוד נוח ומפנק כאשר יש לך 5-6 חלונות לפתוח בו זמנית ע"מ לראות התנהגות של מערכת בעומסים לחצים רוחות אנליזות דיפרנציאליות ועוד.

"מסך מפנק"... מאיפה, ריבונו של עולם, אנשים באים עם היציאות הדפוקות האלה? :kopfpatsch:

לצורך העניין, כמות החלונות שאפשר לפתוח בו-זמנית לא קשורה לגודל המסך אלא לרזולוציה. אז עדיף שתגדיר באיזו רזולוציה אתה מעוניין.

אם אי פעם היה לך מחשב נייד, היית מבין שמחשב עם מסך 17" הוא לא מחשב נייד, כי אחרי יומיים של היסחבות עם מערבל בטון שכזה תקלל את הרגע שקנית אותו.

פורסם
  • מחבר

"מסך מפנק"... מאיפה, ריבונו של עולם, אנשים באים עם היציאות הדפוקות האלה? :kopfpatsch:

לצורך העניין, כמות החלונות שאפשר לפתוח בו-זמנית לא קשורה לגודל המסך אלא לרזולוציה. אז עדיף שתגדיר באיזו רזולוציה אתה מעוניין.

אם אי פעם היה לך מחשב נייד, היית מבין שמחשב עם מסך 17" הוא לא מחשב נייד, כי אחרי יומיים של היסחבות עם מערבל בטון שכזה תקלל את הרגע שקנית אותו.

אם הוא שוקל בסביבות ה- 2.25 אין לי בעיה... :cool2:

וחוץ מזה אתה צודק בוא כולנו נעבור למסך 14" לא... בעצם בוא נעבור למסך 12" ברזולוציה 1680X1050 ויהיה סבבה לא ??

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT :nono:

מה החוכמה הזו תגיד לי ? בתור מנהל אני מצפה ממך להבין שאין קשר בין רזולוציה לגודל ביחס לגודל מסך כאשר מדברים על אותה רזולוציה אחרת כולנו היינו חוסכים ועובדים על 12" לא ?! (אל תיקח את זה אישית -- פשוט זה ממש לא נכון מה שאמרת... :silly:)

פורסם

1. 17" שוקל 3.5 קילו ומעלה.

2. 12" לא חסכוני יותר מ-17", להפך - עולה בד"כ יותר.

3. אם יש לך חלון בגודל x על y פיקסלים, מספר החלונות בגודל הזה שתוכל להכניס במסך תלוי אך ורק ברזולוציה, ואין קשר בכלל לגודל המסך.

אתה מוזמן לקנות טלוויזיה 32" ברזולוציה 1280x766 ולהווכח שלא נכנס שם כלום למרות שהיא ענקית.

יש מסכי 15" ברזולוציה 1920x1080 - נהדר לעבודה של גרפיקאים, ממש ממש מחוץ לתקציב שלך.

פורסם

לא הייתי מספיק ברור בהודעה הזאת או שתמיד אתה קורא שרשורים מהסוף ? :pissed:

קודם כל, תירגע. אם לא שמת לב, אני עוקב אחרי השרשור הזה מתחילתו ולא "התחלתי לקרוא מהסוף"... דבר שני, זה שרשמת את שם התוכנה שאתה תעבוד איתה, אומנם זו התחלה טובה, ולכן בזכות המידע הזה אני כיוונתי אותך לכרטיס מסך QUADRO ולא לכרטיסי מסך המתאימים למשחקים (GEFORCE וכו'). אתה צריך להבין כי זה תלוי מה אתה עושה בתוכנה. ניקח לדוגמא MATLAB: אתה יכול כולה להשתמש בה להכפלת מטריצות וכו', מה שממש לא דורש מחשב סופר חזק, או שאתה יכול לבצע חישובים נומרים מטורפים

פורסם

אני באופן אישי אשמח לראות איפה יש מחשב ב 4500 עם מסך 17" ששוקל מתחת ל 2.5 קילו ... ועם כרטיס מסך ייעודי לעבודות CAD ... :)

אה כן ... וכזה שהוא חדש עם 3 שנות אחריות (אם אפשר .. אם לא מספיק שנה ;)

פורסם

אם הוא שוקל בסביבות ה- 2.25 אין לי בעיה... :cool2:

:lol: :lol: :lol:

וחוץ מזה אתה צודק בוא כולנו נעבור למסך 14" לא... בעצם בוא נעבור למסך 12" ברזולוציה 1680X1050 ויהיה סבבה לא ??

אין מסכי 12" ברזולוציה של 1680X1050 (וטוב שכך, כי זה יהיה בלתי-קריא, למרות שיש כאלה ש-1400X1050 ב-12" עושה להם טוב...) :o

לגבי מסכי 14" - לדעתי מחשב נייד לא צריך להיות גדול יותר מזה. אני גם 15.4" לא הייתי לוקח. אבל גם מסכי 14" מגבילים אותך ברזולוציה.

מה החוכמה הזו תגיד לי ? בתור מנהל אני מצפה ממך להבין שאין קשר בין רזולוציה לגודל ביחס לגודל מסך כאשר מדברים על אותה רזולוציה אחרת כולנו היינו חוסכים ועובדים על 12" לא ?! (אל תיקח את זה אישית -- פשוט זה ממש לא נכון מה שאמרת... :silly:)

קודם כל תתרגם לי את החלק המודגש לעברית, ואז אולי אוכל להסביר לך את כוונתי. :)

אני באופן אישי אשמח לראות איפה יש מחשב ב 4500 עם מסך 17" ששוקל מתחת ל 2.5 קילו ... ועם כרטיס מסך ייעודי לעבודות CAD ... :)

בסרט אסקימו לימון אולי יש להם כזה. ;D

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תירגע. אם לא שמת לב, אני עוקב אחרי השרשור הזה מתחילתו ולא "התחלתי לקרוא מהסוף"... דבר שני, זה שרשמת את שם התוכנה שאתה תעבוד איתה, אומנם זו התחלה טובה, ולכן בזכות המידע הזה אני כיוונתי אותך לכרטיס מסך QUADRO ולא לכרטיסי מסך המתאימים למשחקים (GEFORCE וכו'). אתה צריך להבין כי זה תלוי מה אתה עושה בתוכנה. ניקח לדוגמא MATLAB: אתה יכול כולה להשתמש בה להכפלת מטריצות וכו', מה שממש לא דורש מחשב סופר חזק, או שאתה יכול לבצע חישובים נומרים מטורפים

אני רגוע זה בסדר, ואני מעריך את הנסיון לעזרה, אבל אתה פשוט לא מבין כ"כ בארגון המחשב....

"חישובים נומריים מטורפים" לא דורשים כרטיס גרפי בכלל.... הם דורשים מעבד חזק וזכרון גדול, כאשר המחשב עושה 12 מיליון איטרציות של שיטת החציה הוא ממש לא מבצע עיבוד גרפי, אלא מנצל את המעבד בשילוב זיכרון המחשב נטו....

כאשר עובדים על גוף במרחב לינארי R3 על גופים מורכבים צריך כרטיס מסך חזק שידאג לעבד את כל ההעתקות והטרנספורמציות שמתבצעות שם בצורה גרפית בניגוד לחישוביות נטו. ;)

קודם כל תתרגם לי את החלק המודגש לעברית, ואז אולי אוכל להסביר לך את כוונתי. :)

אני אסביר את עצמי:

אם ניקח מסך 15" ומסך 17" ונגדיר לשניהם רזולוציה של 1680X1050, נופתע לגלות (NOOOOOT) שניתן להכניס יותר חלונות ב-17" מאשר 15.

בניגוד למחשב (תחת אינטרס אישי) שהבאת כאן עם 1GB וכרטיס של INTEL GRAPHICS במחיר שוד מזויין, לא הייתי רץ וקופץ, כי כבר מצאו אחד שעונה לדרישות שרשמת רק בגודל 15" ;)

ועכשיו לעניינינו... :smile1: כי קצת סטינו מהנושא... ;)

אם אני שם 1000$ (לא מעניין אותי מכס \ משלוח \ הברחות \ שיחוד פקיד וכיוצ"ב) ביד של המוכר ואמור לצאת מהחנות עם מחשב, על איזה מחשב להתביית ? (חנות בארה"ב בלבד...)

פורסם

אם ניקח מסך 15" ומסך 17" ונגדיר לשניהם רזולוציה של 1680X1050, נופתע לגלות (NOOOOOT) שניתן להכניס יותר חלונות ב-17" מאשר 15.

יש לך עוד לא מעט ללמוד על מחשבים, מסכים, ורזולוציות אם אתה מסוגל לפלוט שטות שכזו.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים