עבור לתוכן

לוח אם לוהט ומעבד קפוא, היתכן?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המפרט שלי הוא כדלקמן:

מארז antec p182

מעבד q9450

לוח asus p5e

קירור למעבד ללא מאוורר thermallight ultra 120

אני משתמש בתוכנה של אסוס שבאה עם הלוח אם (הורדתי את הגרסא הכי חדשה מהרשת) לקריאת הטמפרטורות ואני מקבל

את הטמפרטורות הבאות במנוחה

מעבד 18 מעלות.

לוח 40 מעלות.

מילא שזה נראה לי הזוי שהמעבד יהיה ב 18 מעלות זה נראה לי מממש חם מדי שהלוח יהיה ב 40 מעלות.

המערכת רצה ללא המהרה כלל.

רעיונות מה יכול לגרום ללוח להיות כזה לוהט? אלי התוכנה דפוקה? :s07:

פורסם

40 מעלות ללוח זה בכלל לא לוהט בשביל קיץ זה בסדר, רק שתדע שאצלי קבוע הלוח על 43-45.

פורסם

המעבד מן הסתם לא על 18 מעלות.. התוכנה הזו לא יודעת לבדוק טוב טמפ'...

תבדוק עם realtemp, למרות שאין באמת תוכנה שנותנת את הטמפ' האמיתית realtemp נותנת טמפ' קרובה.

ולוח על 40 זה סבבה...

פורסם

כן גם אצלי הלוח על 47

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות חברים! אני אבדוק עם REALTEMP בהחלט... 40 מעלות בלי מאמץ זה סבבה ללוח? וואו זמנים השתנו... בלוח הקודם שהיה לי p4c800e

כשהמעבד המסכן הורץ מ 2.4 ל 3.4 הלוח היה מגיע במאמץ ל 33 מעלות בערך... הכי גבוהה שהגעתי אליו באחד החמסינים היה 37 מעלות אז נבהלתי פה

כשקיבלתי 40 בלי מאמץ...

נקווה ש REALTEMP יתן תוצאות יותר מדוייקות...

(אגב בדקתי והתוכנה של אסוס מדווחת פשוט מה שרשום בביוס כנראה החישוב שלהם לא נכון מלכתחילה או משהו)

למה אגב אף תוכנה לא מדווחת במדויק את הטמפרטורה?

פורסם

הכי מדוייק זה הביוס ואחר כך זה ראל טמפ זה הכי קרוב. תעדכן את הביוס לגירסא הכי חדשה אולי יעזור או משהו, אין לך מה להפסיד.

פורסם

התוכנה של ASUS מזייפת בטמפרטורת המעבד.

יש תוכנה של אינטל שהיא יותר מדוייקת.

INTEL Thermal Analysis Tool

פורסם
  • מחבר

הכי מדוייק זה הביוס ואחר כך זה ראל טמפ זה הכי קרוב. תעדכן את הביוס לגירסא הכי חדשה אולי יעזור או משהו, אין לך מה להפסיד.

תודה! אני אנסה לעדכן את הביוס בהמשך הערב.. בינתיים ריאל-טמפ מדווח של טמפרטורות של בין 26 ל 40 מעלות לערך (תלוי באיזו מהליבות)

שזה נראה לי כבר יותר סביר סה"כ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים