עבור לתוכן

קצת עזרה בבחירת מחשב ללימודים וסרטים (~4500 שח)

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש מחשב נייד ללימודים בחו"ל. אני מוכן לשלם 5000, אפילו 6000 אם זה ממש מומלץ, אבל כמובן אשמח אם מחשב ב 4000 יענה על מספיק מהצרכים שלי.

אני צריך אותו לאינטרנט, לימודים (אני חושב שתוכנות סטטיסטיקה פעם ב יהיו השימוש הכבד ביותר שלו) ולמוזיקה וסרטים. לפי סדר חשיבות:

- אמינות. הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות זה שהחומרה שלו תתקלקל כשאני ביבשת אחרת מנותן האחריות. מה מומלץ?

- גודל HDD. אני רואה שהרוב באים עם 120 או 160. משתלם לדחוף לשם 250 או אפילו 500 (יש?) או שאתפשר על כונן חיצוני?

- משקל נמוך. פחות מ 2.5 נראה לי חשוב. ברוב האתרים שבהם לא רשום "כולל סוללה" אני אמור להניח שהמשקל במפרט זה בלי סוללה?

- אורך חיי סוללה. איך אני יודע מה הזמן עבודה הראלי של דגם מחשב מסוים? יש סוגי סוללות מצטיינים בדברים כמו אורך חיים, מהירות טעינה ומחזורי טעינה? עוד תהייה: אם אני כבר הולך על אכסון חיצוני בשביל כמויות המידע הקיצוניות, אולי כדאי כונן SSD? זה אמור לחסוך בסוללה ולשפר ביצועים ואמינות, לא?

יש המלצות ספציפיות או כלליות?

ראיתי מישהו פה ממליץ על http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1670

אשמח לכל התייחסות בונה.

יום טוב ותודה!

פורסם
  • מחבר

טוב, הבנתי כבר בעצמי ש SSD זו לא באמת אפשרות... מאחר ואפילו 32 גיגה עולה 3500 שח (64 עולה מעל 5000)

:kopfpatsch:

פורסם

ההמלצה שלי היא לקנות את הנייד בחו"ל.

בדיוק מהסיבה ש-

הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות זה שהחומרה שלו תתקלקל כשאני ביבשת אחרת מנותן האחריות.

שום דבר לא חסין מתקלות.

לאיזו מדינה אתה נוסע?

פורסם
  • מחבר

אני נוסע להולנד.

מישהו שעכשיו קונה לעצמו אמר לי של LEVONO יש אחריות בן לאומית אז הוא קונה בארה"ב (הוא מרכיב לעצמו ב7000 שח מפרט שהיה עולה פה 10000 אבל לטענתו אפילו אין להשיג).

פורסם

לרוב ה-Thinkpads של Lenovo אכן יש אחריות בינלאומית.

פורסם
  • מחבר

אף פעם לא היה לי לפטופ. אני חושב שיקח לי לפחות חודש להתקין עליו הכל, להשמיש אותו לחלוטין ולהתרגל אליו. אני לא רוצה להתעסק בזה תוך כדי התחלת הלימודים, אלא לפני הנסיעה.

לבונו יתנו אחריות מלאה? (גם עבודה, כמו שרשום בהמלצות הכלליות?) יש לך המלצות ספציפיות, מבחינת משקל, אורך חיי סוללה, איכות מסך וכדומה? (בעיקר שלושת הפרמטרים האלה)

בתשובה לשאלה דומה מאוד לשלי, בפרטים ובניסוח, נתת לי לכאן:

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t7250-160.htm

לא המלצת לי עליו כי הוא קצת כבד?

פורסם

לא המלצתי לך עליו (ולא על שום דבר למעשה) כי אני לא סגור על הדרישות שלך.

אבל כן, הוא מחשב גדול וכבד. ב-4500 אפשר למצוא משהו יותר קל, ובטח ב-5-6K.

הייתי הולך על מסך 14", ואם חשובים לך חיי סוללה ארוכים מאוד - על סוללה מורחבת (שקיימת עבור דגמים רבים).

מבחינת איכות מסך - זה לא כ"כ משנה - כולם על הפנים פחות או יותר במחשבים ניידים של היום.

לגבי אחריות בינלאומית, אני ממש ממש לא יודע מה לומר לך. הם נותנים אותה בעיקרון, אבל כבר שמעתי על מקרים שמעבדות סירבו לתת שירות לנייד שנקנה במדינה אחרת, מכל תירוץ שהוא. גם כשהיה מדובר בניידים של IBM.

פורסם
  • מחבר

סוללה מורחבת?

???

פורסם

סוללה יותר גדולה (ויותר כבדה) שמחזיקה יותר זמן. מרבית הניידים באים עם סוללה 4 או 6 תאים, ולפעמים אפשר לרכוש אותם עם סוללת 7, 8 או 9 תאים (או לקנות כזו בנפרד).

פורסם

אם אין כניסת VGA בטלוויזיה, אין דרך פשוטה לחבר אותו ב-S-VIDEO (אין יציאת S-VIDEO וכבל מתאם בין VGA ל-S-VIDEO לא יעבוד).

אפשר לקנות מתאם יקר יותר שיעשה את הפיענוח ותרגום האות מ-VGA ל-SVIDEO.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים