עבור לתוכן

מיקרוסופט ואינטל זכו בפיס.

Featured Replies

פורסם

רמת הפרקטיקה ?

מישהוא כאן התייחס ליעילות ולפרקטיות בשימוש של מערכות Linux למינהם?

לא מדובר בכיתה של מחוננים שכל הזמן יושבים ומתקינים מערכות הפעלה ל- Beta testing. מדובר על תלמידים שלרובם יש ידע ולחלקם האחר אין ידע בסיסי במחשבים. אז תריץ קונסול של לינוקס ותנסה לבדוק איזנ משתמש מחובר, ותעשה Su, וכמובן תריץ סקריפטים של perl....

או שפשוט תרכיס לך כיתה של מיקרושיט (או בשפה עילעאגת - Microsoft) , ותרכיב קונפיגורציה שעובדת פר-שיעור, ז"א שיעור של מצגות PowerPoint , אז רק האפליקציה הזו תעבוד, ואם זה שיעור של מט"ח, אז רק האפילקציה הספציפית תרוץ על מחשבי התלמידים.

ותאמין לי זה יעבוד, ויעבוד בגדול.וזה מספיק בשביל שיעור בתיכון (אבל זה לא מספיק לשיעור באוניברסיטה). אצלינו בכל זאת יש שתי מערכות הפעלה, Mandrake 9.0 ו- Windows2000 , כן כי גם האחרונה מספקת ביצועים טובים.

הגיגי אוניברסיטה:

תלמידי הנדסת מכונות עושים קורס מחשבים שבו הם לומדים להכיר את "סמן העכבר" - ו-"צלמיות" שעל המכתבה(אני מתכוון לIcon's).

אל תעז לחשוב שהם מסוגלים (אפילו חשיבה מנטלית) להפעיל מערכת "חלונות" KDE פשוטה.

• תגובות 35
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בקשר למי שדיבר על "חידושים"

חלונות XP זה ממש לא חידוש, שינסו לעבוד עם KDE ןיראו מה זה שולחן עבודה אמיתי.

אבל תחשוב על זה ככה, לילד יש ווינדוס 98 בבית, בבית הספר הוא עובד על WINXP ונניח שהוא רוצה להתקין את זה, הוא יקנה? לא, ממש לא.

הוא ילך לחבר ויצרוב, והקטע הוא שהוא אפילו לא ידע שזה לא חוקי, כי כולם עושים את זה ונשארים מחוץ לכלא, אז זה נראה לו חוקי.

אז אפשר לומר שמשרד החינוך מגביר את בעית הפירטיות.

לעומת זאת, אם הם עוברים לחלופות פתוחות קוד עם רשיונות כגון GPL, הילד יעשה את אותו דבר שהוא יעשה עם הWINXP, רק שהפעם זה יהיה חוקי.

יכול להיות שהוא לא ידע את זה, ובשביל זה ילמדו 10 דקות בשיעור מחשבים אחד על הקוד הפתוח ויתרונותיו בקטע הזה של הפירטיות.

אז סך הכל, משרד החינוך חוסך כסף, הילדים לא גנבים ויש לנו תוכנות יותר טובות

אז למה לעזאזל לא לעבור לקוד פתוח?

אומנם שכאן זה לא דיון של ווינדואז נגד לינקוס אבל עדיין, עד כמה שלינוקס חוקית, טובה ועוד' (אין לי נסיון איתה) עדיין יש לה חסרונות כגון אי התאמה למשחקים שעושים אותה לא מתאימה לכל אחד, ולא כל ילד שלומד בבית ספר איך שומרים (זכרונות מכיתה ז' --> "קובץ, שמירה, שמירה בשם ואז בוחרים את A: ונותנים לזה שם") לינוקס יתאים לו

פורסם

תמיכה במשחקים לא חשובה כל כך במחשבי בית ספר.

תמיכה בתוכנות כן , "יש יותר תוכנות ללינוקס מאשר לחלונות, שלא נדבר שרוב התוכנות ללינוקס הן קוד פתוח, ובשביל תוכנות של חלונות אתה צריך לשלם, או כמו שכנראה אתה עושה להשתמש בעותק לא חוקי" - מספר התוכנות ללינוקס לא בהכרח גדול יותר מזה לwindows , יש מספיק תוכנות חינם לwindows וwindows נמצאת בשימוש רחב (ביתי) הרבה יותר זמן מאשר linux , ככה שאני לא יודע מאיפה המצאת את הטענה הזו.. אבל זה לא קשור לעובדות בשטח. (ומספרים מדוייקים לא אתה ולא אני יודעים).

הנקודה היא פשוטה ביותר , ברגע שיוכיחו לי , שכיתה טיפולית שאין לה נסיון במחשבים כלל , יכולה לעבוד עם סוג של linux לdesktop...

אז אולי אני אחשוב על לתמוך בlinux כאלטרנטיבה ראלית..

אפילו רבים מאיתנו , גם מתכנתים עדיין עובדים עם windows - ולא , אני לא רגיל לסבול בולשיט.

windows2000 היא מערכת הפעלה יציבה , שמפעילה את כל מה שאני צריך - למה לי לעבור לlinux? כי הgui הוא אופציונלי?

כי פתאום יש תמיכה בעברית ?

זה לא עניין של כמה linux טוב , השאלה היא כמה linux טוב יותר למשתמש הביתי (ולתלמיד בית ספר) מwindows?

והתשובה?

לדעתי , בכלל לא..

ומי שחושב אחרת , שיסביר לי למה...

פורסם

אין לי הרבה נסיון עם מערכות הפעלה לא של דוד ביל, אני מגיל 4 עם דוס, אז 3.11 אז 95... וככה כל כל גירסה עד ל XP והיום אני עם Win2k pro ות'אמת מרוצה, אפילו מאוד. אבל הסיפור הזה מזכיר לי חבר, יש לו עכבר חרא ... משהו לא נורמלי, והוא טוען שזה רק עכבר, עכבר אחר לא יעזור לו לכוון טוב יותר, לא יהיה עכבר יותר מתאים, עכבר זה רק עכבר כולם אותו דבר. ואני אומר לו, תנסה את לוג'יטק ... תראה מזה... זה כמו שאתה יושב בכסא בבית הספר - אתה סובל ? אתה מתלונן ? לא... אבל כשאתה בא הביתה ומסטלבת על הספה את נהנה ומרגיש טוב.

האם המשל הדבילי הזה שלי מתאים ללינוקס ? נראה לי שלא אבל אני בנאדם פתוח, תשכנעו אותי שלינוקס טובים יותר ואנחנו תקועים ברעל של ביל ואני אעבור ללינוקס. מה טוב שם ? אני יכול לעבוד בלינוקס גם אם אני לא יודע לתכנת ? יש קשר ? האם יש שם שולחן עבודה זהה ? האם אני יכול לפתוח שם קבצי DOC ? תוכנות כמו WINAMP פועלות ? משחקים פועלים טוב ? לפחות כמו WINDOWS ? אפשר לגלוש בכיף ?

אלה דברים שיש ב2000... ואני לא רוצה לוותר עליהם, וכמו כן אני מניח שגם בבית הספר לא רוצים, אולי זאת הסיבה ? אני מכיר אנשים שאומרים ש WINDOWS זאת תוכנה למפגרים, אולי אנחנו גם כחברה מפגרים ? אולי אנחנו מפגרים כי אנחנו לא רוצים ללמוד ? אין לי מושג, אני מוכן לקבל כל מה שטוב יותר, LINUX טוב ? אני מוריד את התוכנה עכשיו.

פורסם

בהמשך להודעה הקודמת של Mortar: אני לא חסיד של מיקרוסופט, הייתי רוצה לראות יותר תחרות ומחירי תוכנה נמוכים יותר, ואני רואה במיקרוסופט כאיום גדול לחופש, אבל אין מה לומר: הם עשו דרך ארוכה מהתקופה של Windows 3.11/9x ומערכות ההפעלה שלהם כיום נוחות, פשוטות להפעלה ואינטואיטיביות, ואלה התכונות הכי חשובות להפצה היות ולא כולם גיקים של מחשבים. כל פעם שאני שומע על לינוקס בא הקטע של הקינפוג והידע שצריך לכך, כשב-Windows זה כל כך פשוט. אני עובד בתוכנה, ומחשבים זה התחביב שלי, ועדיין אני מתרחק מלינוקס היות וזה דורש ממני זמן ללמוד את המומחיות. למה לי להשקיע את הזמן הזה כשיש לי חלופה כה טובה כמו מיקרוסופט? ואם אני מגיב כך, מה אתם רוצים ממישהו שלא מתעסק כמונו יום יום במחשבים? יש ללינוקס עוד דרך ארוכה לעשות כדי להתחרות ב-Windows, אך כשהיא תסיים את הדרך הזאת אני מבטיח לחכות לה שם.

פורסם

"אני מגיל 4 עם דוס, אז 3.11 אז 95... וככה כל כל גירסה עד ל XP והיום אני עם Win2k pro"

לא ידעתי שיש לי העתקים ברחבי הארץ , המחשב הראשון שלך היה xt?

------------------------------------

דרך אגב , תמיכה של החומרה עצמה - ודרייברים.

יש י-ו-ת-ר למוצרי מיקרוסופט , זה לא שיקול?

פורסם

אני גם עבדתי החל מגיל 5 עם כל מערכות ההפעלה של UNCLE ביל, והאמת לא הייתה לי בעיה עם זה, אני בכיף הייתי עובר ללינוקס אבל יש לי שני אחים קטנים בבית שהם גם משמשים במחשב (בן 8 ובן 4) הם עדיין לא מסוגלים לעבוד עם מלוא הפונקציות בWIN איך אתם רוצים שילדים כאלו יוכלו לעבוד על LINUX? בבית ספר יסודי שם אנשים עדיין לא מבינים אנגלית ובקשי יודעים לכתוב עברית אתם רוצים לשים LINUX? זו תהיה הטעות הכי גדלוה של משרד החינוך עד כה

פורסם
:nono:
פורסם

תגובה לכולם

אני עובד על לינוקס כבר מעל לשנה, וחוץ משלחק test drive 6 אני לא צריך חלונות, אני יכול להריץ את המשחק דרך WINEX אבל אני עצלן...

המערכת משמשת אותי מכל כיוון, כל מה שהזכיר MORTAR פועל אצלי ביעילות וללא שום צורך בקונפיגורציה.

אני גולש דרך קונקי ופניקס (עוד לא החלטתי איזה טוב יותר, אז כל פעם אני לוקח אחד פעם קונקי פניקס)

שומע מוזיקה בXMMS

אין בעיה לעבוד בלי לדעת לתכנת, למען האמת אתה צריך לדעת לתכנת רק אם אתה עוזר בפרוייקטים או בונה סקריפטים (יש מיליונים ברשת אז אין סיבה לבנות לבד...)

משחקים יש לי המון, חלקם עם גרפיקה תלת מימדית מדהימה (כמו UT2003 או TUXRACER) וחלקם משחקים קטנים אבל ממכרים, והכי חשוב, רובם קוד פתוח.

אין לי בעיה לפתוח קבצי DOC, אבל ברוב המקרים אני ממיר אותם לRTF

כדי שכל אחד יוכל לפתוח אותם בכל מעבד תמלילים שיש לו.

גם אין בעיה לגרום למערכת להראות כמו חלונות (להשתמש בSTYLE ואייקונים של חלונות).

למען האמת, פעם עבדתי על חבר שלי, שהראתי לו KDE שנראה כמו חלונות XCRAP, הוא האמין עד שהוא לחץ על אייקון בשם WORD וגילה שזה KWORD...

בקשר לבעיות למידה וכולי, אין בעיה לעבוד על המערכת כל עוד היא מקונפגת בצורה נכונה (מה שעושה ההתקנה של המערכת ברוב ההפצות)

בבתי ספר אין להם צורך לעבוד בשורת הפקודה, הם יכולים לעבוד על KDE, GNOME, ICEWM או כל מנהל חלונות אחר ואפילו לא לדעת שיש דבר כזה שורת פקודה.

בקשר לדריברים, כל החומרה שלי נתמכת, כולל חומרה שלא נתמכה בחלונות.

בקשר לתוכנות התכוונתי לתוכנות שזמינות לציבור בדרך חינמית, אפילו אם זה לא קוד פתוח, אלה רק תוכנה חופשית או אפילו SHAREWARE, העיקר שלא יהיה צורך לקנות את כל התוכנות

כי זה מוביל לפיראטיות.

בכל מקרה

כל מי שמעוניין בלינוקס

שיכנס ל

penguin.org.il

KDE, GNOME, ICEWM לא מתקרבים לנוחות השימוש בממשק של הwindows .

בקשר לדרייברים , אתה חייב או לצחוק עלי או לשקר... תמיכה בחומרה , זה windows - בטח לא לינוקס , וזה גם ידידים טובים שלי , חסידי לינוקס מודים. (במיוחד חומרה חיצונית כמו סורקים ומצלמות רשת , אבל גם דרייברים נורמליים לכרטיסי מסך... מישהו אמר ATI? הממ...)

תוכנות שזמינות לציבור בדרך חינמית - יש לא פחות לwindows , ויש גם גרסאות לwindows של מספר תוכנות קוד פתוח..

"משחקים יש לי המון, חלקם עם גרפיקה תלת מימדית מדהימה " - גם לי , אבל אני לא צריך winex בשביל להריץ אותם , ואני גם מריץ אותם יותר מהר על הwindows שלי..

"לבעיות למידה וכולי, אין בעיה לעבוד על המערכת כל עוד היא מקונפגת בצורה נכונה" - תוכיח שכיתה טיפולית בלי נסיון במחשב בכלל , יכולה ללמוד לעבוד על Linux ואני מייד עובד לצד שלך.

ושוב , כל הטענות של "גם אני יכול" לא מספיקות , השאלה היא במה linux יותר טוב , לא במה לינוקס זהה....

פורסם

נכון יש את כל הערסים בחטיבה, אלה שילכו למב"ר/אתגר בתיכון, שמשחקים כל מיני משחקי מרוצים מימי מאורעות תרפ"א ברשת בית ספר? (מה לא? בכל מקרה בחטיבה ככה זה היה אצלי) עכשיו דמיינו אותם, 99% מהבנות בבית ספר + הרוב הגדול של הבנים (ובכוונה תדמיינו את אלה שלא מבינים מאוד במחשב, כאלה שבאמת מבינים יש בואו נגיד 3-4 מקס בכל כיתה) עובדים בבית ספר עם לינוקס? לא הצלחתם? או הצלחתם ונשפכתם מצחוק? יפה

פורסם

נכון יש את כל הערסים בחטיבה, אלה שילכו למב"ר/אתגר בתיכון, שמשחקים כל מיני משחקי מרוצים מימי מאורעות תרפ"א ברשת בית ספר? (מה לא? בכל מקרה בחטיבה ככה זה היה אצלי) עכשיו דמיינו אותם, 99% מהבנות בבית ספר + הרוב הגדול של הבנים (ובכוונה תדמיינו את אלה שלא מבינים מאוד במחשב, כאלה שבאמת מבינים יש בואו נגיד 3-4 מקס בכל כיתה) עובדים בבית ספר עם לינוקס? לא הצלחתם? או הצלחתם ונשפכתם מצחוק? יפה

זה נחשב אם בהתחלה לא הצלחתי ורק אחר כך הצלחתי ונשפכתי מצחוק? (ובגדול אני חייב לציין)

אנחנו הרי מדברים על רוב רובם של האנשים , אלו שללמד אותם לכבות את המחשב בצורה נכונה - זה היה אתגר בשבילנו....

מיקרוסופט שולטת כיום על המגזר הביתי , וגם אם לינוקס היה אלטרנטיבה עדיפה בהרבה - רק המעבר מwindows ללינוקס היה יוצר אסון רחב מיימדים...

השתלמויות למורים , קורסים לתלמידים , בערך כשנה של חוסר עבודה פרודוקטיבית על המחשב... עד שכולם ילמדו...

פתאום הבחירה בwindows נשמעת כה הגיונית , לא רק באספקט הטכני... אלא גם בחישוב עלות תועלת.... (שבו לכאורה מערכות הקוד הפתוח מנצחות כי הן לא עולות כסף...אבל הכשרת מורים כן..ואובדן זמן כן...)

פורסם
:pissed:
פורסם
:)
פורסם

צודק בכל מילה וחבל שכל המוסדות הציבוריים לא משכילים לעבור לקוד פתוח ולחסוך הרבה מאוד כסף.

אגב נדמה לי שאין עדיין בודק איות עברי לkoffice או לאופן אופיס תקן אותי אם אני טועה (אם יש אני אוכל סוף סוף להפסיק לעבוד עם הפיכסה-סופט אופיס).

יש לכם טועות אחת בכל מה שאמרתם...

אם בית ספר יחזיק אצלו לינוקס ויתבסס על זה אומר שהוא יצטרך יותר אנשי תוכנה ותחזוקה

עוד אנשי תוכנה עולה למשרד החינוך בשנה הרבה יותר כסף מאשר עוד 2000 ש"ח למחשב

עכשיו תעשו חשבון

פורסם

הקטע הוא שברגע שהמערכת מקונפגת יותר נוח לעבוד עליה מאשר על חלונות.

ובקשר לדריברים

חלונות XP לא תומך בהרבה חומרה ישנה יחסית בגלל "בעיות יציבות"

בלינוקס מה שנתמך בקרנל קודם נתמך גם בבא, כלומר גם רכיבים ישנם פועלים.

אני לא יודע מה בקשר לאחרים אבל לי אין בעיות זיהוי חומרה.

ובקשר לזה שKDE וGNOME לא מתקרבים לאקספלורר (הממשק של חלונות, לא הדפדפן)

אתה בטח צוחק עלי, אני משתמש בKDE ביחד עם KARAMBA ותאמין לי שאני מרחם על מי שתקוע עם אקספלורר.

אין אפשרות לכמה שולחנות עבודה (זה כבר לא קשור לKDE אלא לX שתומך בזה אבל לא משנה)

אין טאבים, האפשרויות של קינפוג הGUI אליך ממש לוקות בחסר (לדוגמא אצלי יש במסך למעלה פאנל, שכשאני לוקח את העכבר למעלה הוא נפתח וכשאני מוריד אותו הוא נסגר, בפאנל יש לי KNEWSTICKER KCUBE, מעבר בין שולחנות עבודה, אייקונים, מגש מערכת, הפעלת פקודה, סגירת מחשב/כניסה עם יוזר אחר, יש לך את זה בחלונות?:)

אין אפשרות לשינוי אייקונים וכו'

הרשימה די ארוכה

כמובן שניתן לעשות חלק מהדברים שכתבתי עם תוכנות צד שלישי שעולות מאות דולרים (בסך הכל, לא תוכנה יחידה).

אבל זה על חשבון הכסף שלכם הביצועים והיציבות וזה עדיין לא מגיע לרמה של KDE

אז אל תזבל לי את השכל.

בכל מקרה, לכו לWHATSUP.ORG.IL ותחפשו שם דיונים בקשר ללינוקס\חלונות ותמצאו כמה תשובות.

אתה אל תזבל לי את השכל , מספר שולחנות עבודה? No problem... ולא צריך תוכנות צד שלישי שעולות כסף.

(עד היום גם לא הייתי צריך להתפשר על יציבות...)

"אין אפשרות לשינוי איקונים" ? הסבר בבקשה...

האקספלורר (כן , לא הדפדפן , למרות שכיום הכל משולב) נוח בהרבה , דוגמא פשוטה היא :

אני כרגע בודק קבצים במחיצה c , פתאום בא לי להכנס לאתר אינטרנט ... הממ.... אני יודע אני מקיש את הכתובת בשורת הadress של החלון

ואחרי הenter האתר עולה לי . לא ידוע לי על אופציה דומה (בנוחות שלה) ללינוקס , אבל יתכן ואני טועה בנקודה הזו.

הdesktop manager של Nvidia עלה לי בדיוק 0 שח , והוא נותן לי שולחנות עבודה מירובים...

חוץ מזה שבכלל לא דיברתי על היתרון של אקספלורר כcostumizeable , אלא נוחות השימוש הכללית שלו למשתמש ביתי :

הוא פשוט והוא נוח , לא מכיל הרבה שטויות וכנראה שקל לאנשים לעבוד איתו , הרי ההוכחה היא שככל שמערכות לינוקס מנסות להכנס לשוק הביתי הן מנסות להראות כמו windows - רק בגלל שזה מוכר למשתמש? אני לא חושב...

זה יותר בגלל שזו הנוסחא המנצחת , הexplorer כgui פשוט ונוח לשליטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים