עבור לתוכן

p5wdh deluxe חימום יתר יתר אם אפשר עזרה?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב כבן שנה לוח אם p5wdh deluxe של asus

כרטיס מסך gainward 8800gtx oc

2 גיגה זיכרון 2 הארדיסקים ומעבד E6600

מאז שקניתי היו בעיות של חימום המחשב נמצא במקום קצת קטן אבל זה לא אומר המקום נקי ומסודר ויש פה מאוורר 24 שעות אבל בכל זאת...

הלוח אם מגיע ל 54 מעלות ...המחשב יושב לידי ואני מרגיש את החום כמו תנור על היד שלי :S כבר הוצאתי את הלוח כמה פעמים החלפתי כמה מארזים

ושמתי לב לפני כמה חודשים שמרוב החום הלוח תפס את הכובד של המעבד ויש ללוח שלי עקמת .. :-\ למזלי הלוח עדיין לא נוגע בצלעות הברזל ולא מקצר.

המעבד בסדר גמור עם המעלות בין 45-50 שזה מעולה מבחינתי הכרטיס מסך הזה מאד מאד חם במנוחה הוא 61 62 ובמאמץ מגי גם ל 68 69...

איך אני פותר את הבעיה של הלוח ? יש מצב לקנות אולי מארז חדש ומרווח יותר ? זה מה שיעזור שאני לא סתם יקנה...

כי אני חושב שהוא ישרף בקצב הזה אני לא יודע איך הוא שרד עד היום ....בעבר קניתי לו קירור ציפסט רק שלא הצלחתי להרכיב כי בידיוק שם יושב הכרטיס מסך המגודל הזה ..

זה א'....

ב: יש לי בעיה לפעמים שאני מדליק את המחשב המחשב נתקע בזיהוי של מה שמחובר איליו אתם יודעים 1..IDE

2..IDE

3..לא זוכר

ולפעמים ברביעי הוא נתקע ולפעמים הוא מעביר אותו ...

בנתיים אני חושב שפתרתי את זה המחשב ישב על הריצפה מה שאולי קיצר ?

בכל מקרה שמתי לוח עץ קטן שעליו יושב המחשב ובנתיים בנתיים זה לא קרה.

ג: שמתי לב לאחרונה שבביוס בקטגוריה של המעלות יש למטה צריכת חשמל יש לי 2 מתוך 5 שמופיעים שם בצבע אדום אני חושב ה 3.3 מקבל רק 2.9

וה 5.5 מקבל 4.9 וה12V מקבל 11.4 משהו כזה וגם ה 1.3 מקבל 1.2 או 1.1 איך פותרים גם את זה :S

זה הכל סובב סביב הלוח הזה :( אני אנימטור (תלתיסט) ואני צריך את המחשב לפעולות מאד מאסיביות אז אני חייב כבר לפתור את זה אז אשמח לעזרה..

נ.ב

לגבי החום בלבד אני יכול לפתור בעיה זאת יש לי מאוורר ריצפתי כשאני מדליק על מהירות 1 חחח הלוח יורד ל 28 והמעבד חוגג גם כן אבל זה מאד בעייתי רעשני ותופס המון מקום אני יושב פה עם רגלים על המסך עוד שניה :)

פורסם

לגבי החום ... אתה צריך לבדוק ולקרוא פה :

http://hwzone.co.il/guides/casecool/

לגבי בעיה ב' : תעשה ריסט לביוס , ע"י הוצאת הסוללה לכמה שניות ולהחזיר , המחשב מכובה וכבל החשמל בחוץ , כמובן תשים את ידיך על המארז כדי לפרק חשמל סטאטי

לגבי ג' : איזה ספק יש לך ??

פורסם
  • מחבר

אחי אני לא מהאלו שלא מבינים אני מבין טוב מאד אבל זה לא קשור לאיורור נכון או לא נכון של המארז .. הלוח לא אמור להגיע למעלות כאלו ! :S

יש לי ספק 550 של סתם חברה.

פורסם

אין לך שום בעיית חימום יתר, 55 זאת טמפ' סבירה.

PCB לא יתעקם גם מ80 מעלות, אז אם יש לו עקמת זה מקסימום בגלל חיבור רשלני של הלוח.

אם אתה ממש ממש מפחד, תחליף קירור לצ'יפסט, ע"פ ההשקעה בקירור תגיע לטמפ' שתספק אותך (מקירור אוויר פסיבי ועד קירור גז, לשיקולך).

ואם אתה יושב ליד המארז ומרגיש שהצ'יפסט ב50-55 מעלות, תתרום את עצמך למדע - אתה בן אדם מיוחד.

פורסם

מחזק את מה שאמרו מעליי...

ובנוסף,

אני לא יודע איזה מארז יש לך, אבל אם הוא כמו HEC 6A19 ודומיו אז אתה יכול להיות רגוע לגבי המארז.

לגבי קירור המעבד וגיבנתו, אם אתה מרגיש שהוא ממש נוטה, אתה יכול לעשות מוד קטן ולקשור אותו לדופן העליונה (תמצא דרך זה לא צריך להיות כזה מסובך).

בצורה זו הוא יהיה מקובע ולא ינטה כלפי מטה.

זה שהמאווררים עובדים אצלך 24 שעות, לא אומר שהם מכניסים אויר קר.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז פירקתי את הלוח ואני קולט שהעקמת כניראה היא המפריעה היא נוגעת בצלעות המארז וגורמת לקצר ...עכשיו התקשרתי לאיפה שקניתי את הלוח לפני שנה והוא אמר לי שלא הוא זה שמחליט אם להחליף את הלוח אלה היצרן הוא אמר לי לכתוב מה אני חושב שלא טוב והם יעבירו את זה ...אני מפחד שלא יחליפו לי כי זה נזק פיזי והם יכולים לטעון שזה לא צורך החלפה או משהו ...מה אני יכול להוסיף לפי המצב שכתבתי כדי שבדוק יביאו לי אחד חדש וזהו ??

נ.ב אני מחפש מארז עד 350 שקל מארז נחמד מישהו מכיר חוץ מה SOPRNO ?

"ואם אתה יושב ליד המארז ומרגיש שהצ'יפסט ב50-55 מעלות, תתרום את עצמך למדע - אתה בן אדם מיוחד." אתה חייב לדבר בצורה צינית ומגעילה ? התכוונתי לזה שהמחשב מוציא חום בצורה בלתי רגילה ממש כמו מפזר חום ואני מרגיש את זה על היד שלי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים