עבור לתוכן

האם כאשר המחשב נתקע באמצע משחק והברירה היחידה היא לרסט דרך הכפתור של המארז יכולה

Featured Replies

פורסם

לפגום במשהו? (מעכרת הפעלה,המשחק עצמו,דרייברים,הארד דיסק,זיכרון,כרטיס תלת מימד וכו') כי vice cityנתקע לי כבר 9 פעמים!! ואני מפחד שזה שאני מרסט דרך הכפתור על המארז יכולה להזיק כי כאשר המשחק נתקע המוזקיה ממשיכה והיא מופעלת מההארד דסיק השני שלי תודה לעוזרים ;)

פורסם

כל עוד ההרד דיסק קורא ולא כותב, הסיכוי לפגיעה במידע אפסי.

מלבד החבר המגנטי הנ"ל אין שום סיבה לחשוש מהכפתור הנ"ל.

בקשר לזה שהמשחק נתקע... זה לא אמור להיות הת'רד האמיתי שלך ?

למה לטפל בפצעים כאשר אפשר למנוע את הפציעה ?

פורסם

טוב המחשב מבצע סדרה של פעולות לפני כיבוי שמירת מידע רישום נתונים וכיו"ב בגדול זה ממש לא בריא לעשות reset

כדאי שתבדוק למה המשחק נתקע אולי ההגדרות שלך במשחק גבוהות מדי לגרפיקה אולי כרטיס לא תומך

יכול להיגרם נזק בעיקר לנתונים ןלקבצים אבל גם כמו שאמרו כבר לדיסק כי בכיבוי מסודר

הדיסק הקשיח מחנה את ראשי הקריאה והכתיבה במקום שלא יגרם להם נזק בין הלוחיות

ובריסט לא והם לא מוגנים

פורסם
  • מחבר

טוב המחשב מבצע סדרה של פעולות לפני כיבוי שמירת מידע רישום נתונים וכיו"ב בגדול זה ממש לא בריא לעשות reset

כדאי שתבדוק למה המשחק נתקע אולי ההגדרות שלך במשחק גבוהות מדי לגרפיקה אולי כרטיס לא תומך

יכול להיגרם נזק בעיקר לנתונים ןלקבצים אבל גם כמו שאמרו כבר לדיסק כי בכיבוי מסודר

הדיסק הקשיח מחנה את ראשי הקריאה והכתיבה במקום שלא יגרם להם נזק בין הלוחיות

ובריסט לא והם לא מוגנים

והאם יכול להגרם נזק להארד דיסק עצמו פיזית? כלומר שהוא יפגם? ולראשון לא הבנתי למה התכוונת האם זה התר'ד האמיתי שלי?

פורסם

לא קרה פעם אחת ולא פעמיים שRESET פתאומי הרס את הBOOT או משהו אחר בOS. (בדרך-כלל בXP)

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע כבר תודה,אבל השאלה שלי היא אם זה יכול לגרום לנזק חומרתי?

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע כבר תודה,אבל השאלה שלי היא אם זה יכול לגרום לנזק חומרתי?

פורסם

קשה להאמין שיכול להגרם נזק כלשהו

בסך הכל הדיסקים נשארים מחוברים לחשמל, הם מבחינתם עובדים רגיל וכך גם שאר הרכיבים.

תנסה לכבות גם עם לחיצה של יותר מ 4 שניות על לחצן ההדלקה של המחשב

פורסם
  • מחבר

תודה,גם נכון אבל המחשב פשוט קופא למרות שכבר פתרתי את הבעייה אז לא משנה כבר זה לידע כללי ;)

פורסם

הסיפור שונה אם אתה מנתק פיזית מהחשמל אז זה כבר יותר מסוכן.

בכל האופציות האחרות זה עניין של תוכנה בלבד לכן זה כלום

קל להבין אם הרכבת מחשב בעצמך

כל הכפתורים (הדלקה וריסט) מחוברים ללוח אם ונשלטים ע"י פקודות תוכנה, הם בכלל לא מחוברים לספק.

(הערה בנושא כפתור ריסט - נדמה לי שזו תכונה של המעבד (קיצור פינים מסויימים) אבל כאמור הכל זה תוכנה)

פורסם

מה???

תסלחו לי אבל בטח שבריסט פתאומי אפשר לגרום לנזק חומרתי!!

כמה פעמים קרה שאחרי ריסט פתאומי הופיעו BAD SECTORS ??? עם אתה עושה ריסט כשהארד דיסק קורא או כותב, אתה מסכן אותו.

יש שאומרים שהסיכון בכתיבה גדול מהסיכון בקראיה, אין לי מושג לגביי זה.

אם אתה כבר עושה RESET תנסה ללחוץ כשהמנורה של הHD במארז כבויה. אז בעצם אין פעולות של קריאה וכתיבה וזה יותר בטוח ללחוץ אז על הRESET.

וחוץ מזה לכל החשמלאים ברור שאתה לוחץ RESET אתה משנה מתחים גם בHD. כל הרעיון בRESET הוא לתת ידנית ערכי מתח חדשים הגורמים לשינוי ערכי המתח באוגרים כדי ליצור את התנאי בוליאני הגורם לאתחול המחשב. כשמכבים דרך WIN מערכת ההפעלה דואגת לסגור את כל התוכניות ולהפסיק כל פעילות חומרתית לא רצויה לפני שהיא מכניסה לבד את הערכים המתאימים באוגרים המתאימים.

פורסם
  • מחבר

אני עשיתי כבר רסט ככה 9 פעמים אבל עכשיו סוף סוף הבעייה הסתדרה בvice city אבל אני שואל האם אתה חושב שנגרם נזק כולשהוא? בגלל שעשיתי רסט 9 פעמים דרך המארז?

תודה

פורסם

יכול להיות שכן, יכול להיות שלא.

אם כן אז במקרה הטוב הרסת כמה קבצים במחשב (תוכנה), פשוט ע"י שינוי הערך של אחד או יותר מהסיביות בתוכם. במקרה הרע פגעת בפני השטח של הHD וזו בעיית חומרה. אם אתה רוצה להיות שקט תריץ SCANDISK, בהתחלה הוא יבדוק מבנה ספריות וקבצים (תוכנה), ואם תסמן גם SURFACE SCAN אז הוא יבדוק את פני השטח של הHD. אם הוא ימצא בעיות תוכנה סביר להניח שהוא יתקן אותם, אם בבדיקת שטח הוא ימצא בעיות (BAD SECTORS) זו כבר בעיה בחומרה והסקטואים האלו יסומנו ככאלה שאי אפשר לכתוב להם או לגשת אליהם. לרוב זה לא מפריע לפעולה תקינה של הHD אלא רק מקטין את הנפח שלו, אבל בד"כ שמופיעים BAD סקטורים זו תחילת סופו של ה HD.

בקיצור תריץ בדיקה סביר להניח שלא קרה כלום.

פורסם

יכול להיגרם נזק פיזי אם כיבית בריסט ואח"כ הזזת את המחשב לאיזהו צורך

כי הראשי קריאה כתיבה אינם מוגנים ולא"חונים"איפה שהם צריכים להיות

אז אם המחשב זז או הזזת את ההרד דיסק יש סיכוי טוב לנזק רציני לדיסק

מעבר לזה כל פעם שאתה מדליק ת,מחשב וכל הרכיבים החשמליים מקבלים "זעזוע"

של מתח חשמלי זה גם לא בריא אם כי יש שחושבים שזה לא גורם נזק והדעות חלוקות בנושא הזה

אם להשאיר מחשב לעבוד כל הזמן או לכבות ולהדליק

אני בעד להשאיר אותו דלוק כמעט כל הזמן וכך כשהוא מנוהל עם צריכת חשמל נכונה

הוא גם זמין לי יותר מהר כשאני צריך וכשאני לא עובד עליו אז המסך נכבה וכי"ב

והצריכת חשמל היא אפסית לא נראה לי הגיוני להדליק לכבות להדליק לכבות בשביל מה

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם,אבל איפה יש scandisk בXP? כי כפי שידוע לי יש scandisk רק בwin9x

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים