עבור לתוכן

שאלה בקשר לביצועי מעבדים

Featured Replies

פורסם

חיפשתי פה בפורום..וקצת באינטרנט

אבל לא הצלחתי למצוא תשובה מדוייקת.. מה ההבדלים בין core 2 due ל dual core ??

הבנתי שבמתקדם יותר שתי הליבות פועלות בו זמנית ולא רק כשאר ליבה אחת מגיעה ל100 אחוז אז השנייה מתחילה לפעול דבר המוסיף לביצועים כ 10- 15 אחוזים

אבל הבנתי שלעומת זאת אורך הסוללה במעבדים המתקדמים יותר מתקצר בכ 10 דקות ..

איך אני יכול להשוות נגיד בין מעבד של מחשב נייד עם core due עם מהירות שעון גבוהה לעומת core 2 due עם מהירות שעות נמוכה מבחינת הביצועים

לא מדובר על השוואה מבחינת משחקים אלא נגדיר את זה כעבודה משרדית כבדה ..

אשמח לשמוע עוד דעות..

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי להבין שם את החיפוש..

אני סך הכל רוצה לעשות השוואה בין מעבד מהסדרה הקודמת לסידרה החדשה

וגם נגיד להשוות ברמת הביצועים בין תדר שעון גבוהה במעבד מסידרה קודמת לתדר נמוך מהסידרה החדשה..

לא הצלחתי למצוא את ההשוואה הזאת שם, קיימים שם השוואות רק עם מעבדים מהסדרה החדשה..

פורסם

יש אילו מעבדים ספציפיים שאתה רוצה להשוות ביניהם?

פורסם

לפי דעתי הוא רוצה לדעת באופן כללי מה ההבדלים בין הסדרות

אז טוענים לשיפור בביצועים של כ 15% בממוצע בין מעבד מסדרת CORE 1 במהירות X למעבד מסדרת CORE 2 באותה מהירות

כמו כן, בCORE 2 יש כמה תתי סדרות , נניח לניידים T7XXX ו T8XXX , T9XXX השתיים האחרונים הם מסדרת הפנרין והם מהדגמים האחרונים של CORE 2 והם מיוצרים בליטוגרפיה יותר קטנה 45nm , ופולטים פחות חום, חלקם צורכים פחות חשמל .

פורסם
  • מחבר

קשה להגיד ספיצפיים..

מצאתי אתמול כתבה באנגלית..דיי מעניינת שהתוכן שלה זה core 2 duo vs core dou

נעשתה השוואה בין שני דגמים בתדרי שעון שווים 2.33 במעבדים הנ"ל

וחוץ מהבדלים של 10- 15 אחוזים לטובת ה c2d הכל היה דיי זהה אפילו הזמני סוללה..

מה שכן זה נעשה במעבדים באכירקטורה של 65 ננו מטר ולא ב45 ננו מטר..

השאלה היא עד כמה בא ההבדל הזה לידי ביטוי במעבדים עם ה45 ננו מטר והאם קיימים גם dual core רגילים שיש להם אכירקטורה של 45 ננו מטר

המחשבים שנמכרים באופיס דיפו..חוץ מהמחשב אחד שנמכר באיזה 7000 ש"ח..שאם אני לא טועה מגיע באכירקטורה החדשה..

יש אחרים שמגיעים גם ככה?

פורסם

יש לך שאלות מתושלח ...

אם תקרא טוב אז תבין שCORE 2 הרי החליף את CORE 1 , נכון ?

שיטת ה 45nm נכנסה רק אחרי ההחלפה הזאת, ככה שמן הסתאם אין CORE 1 שמיוצר ב 45nm .

השיפור במעבר מ65 ל45 מתבטא בעיקר בפליטת חום נמוכה יותר וצריכה חשמל קצת יותר טובה. הכניסו גם אי אילו שיפורים לא מטורפים שאני לא יכול לשים עליהם את האצבע.

פורסם
  • מחבר

ענית לי בדיוק על מה שרציתי לדעת אבל לא על הכל.. :xyxthumbs:

וכן זה דיי ברור לי שהקור 2 החליף את האחד רק לא הייתי בטוח מתי נכנסה האכירקטורה של ה45...

ככה שדיי סגרת לי קצוות .

מעבדים מסדרות נמוכות יותר כלומר מתחת לסדרה של t7000 לא יהיו מסוג 45 ננו מטר?

עכשיו ציינת הבדל בהתחממות ומן הסתם בזמני סוללה..

מה לגבי ביצועים.. הין ה1 ל2 יש הבדל מיזערי של 10-15 אחוז

מה ההבדל בביצועים בין ה65 ל45 ננו מטר?

פורסם

כפי שכבר הסברתי , ההבדל בין ה 65 ל45 מתבטא בעיקר בשיטת ייצור כפי שמשתמע יותר טובה - "ליתוגרפיה" יותר טובה שמאפשרת לייצר את אותו מעבד בפחות שטח . זה מתבטא בעיקר בפליטת חום פחותה, וצריכת חשמל נמוכה יותר, בהזדמנות הזאת הוכנסו כפי שכבר אמרתי כמה שיפורים קלים ותיקוני גרסא, כמו לדוגמא השיפורים שעשו בQ6600 לשולחניים במעבר לסטפינג G0 ...

סדרה T7XXX מיוצרת ב 65nm והיא מסדרת CORE 2 .

T8XXX ו T9XXX הן מסדרת הפנרין CORE 2 ומיוצר ב 45NM

שלושת הסדרות האלה נתמכות על ידי פלטפורמת סנטה רוזה - centrino pro 965 .

כמו כן סדרה T7XXX יכולה לעבוד גם על הפלטפורמה הקודמת P945 - הפלטפורמה שבאה קצת לפני הסנטה רוזה - בעיקר היו בשוק מחשבים עם מעבדי CORE DUO ולקראת סוף החיים שלה היא קיבלה את מעבדי T7XXX .

כמו כן בקרוב תצא פלטפורמת MONTEVINA - מעכבים את היציאה קצת בתירוץ של "אישורי תקשורת" וקשקש ... אבל בינינו אני חושב שפשוט לא סיימו להיפטר מכל הערכות שבבים שנשארו של הסנטה רוזה ...

שאלה לי אליך ... כל הקדחאווי שעשית פה בשאלות שלך להבין את ההבדלים והדקויות , זה עבודה לבית ספר או מה ?

פורסם
  • מחבר

חח לא..אני רוצה לעזור לחבר שלי לקנות מחשב נייד..

ותמיד בשביל ידע כללי..טוב לדעת

אז בתכלס לפי מה שאני מבין אין הבדל בביצועים..

מה שכן אני עדיין לא רואה במחשבים שמשווקים תקן n למרות שזה כבר מבוסס סנטה רוזה

עכשיו לגבי הזכרונות

איזו סידרה ואיזו פלטפורמה תומכים בזכרונות של 800 מגה הרץ??

פורסם

אין כרגע זכרונות לניידים שעובדים ב 800 , לפחות לא המערכות מייןסטרים ובטח שלא בתקציב נוח לכיס , כרגע גם אין הצדקה.

הפלטפורמה הבאה - מונטוינה הולכת להביא שינויים משמעותיים ביותר כגון תמיכה ב DDR3 , ולכן אם אתה רוצה מעבר ל 667 שיש כרגע אז תחכה למונטוינה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים