עבור לתוכן

גישושים ראשונים לגבי קירור מים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בעתיד הלא רחוק (אני מניח שבעוד כחודש+) אני קונה מחשב חדש (מעבד Q9450, 4GB, GTX260/HD4870, 2XRAPTOR 74GB ANTEC 182 וכו'..)

הדבר הכי חשוב לי פה זה שקט!

עקרונית חשבתי על קירור אוויר לכול העסק אבל עכשיו אני תוהה אם כדי ללכת לקירור מים.

כסף זה לא העניין פה, התקציב יכול להגיע גם ל2000 ש"ח למערכת הקירור בלבד (אפשר גם יותר אבל "תמיד אפשר יותר....")

השאלה שלי היא האם זה נכון לחשוב לכיוון הזה כשהמטרה זה שקט?

ובנוסף, בתקציב כזה, האם הוא מספיק בשביל קירור כול המערכת (מעבד, כרטיס מסך, ציפ'סט, מוספט (אם צריך))?

איזה מארז מתאים במערכות כאלו?

(נ.ב. קראתי את הסטיקי וחומרים נוספים על העניין)

תודה לעוזרים

פורסם

אם אתה לא מחפש ביצועים, לדעתי כדאי שתלך על קירור אוויר ברמה גבוהה עם מאורר שקט.

פורסם

אני ישאל אותך שאלה, למרות שאתה שואל ... :D

קודם כל תגיד לי מה לא מספיק לך בעמבד Q9450? חלש בשבילך ? למה אתה צריך OC, אני שואל ...

אתהחשוב שזה יפריע לכרטיס מסך\יגביל אותו ? כך קירור THERMALRIGHT ULTRA 120 בין קירורי האוויר הטובים כיום, תוסיף 2 מאווררים או אחד משו שקט וחזק כמו ה MINBEA או ה S-FLEX לדוגמא ... תעשה לו OC עד איפו שתגיע .. וזה יספיק לך ..

וואלה ישלך שקט איכות ? הכל עם קירור אוויר ...

הייתי מבין הייתה קונה מעבד זבל .. או שאתה סתם לכיף רוצה OC, או אני אל יודע מה ..אז הייתי מבין שאתה צריך משו חזק בקירור ..

פורסם

הרדיאטור מקורר ע"י מאווררים גם כן ולכן אין יתרון ממשי בעניין הרעש. כמו כן, יש את הפקטור של רעש המשאבה(שהוא מינורי במשאבות DC טובות)

פורסם

משאבות שמיועדות במיוחד לשימושי מחשב כמו ה DCC או ה D5 של Laing מפיקות רעש זניח ולא נשמע.

הבעיה הגדולה היא למצוא מאוררים שקטים לרדיאטור שיצליחו לדחוף דרכו אויר, אופציה אחת היא מאוררים חלשים

בתצורת דוחף מושך(אם יש מקום פיזי) והאופציה השניה היא מאוררים חזקים "שקטים" שאינם שקטים בד"כ בגלל

כמות המערבולות אויר הגדולה שהם יוצרים על הלמלות של הרדיאטור.

בנוסף אם אתה רוצה שקט מומלץ להתקין את הרדיאטור בתוך המארז ובשביל זה תצטרך מארז גדול(לא תמיד מתאים).

פורסם
  • מחבר

אוקי,

OC יתבצע במחשב, ולא במטרה לשבור שיאים אלא ב"אם נותנים לי אז למה לא?" איזו סיבה יש לא לעשות OC.... ;D

משאבה איכותית שלא מרעישה עולה...?

אולי אפשר לקחת אחת טבולה שאז עוד פחות רעש יווצר (אלא אם כן הן פחות יעילות)?

העניין של קירור מים דווקא נשמע לי גם בעניין של תחזוקה, בזמן שעם קירור אוויר עכשיו אני מפרק ומנקה את כול המארז פעם בסמסטר, עם קירור מים לא תיהיה תנועה אוויר כזו גדולה ורק נשאר לנקות את הפילטרים שאני ישים (אם וכאשר) על המאווררים של הרדיאטור

האם 4 מאווררים של ~40CFM (מחולקים ל2 דוחפים 2 מושכים) מספיקים לקירור הרדיאטור?

אם כן אז אני יכול לחבר אותם לבקר שיעבדו על MAX רק בזמן משחקים, אז פחות קריטי הרעש, ובזמן "IDLE" הם יהיו על 40CFM

איזה מארז כן מתאים לרדיאטור בתוכו (רדיאטור של 2X120 נדרש פה או יותר גדול?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים