עבור לתוכן

מה ההבדל בין שני הלוחות אם?

Featured Replies

פורסם

הייתה לי בעיה במחשב שהייתי בטוח שהיא כשל בלוח אם. (המחשב נקנה לפני חודש ותמיד הייתה הבעיה). הלכתי למקום שממנו קניתי את המחשב והמחשב היה שם כמה ימים, אחרי כמה ימים המוכר אמר לי שכנראה הספק כוח לא מספיק חזק בשביל הכרטיס מסך וכל החלקים אז אני צריך לשלם לו עוד 300 שקל והוא יחליף לי ספק כוח. אני לא הסכמתי להוסיף לו כסף, אז הוא החליט שהוא ינסה להחליף לי את הלוח אם שבאחריות ואולי הבעיה תסתדר. המחשב נשאר אצלו עוד יום, והיום הלכתי לקחת ממנו את המחשב. הבעיה באמת הסתדרה אבל עכשיו אני פתחתי את המחשב ואני רואה שיש לוח אם שונה לגמרי.

הלוח שהיה לי לפני הוא:

GigaByte GA-MA69G-S3H

והלוח שיש לי עכשיו הוא:

Gigabyte GAM68SMS2L

בדקתי מחירים בזאפ ויש הבדל של 70 שקל בערך לטובת הלוח הקודם. וגם בלוח שהוא הביא לי עכשיו יש 2 חריצי RAM לעומת 4 בקודם.

התקשרתי אליו והוא הסביר לי שהלוח החדש שהוא הביא לי הוא לוח אפילו יותר טוב והסיבה שהלוח הקודם יותר יקר היא הכרטיס המסך שמובנה עליו, בקודם הכרטיס מסך טוב יותר ובגלל זה היה לי את התקלה שהוא היה מעמיס על המחשב, ועכשיו יש כרטיס מסך יותר חלש שלא מעמיס על המחשב. וחוץ מזה אין הבדלים בין שני הלוחות, ואפילו הלוח שהוא הביא לי הוא יותר טוב מהלוח הקודם.

האם זה נכון?? מה אני צריך לעשות עם זה?

תודה לעוזרים!!

• תגובות 33
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה אחי! אבל בכל זאת יש דברים שלא הבנתי חח..

איזה כרטיס קול עדיף?

ומה אומרים הדברים האלה:

PCB size מה זה??

IEEE 1394 מה זה??

RAID Function מה זה ה SATA RAID 0, 1, 0+1 ???

Chipset מה ההבדלים בין השניים? זה לא אומר לי כלום..

פורסם

חוצפה של חנויות מחשבים!

באיזה עזות-מצח הוא מחליף לך ללוח אחר? ועוד מוכר לך סיפור זול.

שורה תחתונה הלוח הקודם שהיה לך טוב יותר, 8 ערוצי קול, ממשק FW 1394, צ'יפסט חדש יותר, יותר אפשרויות למערך רייד.

אני במקומך מבקש החזר כספי אם אין לא אפשרות להחזיר לך את הלוח הקודם.

פורסם
  • מחבר

עד כדי כך?

אם הבעיה נפתרה בכל זאת אני צריך להתלונן?

עריכה: ערכתי את הכותרת כמו שצריך?

פורסם

אם קנית ממנו את כל המחשב, הוא צריך לפתור לך את הבעיה.

להחליף לחומרה נחותה יותר - זה לא פתרון.

פורסם

תודה אחי! אבל בכל זאת יש דברים שלא הבנתי חח..

איזה כרטיס קול עדיף?

ומה אומרים הדברים האלה:

PCB size מה זה??

IEEE 1394 מה זה??

RAID Function מה זה ה SATA RAID 0, 1, 0+1 ???

Chipset מה ההבדלים בין השניים? זה לא אומר לי כלום..

ieee 1934 זה חיבור למצלמת וידאו, אם אתה מצלם בוידאו החיבור הזה מעביר את הצילומים בלי לפגוע באיכות הצילום.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה לכולכם..

דרך אגב הבעיה חזרה, התקשרתי אליו הוא אמר שאני חייב ספק יותר חזק זאת הבעיה היחידה והוא יחזיר לי ללוח הקודם.. הוא רוצה 200 שקל עבור שידרוג של הספק ואם זה לא יעבוד הוא יחזיר לי את ה200 האלה. ללכת על זה?

פורסם

איזה ספק-כוח יש לך כרגע?

ודבר שני, החנות צריכה לספק לך מחשב עובד! ואם יש בעיה של שידרוג שהחנות תספוג את זה, לא אתה כלקוח.

פורסם
  • מחבר

הספק שיש לי כרגע הוא:

ATX 480 W

הוא רוצה לתת לי של טרמלטק 500 ....

מה אני אמור להגיד לו? הוא אמר לי אתה רצית מחשב זול אז הוא הוריד לי בספק את המחיר וחשב שזה יעבוד...

עריכה:

שאלה קצת לא קשורה, אבל למי שמבין בכל זאת שיענה.. יש לי רסיבר של ימאהה ושני רמקולים רצפתיים של וורפידל. במחשב עם הלוח אם הקודם ברמקול אחד שמעו באס יותר מאשר ברמקול השני.. וזה היה הבדל ממש חזק ומשמעותי!!! הייתי בטוח שהבעיה ברמקול..

עכשיו עם הלוח אם הזה שומעים בשניהם באס.. למה זה ככה?

פורסם

אם קנית מפרט שהחנות הציעה והרכיבה, אתה זכאי למחשב עובד.

אם הוא לא יודע להתאים חלקים, הוא צריך לספוג את ההפרש. אם הוא לא רוצה לספוג את ההפרש, תגיד לו שאתה רוצה לבטל את העיסקה ושיחזיר לך את כל כספך.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהוא יגיד לי שהוא לא מוכן לתת לי את הספק החדש בחינם והוא ירצה עוד כסף. מצידו להשאיר אותי עם התקלה.

פורסם

אז שיקח בחזרה את המחשב התקול שלו, ושיחזיר את כספך.

אם לא, בדיוק בשביל זה נועד בית משפט לתביעות קטנות.

פורסם

אז שיקח בחזרה את המחשב התקול שלו, ושיחזיר את כספך.

אם לא, בדיוק בשביל זה נועד בית משפט לתביעות קטנות.

אכן,

עמוד על שלך ואתה תקבל את מה שמגיע לך (מנסיון של עובד בחנות מחשבים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים