עבור לתוכן

מבקש עזרה בקביעת המצב של הדיסק הקשיח וספק הכוח

Featured Replies

פורסם

שלום,

קודם כול אני רוצה להתנצל מראש על המגילה שאני עומד לכתוב, ולהודות לכל מי שהיה מוכן לשבת ולקרוא אותה.

לפני כמה זמן שמתי לב לעובדה שהמחשב שלי די מרעיש, מחמם את החדר ומפיץ ריח שרוף במעט. אני חייב לציין שהמארז הוא בעל 6 מאווררים כאשר שניים קדמיים המכניסים אוויר, שניים אחורים המוציאים אוויר ועוד שניים על הדלת המכניסים אוויר - אחד מול המעבד והאחר מול הכרטיס מסך.

לאחר בדיקה מצאתי כי האוויר החם ובעל הריח השרוף מגיע מהמסך (CRT די ישן ) ומספק הכוח ( Enermax Noisetaker II 420W ). הספק הוא בן כשנה + (אין אחריות) ומחובר ישירות לUPS של ADVICE ( לא זוכר את הדגם). שמתי לב שאפילו לאחר שאני מחבר את הספק לUPS כל נגיעה קלה בכבל יוצרת קולות תזזזז' ולעיתים המחשב אף נכבה. הדבר קרה לי גם בכבלים שהיו מחוברים ישירות לשקע בקיר. לבסוף ניסיתי להחליף בין הכבלים של הUPS, כלומר בין הכבל של המסך לזה של המחשב (היות ושניהם מחוברים ל-UPS) והבעיה פסקה - אין לי יותר תזזז'ים והאוויר שיוצא הוא כבר לא כול כך חם אבל עדיין יש ריח שרוף לא נעים. פתחתי את הספק, ניקיתי אבק ולא גיליתי שום בעיה נראית לעין. לבסוף הרצתי את תוכנת ה-OCCT ואני לא יודע מה להפיק מהתוצאות. אני מפרסם אותן פה בתקווה שיוכלו לעזור לי להחליט, בנוסף אם שאר המידע שהבאתי, מה מצבו של הספק כוח שלי.

בנושא הדיסק הקשיח (500 של WD בן פחות משנה) מצאתי כי הוא יוצר המון רעש, בעיקר לאחר התחלת המחשב, כמו מגרסה, ואחר כך בהפעלה השותפת היה משמיע "טיקים" מדיי פעם. גם גיליתי שבגישה למספר קבצים המחשב קורס ( BAD SECTORS לפי הבנתי). הורדתי את תוכנת הדיאגנוסטיקה של WD שאכן מצאה לי 2 BAD SECTORS והציעה לי לתקן אותם. ביצעתי את התיקון ומאז ה"טיקים" נעלמו, בהפעלה השותפת הדיסק הקשיח שקט והמחשב לא קרס לי יותר מגישה לקבצים (כמובן שבבדיקות התוכנה התוצאות תקינות). הבעיה היחידה היא שבעת ההפעלת המחשב הדיסק הקשיח עדין נשמע כמו מגרסה וזה די מדאיג אותי.

למרות המידע שמצאתי באתר של WD וכן גם במדריכי האתר, האומרים כי עלי להחליף את הכונן אני לא ממש יכול כיוון שהוא נקנה בחו'ל. חשבתי לקנות כונן חדשה אבל אני לא עושה בגלל שהבנתי שיכול להיות שמה שפוגע בכונן הוא בעצם ספק הכוח שיכול להיות פגום.

בשורה התחתונה אני רוצה לדעת האם הספק כוח/דיסק קשיח או שניהם לא תקינים.

תודה מראש לכל המוכן לעזור =]

[attachment deleted by admin]

פורסם

קראתי את מה שכתבת ..

בקשר לספק , בשום אופן ופנים לא לפתוח , אתה יכול לקבל מכה מהקבלים שיש בו .. הם מתפרקים בך

תיזהר ..

שנית , הריח השרוף מאיפה הוא בא ? האם מהמסך ? אם מהמסך אולי יש רכיב שרוף בפנים .. ?

אם זה הספק לא לפתוח , ואם אין אחריות יש לזרוק אותו ולקנות חדש ..

יכול להיות שהכבלים עושים לך קצר או איזה רכיב , שמדי פעם שאתה מזיז משהו , המחשב נכבה ...

אתה יכול לקנות כבלים בכל מקום אלקטרוניקה או מחשבים ...

בנושא ההארד דיסק , יש רעש כלומר יש כתיבה על ההארד דיסק , ואז יש קצת רעש , ואבל אם זה תיקתוקים , אז ההארד דיסקים הולך למות ולמסור לך את נשמתו , הייתי מגבה הכל ומחליף לחדש...

סיכום : אתה צריך לבדוק מאיפה הריח השרוף , זה מצב לא נורמלי , בשני המצבים אם זה ספק ואם זה מסך CRT וגם ישן , יש לקנות חדש ..

בקשר להארד דיסק כתבתי מה דעתי..

פורסם
  • מחבר

בקשר לספק לא ידעתי, כמובן שפתחתי אותו אחרי שניתקתי אותו מהמחשב.

הריח השרוף בהחלט מגיע גם מהמסך וגם מהספק.

בקשר להארד דיסק הוא תיקתק בעבר אבל כעת אין כלום וחוץ מרעש חזק כשאני מפעיל את המחשב, זה עדיין אומר שכדאי לקנות חדש?

פורסם

אם התזזז'ים האלו, כמו שכתבת, הגיעו מהספק עצמו, תחליף אותו.

בקשר לדיסק, בד"כ אם הארד דיסק מתחיל לתקתק, הוא יפסיק רק כשהוא ילך...

בדוק עם החנות ממנה קנית אותו מה המדיניות במקרה הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים