עבור לתוכן

מחשב נייד שעומד לקנות. ממליצים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני חדש פה, מאד מקווה אם תוכלו לעזור לי. אני מתכוון לייבא מחשב נייד מארה"ב, מישהו מביא לי את זה. אם תוכלו לעיין במפרט ותגידו מה דעתכם .

מפרט המחשב:

Lenovo/IBM thinkpad T61.

14.1"

cpu: T9300 (2.5GHz,800MHz,6mb).

memory: 2 GB , 667 MHz ,1 Dim.

HD: 160 GB , 7200 RPM.

Graphics: NVIDIA Quadro NVS 140M (128MB).

Intel Turbo Memory 1GB.

price: 1400$

המחיר כולל מערכת הפעלה כמובן, ויסטה (?!!) ושדרוג אחריות ל3 שנים. האחריות בכלל תופסת כאן בארץ?

השימושים הם בעיקר שימושי יום יום בנוסף לעבודה עם מטלב, מעט משחקים.

מה אתם חושבים? הצעות, שיפורים, וגם נזיפות מתקבלות בשמחה רבה.

תודה מראש לכל המגיבים.

פורסם

מחשב מעולה לכל דבר.

אם כתוב במפרט שהאחריות היא בינלאומית, הרי שהיא תופסת בארץ.

פורסם

אם המשחקים מעניינים אותך אולי עדיף ללכת על דגם עם כרטיס מסך ה GEFORCE ולא מסדרת ה QUDRO NVS.

תשקול את סדרת ה IDEAPAD של לנובו:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=ED26332647C64CF9940904A568CE7DC8

אתה מתפשר על מעבד יותר חלש, לא משמעותי, T5550, ומקבל בפחות מ $1000 מחשב עם 8600 256MB.

ב 3250 שקל לקבל: T5550, 2GB RAM, 8600 256MB, WIRELESS N, 250GB 5400RPM, DVD BURNER, 15.4 WXGA.

מחיר מעולה ליופי של מחשב, ייתן לך כל מה שאתה צריך ויהיה חזק יותר למשחקים.

פורסם
  • מחבר

אם המשחקים מעניינים אותך אולי עדיף ללכת על דגם עם כרטיס מסך ה GEFORCE ולא מסדרת ה QUDRO NVS.

תשקול את סדרת ה IDEAPAD של לנובו:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=ED26332647C64CF9940904A568CE7DC8

אתה מתפשר על מעבד יותר חלש, לא משמעותי, T5550, ומקבל בפחות מ $1000 מחשב עם 8600 256MB.

ב 3250 שקל לקבל: T5550, 2GB RAM, 8600 256MB, WIRELESS N, 250GB 5400RPM, DVD BURNER, 15.4 WXGA.

מחיר מעולה ליופי של מחשב, ייתן לך כל מה שאתה צריך ויהיה חזק יותר למשחקים.

אבל אני חושב שדווקא ההבדל בין שני המעבדים קרי הביצועים עצום. אתה לא מסכים איתי?

פורסם

במשחקים ההבדל לא יהיה כזה עצום בין המעבדים, אבל בין כרטיסי המסך אולי כן.

בכל זאת הייתי הולך על ה-Thinkpad: מדובר בסדרה מוכרת ואמינה. ה-Ideapad הוא קונספט די חדש של לנובו, ולפי המחיר פונה לסגמנט שוק נמוך יותר. לא הייתי מצפה ממנו לאותה עמידות (ובטח לא לאותה רמת שירות).

פורסם

לפי דעתי גם אין שירות לסדרה הזאת בארץלמרות האחריות הבינלאומית ...

אותו דבר היה עם הכמה מחשבים הראשונים מהסדרה של הX300 ... אנשים קנו איך שיצא , ולקח בערך חודש עד שהתאפשר שירות בארץ ...

אכן מפרט נחמד , אבל לא ממליץ בגלל השירות בארץ.

פורסם

עם כזה כרטיס מסך המחשב יטחן סוללה. אם אתה מחפש מחשב לניידות עדיף לשקול מחשב עם כרטיס מסך מובנה. בנוסף, עוד שבוע - שבועיים יתחילו להגיע מחשבים עם X4500, שאמור להיות פי 3 יותר מהיר מ-X3100. גם AMD משיקים פלטפורמה עם כרטיס מסך מובנה חזק, שאמור להיות יותר חזק מכרטיסי מסך עצמאיים מסויימים. כמובן שתצטרך לקחת גם מעבד של AMD, שנחות ממעבדי INTEL, אבל אם המחשב לא מיועד למטלות עיבוד כבדות אני לא חושב שתרגיש הבדל.

בכלל, אנחנו נמצאים בתקופת מעבר בין פלטפורמות. עדיף שתחכה עם הרכישה עוד חודש ותיקח מפרט הרבה יותר מעודכן.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתם צודקים לגבי האחריות. התקשרתי אתמול עם החברה בארה"ב, ולפי מה שרשום אצלם, אין אחריות על המחשב בארץ.

השאלה שלי כך, אין אחריות בכלל על המחשב ולעולם לא יסכימו להכניסו למעבדה בעת הצורך, או שהם תומכים חלקית במחשב, כלומר יתעסקו ויתקנו רק את החלקים הקיימים אצלם?

בכל מקרה, אני די מתלבט, מה לעשות? אחותי (היא זו שתביא לי את המחשב מארה"ב) נשארת עד לאמצע אוגוסט, האם כדאי לחכות עד שהפלטפורמה החדשה תיכנס לשוק? ושמעתי שישנו מעבד חדש היוצא בקרוב, אולי גם לחכות?

תעזרו לי!!! מה לעשות חברה?

פורסם

אם היא שמה עד אמצע אוגוסט - סיכוי סביר ביותר שכבר הפלטפורמה החדשה תהייה זמינה, כולל גם דגמים חדשים של מעבדים.

אז שווה לך למשוך אם אתה לא בלחץ היסטרי ... מה גם שלא תקבל את המחשב עד אוגוסט .. .אז אתה בהחלט יכול להמתין ...

יהיו דגמים חדשים של סדרה T כולל מעבדים, זכרונות, ופלטפורמת MONTEVINA המדוברת ..

רק תדע שהמבצעים שיש עכשיו אצל כל החברות לא יחזרו כ"כ בקרוב - הם יצאו במה שנקרא מבצעי סדר פסח ... אז קח גם את זה בחשבון ..

לגבי אחריות - THINKPAD למיניהם מכל הסדרות נתמכים בארץ ולהדגשה :

X - 60 /61 / 300 וכל הוריאציות שלהם כולל טבלטים

T - 60 / 61 / 61P וכו ..

R - 52/60/ 61I וכל הוריאנטים

הIDEAPAD לא משווק בארץ באף וריאציה ולכן אין לו תמיכה או שירות מכיוון שאין מלאי של חלפים או טכנאים שהוכשרו לטפל בו בארץ למרות האחריות הכביכול בינלאומית.

פורסם
  • מחבר

אם היא שמה עד אמצע אוגוסט - סיכוי סביר ביותר שכבר הפלטפורמה החדשה תהייה זמינה, כולל גם דגמים חדשים של מעבדים.

אז שווה לך למשוך אם אתה לא בלחץ היסטרי ... מה גם שלא תקבל את המחשב עד אוגוסט .. .אז אתה בהחלט יכול להמתין ...

יהיו דגמים חדשים של סדרה T כולל מעבדים, זכרונות, ופלטפורמת MONTEVINA המדוברת ..

רק תדע שהמבצעים שיש עכשיו אצל כל החברות לא יחזרו כ"כ בקרוב - הם יצאו במה שנקרא מבצעי סדר פסח ... אז קח גם את זה בחשבון ..

מצויין, תודה על התגובה שלך.

אני חושב שאחכה עוד חודש - חודש וחצי. רק לא הבנתי מה הכוונה שלך במבצעים? את המפרט וגם את המחיר קיבלתי באתר של לינובו, ולא דרך חנות שם, אז אני חושב שאין משמעות למבצעים. או שאולי המחיר הזה כבר אחרי מבצע?

פורסם

מה שקיבלת באתר של לנובו - קח בחשבון שמה שתזמין שם ייקח בממוצע שבועיים עד שיגיע לאחותך מרגע ביצוע ההזמנה והתשלום. - זה המחיר הרשמי אחרי הקיצוצים השונים שהם עשו. בנוסף על כך יש אם תחפש טוב "קופונים" שונים - חפש ב www.thinkpads.com יש שם לינקים לקופונים אלקטרונים שאתה יכול להזין בצ"קאאוט של הקנייה באתר של לנובו שיספקו לך הנחה נוספת על המחיר עצמו.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בדקתי את עניין האחריות מול המעבדות של יבמ בישראל, אין שום אחריות על הדגם הזה, ככל הנראה בגלל שהוא מורכב אישית CUSTOMIZED ולא דגם נבחר.

מה אתם ממליצים עכשיו? האם בכלל כדאי לייבא מחשב כזה? המחיר יורד 120 דולר אם אני מוריד את האחריות.

בבקשה תגיבו, כי אני צריך להזמין/לא להזמין עד סוף השבוע.

תודה מראש.

פורסם

בדקתי את עניין האחריות מול המעבדות של יבמ בישראל, אין שום אחריות על הדגם הזה, ככל הנראה בגלל שהוא מורכב אישית CUSTOMIZED ולא דגם נבחר.

לא ממש מאמין להם, לדעתי יש אחריות. כבר יצא לאנשים פה בפורום לקבל תשובות סותרות בשאלות האלה מאנשי IBM. אחרי הכל לא מדובר ברכיבים שהם CUSTOM, רק בתצורה שלהם. הרכיבים סטנדרטיים לגמרי, יש מלאי שלהם בארץ וצריכה להיות אחריות.

אולי אני טועה, ולכן הייתי מברר את השאלה הזו עד הסוף, ולא מול איזו מזכירה אלא מול מנהל המעבדה בגבעת-שמואל (אם יש לך זמן להתקשר ולדרוש לדבר איתו - תבהיר להם את חשיבות העניין).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים