פורסם 2003 במאי 1322 שנים NO WAY אז גם הSWAP צריך להיות בגודל של 4GB ואין סיכוי שיש כזה SWAP במחשב מן השורהמגבלת הגישה לזיכרון לא מבדילה בין זיכרון פיזי לוירטואלי. Swap+RAM<4GBהאמת היא שגם ל K7 וגם ל P4 יש מנגנון לגשת ל 12 ג'יגה של זיכרון על חשבון ביצועים, אבל רק לוחות לשרתים יכולים לתת את האופציה הזו.
פורסם 2003 במאי 1322 שנים אי אפשר לשים יותר זיכרון (פיסי) מ-4 גיגה כי רוחב הבאס של המעבד הוא 32 סיביות לכן המעבד יכול לגשת למרחב כתובות פיסי של 32 סיביות - 4GB אבל אין שום בעיה לעבוד עם יותר מ-4 גיגה זיכרון וירטואלי וסתם לידיעתך - וינדוס מקצה לכל תהליך מרחב זיכרון וירטואלי של 4 גיגה. כל תהליך יכול לכתוב 4 גיגה זיכרון וירטואלי ואין התנגשות בין זכורונות של תהליכים, לכל תהליך טבלת תרגום משלו לגבי כתובות וירטואליות. לתהליך אין גישה לזיכרון פיסי, הוא יכול לגשת רק לזיכרון הוירטואלי והמערכת הפעלה בודקת את טבלאות התרגום שלו ובמידה והדף שאליו הוא ניגש כבר נמצא בזיכרון הפיסי היא תקרא את הערך מהזיכרון הפיסי אחרת היא פשוט תביא את הדף ותמפה אותו לטבלת הדפים של אותו תהליך. ככה שה-swap יכול להיות הרבה יותר גדול מ-4 גיגה במידה ואתה מריץ ישמושים כבדים (מאד). אם שני תהליכים שונים ניגשים לאותה כתובת וירטואלית כל אחד יקבל מידע שונה לפי טבלת התרגום שלו ולא תהיה התנגשות. אין הגבלה בעיקרון על גודל ה-swap (דרך אגב מזמן לא היה לנו ויכוח מעניין במקרה הזה אני בטוח ב-100 אחוז במה שאני אומר במקרה של הלדים זה פתוח לדיון כי הידע שלי לא כל כך מתקדם)
פורסם 2003 במאי 1422 שנים יכול להיות שאני טועה בקשר לסוואפ, אבל מה שכן ניתן עם מעבד 32 ביט לגשת ליותר מ 4GB של זיכרון ע"י העברת הכתובת בשני מחזורי שעון.http://www.intel.com/design/chipsets/linecard/svr_wkstn.htmשים לב ל E7500,7501,7505הם מיועדים לשני מעבדי XEON שכידוע הם רק P4 עם יותר קאש אבל הם תומכים ב 16GB של RAM.יש מן הסתם פגיעה בביצועים עקב מחזור השעון הנוסף.
פורסם 2003 במאי 1422 שנים המחשבים הביתיים לא יכולים לעבוד עם יותר מ-4GB זיכרון כי המעבד פשוט לא יודע איך לגשת אליהםיפה שב-xeon הם עקפו את זהמעניין שה-Itanium וה-Itanium 2 שהם מעבדים עם באס של 64 סיביות תומכרים כרגע רק עד 64/128GB
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.