עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

512MB זכרון, מה עכשיו?

Featured Replies

פורסם

NO WAY אז גם הSWAP צריך להיות בגודל של 4GB ואין סיכוי שיש כזה SWAP במחשב מן השורה

מגבלת הגישה לזיכרון לא מבדילה בין זיכרון פיזי לוירטואלי.

Swap+RAM<4GB

האמת היא שגם ל K7 וגם ל P4 יש מנגנון לגשת ל 12 ג'יגה של זיכרון על חשבון ביצועים, אבל רק לוחות לשרתים יכולים לתת את האופציה הזו.

פורסם

אי אפשר לשים יותר זיכרון (פיסי) מ-4 גיגה כי רוחב הבאס של המעבד הוא 32 סיביות לכן המעבד יכול לגשת למרחב כתובות פיסי של 32 סיביות - 4GB

אבל אין שום בעיה לעבוד עם יותר מ-4 גיגה זיכרון וירטואלי

וסתם לידיעתך - וינדוס מקצה לכל תהליך מרחב זיכרון וירטואלי של 4 גיגה.

כל תהליך יכול לכתוב 4 גיגה זיכרון וירטואלי ואין התנגשות בין זכורונות של תהליכים, לכל תהליך טבלת תרגום משלו לגבי כתובות וירטואליות.

לתהליך אין גישה לזיכרון פיסי, הוא יכול לגשת רק לזיכרון הוירטואלי והמערכת הפעלה בודקת את טבלאות התרגום שלו ובמידה והדף שאליו הוא ניגש כבר נמצא בזיכרון הפיסי היא תקרא את הערך מהזיכרון הפיסי אחרת היא פשוט תביא את הדף ותמפה אותו לטבלת הדפים של אותו תהליך.

ככה שה-swap יכול להיות הרבה יותר גדול מ-4 גיגה במידה ואתה מריץ ישמושים כבדים (מאד). אם שני תהליכים שונים ניגשים לאותה כתובת וירטואלית כל אחד יקבל מידע שונה לפי טבלת התרגום שלו ולא תהיה התנגשות.

אין הגבלה בעיקרון על גודל ה-swap

(דרך אגב מזמן לא היה לנו ויכוח מעניין :) במקרה הזה אני בטוח ב-100 אחוז במה שאני אומר במקרה של הלדים זה פתוח לדיון כי הידע שלי לא כל כך מתקדם)

פורסם

יכול להיות שאני טועה בקשר לסוואפ, אבל מה שכן ניתן עם מעבד 32 ביט לגשת ליותר מ 4GB של זיכרון ע"י העברת הכתובת בשני מחזורי שעון.

http://www.intel.com/design/chipsets/linecard/svr_wkstn.htm

שים לב ל E7500,7501,7505

הם מיועדים לשני מעבדי XEON שכידוע הם רק P4 עם יותר קאש אבל הם תומכים ב 16GB של RAM.

יש מן הסתם פגיעה בביצועים עקב מחזור השעון הנוסף.

פורסם

המחשבים הביתיים לא יכולים לעבוד עם יותר מ-4GB זיכרון כי המעבד פשוט לא יודע איך לגשת אליהם

יפה שב-xeon הם עקפו את זה

מעניין שה-Itanium וה-Itanium 2 שהם מעבדים עם באס של 64 סיביות תומכרים כרגע רק עד 64/128GB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.