עבור לתוכן

מחפש תוכנה שתהפוך DISK ON KEY למפתח של ממש לוינדוס

Featured Replies

פורסם

אני מחפש תוכנה שתדע לנעול את המחשב, אפילו עדיף לפני הבוט של הוינדוס, שינעל את המחשב עד שיכניסו למחשב DISK ON KEY שהוכן מבעוד מועד.

קיימת כזו תוכנה?

תודה!!

פורסם

אתה צריך לשאול את עצמך בשביל מה אתה צריך את זה?

אם אתה רוצה להגן על המחשב שלך

ולמנוע גישה למידע שנמצא בו, אתה יכול להשתמש בתוכנת הצפנה כמו

TrueCrypt- http://www.truecrypt.org

שיכולה להצפין את כל הHD ובכל בוט של המחשב זה יבקש ממך סיסמה.

אם אתה רוצה למנוע שמשהו לא מוכר יוכל להיכנס למערכת, פשוט תשתמש בסיסמה חזקה.

למה אתה צריך Disk On Key?

פורסם

לפי מה שאני יודע הBIOS זו התוכנה הראשונה שפועלת עם הדלקת המחשב... עוד לפני שהUSB נכנס לפעולה... ככה שלפני הBIOS אין מצב...

נראה לי בשביל כזה דבר צריך להגדיר את הUSB בתור הראשון ב BOOT ושהמחשב לא ימשיך ללא שהUSB מחובר להתקן כלשהו... כמו נגיד שאם תשים דיסקט בפלופפי והפלופי מוגדר בתור הBOOT הראשון המחשב לא ימשיך לעלות... בקשר לאיך עושים את זה באופן מעשי אין לי מושג...

אתה תמיד יכול לבנות מפסק על שלט או משהו, חיפוש מהיר בגוגל או קניית קיט פשוט יתנו לך כל מה שאתה צריך.. פשוט לחבר את המפסק לפינים בלוח אם שאחראים על כיבוי/הדלקת המחשב, אותם פינים שמחוברים לכפתור הדלקה במארז, ככה שבהפעלת השלט המפסק יעביר זרם והלוח ידלק... נראה לי ראיתי פה בפורום איזה מדריך על מפסק עם מפתח שעובד ע"פ אותו עיקרון....

פורסם

יש כבר מערכות מוכנות שמשתמשות בDOK כ dongle שאיתו אתה מזוהה במערכת בדומה לקורא תביעות אצבע במחשב נייד.

הבעיה היא כמו שכבר ציינו פה שמערכות האלו מבוססות על מערכת ההפעלה ולא פועלות מהשורש ברמת הביוס מה שנותן לך לשים פשוט סיסמא לביוס בהפעלת המחשב.

פורסם

אשמח להסבר איך להשתמש ב DOK במקום ססמא!

לויסטה כמובן...

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אני אציין שמדובר בכמה מחשבים ניידים שנמצאים בסביבות רגישות ולכן אני צריך הגנה, כמובן שזה יבוא בנוף להצפנה וסיסמא.

אני מודע לחלוטין שכדי לקבל אפקט מקסימלי אני צריך אינטגרציה מצד הביוס, נכון לעכשיוו אין לי כזה ביוס.

אני חשבתי על תוכנה שתמחק את הBOOT RECORD של וינדוס ותשים את עצמה במקום, כשמדליקים את המחשב התוכנה עושה בוט כמערכת הפעלה, מבקשת להכניס את הDOK (אין בעיה של זיהוי יו אס בי בסביבת ביוס בניידים) ורק אחרי שוידת את המפתח תיקרא למערכת ההפעלה לעלות.

כמובן שזה לא מונע מאף אחד לבוא, להוציא את ההרדיסק מהכונן ולחבר אותו כסלייב במחשב אחר כדי להוציא את המידע, אבל זה כן יפריע למישהוא שרוצה לגשת למידע במחשב בסביבת העבודה..

פורסם

היי מה איתי?!? :)

פורסם
  • מחבר

היי מה איתי?!? :)

Get your own thread!

(-:

תודה על התוכנה, אני אבדוק אותה ואחזור לפרסם פה תוצאות.

משהוא מחשיד בעובדה שהתוכנה חינם למרות שהיא יחסית מסובכת ונוטלת שוק קוד פתוח..

פורסם

לא ממליץ להשתמש בfree compusec

בגלל שהיא לא יוצרת דיסק הצלה, שבמקרה שמשהו השתבש בMBR

תיהיה לך בעיה לשחזר אותו ותיכנס לכאב ראש גדול.

כי הדיסק יהיה מוצפן ולא תיהיה לך את התוכנה לפענח אותו.

תשתמש בtrueCrypt שפרסמתי למעלה,

תוכנת קוד פתוח שעושה הרבה בדיקות לפני ההצפנה

ומחייבת אותך ליצור דיסק הצלה, למקרה שמשהו לא צפוי קורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים