עבור לתוכן

מה לעשות לגבי רכב (כנראה) נטוש?

Featured Replies

פורסם

old cat אם אתה רוצה להשאיר רכב ל3+ חודשים ברחוב ציבורי מגיע לך שיגררו אותו וימכרו אותו.

אם אתה יודע בוודאות שאתה משאיר רכב במקום שמפריע לשאר האנשים באזור אין לי שום רחמים אליך ויותר ממגיע לך לאבד את הרכב.

יש מקומות שבהם אתה יכול להשאיר את הרכב שלך בלי להפריע לסביבה ובלי לגרום לאנשים שחיים באותו אזור להסתובב 30 דקות שהם חוזרים מהעבודה כי כבודו שנמצא בחו"ל לא הטריח את עצמו לאחסן את הרכב שלו במקום שמיועד לכך.

• תגובות 34
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

Old Cat, אני בהחלט מסכים עם ההודעה שלך. אני לא רוצה ולא חושב שצריך לעשות שום דבר פלילי עם הרכב הזה.

אבל מה, בעל הרכב עובר על החוק. וכן, אסור להחנות ברחוב רכב ללא ביטוח, גם אם אף אחד לא נוהג בו.

פורסם

פעם (ואני מספיק זקן בשביל לזכור את זה) לא היה דבר כזה "תו חנייה" או "כחול-לבן", אח"כ באה הערייה וצבעה כל חלקה רעננה ב"כחול-לבן" ע"מ להכניס עוד כסף לקופה, באו האזרחים והתרעמו על המס החדש, דובר הערייה בזמנו הסביר כי אין מספיק חנייה בשביל כולם, וכמו כל משאב מוגבל, צריך לנהל אותו ע"מ למנוע ניצול מוגזם של המשאב ע"י מספר מצומצם של אנשים בעוד אחרים לא זוכים אפילו לפירור, ההסבר הזה הוא גם נכון וגם "עלה תאנה" שבא לכסות על חמדנותם של העירייות, אבל זה נושא לת'רד אחר.

אז כן, חנייה ברחוב הוא משאב מוגבל, וניצול שלו בצורה כזאת זה לא דבר אחר מחוצפה.

פורסם

לא בדיוק ברור לי איפה החוצפה כאן.

בכל מקרה, הרכב של כולנו חונה בחנייה כלשהי ברוב שעות היום. למרבית הבניינים אין חנייה פרטית.

מה כבר ההבדל אם הרכב שלי חונה באותו מקום במשך 8 חודשים, או מדי פעם טורחים ומזיזים אותו ממקום למקום?

הרי אם לא יתפוס מקום כאן, יתפוס מקום במקום אחר. ואם לא יתפוס במקום אחר, ולא ילך לבקר את חברה שלו במקום אחר, אצל חברה שלו יהיה מקום כך שחבר של שכנה של חברה שלו יוכל לחנות יותר בקלות.

זה באמת טיעון טיפשי.

פורסם

אבל יש מקומות עם הרבה חנייה פנויה ברחוב, ויש מקומות שאי-אפשר לדחוף סיכה 24 שעות ביממה.

במקומות עם הרבה חנייה ברחוב שמספיקה לכולם, אין שום בעייה, שאנשים יחנו שם עד שהרכב שלהם יהפוך לקומפוסט..., הבעיה מתחילה כשבנאדם שם את הרכב שלו במקום שאין חנייה מספיקה לכולם, אם נצמצם לרגע את המספרים - תחשוב שברחוב שלך יש רק מקום חנייה אחד, והוא תפוס ע"י גרוטאה שלא זזה מאז ימי בן-גוריון, זה לא מעצבן?

פורסם

במדד כל הדברים שיעצבנו אותי, אני חושב שזה יתפוס מקום טוב בתחתית הרשימה :)

פורסם

טוב, אצלי זה היה משתבץ באחד הראשונים, לכן עברתי לגור בסוף העולם, בגלגל"צ אף פעם לא מדווחים על עומס תנועה בכביש "עזון-שכם" ואני יכול לשכב על הכביש הראשי ולמות מהתייבשות.

פורסם

old cat אם אתה רוצה להשאיר רכב ל3+ חודשים ברחוב ציבורי מגיע לך שיגררו אותו וימכרו אותו.

אם אתה יודע בוודאות שאתה משאיר רכב במקום שמפריע לשאר האנשים באזור אין לי שום רחמים אליך ויותר ממגיע לך לאבד את הרכב.

יש מקומות שבהם אתה יכול להשאיר את הרכב שלך בלי להפריע לסביבה ובלי לגרום לאנשים שחיים באותו אזור להסתובב 30 דקות שהם חוזרים מהעבודה כי כבודו שנמצא בחו"ל לא הטריח את עצמו לאחסן את הרכב שלו במקום שמיועד לכך.

זכותי - וגם זכותו של כל אחד - להחנות הרכב כאוות נפשי, לא ענינו של אף אחד ולאיש אין זכות לגעת ברכב. גם אם אדם חונה שלא כחוק אין לאיש זכות לגעת ברכב אלא יש גופים שאמונים על כך כחוק. מה זו השטות של "מפריע לאנשים"? לא חוסם אף אחד, חונה כחוק ולא מפריע לאף אחד, ולאיש אין זכות יותר ממני לחניה שם. החניה שלי במקום חוקי אינה מפריעה יותר מאשר החניה של מישהו אחר. אז על סמך ה "מפריע" הזה, ולמה אם אני מחנה ברחוב בו אני גר למשך 3 חודשים רצוף זה לא בסדר לעומת חניה במשך 10 שנים בכל יום ל-16 שעות בכל יום ברציפות? ואם מישהו החליט שזה מפריע לו מה זכותו להזיק למכוניתי, יותר מאשר זכותי שלי להחליט לשרוף את מכוניתך כי בדיוק היא מפריעה לי לבקר את החברה שלי? באותה מידה יכול מאן דהוא לומר שהרכב שלך מפריע לו, כי בדיוק בא לו לחנות בדיוק במקום בו אתה חונה. אז מה? שיצא וישרוף לך את האוטו?

מה זה "מקום שמיועד לכך"? אין כל חוק המחייב לאחסן הרכב אם אני בחו"ל וגם אין זה משנה אם אני בחו"ל או חוזר מהעבודה כל יום בשתיים בצהריים ומחנה באותו מקום עד הבוקר הבא, או אני עובד בלילות ומחנה בכל משך היום עד עשר בערב. מה זה ענינן וזכות של מישהו אחר? אם אין בעל הרכב עובר על החוק זכותו להחנות שם ואם הוא מחנה בניגוד לחוק יש משטרה לענין הזה וחוק במדינת ישראל.

ורק דוגמא נוספת, שהיה במציאות בהחיים האמיתיים שקצת כנראה רחוקים מהבנת צעירים שטרם בגרו מספיק להבין מורכבות החיים:

אדם קיבל אירוע מוחי ואושפז בבית חולים. המכונית שלו הושארה בדיוק במקום בו החנה אותה יום קודם, לא רחוק מביתו במעלה הרחוב במקום חניה חוקי למהדרין לצד המדרכה. לאחר אישפוז ושיקום בהם בקושי יכל ליצור קשר עם הזולת ושיקום בבית לווינשטיין, חזר לביתו על כסא גלגלים. במהלך התקופה לא היה מי שיטפל בו וידאג לעניניו. לאחר מספר חודשים הסביר לעובדת סוציאלית שביקרה ביתו כי פעם, לפני חצי שנה, היה לו אוטו שהחנה במעלה הרחוב, ואפילו מסמכי המכונית בתיק שבפינת החדר ולא נגעו בו מאז. ביקש שהיא תדאג להעביר למי שצריך כדי שימכרו את המכונית והאפוטרופוס שלו ידאג להכנסת הכסף לחשבונו.

מסתבר שהיה איזה פרחח עול ימים שהרכב "הפריע" לו כי עמד באותו מקום הרבה זמן (האמת שהיה זה אדם בגיל הביניים שבין עול ימים לבוגר), והוא הפרחח התחשק לו לחנות דווקא שם, והחליט כי "מגיע" לבעל המכונית שיגררו לו אותה. הלך והפעיל קשרים בעיריה (לא עריית כפר סבא אלא עיר גדולה אחרת) וגררו לו את האוטו למגרש של גרט. לא חשוב שהיה אפשר לאתר אותו בקלות טלפונית, אבל העיריה התחמקה בטענה ששמו לו מדבקה על האוטו. אבל איך ידע על זה אם הוא רק בשבועות האחרונים חזר לדבר ולתקשר בצורה צלולה?

תבע את העיריה לדין וקיבל פיצוים בערך של מחצית ממחיר סביר של המכונית.

אבל מה, לפי דעתך מגיע לו שיגררו לו את האוטו כי מישהו החליט על דעת עצמו שזה "מפריע" לו, ולעזאזאל החוק.

Old Cat,

...... אבל מה, בעל הרכב עובר על החוק. וכן, אסור להחנות ברחוב רכב ללא ביטוח, גם אם אף אחד לא נוהג בו.

יכול להיות (וגם זה דורש בדיקה כי האיסור חל על שימוש לא על חניה מוסדרת או אחסנה בחצר) אבל זה לא ענינך (לא אישית, כוונתי לכל אדם פרטי מזדמן).

תוגש נא הודעה מתאימה לעיריה והם יטפלו בזה, כולל הודעה למשטרה אם יש משהו פלילי.

אשר על כן כל העצות האחרות הן בגדר הצעות לביצוע עבירה פלילית, שזו כשלעצמה (ההצעה) היא עבירה פלילית. מה שבעייתי כאן הוא לא העלאת ההצעה אלא זה שאנשים לא רואים את השלילה שבכך ומעודדים עבריינות אלימה ופלילית לצורך משהו שהחליטו ש"מפריע" להם.

פורסם

חתול אפשר להבין שאתה לא גר בת"א או איזור עמוס אחר אה ?

פורסם
  • מחבר

Old Cat - זה כן ענייני (אולי לא ענייני אישית, יותר עניין של המשפחה של חברתי, וכל מי שגר ברחוב שלה - אבל אתה מבין את הפואנטה).

זה ענייני מרגע שזה מפריע לי. כמו שרכב שחונה באמצע הכביש הוא ענייני, כי הוא מפריע לי לנסוע.

כמו שאמרתי, העירייה לא מוכנה לעשות כלום כל עוד לא עברו 3 חודשים מרגע הגשת התלונה הראשונה, והמשטרה בכלל לא מוכנה לעשות כלום - למרות שהחנייה הזו היא לא חוקית (כיוון שאין לו ביטוח).

ואני חוזר ואומר, ביקשתי רק פתרונות חוקיים.

פורסם

הממ היה רכב כזה בדיוק ברחוב שלי. מישהו בסופו של דבר התלונן שהוא חשוד והביאו צוות של חבלנים וסילקו אותו. אין לי מושג מה עשו איתו אחרי זה :-\

אה, וחתול זקן, הדוגמה שלך נפלאה אבל לא קשורה. אם למישהו יש רכב ארחיותו לא סתם לזרוק אותו ברחוב בצורה אקראית ושמפריעה לתושבים אחרים ( = תופסת חניה), בלי ביטוח ובצורה בלגניסטית. רכב כזה גם מעורר חשד מבחינה בטחונית ובגדול כל רכב שסתם זרוק במקום צריך להיות מדווח ומסולק, וכן, זה החוק.

אין בכלל על מה לדבר בנושא של ונדליזם, זאת פריצה לרכב ועבירה לכל דבר.

פורסם

פשוט גאוני! אני חייב לנסות את זה.

יש סיכוי טוב מאוד שזה יעשה נזק למערכת הפליטה, אז לא לנסות את זה על האוטו של ההורים בבקשה :screwy:

פורסם
link=topic=337701.msg2915145#msg2915145 date=1211916534]

חתול אפשר להבין שאתה לא גר בת"א או איזור עמוס אחר אה ?

שאלה לא לענין.

אין זה משנה היכן אני גר, יש חוק במדינת ישראל והוא תופס בכל שטחה, גם במקומות בהם אין חניה.

אני גר ברחוב לא גדול ודי עמוס, בו אין כל כך הרבה חניה במיוחד מאז שבנו בנין בן 36 דירות במקום בו היה בית פרטי קטן ולכולם שם יש לפחות 2 מכוניות, ושאר הבתים מתקופה של לפני 30 שנה ויותר שאז לא הקפידו להסדיר חניה לכל בנין כמו היום.

מאד יתכן שאני גר בדיוק ברחוב בו גרה החברה של שניצל, לפי איזכור שם העיר והתיאור של הרכב שחונה שם (אם זו פייסטה).

אבל מה זה רלוונטי בכלל?

אם למישהו יש רכב אחריותו לא סתם לזרוק אותו ברחוב בצורה אקראית ושמפריעה לתושבים אחרים ( = תופסת חניה), בלי ביטוח ובצורה בלגניסטית. רכב כזה גם מעורר חשד מבחינה בטחונית ובגדול כל רכב שסתם זרוק במקום צריך להיות מדווח ומסולק, וכן, זה החוק.

אין בכלל על מה לדבר בנושא של ונדליזם, זאת פריצה לרכב ועבירה לכל דבר.

מה זה "סתם לזרוק אותו בצורה אקראית"? כשאתה מחנה ברחוב לי הבית שלך זה לא "בצורה אקראית" היכן שיש מקום?

אם הוא חונה במקום שמותר לחניה כחוק, הרי שהוא מפריע לאחרים בדיוק כמו שאתה היית חונה שם או שאני הייתי חונה שם או שאדון שניצל היה חונה שם כשבא לבקר את החברה שלו. זכותו לחנות שם ולא ענינך וגם לא עניני כמה ימים שבועות וחודשים הוא חונה שם, אין בחניה הזו הפרעה לתנועה ולא חסימה של נתיב או יציאה מחצרים. למה החניה שלו מפריעה לאחרים וזה שאתה חונה שם לא מפריע? להפך, ניתן היה לומר כי חניה של מי שלא גר במקום היא הפרעה לתושבי הרחוב שלא מוצאים חניה, בין אם הוא בא לבקר את החברה שלו או מכל סיבה אחרת. מי שמפריע לתושבי המקום הוא זה שלא גר שם ובכל זאת חונה שם, ולא משנה לכמה זמן כי אחד התושבים בדיוק רוצה לחנות שם. שישרוף לו את האוטו?

נכון שזה מעצבן לבוא הביתה בסוף היום ולא למצוא חניה. נו אז מה? יש הרבה דברים מעצבנים. מחר צריך להשיג מקלע ולהתחיל לירות בכל מי ומה שמעצבן או לא מתאים לגחמה או לחשק שלי באותו רגע?

שאלת הביטוח גם היא לא רלוונטית, כי:

א. אף אחד לא יודע כלום על שאלת הביטוח, אף אחד לא בדק ורק בגלל שהרכב נראה מלוכלך מישהו החליט שאין ביטוח. ומה בקשר לעובדות ולא לדמיונות?

ב. לא ענין של אף אחד שאלת הביטוח, אלא של רשויות החוק. למיטב זכרוני מאז ימי לימודי את חוקי ותקנות התעבורה והנלווים לו, החוק המחייב ביטוח חובה עוסק בשימוש ברכב ולא בהעמדתו חונה. מכאן שניתן להחנות רכב ברשות הרבים במקום המותר לחניה וכל עוד לא ישתמשו למטרתו כרכב מנועי אין שאלת ביטוח. הביטוח נדרש לא רק מרגע שמניעים אלא גם כשמתעסקים בו כשהוא חונה כל עוד ההתעסקות לצורך סביר ומקובל של שימוש ברכב (הוצאת קניות מתא המטען ודלת התא השתחררה לך על הראש זכותך לתבוע מהביטוח בגין נזקי גוף כדין תאונת דרכים).

ג. כאשר תהיה שוטר ותתפוס את הנהג נוהג בפועל ברכב בלי ביטוח בתוקף תנהג כדרישת החוק ותתן לו זימון למשפט. עד אז זה רלוונטי בדיוק כמו לומר שבעל הרכב הוא ממוצא מרוקאי או יש לו עיניים חומות או מצביע למר"צ או תומך באלדד.

אכן, כל שאר ההמלצות כאן הן קריאה לביצוע מעשה פלילי, ולכן הן עצמן הינן בגדר עבירה פלילית.

פורסם

חתול, חשבתה עם קריירת כתיבה? הסיפורים ש'ך מרגשים ביותר :hat:

פורסם

Old Cat - זה כן ענייני (אולי לא ענייני אישית, יותר עניין של המשפחה של חברתי, וכל מי שגר ברחוב שלה - אבל אתה מבין את הפואנטה).

זה ענייני מרגע שזה מפריע לי. כמו שרכב שחונה באמצע הכביש הוא ענייני, כי הוא מפריע לי לנסוע.

כמו שאמרתי, העירייה לא מוכנה לעשות כלום כל עוד לא עברו 3 חודשים מרגע הגשת התלונה הראשונה, והמשטרה בכלל לא מוכנה לעשות כלום - למרות שהחנייה הזו היא לא חוקית (כיוון שאין לו ביטוח).

ואני חוזר ואומר, ביקשתי רק פתרונות חוקיים.

הפתרון החוקי הוא לתת לעיריה לעשות עבודתה, כולל עמידה בדרישות החוק לגבי זמן ההמתנה שנדרש לאפשר למציאת בעל הרכב ומתן אפשרות לתגובתו. אם אחרי זמן לא יעשו כלום דבר עם דני מנהל המוקד העירוני או מאיר מנהל אגף איכות הסביבה. (עדיף שידבר אריתם אחד ההורים ועדיף של החברה שלך שגר במקום).

אל תזכיר שאלת הביטח - אתה לא יודע זאת וזה גם לא מענינך להיות ממונה על כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים