עבור לתוכן

עדשת זום טלה עבור samsung gx10

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר שיש לה יותר ca מהסיגמא?

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי מה זה. כמה גרוע המצב בעדשה הזו?

שאלה נוספת, בעדשת הטמרון נאמר שבלחיצת כפתור העדשה עוברת למצב מאקרו. מה מתרחש כשנלחץ הכפתור? העדפה של הפוקוס או שיש שינוי אופטי בתצורת העדשות?

פורסם

אוקי, הבנתי מה זה. כמה גרוע המצב בעדשה הזו?

אם מחפשים CA אפשר למצוא, אבל זה לא משהו שהיה גורם לי להעדיף עדשה אחרת בתקציב דומה.

אגב, יצא לי לערוך השוואה עם K10D בין הסיגמה 70-300 APO לבין הטמרון הזו. תוכל לראות את התוצאות כאן ולהחליט בעצמך איזו עדשה טובה יותר.

שאלה נוספת, בעדשת הטמרון נאמר שבלחיצת כפתור העדשה עוברת למצב מאקרו. מה מתרחש כשנלחץ הכפתור? העדפה של הפוקוס או שיש שינוי אופטי בתצורת העדשות?

מדובר בשינוי אופטי. הכפתור מאפשר לאלמנטים בעדשה לזוז באופן שמאפשר מרחק מיקוד קרוב יותר. רק קח בחשבון שזה עובד רק באורכי המוקד הגבוהים (לצילום חרקים זה דווקא יתרון).

פורסם
  • מחבר

ואוו, אין מה להשוות באיכות התמונה. הטמרון חדה בהרבה.

תודה על ההשוואה. שוכנעתי=)

וכן אני מודע לכך, והאמת היא שהמאקרו גם כך ישמש לצילום חרקים אז זה רק יועיל.

שאלה לי אליך אבל. איך אני רואה בעין את החרק שאני הולך לצלם ממרחק כזה?=)

פורסם

boren,

יכול להיות שנפלת על עותק לא מוצלח של הסיגמה?

אני אבדוק בבית, אבל לדעתי גרסת הקנון של העדשה שנמצאת אצלי בבית מציגה תוצאות הרבה יותר טובות ממה שהצגת.

פורסם

D-sane, אין שום בעיה לראות את החרק. הבעיה היא להתקרב אליו מבלי להבריח אותו, וכאן בדיוק היתרון של טלה-מקרו.

לגבי ההשוואה, אם תשים לב תראה שלטמרון יש באמת יותר CA מלסיגמה, אבל מה שקופץ לעין זה ההבדל הגדול יותר בחדות. שתיהן פשרות, אבל הטמרון פשרה קטנה יותר.

Nemesis, לא נראה לי שיש כאן בעיית עותקים. בטסטים עצמאיים של שתי העדשות רואים בדיוק את אותם הבדלים. ראה למשל את הטסטים ב-photozone.de.

פורסם
  • מחבר

לקחתי לצומת ליבי.

דרך אגב עדיף לנסות לצלם אותם בוקר מוקדם או ברדת החשכה.

כשהטמפ' יותר קטנות הם נעים פחות.

סתם טריק של ביולוגים...

פורסם

יש לי את הטמרון הנ"ל. תמונה נהדרת לכסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים