עבור לתוכן

Overclocking the P4 C - RAM Search

Featured Replies

פורסם

עכשיו זה ממש קרוב ובשבוע שבועיים הקרובים אני כנראה הולך לסגור על מערכת חדשה, אני עדיין לא סגור על INTEL או AMD אבל המפרטים שלהם כבר דיי סגורים, בקשר לאינטל הP4 2.4C הוא המעבד הנחשק :smoke:, אני מתכוון להמהיר אותו ומקווה להגיע כמה שיותר רחוק, הבעיה היא ה RAM, אני רוצה שהוא ירוץ ביחס של 1:1 עם לוח האם ובשביל זה צריך RAM מהיר, 3500 או 3700... כנראה שזה יהיה הTWINMOS 3700 בשילוב שני סטיקים של 256, הייתי רוצה לדעת אם יש RAM מומלץ יותר בשביל באסים גבוהים, האם עדיין אפשר למצוא RAM של OCZ בארץ ושאלה אחרונה כמובן, מה אתם ממליצים ?

נ.ב

בבקשה להתיחס אך ורק ורק לRAM ולא לשום דבר אחר, תודה מראש.

פורסם

אם אתה מתעקש על 1:1 לא תגיע רחוק עם זיכרונות שקיימים היום.

כל ה PC3700 וכאלו הם PC3200 מומהרים.

פורסם
  • מחבר

???

לא בדיוק הבנתי אותך, ה3700 יכול לעבוד ב466, זה באס גבוה מאוד ואני בטוח שהוא יכול קצת יותר...

תוכל לפרט יותר ?

פורסם

הוא יכול לעבוד ב 466, אבל ביסודו ישנם צ'יפים של 5nS שמיועדים לפעול ב 400.

שמים אותם על PCB איכותי ומעלים את התיזמונים ואז לכאורה יש לך PC3700, אבל הרבה מעבר ל 466 לא תגיע איתם.

זה יתן לך רק 15% אוברקלוק, ז"א P4 2.4C שיפעל ב 2800, זה הכל.

אם תרד ליחס של DDR333 תוכל להגיע הרבה יותר רחוק והתוצאה הסופית תהיה טובה יותר.

גם ככה שני ערוצים של DDR333 עוד לפני אוברקלוק זה הרבה מאוד.

נניח שתתחיל עם P4 2.4C ושני ערוצים של DDR333.

אתה תוכל להגיע ל 3600 מה"ז לפני שהזיכרון יכול להפריע לך, בהנחה שתעלה את המתח למעבד ותשים לו קירור טוב.

3600 עם שני ערוצים של DDR466 יותר טוב מ 2800 עם שני ערוצים של DDR466.

אני מקווה שאתה מסכים.

פורסם
  • מחבר

אתה יודע מה, בוא ננסח את זה ככה, תקציב יש ואני רוצה RAM איכותי, CORSAIR נראת לי בחירה נחמדה, אני הולך לעשות OC דיי גבוהה ואני רוצה להפיק הכי הרבה קיבולת זיכרון בלי לפגוע במהירות המעבד שתהיה מהירה (ככה אני מקווה מאוד לפחות), אז איזה מהירות RAM לבחור, האם לקחת שני סטיקים של 256 או אחד של 512 ובאיזה יחסים להפעיל אותם בבאסים הבאים: 230, 250, 270, 290.

תודה רבה.

פורסם

ההגדרה של אוברקלוק היא הפעלה של משהו מעבר למהירות הרשמית שלו.

השאלה היא האם אתה רוצה לעשות אוברקלוק רק למעבד או גם לזיכרון.

לקנות זיכרון PC3700 לא יאפשר לך לעשות אוברקלוק משמעותי לזיכרון כי הוא כבר נמכר באוברקלוק.

אם תקנה PC3200 טוב של קורסאייר יש סיכויי סביר שתגיע לאותה מהירות של ה PC3700 שלהם.

נקודה משמעותית לגבי ה P4 עם הבאס של 800 מה"ז, יש לו כל כך הרבה רוחב פס לזיכרון וזה לא ממש

עושה שינויי משמעותי בביצועים. זה מראה שהוא הראש לא ממש סבל ממחסור ברוחב פס.

המסקנה היא שעדיף להתרכז בהעלאת התדר של המעבד ופחות להתייחס לבאס.

אין ספק שתשתמש בשני זיכרונות בשביל הערות הכפול, אם לא תעשה את זה אז כבר כן תהיה משמעות

גדולה מאוד למהירות הזיכרון, אבל עדיף להימנע מזה כי הזיכרון לא יגיע אפילו ל 533 מה"ז.

קח שני זיכרונות PC3200 טובים, לא חייבים אפילו להיות של קורסאייר. תשים את היחס בלוח על 6:5

שזה היחס של באס 800 וזיכרון 333 ותתחיל לעלות משם.

אם אתה רוצה להגיע יותר רחוק ועדיין לשמור על יחס של 1:1 אתה צריך מעבד עם באס של 533 מה"ז.

פורסם

תקנה זכרונות של קורסייר, XMS. 3500. אם תדעג לקירור מארז טוב ותעלה להם קצת מתח אני אומר שתעבור את המהירות של ה3700 של טווינמוס :-X

ורק שני סטיקים לאינטלים החדשים

פורסם
  • מחבר

תראו, אני יודע שיש היום אנשים שרוצים לקנות וגם חלק קונים 1GB RAM, עכשיו אתם היום אומרים זה יותר מדי אבל... אני יכול להגיד שלפני 3,4 שנים אני רציתי מאוד לקנות 256MB SDRAM אבל בסוף קניתי 128, אתם יודעים זה מספיק... אבל זה לא היה ! אותו דבר לגבי היום, אולי הסטנדרט היום הוא 512 אבל אני בטוח שעוד 3 שנים יצטרכו עוד RAM ועוד קיבולת, זאת הסיבה שאני רוצה יותר מDDR 333, הייתי גם קונה GB RAM אבל אין לי כסף לזה, עכשיו תבינו לא חייב להיות יחס ישיר של 1:1 עם הבאס אבל אני רוצה לפחות DDR במהירות של 400MHZ לפחות, כמובן כמובן רק אם זה יהיה אפשרי ושוב אני מזכיר מהירות המעבד (באס) יותר חשובה.

עכשיו יש לי כמה שאלות לברר לגבי המהרת הRAM, אני יודע שאפשר לשנות את התזמונים, אבל האם גם אפשר סתם ככה לשנות את המהירות בלי שינוי היחס או הגברת מהירות הבאס ? לפי מה שאני יודע אז אי אפשר אבל תקנו אותי בבקשה אם אני טועה.

אז ככה, אני נותן לי באס של 270 נגיד... אני מתפלל לפחות ל260, אז מה יהיה היחס הכי נכון לבאסים האלה ומה מהירות הDDR שתתקבל ?

עוד שאלה, עם איזה סטיק ספציפי נראה לכם שאפשר להגיע הכי רחוק ביחס של 1:1 והאם זה משתלם מכל הבחינות?

ושאלה אחרונה, אם בסוף יהיה הכי חכם לעבוד על DDR333 ביחס נכון האם בכל זאת יהיה שווה לקנות DDR3500 או שזה ביזבוז כסף מוחלט ?

בבקשה אם אפשר להשתדל לענות על כל השאלות אני יודע שזה קשה אבל הפעם בקנייה הזאת אני לא לוקח סיכון ואני רוצה שכל שקל קטן יתן פול ביצועים.

תודה. :hideing_behind_computer:

פורסם

אם אתה מתכוון לשים אותם על מהירות ל 166 אז אין סיבה לקנות יותר מהיר, תקנה קורסייר 2700LL. אם אתה רוצה יותר מהיר כלומר באזור ה230 תקנה 3500

פורסם
  • מחבר

shibby :-[ לא ענית לי על השאלות בכלל... אני מבקש שתקרא שוב את השאלות שלי ותענה, או שמישהו אחר יענה אבל... תעזרו.

אם אתם פשוט לא יודעים אתם לא חייבים לענות סתם, פשוט על תענו, אני הפעם לא ארצח אותכם :smoke: סתם...

תודה.

פורסם

ראיתי באתר של GEIL שהזיכרונות 3700 באים עם ציפים של 4.5NS

פורסם
  • מחבר

VK עם כל הכבוד, אם הייתי רוצה לפתוח דיון לגבי זכרונות הייתי עושה את זה אבל בקשתי עזרה בבחירת זכרון ספציפי ואתה סוטה מהנושא ולא עוזר, בבקשה או שתתיחס לנושא או שאל תענה.

תודה.

פורסם

אתה יכול לשנות את מהירות הזכרונות עד מידה מסויימת לפי מחלקים ומכפלות. אבל גם ככה אם אתה קונה זכרון 400 ושם אותו בדיואל זה כאילו 800 כלומר אתה בדיוק במהירות המקסימלית.

נגיד באס 260, אני לא ממש מכיר את המחלקים אבל בכל מקרה תנסה להגיע הכי רחוק. פשוט תשים על המהירות הכי מהירה שאתה יכול.

הסטיקים הכי טובים היום הם של קורסייר, 3500

פורסם
  • מחבר

אבל מה אני ארוויח מזה אם הזכרון ירוץ על DDR333 ? או על DDR400 ? ככה DDR400 יספיק וה3500 יהיה ביזבוז.

ועוד שאלה, אם אני רץ למשל על DDR266 , הRAM לא יגביל אותי בחיים נכון ?

האם אתה חושב שהTWINX 3200LL 512MB תהיה בחירה טובה לOC ?

פורסם

מצויינת!

לגבי הזכרון, תריץ אותו הכי מהר שאתה יכול. מתוך ברירת מחדל הזכרון כבר עובד ב400 ככה שאין מה לקנות פחות (אפשרי אבל חסר טעם, כבר תקנה מעבד זול יותר שעובד ב533)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים