עבור לתוכן

מודינג להרד דיסק שבור - איך?

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי הרד דיסק שבור/מקולקל.

והייתי רוצה להפעיל אותו שיסתובב ללא חיבור הכבל IDE

אבל מה הבעיה כאן, שהוא מפסיק להסתובב אחרי כמה זמן בגלל שהוא לא מקבל סיגנל מהכבל IDE, כי אין אותו

אז הייתי רוצה לדעת אם ניתן לחבר אותו ללא כבל IDE ושיסתובב כל הזמן.

אולי חיבור איזה תחלופה לפינים שיצור שכאילו יש איזה העברת מידע, או משהו כזה

פורסם

מה הטעם לחבר הרד דיסק פגום שלא יכול להעביר מידע (סתם בזבוז הספק מהספק)

איך אתה רוצה שהרד דיסק שתוכנן להעביר מידע בשיטת הIDE יעביר לך ללא כבל IDE?!

פורסם
  • מחבר

נתחיל מזה שזה בשביל היופי, וגם מה זה משנה אם לקחת הרד דיסק שבור או לקחת הרד דיסק שאחרי זה יתקלקל (כמו שקרה לאבנר לצערי :P)

ואני לא צריך להעביר מידע, אני צריך שההרד דיסק יסתובב שכאילו הוא מעביר מידע

פורסם

אז.. תפתח אותו תגיע למנוע ואז תתן לו מתח והוא יסתובב לך

פורסם

לא לא לא !

זהו מנוע צעד, ולכן יהיה מסובך מאוד לגרום לו להסתובב ישירות, ויהיה גם קשה למצוא את חיבור הזרם למנוע שיגרום לו להסתובב עוד לפני בקר ה IDE ש"עוצר" אותו כביכול לאחר אי-העברת נתונים.

אני מציע לשרוף את הבקר קודם ;D

אצלי כל הדיסקים הישנים המפורקים מסתובבים גם בלי ה-IDE.... (טוב נו, קשיחים של 80 מגה...)

פורסם
  • מחבר

לא לא לא !

זהו מנוע צעד, ולכן יהיה מסובך מאוד לגרום לו להסתובב ישירות, ויהיה גם קשה למצוא את חיבור הזרם למנוע שיגרום לו להסתובב עוד לפני בקר ה IDE ש"עוצר" אותו כביכול לאחר אי-העברת נתונים.

אני מציע לשרוף את הבקר קודם ;D

אצלי כל הדיסקים הישנים המפורקים מסתובבים גם בלי ה-IDE.... (טוב נו, קשיחים של 80 מגה...)

מנוע צעד? מה זה?

אבל לפי בדיקת מתחים שעשיתי למנוע אז זה משהו מוזר, יש לו שני חיבורי מתחים, והם מין פועלים בפולסים, אחד על 5 וולט ואז המתחט נופל ואז לשני עולה, משהו כזה..

איך לשרוף את הבקר?

אני פוחד שככה הוא לא יעבוד בכלל

פורסם

מנוע צעד כמו שציינת, זהו מנוע עם מספר סלילים שמחוברים לחוד, ויש פולסים כמו שאמרת,

ולכן יהיה מסובך להפעיל אותו ככה....

פורסם
  • מחבר

אז אולי ניתן לקצר או לעשות איזה התנגדות בין רגלים, כדי שיהיה מין עומס

פורסם

אני לא חושב, אלו אמורים להיות אותות מיוחדים עם קידוד

פורסם

אני רק לא מבין מה יתן לך אם הוא יסתובב? כי הוא מסתובב ממש מהר וזה נראה כאילו הוא לא מסתובב. ::)

כמו שאני הבנתי, אתה רוצה שהמחט תזוז לך ?! וזה לא אפשרי , אתה חייב שתהיהי איזה שהיא פעילות בדיסק.

פורסם
  • מחבר

לא זה לא ממש משנה לי אם המחט תעבוד..

פורסם

בכל מקרה, תנסה להפעיל ולכבות, להפעיל ולכבות, ותראה אם אז הוא משתכנע (זו הגישה שלי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים