עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

יכול להיות?

Featured Replies

פורסם

מה הסיכוי שהדבר הזה:

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1329913

אמיתי כמו שזה נראה?

כנ"ל לגבי זה:

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1312874

זה אפילו לא מעגל סגור

תכנסו לקישורים ותבינו לבד

אותו הדבר בקשר לזה:

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=899877

(רק שזה לא קשור לאלקטרוניקה)

פורסם

אני יסביר לך איך עובד הניסוי על תפוחי האדמה.

האיש לקח תפוחי אדמה, בתפוח אדמה אחד הוא שם תיל נחושת ובתפוח אדמה השני הוא שם תיל אבץ(צינק).

שני התילים הם בעצם קטודות של + -.

אחרי זה הוא חיבר את הכבלים מהפטילים שבתפוחי האדמה ישירות לבית הסוללה של נגן ה mp3. חיבר רמקולים לנגן וכן יש שמע ויש מקור כח מתפוחי האדמה.

ההסבר לכך הוא שבתהליך כימי משפיע עסיס תפוח האדמה על שתי המתכות האלו ולכן נוצרת אנרגייה חשמלית, המכונה זרם גאלוואני. בפשטות, זהו זרם שנוצר על ידי תהליך כימי.

לגבי הסירטון עם הנרות, אין לי מושג אבל אולי יש היגיון בזה. איך יתכן שכאשר הוא מדליק את האש יש זרם חשמלי? מוזר מאוד

פורסם

אני יסביר לך איך עובד הניסוי על תפוחי האדמה.

האיש לקח תפוחי אדמה, בתפוח אדמה אחד הוא שם תיל נחושת ובתפוח אדמה השני הוא שם תיל אבץ(צינק).

שני התילים הם בעצם קטודות של + -.

אחרי זה הוא חיבר את הכבלים מהפטילים שבתפוחי האדמה ישירות לבית הסוללה של נגן ה mp3. חיבר רמקולים לנגן וכן יש שמע ויש מקור כח מתפוחי האדמה.

ההסבר לכך הוא שבתהליך כימי משפיע עסיס תפוח האדמה על שתי המתכות האלו ולכן נוצרת אנרגייה חשמלית, המכונה זרם גאלוואני. בפשטות, זהו זרם שנוצר על ידי תהליך כימי.

לגבי הסירטון עם הנרות, אין לי מושג אבל אולי יש היגיון בזה. איך יתכן שכאשר הוא מדליק את האש יש זרם חשמלי? מוזר מאוד

בסירטון עם הנורות שימו לב שמתי שהוא מדליק את הנר השני היד שלו מתחת לשולחן ככל הנראה יש שם מעגלת עם סוללות

זה לא אמיתי!

פורסם

את הראשון לא ראיתי כי פליקס רשם לי שצריך להיות מבוגר מעל גיל 18 וכו'..

בנוגע לשתיים הנוספים במילה אחת- כימיה!

ניסוי הפעלת נגן-

הכוונה היא שהתליך הכימי שנוצר על ידי המיץ שיש בפירות הדר ותפוחי אדמה/ בטטות/ לימונים עם הוספת שתי מתכות שהם אלומיניום ונחושת אם איני טועה גורמים למצב שהחומצה שבמאכל הופכת "לסוללה" טיבעית.

ככה בתחילת גילוי הסוללה יצרו את הסוללה הראשונה. לומדים את החומר הזה בכיתה ח'- אלקטרוליזה, פרוטונים ואלקטרונים בשיעור מדעים. מי שלא למד, הפסיד! ;D

כמו כל ילד חכם כמו עוד רבים כאן באתר יגידו- "גם אני רוצה" או "מהיום אני אשתמש בבטטה כסוללה לנגן שלי" ולצערי- לא, זה לא יפעל. צריך כמו שראית איזה שתיי בטטות עסיסיות וגדולות כדי ליצור מספיק מתח של 1.5 וולט לנגן שהבטטות מיצרות איזה מעט אמפר, איזה רבע וגם זה בקושי.. בקיצור, אתה יכול לנסות עם משהו שלא צריך בכלל הרבה חשמל כמו שעון, מחשבון דברים מעפנים שלא צריכים הרבה חשמל.. ואז זה יפעל, אבל אם אתה רוצה להפעיל את הנגן שלך או משהו דומה אז צריך שתיי בטטות או קצת יותר. וגם זה לא יחזיק להרבה זמן ואחר כך זורקים את הבטטה לפח כי נוצרת אלקטרוליזה במאכל וזה ג'יפה.. :P

בנוגע לניסוי עם המנטוס והקולה, זה ידוע כבר מאז ומתמיד. לוקחים קולה, לוקחים מנטוס ושמים בתוך הבקבוק ואז פוף! זה גם תהליך כימי. המנטוס גורם לקולה לתסוס ולשחרר עודף גזים ואז זה מתפוצץ!

יש כאלה שטוענים או ממליצים שלעשות עם קולה פפסי מקס ומנטוס מנטה וכאלה אבל אני לא הכי יודע מה הכי מומלץ, בכללי יכול להמליץ לך על סירטון מאוד נחמד של שתי מדענים שעשו מופע כזה עם מלא קולה ומנטוסים שמופיע באינטרנט, זה קטע מאוד מפורסם אז אם מישהו יהיה כאן נחמד אז שיקשר לכאן..

אני רשמתי לך פחות או יותר מהידע האישי שלי ואם יש משהו לא נכון נא לתקן אותי..

כמובן שקיימים בשוק ערכות ניסויים כאלה של "שעון לימון" והיתפוצצות מנטוס עם קולה, בתכלס זה לא שווה את זה אם אתה מעל גיל 8 אז פשוט קח שעון קטן ועלוב, קח כמה מהירקות/ פרות ותשיג לך את המתכות תחבר ותעביר חוטים ותנסה, את המנטוס והכל לך לסופר וקנה- 10 שקל וזהו..

מקווה שעזרתי ובהצלחה! ;)

פורסם

את השני והשלישי הסבירו כבר, אז אני אסביר את הראשון.

מתיחה פשוטה מאוד.

שים לב ל2 דברים

1 - אין שם מעגל סגור, אפילו אם בצורה כלשהי הנרות היו מספקים אנרגיה זה לא היה פועל

2 - שים לב איך הוא דואג שהחוטים יצאו מהטווח של המצלמה, ולקפיצה הקטנה. בקפיצה הזאת החוט מוחלף, והסרטון נערך כדי שלא תשים לב. שחוט אחד מחובר לנר (ובצד השני כנראה לכלום), וחוט שני מחובר למנורה, כשבגלל שאתה לא רואה את הקצוות אתה מקבל את האשליה שזה אותו חוט. ככה זה גם בצד השני. כנראה שהחוטים שבאמת מחוברים לנגן מתחברים למעגל כלשהו מתחת לשולחן, וכל מה שהוא צריך זה לחבר את זה באותו רגע שהוא מדליק את הנר

פורסם

למי שכתב למעלה!^^^

אתה סותר את עצמך אחי. אתה אומר שבעצם את הראשון והשני הסבירו, וההסבר לניסוי השני עם התפוחי אדמה גם לא יוצר מעגל סגור (כמו שאמרת לגבי המעגל של הנרות שלא יוצר מעגל סגור)....

חוץ מיזה לא נראה לי שיש דיאליזה עם הנרות, זה חרטה ברטה. כל פעם שהוא מכבה ומדליק איזהו צרכן (מנורה/מנוע) הוא שם יד מתחת לשולחן. יעני כדי להזיז איזה מפסק. הוא גם יכול לעזות חור בשולחן, ולשים חוטים שמחוברים לנר, ואז לחתוך את הסרטון באמצע בלי שבכלל נרגיש.

בקיצור, שמישהו יגיד כבר שהוא ניסה ואז נהיה בטוחים... :D :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.