עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט, 4000-6000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני סטודנט להנדסת חשמל, ולאחרונה התעורר אצלי צורך להפעיל כל מני יישומים כבדים ולא סימפטיים בשעות מוזרות של היממה, יישומים שהמכונה העכשווית לא מספיק טובה בשבילהם.

אני רוצה מחשב נייד עם מסך 15'' (כדי שקטגוריית המשקל שלו תהיה עוד נורמלית), שהוא יצטרך להיות נייד באופן בינוני לכל היותר(אולי להוציא אותו מהבית פעם בשבוע), התקציב מאוד משתנה ואני אשמח אם תמליצו לי על מחשבים בסדר גודל של 4,5,6 אלף שקל.

המחשב יצטרך להתמודד בקלות עם תכנות מקצועיות שונות כגון: Matlab, Spice, Orcad, Mathmatica ועוד אחרות שהשימוש בהם יבוא בהמשך.

בנוגע למערכת הפעלה, אני מעדיף(אם כי לא הכרחי) שתבוא מותקנת כבר על המחשב, שתהיה XP.

המחשב ישמש גם לעבודה באינטרנט, עבודה משרדית ומולטימדיה(סרטים ומוזיקה). אני לא ממש משחק, אבל דרישה כמעט הכרחית היא ש-starcraft2 כן יעלה עליו(בצורה כלשהיא, סבירה, גרועה, אני מבין שעדיין לא ברורות דרישות המערכת).

זמן סוללה דרוש הוא כ-4-6 שעות, כשאין דרישה לטעינה מהירה במיוחד.

עדיפות לחנויות הנמצאות במרכז.

תודה לעוזרים,

גיל.

פורסם

לגבי starcraft 2 (ומשחקים בכלל), יש trade-off. כרטיס מסך נפרד (למשל Nvidia 8400), יריץ משחקי 3D טוב יותר מכרטיס מסך מובנה כמו ה-Intel X3100. כמה יותר טוב? לא ברור, בטח כשהמשחק עוד לא יצא.

מצד שני, כרטיס מסך נפרד זולל סוללה משמעותית יותר מכרטיס מובנה, ואתה רוצה זמן סוללה ארוך. כמובן, מחשב עם כרטיס מסך נפרד יעלה יותר.

אגב, למה אתה צריך זמן סוללה כ"כ ארוך אם אתה אומר שאתה _אולי_ מתכוון להוציא אותו מהבית פעם בשבוע?

אני מציע שתחליט על סוגיית כרטיס המסך, ומשם אפשר להמשיך לדגמים ספציפיים יותר.

פורסם

כמו שקודמי אמר , תחליט אם זמן סוללה יותר חשוב לך - אז צריך כרטיס מובנה כגון ה 3100 של אינטל

או לחילופין ניתן דגש על מחשב עם סוללה מורחבת 8-9 תאים

ואז תתקרב לאזור ה 6 שעות - עם כיוונים נכונים לצריכת חשמל ...

פשוט עדיף שבמשחקים \ כשתדרוש מקסימום ביצועים מהמחשב תתחבר לחשמל ...

אם אתה לא מוותר על משחקים, אז בהחלט נצטרך למצוא לך עם כרטיס מסך לא מובנה .

תן בבקשה יותר דגשים לגבי הכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

זמן סוללה ארוך נדרש בעבור נטו עבודה בלי שימוש גרפי(אולי יש איזו דרך לשלוט בכמות האנרגיה שכ.מסך לוקח בתמורה לביצועים גרפיים) כסטודנט למקרה שאני אקח אותו לטכניון.

כשאני אשחק, זה יהיה בבית, כשהוא מחובר לחשמל.

אם לא ניתן למצוא פשרה בין השניים(איזו שליטה על כמות האנרגיה שכ.מסך לוקח), אני מוכן להתפשר על זמן סוללה נמוך יותר של 4 שעות, אם גם זה לא מתאפשר, ותרו על כרטיס המסך המיוחד.

תודה.

פורסם

אני לא מתמצא בדגמים השונים של DEll ו\או טושיבה - HP אני לא אוהב ולא ממליץ

אז אני אשאיר לשאר המלומדים בפורום להמליץ על הדגם המתאים של טושיבה או DELL

בTHINKPAD אני יכול להגיד לך שT61 עם כרטיס מסך מובנה , בטרייה כמו שצריך , זיכרון , קשיח, צורב , - בקיצ כל מה שצריך

נכנס לך יופי בתקציב של עד 6 , אולי אפילו עם כרטיס מסך לא 3100 נניח איזה NVIDIA כלשהוא, אבל זה רק באולי גדול ורק באתרי יד שנייה למיניהם - יש הרבה מציאות עם אחריות והכל - כאלה שקנו ומוכרים - ונשארו להם שנה - שנתיים באחריות

אתה נעול על חדש מהניילונים ?

פורסם
  • מחבר

כן חדש מהניילונים חובה.

פורסם

אין שום הגיון בלהוציא סכום כזה על משהו שהוא לא חדש מהניילונים.

אם תיקח סוללה מורחבת (9 תאים במקום 6), תגיע בלי בעיה ל-4 שעות זמן סוללה (ואולי יותר), גם עם כרטיס מסך חיצוני. מה שכן, זה גם מייקר את המחשב.

הנה R61 חביב:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=598444

יתרונות:

מחשב מסדרת Thinkpad על כל המשתמע מכך

כרטיס מסך Quadro (שקול ל-Nvidia 8400 GS)

מסך עם רזולוציה גבוהה שלא תמצא במחשבים הזולים יותר

בא עם Vista Business וזכות שנמוך ל-XP Pro - מקבלים 2 מערכות הפעלה במחיר אחת, באופן חוקי לחלוטין

חסרונות:

הרחבת זיכרון ל-2GB והחלפת הסוללה בסוללה מורחבת (6 תאים לא תחזיק 4 שעות) יעבירו אותו מעבר ל-6K.

אחריות לשנה בלבד (ניתן להרחיב, אבל שוב, זה יעלה אותו מעבר לתקציב)

Toshiba A200-23N

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=688391

יתרונות:

כרטיס מסך HD2600 : הכי חזק שתמצא בתקציב שלך

אחריות לשנתיים

מחיר נמוך - תוכל בקלות להכניס סוללת 9 תאים בתקציב

חסרונות:

גם פה זיכרון 1GB בלבד ועוד בשני סלוטים - כל הרחבת זיכרון תהפוך את אחד מהסטיקים למבוזבז

מ"ע Vista Home Premium (לפחות הבנתי שבשבילך זה חיסרון)

חוץ מזה שלא ברור לי כמה זמן סוללה תקבל ב-Toshiba אפילו עם 9 תאים

Gigabyte W566N:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8870

יתרונות:

מחיר פצצה לנייד עם 4GB זיכרון והארד דיסק ענק

שנתיים אחריות

חסרונות:

ללא מערכת הפעלה, אבל גם עם קניית XP Pro בנפרד, עדיין בתקציב

זמן הסוללה בניידים האלה בפירוש לא משהו, אפילו עם סוללת 9 תאים תתקשה להגיע ל-4 שעות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה העניינית, באמת מעריך את זה :)

אני דיי חדש בכל עניין הניידים, מה משתמע מ-thinkpad?

עד כמה לא חסכוני ה-gigabyte, ומה החסרונות הנוספים שלו(הוא בקלות לוקח מבחינת חומרה את השניים האחרים, האם זה אומר בהכרח שהביצועים שלו יהיו יותר טובים?)

ובנוגע ל-toshiba, כמה יעלה להוציא את 2 הסטיקים ולהכניס 2 של 1Giga(שיהיה 2GB בסה"כ).

אני מאוד שוקל לוותר על ה-thinkpad, המחיר שלו גבוה והתמורה(ככל הנראה מעיני הבלתי מנוסות) היא דיי נמוכה.

אני אשמח לעוד מידע שיעזור לי לעשות את הבחירה הנכונה.

יש טעם לשקול 4GB, או שלא יהיה ניצול שלהם בשימושים שלי?

תודה רבה.

פורסם

תודה על התגובה העניינית, באמת מעריך את זה :)

אני דיי חדש בכל עניין הניידים, מה משתמע מ-thinkpad?

איכות בניה, אמינות, טיב השירות במקרה של תקלה. דברים שמרגישים בשימוש יומיומי, כמו איכות של המקלדת, וה-trackpoint שלעניות דעתי הרבה יותר עדיף מה-touchpad (למרות שהוא לא קורץ לכולם).

עד כמה לא חסכוני ה-gigabyte, ומה החסרונות הנוספים שלו(הוא בקלות לוקח מבחינת חומרה את השניים האחרים, האם זה אומר בהכרח שהביצועים שלו יהיו יותר טובים?)

הגיגהבייט נותנים תמורה מעולה למחיר (במחיר נתון אפשר לרוב לקבל מחשב עם ביצועים גבוהים גבוהים יותר מאשר אצל חברות אחרות), על כן אני מאוד אוהב להמליץ עליהם כשהתקציב לא גבוה. לגבי זמן הסוללה - אני לא מכיר את זה מניסיון אישי, אבל הזמן המוצהר הוא 2.5 שעות ל-6 תאים (ומנסיון של אחרים, זה אכן קרוב למציאות). חשבון פשוט מראה שסוללת 9 תאים תחזיק בקירוב 3.75 שעות, שזה רק מגרד את הגבול התחתון שהצבת לעצמך. אבל יש פה בפורום אנשים עם ניסיון אישי עם ה-gigabyte, שיוכלו אולי להגיד לך דברים יותר מדויקים.

ובנוגע ל-toshiba, כמה יעלה להוציא את 2 הסטיקים ולהכניס 2 של 1Giga(שיהיה 2GB בסה"כ).

ת'אמת - במחירים של היום - ממש כלום:

http://www.zap.co.il/zapnewmodels.asp?Sog=C-LapTopMemory&DB167758=167760

אתה יכול אפילו לקחת סטיק אחד של 2GB כדי להשאיר אופציה ל-4GB בעתיד, או פשוט לקחת את כל ה-4GB. יש לציין שמערכת הפעלה 32ביט לא תוכל לנצל 4GB, אלא רק משהו כמו 3.5GB. מערכת הפעלה 64ביט תראה ותנצל את כל ה-4. בכל מקרה, סביר להניח ש-2GB לשימושיך יהיה בסדר גמור, אבל במחירים של היום אני בעצמי הייתי לוקח 4GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים