עבור לתוכן

איך אני בודק את הטמפ' של כרטיס המסך?

Featured Replies

פורסם

בדקתי באוורסט ולא זיהה את הGPU..

בדקתי בSpeedFan וגם בו אני לא מצאתי את המעלות

גם בATItool , הוא כאילו לא מזהה את הכרטיס מסך בכלל..

ויש לי RivaTuner שאני לא יודע איך בודקים בו טמפ'..

יש לי 88GT של ASUS..

פורסם
  • מחבר

משחזר.

פורסם
  • מחבר

משחזר, חבר'ה בבקשה זה דחוף לי.

פורסם

לפי דעתי,הכי אמין לבדוק טמפ' (של הכרטיס מסך) היא בדרייברים,כנס לדרייברים של הכרטיס שלך,תשוטט שם,אתה כבר תמצא.

אם לא,תוריד .GPU-Z

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה!

דבר שני נכנסתי לsensor וזה רק מראה את מהירויות השעון! אולי זה בעיה בכרטיס עצמו?

פורסם

אני לא יודע אפילו איך לחשוב על בעיה אפשרית...

בדקת בדרייבר?

פורסם
  • מחבר

71660148vf8.jpg

אם אני לא טועה זה הכי מעודכן לא?

פורסם

התכוונתי שתבדוק את המעלות בדרייברים,ולא את הגירסה שלהם.

שולחן עבודה->לחצן ימני בעכבר->מאפיינים->הגדרות->מתקדם-> Nvidia Geforce 8800GT.

תשוטט שם,אתה אמור למצוא צג של המעלות באחת מהכרטיסיות.

MuTaTiOn.

פורסם

אחי זה בעיה ידוע בחלק מהכרטיסים של ה8800GT... יש איזשהו חלק שהוורידו כדי להוזיל את העלות של הכרטיס אבל גם קריאת הטמפרטורה לא עובדת אבל בגלל שיש את הסנסור עצמו יש איזושהי דרך כדי לדעת... גם לי יש 8800GT של ALBATRON ויש לי אותה בעיה בדיוק.. נפתחו על זה איזה 100 דיונים בGURU3D ובדיון אחד יש גם הסבר ממש ודרך איך לעשות שתיהיה לך קריאת טמפרטורה... הייתי מביא לך את הדיון אבל אין לי לינק ואין אפשרות לחיפוש בפורומים שלהם ולמצוא את הדיון הזה זה מלא זמן ואין לי כרגע..

עריכה: יש לך מזל!! מצאתי את הדיון (קרדיט לגוגל)- http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=251554 כנס גם לעמוד השני שם יש גם דרך לתקן את העניין.. ד"א קיבלת גם עם הכרטיס תוכנת ניתור של אסוס שהיא כן מראה טמפ' אבל לפי מה שאומרים שם לא מדוייקות..

הנה ההודעה מהדיון שם שמסבירה את כל העסק:

Problem is down to misconfigured (on purpose perhaps?) thermal table in the card's BIOS regardless of the card manufacturer.

Thermal diode exists in the G92 and it can be read directly (not from the same register as on G80 though) which is what vendor utilities like Asus SmartDoctor do, but VGABIOS does not report diode calibration data properly so ForceWare drivers and all 3rd party utilities such as RivaTuner, Everest, nTune, etc..., are unable to calculate correct temperature.

I know all this because I have Asus EN8800 GT card, I have the same problem as you do.

The best solution for this issue would be for card vendors to fix their VGABIOS thermal tables. That would automatically enable proper reading in all third party utilities. However, chances for that to happen are slim to none unless they start getting support calls.

Worst thing someone could do right now is to implement it incorrectly. That way the chance of fixing it properly (by forcing vendors to fix the VGABIOS) would diminish even further.

I advise complaining to your card vendor and/or NVIDIA about missing feature.

@nicanor:

For all we know, Asus software may be reporting wrong temperature because we have no way to check / nothing to compare it with.

פורסם
  • מחבר

89350575cz6.jpg

מאיפה אני ממשיך מפה?

stojakovic איזו תפנית הבאת לנושא! אשמח מאוד אם תביא לי את הדרך וגם את הדיון! :)

פורסם

89350575cz6.jpg

מאיפה אני ממשיך מפה?

stojakovic איזו תפנית הבאת לנושא! אשמח מאוד אם תביא לי את הדרך וגם את הדיון! :)

הנה אחי, תראה את העריכה שלי בהודעה הקודמת...

פורסם
  • מחבר

פאק הפיתרון היחידי שלי והורדה של הG92.ZIP לא עובדת.. אכלתי אותה?

פורסם

למה אחי? לי ההרודה עובדת...

הנה בגלל שקובץ קטן העלתי אותו עם התגובה הזו..

בכל מקרה תעקוב אחרי המדריך שיש שם בדיון בעמ' השני להתקנה..

ואני מזכיר לך הplugin הזה הוא רק לrivatuner ככה שאתה חייב שיהיה לך את התוכנה ואת הטמפרטורה תוכל לראות רק דרכה!

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים