עבור לתוכן

התלבטות לגבי מפרט Thinkpad T61p בכ-10K

Featured Replies

פורסם

הי,

התייעצתי אתכם בעבר לגבי קניית מחשב לצרכי אדריכלות (תלת מימד, אוטוקד, פוטושופ וכיו"ב) ועזרתם לי מאוד.

התכוונתי לקנות את המחשב בארה"ב, אבל כנראה שבסוף יהיה לי הרבה יותר פשוט לקנות אותו בארץ. יש לי 3 שאלות:

א. האם מישהו מכיר ספק אמין וזול של מחשבי לנובו בארץ? אם אסור לכתוב בפורום אשמח לקבל על שאלה זו תשובה בהודעה אישית.

ב. ספק אחד הציע לי מפרט ששונה ממה שהרכבתי לעצמי באתר של לנובו ארה"ב, האם ההבדלים משמעותיים? האם יש משהו שכדאי לי לבקש להחליף?

ג. האם זה משמעותי שהיבואן ירחיב לי זיכרון (מ-2 ל-4GB) לזיכרון של קינגסטון ולא זכרונות מקוריים של IBM?

אני מצרפת כאן את שני המפרטים, זה שהרכבתי בארה"ב ואת זה שמוצע לי בארץ. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם!

המפרט מהארץ:

Core 2 T9300

מעבד

2.5 GHz

מהירות

זיכרון

2048MB (1x2048MB)

נפח

667Mhz

מהירות זיכרון

1

חריצי זיכרון פנויים

2

חריצי זיכרון נגישים

4GB

קיבולת זכרון מקסימלית

איחסון

160GB

גודל דיסק

7200 rpm

מהירות דיסק

כוננים

DVD Multi Burner

מסך

WUXGA TFT

15"

1280x800

רזולוציה

תקשורת

מודם 56K

Integrated Intel PRO/1000 Gigabit Ethernet

כרטיס רשת

Bluetooth

Intel 3945

WiFi 802.11

גרפיקה

nVIDIA Quadro FX 570M

כרטיס מסך

256MB

זיכרון כרטיס מסך

מערכת הפעלה

Windows XP Pro (Eng)

2.34 ק"ג

משקל

6-cell Li-ION

סוללה

3.6 שע'

משך סוללה

קורא טביעת אצבע

שלוש שנים

משך האחריות

מעבדה

המפרט מאתר לנובו:

Processor1

Intel® Core 2 Duo processor T9300 (2.5GHz 800MHz 6MBL2)

Operating System12

Genuine Windows Vista Business 64

Recovery DVD Genuine Windows XP Professional Downgrade DVD

Display Panel 15.4 WSXGA+ TFT

System graphics NVIDIA Quadro FX 570M (256MB Open GL)

Total memory8

4 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (2 DIMM)

Pointing Device UltraNav (TrackPoint and TouchPad)

Hard Drive4

200GB Hard Disk Drive, 7200rpm with Disk Encryption

Intel® Turbo Memory hard drive cache Intel Turbo Memory 1GB

Optical device5

DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim

System expansion slots PC Card Slot & Express Card Slot

Card Reader 4 in 1 Media Card Reader

Wireless cards10

Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (supporting Centrino Pro)

Bluetooth Integrated Bluetooth PAN

Battery60

6 cell Li-Ion Battery

שוב תודה מראש :)

פורסם

היי , קודם לפני התשובות .

אני בא מהתחום ועוסק בייבוא של ניידים כאלה ואחרים - אז לכן גילוי נאות - אני בעל אינטרס.

א. מכיר ספקים, ויכול להפנות , אפשר לדסקס בפרטי.

ב. ההבדלים לא משמעותיים - לא חובה להחליף , אלא אם ממש לחוץ לך 200 גיגה הרדיסק , יש גם יותר גדולים אבל לא במהירות 7200

ג. לא משמעותי בכלל, אף על פי שמצאתי שיש פירמות יותר טובות (לטעמי ודעתי) מקינגסטון שעובדות כמו האורגינלי

המשמעות של "התקנה" \הרחבה של זיכרון "לא מקורי" (פשוט אין מדבקה של Lenovo/ibm - הזיכרון אותו זיכרון בדיוק, של אותם חברות, כל פעם משהו אחר לפי מה שיש במפעל ההרכבה באותו הרגע) - היא שתוספת הזיכרון לא תיכנס באחריות,

דעתי ששתי המפרטים טובים, האחריות והשירות היא אותה אחריות ואותו שירות - בינלאומי, ולא משנה אם תקני פה או תעשי "ייבוא אישי" - צריך לחרוט עברית על המקשים - בערך 100-150 ש"ח תלוי אצל מי, ולהחליף את חוט החשמל של המטען - 7ש"ח בסופר המקומי...

מקווה שעזרתי

טל רומם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה, אשמח לשמוע גם אם מישהו חושב אחרת או יש לו מה להוסיף.

ולגבי הזיכרון - האם צריך להחליף את שני הזכרונות כדי שיהיו של אותו יצרן, או שאפשר פשוט להוסיף 2GB של קינגסטון ל-2GB הקיימים של IBM?

פורסם

1) לגבי זיכרון, אין שום צורך להתאים חברות. אותו "מקורי" של IBM בפועל יכול להיות גם SAMSUNG, גם MICRON וגם אחרים.

2) במפרט ה"ישראלי" רשום WUXGA 1280X800, וזו כמובן טעות, כי WUXGA זה לא 1280X800 ומעולם לא היה שום T61P 15.4 עם 1280X800. הכוונה פה היא ל-WUXGA 1920X1200 (להבדיל מה-1680X1050 בדגם האחר). רזולוציה גבוהה מאוד, והמון שטח עבודה - יתרון חשוב, אבל הכתב יהיה קטן. לרבים אולי קטן מידי. הייתי שוקל זאת.

3) שימי לב שבמפרט האמריקאי מציעים

Genuine Windows Vista Business 64

Recovery DVD Genuine Windows XP Professional Downgrade DVD

הייתי מאוד ממליץ לך לדרוש בדיוק את הקונפיגורציה הזו. כך את מקבלת את שתי מערכות ההפעלה במחיר של אחת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות.

לגבי המסך - האם אי אפשר להוריד את הרזולוציה במידת הצורך? ז"א - הרזולוציה המצוינת היא המינימלית ולא המקסימלית?

ולגבי ה-windows, הציעו לי אותו גם עם ויסטה אולטימייט, אבל הבנתי שאז לא מקבלים דיסק downgrade כי לאולטימייט אי אפשר לעשות דאון-גרייד. האם במקרה כזה עדיף לי לקנות את המחשב עם XP או Vista?

פורסם

תודה רבה על העצות.

לגבי המסך - האם אי אפשר להוריד את הרזולוציה במידת הצורך? ז"א - הרזולוציה המצוינת היא המינימלית ולא המקסימלית?

אפשר בהחלט להוריד רזולוציה, אבל במסכי LCD זה פשוט נראה לא טוב.

ולגבי ה-windows, הציעו לי אותו גם עם ויסטה אולטימייט, אבל הבנתי שאז לא מקבלים דיסק downgrade כי לאולטימייט אי אפשר לעשות דאון-גרייד. האם במקרה כזה עדיף לי לקנות את המחשב עם XP או Vista?

לדעתי, גם ל-Ultimate אפשר לעשות downgrade, אבל גם אם המצב הוא כמו שאת מתארת, הייתי הולך על ה-Vista Business ומקבל יחד עם זה שדרוג ל-XP.

פורסם

נוטה להסכים איתך לגבי המסך .. בד"כ למסכי LCD יש את הרזולוציה ה"טבעית " שלהם שבה רצוי לעבוד ולא במשהו אחר

לגבי הווינדוס : אפשר לעשות "שנמוך" גרסא בויסטה בגסאות :ביזנס וULTIMATE וזה בוודאות - אני מחובר בתחום העיסוק שלי (ייבוא ומכירה) לכמה קולגות שבדיוק על הדברים האלה היה לנו דיון

ומייקרוסופט הוציאו הודעה שכל מי שיש לו רישיון לגרסאות הנ"ל יכול לשנמך באופן חוקי לXP-PRO

אם את חוששת לגבי הדיסק של הDOWNGRADE , אז אל תחששי .. במידה ותקני ותראי לי שיש לך את אחד מהרשיונות - BUISNESS \ ULTIMATE

אני אארגן לך סט מתאים של דיסקים לביצוע השינמוך בעלות של הדיסקים הריקים. - אני כותב את זה פה, שוב - כי זה חוקי לחלוטין ולא איזה משהו שמייקרוסופט לא מרשה.

\

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים