עבור לתוכן

מצלמה קומפקטית - Fuji F100fd vs Pana. TZ5 vs Pana. FX500

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה לקנות מצמלמה קומפקטית, הייתה לי עד לא מזמן את ה F31fd שלצערי אבדה (סיפור ארוך).

אני מחפש מחליפה ראויה, המחיר פחות משנה, חשוב לי בעיקר:

1. 28MM

2. יכולת צילום ב ISO גבוה

3. מייצב תמונה.

4. זמן סוללה.

5. גודל (עדיפות לקטנות יותר)

בקיצור, אני מחפש את הקומפקטית המושלמת ;)

שמתי עיני על שלושת הדגמים שבכותרת, הבנתי שפתרו את בעיית ה"פס הוורוד" בפוג'י , ככה שאני בעיקר מתלבט בינה לבין ה FX500.

הבעיה היא שאני בדר"כ נסמך על ההשוואות ב DPREVIEW, והם בדקו רק את ה TZ5 ורציתי לדעת האם מישהו התנסה או יודע משהו על ה FX500 ?

ראיתי שיש פה מישהו עם ה F100fd, ואני מקווה שאולי יש מישהו גם עם ה FX500 שיכול לתת דוגמאות ולחוות דיעה.

אם למישהו יש מידע נוסף על המצלמות האלו, אשמח לשמוע...

פורסם

ה-F100 תהיה קרובה יותר ל-F31 מבחינת ISO גבוה, והיא עומדת בשאר הדרישות. לגבי בעיית הפס הוורוד, פוג'י הוציאו תיקון בעדכון קושחה, אבל נראה שהפתרון חלקי. מה שיותר צריך להטריד אותך זה שממשק המשתמש שלה לא מוצלח (אפילו פחות מוצלח מהממשק של ה-F31). הגישה להגדרות כגון פיצוי חשיפה ו-WB היא המסורבלת ביותר שראיתי במצלמה כשלהי.

בשורה התחתונה, אם ISO גבוה באמת חשוב לך, לא תמצא קומפקטית טובה יותר (מלבד F20/F30/F31 יד שניה).

פורסם
  • מחבר

תודה. איפה אפשר לראות מידע על התיקון "החלקי" של בעיה ? או שזה מניסיון אישי ?

בנוגע ל ISO, הוא לא הכי חשוב, והבנתי שיש לפנסוניק כמה שפנים כמו (אני מדבר על ה FX500) : מסך מגע, 25MM, מייצב תמונה יותר טוב, HD וזמן סוללה עדיף.

אגב זמן סוללה, זה של ה F31 היה פנומנלי, המצלמות שמיינתי מתקרבות אליו ?

פורסם

תודה. איפה אפשר לראות מידע על התיקון "החלקי" של בעיה ?

בדיונים הרבים בנושא בפורום הזה:

http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1012

בנוגע ל ISO, הוא לא הכי חשוב, והבנתי שיש לפנסוניק כמה שפנים כמו (אני מדבר על ה FX500) : מסך מגע, 25MM, מייצב תמונה יותר טוב, HD וזמן סוללה עדיף.

ה-FX500 מצלמה מבטיחה מאוד. היא מבוססת על אותו חיישן ועיבוד של ה-TZ5 (מצלמה שבהחלט מקיימת).

מה שכן, אני חושב שבסכום הזה כבר הייתי מותח את התקציב והולך על הריקו GX100.

אגב זמן סוללה, זה של ה F31 היה פנומנלי, המצלמות שמיינתי מתקרבות אליו ?

לא. תתכונן לבערך שליש עד חצי מכמות התמונות לטעינה.

פורסם

אני מחפש מצלמה בדיוק עם אותם הדרישות שלך

הTZ5 גדולה מדיי לדעתי

אני בנתיים חושב על שני אלו שצינת ובנוסף על הNV24HD של סמסונג

שהיא סופר קומפקטית, 24mm Wide, וידיו ב720P בפורמט מצויין וכל מה שאפשר לבקש במצלמה קומפקטית

הבעיה היא שאיכות התמונה לא מושלמת לפי מה שראיתי ושמעתי וזה גם נכון לגבי הFX500

בכללי לא התלהבתי מהFX500 המסך מגע לא נראה נוח בכלל והוידיו שלה בHD תופס 4-5MB לשניה!

ההתלבטות שלי היא במיוחד בין הNV24 המפוצצת פיצ'רים ובין הF100 שאיכות התמונה שלה מצויינת

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות, אכן דילמה קשה.

נראה לי גם שאני אוותר על ה TZ5 בגלל הגודל, מה שמשאיר את ה FX500 והפוג'י.

לגבי הסמסונג, חיפשתי ביקורות ולא מצאתי, אני בספק רב אם איכות התמונה שלה תתקרב לשתי האחרות, לפוג'י יש חיישן מעולה ולפנסוניק עדשות מעולות ולה ..?

קראתי את הביקורת על ה GX100 ב DPREVIEW ולא התלהבתי בכלל, הזום שלה גם מוגבל מידי לטעמי.

בקיצור, אני צריך שאיזה אתר מכובד יעשה כבר ביקורת על ה FX500, ואולי אפילו השוואה בינה לבין הפוג'י ;D

פורסם

לגבי הסמסונג, חיפשתי ביקורות ולא מצאתי, אני בספק רב אם איכות התמונה שלה תתקרב לשתי האחרות, לפוג'י יש חיישן מעולה ולפנסוניק עדשות מעולות ולה ..?

יש לחלק מהדגמים שלהם הסרת רעש מאוד חלשה, וזה יתרון למי שרוצה לבצע הסרת רעש בעצמו. עם זאת, אין ספק שאיכות תמונה היא לא הסיבה לרכוש מצלמה שלהם (להוציא את מצלמות ה-DSLR שלהם כמובן, אבל שם מדובר למעשה במצלמות של פנטקס עם קוסמטיקה של סמסונג).

קראתי את הביקורת על ה GX100 ב DPREVIEW ולא התלהבתי בכלל, הזום שלה גם מוגבל מידי לטעמי.

יצא לך גם להסתכל על תמונות הדוגמה בסוף הביקורת ולקרוא את ביקורות המשתמשים (כולל כאן בפורום)?

לגבי העדשה, 72 מ"מ זה לא אורך מוקד שמתאים לצילום של נושאים רחוקים (גם 140 מ"מ לא מספיק), אבל זה כן אורך מוקד שמתאים לצילום פורטרטים, למשל כמו הצילום הזה (3.8 מ"ב, צולם עם GX100 ע"י משתתף בפורום ריקו ב-dpreview.com בשם amwintx).‏

בקיצור, אני צריך שאיזה אתר מכובד יעשה כבר ביקורת על ה FX500, ואולי אפילו השוואה בינה לבין הפוג'י ;D

ב-imaging-resource.com יש כבר תמונות שצולמו במעבדה עם ה-F100, אבל ה-FX500 עדיין לא שם.

כמו כן, אני מתכוון להעלות בימים הקרובים השוואה שערכתי בין ה-F100 ל-F31. היא לא תהיה בשום אופן משהו שאפשר להגדיר כ"ביקורת רצינית", אבל כבעל F31 לשעבר אני מניח שהיא תעניין אותך :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים