עבור לתוכן

שינוי יציאת מאוורר 120mm ליציאה כמו של ספק כוח

Featured Replies

פורסם

מה המצב אנשים ?..

יש לי מאוורר 120mm במארז והוא לא עובד טוב . הוא פעם עובד ופעם לא וכשהוא עובד, עדיף שלא יעבוד כי הוא מסתובב נורא חלש . לפני שאני קונה מאוורר חדש אני רוצה לנסות להחליף את היציאה שלו (היציאה הסטנדרטית של כל מאוורר של מחשב) ליציאה של ספק כוח, ז'תומרת היציאה שמחברים אותה לכוננים, לדיסקים קשיחים וכדו' . אני רוצה לנסות את זה כי חיברו לי את המאוורר הזה בלוח אם למקום שבו אמור להיות המאוורר של הקירור למעבד מחובר, אבל יש לי BT שהיציאה של המאוורר שלו היא של 3 פינים, ולא של 4 כמו שבלוח אם שלי (Gigabyte P965 DS3), וחיברו אותו לכניסה של 3 פינים כמו של המאוורר ה - 120mm שיש לי, ואת המאוורר ה - 120mm שאני רוצה לשנות את היציאה שלו חיברו לזה של ה - 4 כשאחד המפינים של ה - 4 לא מחובר ליציאה של המאוורר (אין מקום מין הסתם) . הוצאתי את המאוורר ה - 120mm הזה וראיתי שיש שם 3 חוטים, אדום, שחור ולבן (אני נתקלתי במאווררים שיש להם רק שתי כבלים, שחור ואדום) אז לא הבנתי איזה חוט אני צריך לחבר לאיזה חוט ביציאה של ספק כוח (אני לא מבין גדול באלקטרוניקה) ... אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד !

הנה תמונה:

2uqomc0.jpg

תודה מראש,

משה

פורסם

אדום לצהוב

ושחור לשחור

פורסם

אני חושב שצריך לתחבר את חוט אדום לחוט אדום של הספק (12V).

ותחבר שחור אם שחור של הספק.

זה יספיק שהוא יסתובב .

כנירה שהחוט הלבן זה חוט של חישן (חישן סיבוב של המאורר).

או שזה מהירות נוספת (5V).

יש לי מאורר דומה אבל בימקום לבן יש שם חוט צהוב שהוא של החישן.

חיברתי אותו לאדום ולשחור.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

אז מי מימכם צודק בקשר לאדום ולשחור של המאוורר ?.. אם נגיד ולא חיברתי נכון יש איזשהו סיכון למאוורר או לספק ?..

פורסם

תעשה את מה שאני אמרתי לך

ולגבי החוט השלישי אין צורך לחבר אותו

פורסם

זה מאוד פשוט:

בספק כח החוט הצהוב מציין יציאה 12V והחוט האדום מסמל יציאת 5V. שחוט זה המינוס

במאוורר האדום זה הפלוס, שחור זה מינוס ולבן זה חיישן מהירות. כלומר את צריך לחבר רק את האדום ושחור של המאוור ליציאת מקור כח כל שהו.

אם לחבר ל12V או ל5V זה החלטה שלך תלוי כמה מהר את רוצה שהמאוורר יסתובב (וירעיש בהתאם)

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

קניתי בסוף מאוורר חדש כי הקיים לא תקין גם ככה ... תודה על העזרה (:

אפשר לנעול ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים