עבור לתוכן

קניית מסך LCD חדש למחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום.

ההורים שלי רוצים לקנות מסך LCD חדש למחשב (במחשב משתמשים ההורים שלי ואחותי הקטנה בת 9).

חשוב לציין שההורים שלי לא רואים סרטים במחשב (בשביל יש HTPC ו-42" פלזמה) ומה שהם עושים במחשב זה גלישה באינטרנט ו-Word.

עקיצר, עבודה משרדית אפשר לאמר.

לאבא קורץ העניין של מסך רחב. אני משתמש במסך רחב גם וזה דיי נוח לי. לכן אני לא רואה סיבה להמליץ לו על מסך 4X3.

אבא רוצה 16X9 בעיקר בגלל שהוא יוכל לפתוח את הטאב של המועדפים ולראות את כל האתר בשלמותו.

יש לכם הסתייגויות? ז"א, מה אתם ממליצים? רחב \ 4X3?

גודל.. לפי מה שראיתי ההבדל בין 17" \ 19" ל-22" לא כ"כ גדול ולכן כבר עדיף ללכת על 22".

תקציב. לא יודע.

אני מניח שלא נשתגע ואבא לא יקנה מסך ב-4K.

ככה שאני לא יודע מה להגיד אבל רצוי מסך איכותי שיספיק להרבה שנים ולא יאכזב.

רצוי חיבור VGA.

DVI חשוב פחות. אני יודע ששניהם באים כסטנדרט, אבל בכל זאת רציתי לציין.

אם יהיו רמוקלים במסך זה נחמד, אם לא, אז לא. לא ממש משנה.

זהו אני חושב.

אם יהיו שאלות, אשמח לענות.

תודה רבה, גיא.

פורסם

אני יכול להמליץ לך בחום על מסך "22 של HP, דגם W2207h. תקפיד על ה-h בדגם. הקונטרסט שם עלה ל1:3000 לעומת 1:1000. עולה בערך 1700 שקל.

אחרי מחקר של משהו כמו חודש החלטתי לקנות אותו. גיליתי שכל מי ששם את המסכים אחד ליד השני החליט בבירור שהוא טוב יותר מסמסונג 226BW ו226CW, ויותר טוב מהLGים למרות שהפאנל של המסך הוא של LG. (לוטו פאנלים... יש גם Innolux, כנראה שלא ממש נפוץ בארץ אבל בכל מקרה - לא לקנות אותו!)

כמה פרטים על המסך:

* מסך רחב, 16x10, רזולוציה של 1680x1050 ב-60Hz

* תאורה אחורית קרה, מה שמתבטא בלבן הרבה יותר קרוב ללבן מוחלט מאשר התאורה הרגילה של מסכי LCD. יותר גוונים אפשריים.

* משתמש בפאנל TN כמו הרוב המוחלט של מסכי "22, אבל חוץ מבמקרים קיצוניים כמו בדיקות איכות שבהם ממש מתאמצים למצוא פגמים, וגם אז הבעיות של הTN לא מספיק מפריעות, לא מרגישים את הTN, ואני נהנה מכל רגע בסרטים במשחקים ובכתיבת טקסט.

* מהירות תגובה 5ms, שהיא דומה ל2ms של סמסונג וכו'. אין דבר כזה 2ms. הם מדברים על תגובה מאפור לאפור ולא מלבן לשחור. זה מספיק מהר ולא ראיתי שום מריחה בלי להתעמק ולהתמקד במיוחד ב"בעיה". לא מאמין שתשים לב לזה בסרטים ומשחקים.

* המסך הוא מסך מבריק (יש השתקפויות), אבל זה מה שמוסיף עומק לצבעים! תשאלו כל מי שהפיק הדפסות והוא יגיד לכם שגימור מאט הורג את הצבעים. בכל מקרה מבחינתי ההשתקפויות ממש לא מורגשות. (רק אל תמקם את המסך כך שיהיה חלון מואר מאוד בדיוק מאחוריך...)

* התמונה מדהימה על המסך. בהירה, קונטרסטית, ומלאת פרטים לכל אורך הספקטרום. אין אחד שהסתכל על המסך (שכרגע נמצא בעמדת העבודה בסלון) ולא נעצר להתלהב. למרות שאפשר לכייל את המסך בצורה מאוד מפורטת, ניסיתי (ואני בהחלט יודע לעשות את זה), והחלטתי להשאיר אותו עם הגדרות היצרן. הכיול המקורי לא מאוזן באופן מושלם, אבל התמונה מלאת חיים. תחשוב על זה כLOUDNESS במוסיקה (מי שרוצה לתקן אותי ולהגיד שזה הורס את המוסיקה - צודק, אבל כשעורכים את הסאונד המקורי משתמשים בEQ הזה בלא מעט מקרים)

* אם מציגים תמונה ברזולוציה נמוכה יותר מהרזולוציה הטבעית (למשל במשחקים) המסך עושה SCALING מעולה ומתאים את התמונה למסך מלא (מתוח או 4:3. אפשר לבחור). התוצאה נעימה מאוד לעין. אפשר גם לוותר על האופציה.

* למסך יש כניסות VGA וHDMI בלבד. הHDMI נותן תמונה איכותית בהרבה. קניתי כבל שמעביר מDVI לHDMI. כ100 שקל.

* אם המסך נמצא בחדר שינה, אפשר להגדיר שהתאורה של כפתור ההדלקה (שנמצא למעלה דוקא וזה נוח) תהיה כבויה.

* יש למסך רמקולים, אבל הם רחוקים מלהיות מדהימים... אני משתמש ברמקולים איכותיים אחרים.

* אפשר להטות את המסך קדימה ולצפות בו מנקודה נמוכה יחסית (מיטה וכו')

* גימור מרשים, איכות בניה טובה מאוד.

* "מפצל USB" עם 2 יציאות USB

* בטח שכחתי עוד איזה פרט או שניים... אבל בגדול אני מאוד מרוצה מהמסך. תמורה מעולה למחיר בסדר הגודל הזה.

רק סתם כדי להוציא תיסכולים - את המסך הזה הזמנתי במיוחד כי ייבאו אותו לארץ, ואחרי מסע ייסורים קטן מול HP ישראל (לא היה להם מושג שיש להם מסך כזה וטירטרו אותי ממחלקה למחלקה), היבואן של HP (לא היה מוכן לדבר איתי כלקוח פרטי. דיברתי ממש עם קיר. הרבה זמן לא נתקלתי בכזה דבר), ומפיץ שלהם (קשת פרינט, שעזרו לי) קיבלתי אותו ב-2100 שקל. וקצת דפקו אותי, כי בזכות הטירטור שלי עכשיו מייבאים את המסך לארץ ואפשר כבר למצוא אותו בZAP ב1700 שקל בערך. (אם מישהו מHP קורא את זה: הי! הלו! אני ממליץ פה על מוצר שלכם שלא הכרתם, לא עזרתם לי מספיק, ועלה לי יותר מדי! אני רוצה אחוזים!!!....)

מקווה שזה יעזור לך להחליט. בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים