עבור לתוכן

חברים מישהו פה עבד או עובד בקייטרינג ?

Featured Replies

פורסם

חברים מישהו פה עבד או עובד כמלצר בקייטרינג ?

אני מחפש עבודה עם גמישות מבחינת ימים ושעות.

הבנתי שמקבלים את הכסף בסוף כל יום עבודה, איך השכר ?

איך הטיפים יחסית לעבודת מלצרות במסעדה ?

פורסם

משהו פחות קשור אבל מאותו התחום.

אני עובד בתור שוטף כלים בפאב חדש שנפתח בטבעון. עובד די מתי שהוא צריך אותי (יוצא בין 3-5 משמרות בשבוע) שבממוצע הן באורך של 4-5 שעות (לפעמים יותר לפעמים טיפה פחות אבל בדרך כלל 4 בימי חול וטיפה יותר בסופי שבוע)

כסף אני הולך לקבל סוף חודש. גמישות בינתיים אין כי אין מישהו שיחליף אותי.

טיפים אני לא מקבל.

אני מתאר לעצמי שבקייטרינג זה יחסית גמיש...

פורסם

תראה, מבחינת גמישות אז כן זה די גמיש, אתה מודיע מראש מתי אתה יכול לעבוד ומשבצים אותך לאירועים לפי זה. מבחינת שעות זה תלוי איפה עובדים, יש מקומות שבהם כולם באים והולכים ביחד ולא משנה באיזה שעה ויש מקומות שבהן מגיעים בקבוצות שונות בשעות שונות ועובדים פחות, ככה גם מן הסתם מרויחים פחות.

ברוב החברות מקבלים את הכסף במזומן אחרי כל אירוע, גם זה משתנה מחברה לחברה, יש כאלה שנותנות חלק מהסכום במזומן והשאר בצ'ק פעם בחודש ויש אפילו כאלה שמשלמות הכל במכה פעם בחודש כמו מקום עבודה נורמלי. מבחינת שכר, לרוב זה גלובלי עבור כל אירוע בסביבות ה-250 ש"ח, אך כמובן שיש אפשרות שזה יהיה שכר לפי שעה וגם כאן בד"כ מדובר בבערך 25 ש"ח לשעה. טיפים? רק אם אתה ממלצר באירועים, וזה תלוי בנדיבות של האנשים, זה לא מסעדה או פאב ששם משאירים טיפים תמיד, כאן אף-אחד לא מבטיח לך כלום אבל בד"כ מלצר שמתפקד טוב מקבל טיפים.

בקיצור, סתם חפרתי, זה הכל שונה מחברת קיטרינג אחת לשניה. הכי טוב שתתקשר למנהלים, תראה אם צריך עובדים (בטוח, כולם צריכים...) ותברר אתם את כל הפרטים האלה. סה"כ עבודה לא רעה בכלל.

פורסם

^ ^ ^ ^ ^

אני בחיים לא ראיתי קייטרינג שמשלם 25 לשעה,

מהנסיון שלי, זה לרוב במינימום, זה עבודה הרבה יותר קלה ממלצרות

אתה לא צריך לקחת הזמנות, אתה עושה דברים ממש בנאליים

זה נחמד וזה צחוקים ויש הרבה אנשים, אבל מקבלים ממש מעט טיפים.

בתור מלצר במסעדה תרוויח הרבה יותר, אבל העבודה הרבה יותר קשה.

וממש חשוב איך אתה מתנהג עם הלקוחות, בקייטרינג אתה בכלל לא מדבר איתם

פורסם

אני בחיים לא ראיתי קייטרינג שמשלם 25 לשעה,

יש ויש (חברה שלי לשעבר עבדה עבור 25 ש"ח לשעה).

פורסם

עבדתי גם עבור 25 לשעה וגם עבור 30 לשעה + טיפים...

בקיצור זה מאוד משתנה מחברה לחברה, אז הכי טוב שתמצא חברה שמחפשת

עובדים ותברר איתם את התנאים.

פורסם

אני עבדתי דווקא פעם באחד שהשכר בו היה על בסיס יומי והשתנה ביחס למרחק האירוע מהבית, כמה רחוק ככה יותר כסף,

בכל מקרה, השכר ליום היה 250 שזה יום רגיל, עבודה לא קלהב אך משתלמת ויש גם טיפים וכפי שנאמר כבר זה משתנה מבה חחברה.

פורסם
  • מחבר

סבבה

תודה על התשובות

פורסם

להתרחק כמו מאש. פשוט להתרחק.

אני תומך דווקא בגיל הזה לעבוד קשה,

וללמוד "לאכול" הכל.

עבדתי במסגריה, ואפילו גזמתי דקלים בכניסה לגן יבנה. (מטעם העיריה)

וכל זה לא מגיע ל-1% מהקושי של קטיירינג.

המשכורת על הפנים, תנאים גרועים, ובכלל הרגשה של ניצול.

לא ממליץ.

אגב, אולי דווקא אתה תסתדר, (תלוי במקום ובאישיות שלך)

לכן אני ממליץ ללכת לנסות.

את הנסיון שלי, כבר הסברתי למעלה.

פורסם

המון מהתגובות פה מאוד נכונות,

אני אציין מסקנות שאני הגעתי אליהן, ושהסקתי מהשאר החבר'ה פה.

תראה עבודה במלצרות זה עבודה מאוד מתגמלת, ויכולה להיות מאוד כייפית,

אם אתה עובד במקום אם אנשים שאתה מתחבר אליהם זה יכול להיות ממש כיף שיש הוואי טוב בין העובדים והמעסיקים.

אבל זו עבודה שצריך להתמיד בה בשביל "להתקדם" השאלה אם אתה רואה את עצמך מתמיד בה.

אני למשל, עבדתי דיי הרבה בתחומים האלה, ולי אישית זה לא ממש התאים מכמה סיבות,

לדוגמא, אני מתאמן 5 פעמים בשבוע בחדר כושר, וזה ממש ממש קשה גם לעבוד כמלצר וגם להתאמן,

כי זה גם הורס לך את המנוחה מהאימונים, וזה הורס לך מאוד את התזונה, לפעמים אתה לא תאכל כל המשמרת, לא תכניס פירור לפה,

ובסוף המשמרת תפרק עם שאר המלצרים כמו איזה חמור, וגם מן הסתם לעובדים לא נותנים פילה עגל, אלא חומוסצ'יפסלט, שניצלונים, פסטות,

וכלמני דברים דרעק כאלה.

אבל אם תעבוד שנה שנתיים כמלצר, ותצליח להגיע למקום ברמה, תוכל לצאת עם שכר של 50-60 שקל לשעה, וזה מעביר את כל ההרגשות הרעות :)

מה שחשוב, זה שתתחיל משהו ותתמיד בו, אתה מבין, כי אם תהיה קצת מלצר, וקצת ברמן, וקצת עובד בתמיכה טכנית, וקצת בהוט, וקצת בבגדים,

בסוף אתה תבזבז המון המון זמן ועדיין תהיה בתחתית המשרה :nixweiss:

בנוגע שוב להשוואה בין מסעדה לקייטרינג, במסעדה, אם תבנה לעצמך "שם" זה יוכל מאוד לעזור לך, כי רוב האנשים בתחום הזה מכירים אחד את השני,

ואם הבוס שלך יאהב אותך ותהיה אצלו טוב, הוא יוכל לעזור לך להגיע למקומות טובים יותר, דבר שלא נראה לי יש ממש בקייטרינג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים